September 30, 2010

BIG BIG SMILE!! :)

terima kasih sebab share cerita..terima kasih sebab buat aku happy..terima kasih sebab buat aku senyum..terima kasih sebab buat aku perasan sorang sorang..hahaha..tak nak cakap "sorry"..tersilap langkah..terkene batanh hidung sendiri..hahaha.padan muka..siapa suruh tangan gatal gatal..amek!!kan dah kene..dah tergelak sorang sorang kat situ..tak takut??ye ke..?cam tak percaya je..tapi memang berani buat gile obvious..huh!!obvious sangat ke??tak kot..biasa biasa je..=p takut takut takut..tak takut tak takut..cuak cuak cuak..tak cuak tak cuak..buat comel comel sudaa!!hahahaa..kenapa baru sekarang..?adik kenit~adik kenit~!!nakal betullah!mak cubit nanti..revealed??not yet lah!!later la..one more story..kebetulan..?atau suratan..?hahhaa..lawak sangat..nak gelak berdekah kat situ lah!!tapi yang best mase LUCKY DROP tu..terkejut betul!!pandai betul lah Kak Uda!!hehehee..mood tak menentu la..sekarang happy..tak tahu lah kalau kejap lagi "happy" lagi..hahaha..that's all for now~

p/s: kenet himnae!!hyung himnae!!
hwaiting!!

September 21, 2010

exam (!)

next week dah exam lah..study..study..haha..kat kelas pun masih boleh online lagi..adoyai!!apa nak buat??btw,tak rasa segan bila terserempak..tapi kadang kadang rasa segan muncul sendiri..entahlah..sigh! macam dah tahu..tapi entahlah..biarlah..nak buat apa??bukan boleh buat apa apa pun..nak jealous??terpulang..nak anti..lantaklah..nak serang??ada kesah..?tak kesah pun..=.="sigh!makin lama jiwa makin kacau..makin lama perasaan makin terganggu..makin lama hati makin tak tenang..makin lama raga terseksa..sanggup ke aku? ya! aku sanggup!mungkin jika suatu hari nanti,bila aku sudah tak daya lagi,bila zahir insan ini sudah tidak mampu menahan lagi..mungkin aku akan luahkan..permasalahannya..?adakah aku seberani itu untuk luahkan segalanya..?biar masa yang menjawab..

p/s: sorry kalau korang baca post yang merepek meraban ni..aku tengah jiwa akan kacau sikit..=.=" tapi tak kekacau macam dulu..

September 19, 2010

The Last Nite

hari ni hari last kat rumah..adoyaii..maktab tercinta sedang menunggu kepulangan aku..sabar2.. nanti aku balik..pukul 5.30 petang bertolak dari rumah..bercampur baur perasaan nak balik maktab..suka ada..rasa tak nak balik maybe ada jugak la..tapi nak tak nak kena balik jugak..walaupun homework tak sempurna lagi ni..haha..cikgu~jinja jinja neomu mianhaeyo0..=p text habis habisan malam ni..kredit habis pun tak kisah..yang penting aku HAPPY..petang tadi pergi open house kat rumah Ira..thanks Ira sebab dapat buat aku jumpa dengan geng2 lama kita.. rindu kat korang yang teramat sangatlah..even diorang dah datang raya rumah aku,tapi still rindu sangat kat Pipah,Maria,Fariza..tapi sayang Husna tak ada..

sayang korang sendat sendat (!)

btw,suka sangat dengan adik Pipah..nama dia Muhammad Atuf Yukail..ni budaknyerr..petah minta ampun dehh!then petang tadi cousins pulak datang.. tu yang riuh semacam sebab ada budak budak kecik..kanak kanak rebina betullah..aku pun dah nak terikut ikut gak(perasan muda je)hehe..layan pulak adik adik sedara aku..aku kena masak pulak tu..bangga tu makanan di"approve"..haha..dah boleh jadi bini orang..boleh kawin dah..cuma tak ada calon je..kekekehh..=p then malam mesej mesej dengan abang besar..malam ni dia macam "happy" je..kenapa lah wahai abang besar..?mari sini adik kecik tolong tambahkan ke"happy"an abang besar tu..hahaha..jam sekarang pukul 2.31am,still duduk atas kerusi kat depan laptop sambil mesej dengan abang besar sambil makan nasi sebab tadi belum makan lagi..L.A.P.A.R.!!it's nice if u can share some stories dengan orang yang boleh percaya walaupun apperance dia buat orang lain tak percaya dengan muka pancing dia tu..best kalau kita boleh simpan rahsia orang lain dan orang lain dapat simpan rahsia kita macam mana kita simpan rahsia dia..rasa sangat selamat kalau bercerita..luahankanlah segala-galanya..=p buat apa kita nak fikir tentang seseorang yang tak pernah memikirkan tentang kita..betul tak..?so just continue our wonderful life..like what abang besar said: life is "live"..it's like a "live" show..we cannot repeat or turn back the time..ho0key..??
p/s:HIMNAE FIZA!!HIMNAE OPPA!!JUST LOOK FORWARD..DONT LOOK AT UR PAST..!!

September 16, 2010

The Phra'it

di pagi pagi buta ni, aku nak bercerita tentang seorang budak yang BAIK ni..disebabkan aku dah buat salah dengan dia..so, aku kena buat satu post yang specially untuk dia seorang..(!)
MUHAMMAD AMIRU MUHAMAD
7 APRIL
PRESIDENT HAFUZA 4

KELANTAN

THAI

JOHOR

apa yang nak cerita pasal dia ni ea..?hmmm..actually post ni nak kena puji dia tinggi tinggi sampai dia boleh terbang terapung apung kat langit sana..=p okaylah..maybe aku belum kenal dia lama..maybe aku belum layak buat jugdement pasal dia..tapi since aku dah ter"janji" dengan dia nak buat satu post untuk dia.. so, aku kenalah buat jugak..actually first jumpa dia ni masa 18 February 2010..masa tu minggu orentasi Form 4..masa first2 jumpa, tengok dia macam budak baik je..walaupun masa tu memang dia banyak membebel..hahaha..nak dijadikan cerita..kitorang satu kelas and satu homeroom lagi..lebih tragiknya,aku duduk belakang dia kat dalam kelas..lagilah hari hari dengar dia berceloteh..best sangat duduk belakang dia kat dalam kelas..tak kering gusi..walaupun kadang kadang dia menghalang pandangan aku..hehhee..one more thing, tulisan tangan dia cantik..kalah tulisan aku..jarang dapat tengok budak lelaki tulisan kemas..selama 7 bulan aku kenal dengan dia ni,dia ni bolehlah dikatakan caring (?) ye kot..memang tak nampak..tapi dia caring dalam senyap..jenis yang susah nak marah orang..kalau marah pun boleh gelak gelak lagi..outgoing person..and also outspeaking..suka suka dia je nak cakap apa..tapi tak buat orang lain touching..dia touching..?macam tak pernah nampak dia touching..tapi pernah dengar dia touching dengan orang je lah..mummy's boy..?entah..tak pernah selidik lah pulak..tak kuasa nak selidik..seorang yang boleh dipercayai..bagilah dia sebakul rahsia, kalau dia baik memang dia tolong simpan ketat ketat tu rahsia..as a president..?president yang selalau bertindak zionis terhadap anak anak buahnya..muahahaha..suruh kitorang buat kad raya untuk dia..ewahh ewahh~besar pangkat awak cik abang president..amek kau aku bagi tulisan jawi + terbalik balik lagi..hahahaa..tapi the best part is, dia buat hari hari dan masa masa sem1 aku colourful..penuh dengan gelak..happy..bright..his apperance..?tinggi..kalau jalan sebelah dia, aku jadi macam adik dia je..suka suka dia nak debik aku..hahaa..kalau tak pakai baju uniform sekolah, macam bapak dengan anak la seyh..gilew hape..tak gemuk pun..cuma BESAR je..kikikihh..btw, suka tengok dia pakai uniform..pakai spec..have nice sideburn..SMART la seyh..hahaa..nampak la ala2 TOM CRUISE..=p


p/s: terima kasih dengan aku (!) penat aku mengolah ayat untuk ko..tak tido malam menghadap blog ni..even nak exam..hihii..
system dah nak shutdown..(!)salit kepala..pedih perut..(!)i've put all my best (!)
credit to : muhammad amiru muhamad.. =p

Touching di Malam Hari

malam semalam,tengah skodeng2 facebook orang, blog orang lain..then tiba2 je ter"touching" di malam hari..huhhuhuu..tak tahu kenapa boleh jadi macam tu =( tengah kat depan laptop ni,then ter"stalk" lah pulak facebook seorang hamba Allah ni..then tiba tiba cecair jernih mengalir dari oculi (eyes) ni..entah dari mana perasaan tu datang..serius..(!)memang gila la malam tu..banyak sangat lah(!)huh then pergilah aku membawa diri yang duka dan lara ini untuk mengadu kepada siapa siapa yang ingin mendengar luahan hatiku yang parah ini..(cewwahh) then pergi mengadu dengan sorang budak besar ni..nasib baik dia nak dengar semua cerita aku..thanks a lot..credit to BUDAK BESAR(!) hehehee..tup tap tup tap..dah nak dekat pukul 3.00am..still aku tak tido lagi sebab bercerita dengan BUDAK BESAR tu..then dia suruh aku tidur..nak je aku cakap macam ni :p tapi last last aku tidur gak..hehehe..thanks again to BUDAK BESAR (!) =p

September 14, 2010

SCARY DAY EVER(!)

apa sudah jadi dengan NURHAFIZAH MOHD SAMSURI..?ke manakah hilangnya sifat KEPERIMANUSIAAN..?ke manakah perginya sifat KEJUJURAN..?ke manakah lenyapnya KETULUSAN HATI..?ke manakah ghaibnya KEIKHLASAN DIRI..?oh my goshhh(!)
what's going on earth is happened to me..?malam ni memang terasa sangat sangat takut..TAKUT DENGAN DIRI SENDIRI..takut dengan KETIDAKJUJURAN..maybe akan makan diri sendiri..owhhh(!)NO(!) kalau aku yang terkena macam tu..mungkinkah aku sanggup bertahan..? atau mungkinkah aku akan hilang terus rasa HORAMAT dan PERCAYA kepada kaum yang bergelar KAUM ADAM ini..?

kaum yang sering kali membuat janji janji manis..tetapi belum tentu dapat ditepati..kaum yang sering melemparkan sumpah setia..tetapi belum tentu dapat ditaati..begitu senang LUAHKAN PERASAAN..tanpa mengira perasaan ini..
kenapa begitu senang mereka mereka ni nak buat confession dekat perempuan..? kenapa begitu senang nak luahkan segala segalanya yang tersemat di hati..?kepada PEREMPUAN sekalian..JANGAN MUDAH PERCAYA..juallah mahal macam mana sekalipun..jangan biar harga diri ini diperlekeh macam tu saja..mana pergi maruah..?jangan suka suka biar mereka jatuhkan..
memang bukan semua di anatara mereka yang begitu..KERANA NILA SETITIK ROSAK SUSU SEBELANGAkaramsingh=p disebabkan beberapa orang daripada kaum ni yang buat onar..habis semua aku tak percaya..tapi mungkin suatu hari nanti..pintu hati ini akan diketuk dan terbuka untuk seseorang..mungkin YA mungkin TIDAK(!)entah..biar masa menentukannya..huh
jangan mudah percaya dengan kata kata kaum ini..KEMUNGKINAN besar untuk MEROSAKKAN AKAL..(takut juga jika diri ini turut TERTIPU) :|

TENTANG DIA..?biarlah aku simpan sendiri..lebih baik simpan sendiri..daripada share dengan siapa siapa..nak keadaan "macam ini" dengan dia..tak nak rasa kaku bila berdepan dengan dia..tidak mahu rasa segan bila bertentangan dengan dia..nak kekalkan MOMENTUM "macam ini" dengan dia..mungkin akan rasa jealous atau garam kalau tengok dia dengan orang lain..maybe itu yang boleh buat dia happy..so,aku pun akan turut "HAPPY" hehehe..=p
eyp!dah tutup cerita tentang DIA(!)nanti habislah semua orang tahu ni.. ;p

p/s: baru lepas terkejut kerana someone ni..SANGAT SANGAT daring ye dia ini..aku pun takut sangat ni..rasa macam nak tercabut jantung ni pun ada jugak..huh tak pernah pernah dapat PENGAKUAN yang sebegini rupa..tup tup malam ni,amekk ko..kena sebiji kat batang hidung..pengakuan yang macam mana..?pengakuan yang SEJUJUR ini..yang SESPONTAN ini..yang SESELAMBA ini..dan yang SEBAGAINYA..takutttttnyer..

September 12, 2010



p/s:dia sangat JAHAT(!)dan aku SANGAT "HAPPY"..hahahaa


"makkkk!!ade orang wat jahat kat kite...wuhaaaa~jahatnyer budak tu...nak gigit dia!!gerammmm"
12 september 2010 , 3 syawal 1431H , 10.25 pm...aku telah dipancing oleh seorang budak yang TERAMAT lah BAIK perangai..terasa macam nak gigit je..GERAM yang TERAMAT..boleh dia buat main main problems ni..hishh..biasa la..budak belum mumayiz la katakan..hahahaa..dah separuh mati aku dibuatnya..kalau boleh terkojol masa tengah bermesej tu,memang dah lama jalan dah..elak gantung diri bawah pokok taugeh dah lah..seram sejuk tahu takk(!)sigh kaki tangan dah tak berfungsi dengan betul..jantung dah tak ikut rentak yang sewajarnya..otak dah fikir bukan bukan..budak seorang ni memang nak kena dengan aku ni..dia belum rasa penangan FIYZAKENT lagi kan..mati mati percaya segala perkataan yang dia katakan..last last dia cakap pancing je..siapa tak geram oi(!)dushh ingat benda ni boleh buat main main ke hah..?penat check apa apa yang tak kena..last last aku yang TERKENA(!)..TAK MAHU KAWAN SAMA KAMU(!)eiih mungkin ini adalah cara yang terbaik untuk melancarkan denyutan jantung..hahahaa..VAVUNN lah kamu ni..tahu lah bulan puasa dah habis kan..tak payah lah buat aku cuak sampai macam ni sekali..tahu tak perempuan ni senang nak percaya benda benda macam ni..?terutamanya AKU lah..kalau dah KALUTmacam tu,lagi senang nak percaya cakap orang lain..hilangkan MOOD aku nak beraya lah..debush(!) :(

dia buat aku TERKEJUTZZ(!)

September 11, 2010

Syawal Pertama 1431H

SELAMAT HARI RAYA (!!)

waa..sudah hari raya..kenapa cepat sangat waktu berdetak ni?first Syawal tanpa main baju raya..sobsob(T_T).. so kene la pakai baju yang untuk second day punya..nasib baik yang baju second day tu memang ready-made..and nasib baik lah okay kat badan..cuma kene suruh mak potong sikit kain dia..sebab labuh SANGAT SANGAT..tahu lah aku ni comel lagi kenit..

KRONOLOGY DI PAGI SYAWAL...

bangun pagi..terus tengok apa sudah jadi dengan baju raya..huhuhuu..belum siap lagi..dah agak dah..then mak suruh pakai dulu baju yang lagi satu (second day punya baju)..sebab hari ni tak ada nak pergi mana mana beraya pun..sokay la..esok MESTI siapkan baju tu tau..

then sambung kemas kemas apa apa yang masih belum terkemas lagi..pagi pagi bukan ada siapa siapa nak datang pun..so boleh lagi kalau nak berkemas..then makan..makan..makan..makan..and makan lagi..tu la..kenapa orang orang ni bagi makanan..rendang la..ketupat la..kalau boleh semua nak sumbat..tapi kene maintain 45kg cik fiza oii(!)ingat tu..tak boleh gemuk gemuk..nanti tak kenit lagi..DEBAB pulak nanti..hahahaa..

lepas tu..ada la pulak orang datang bertandang nak raya..tup tap tup tap..da pukul 11 lebih..baju belum siap iron lagi..hehehe..tak apa..tengok tv dulu..bergelak tengok nabil..sakit perut..lepas tu makan lagi..haish(!)ape nak jadi..doesnt matter la..raya kan..setahun sekali je..

then after solat jumaat..baru mandi..iron baju..sempat online lagi..then siap siap pakai apa yang patut dipakai..after that sempat berposing dengan akak punya nikon dslr..hehehee..

we headed to my cousin's house..pergi rumah dia..ada makanan..makan lagi..ya Allah..balik rumah memang aku kene pakai krim halia ni..hahahahaa..biar lemak lemak terbakar..lepas makan rasa ngantuk la pulak..baring baring kat katil dia..TERTIDUR(!)hahahaa..pukul 6 petang baru balik rumah..

malam hari di aidilfitri..tak buat apa apa..menghabiskan masa dengan membuat ULBS..membelek-belek homework..then online lagi..hehehee..stalk blog orang..stalk facebook orang..stalk pictures orang lain..ada la pulak seorang budak ni..from indonesia..cantik yang teramat sangat..macam BARBIE DOLL(my ulbs topic :p)..memang serius lawa gila(!)nama dia NADIRA SHAKIRA OLIVIA..nama memang cantik macam tuan punya badan..bidadari turun dari kota SAMARINDA..then stalk pitures mereka mereka yang dah upload pictures raya..huwaa..sedih aku..sobsob again

begitulah aku menghabiskan Syawal pertamaku pada 1431 hijrah ini..meghabiskannya dengan menaip ULBS..sambil mem'blogging' and me'reply' comment yang berduyun duyun..

*okay..sampai sini je hikayat Syawal pertama ku..sekarang dah jam tepat 2.30am.. :p

p/s:nak buat homework BIO..hehehee..bahaya kalau tak siapkan homework tu..naya.. :)

September 9, 2010

RAYA EVE =P



tadi aku ikut parents aku pergi jenguk jenguk bazaar..dah orang ajak aku apa lagi..terus capai apa yang dapat..dengan short sleeves shirt..aku rembat entah siapa punya tudung entah..hehehe..biasalah..bukannya aku nak turun kereta pun nanti kan..kat bazaar aku tengok orang ramai gila..dah macam SARDIN dah..sardin pun beragak kalau nak pack sangat.. =p
memang lautan manusia memenuhi..yang nak balik kampung..yang shopping last minute..yang saja tengok tengok..(macam aku lah..)saja nak memenuhkan ruang..

macam semut je aku tengok(!)
malam malam raya macam ni..semua harga borong..harga yang tak dapat masa tawar menawar pun boleh dapat time time macam ni..tapi seksanya..ya allah..kereta sini sana..polis bersepah sepah..
adalah juga suasana nak raya..walaupun aku belum balik kampung lagi..best pulak tengok diorang shopping malam raya ni..

tapi sudahlah..taubat aku buat macam tu tahun lepas..penat..tak best..lebih baik aku makan makan kat rumah..hehehee..

after that,we dropped in at my cousin's house..kitorang borak borak..gossip..hehehee..then tiba tiba bapak dia jerit..entah kenapa entah..owhh(!)adik dia sawan la seyh..main mercun..budak budak..baling mercun kat tanah la adik oi..bukan kat kaki orang dodol..biasa la tu..belum mumayiz..then muka adik dia dah pucat lesi..
itu lah..mula mula dia dah tidur..

then,ajak pula orang main mercun..time tu sudah pukul 11.00 malam..sudah..sudah..masuk bilik tidur sana..(!)
aku..?sudah minta maaf dengan banyak orang hari ni..macam satu tradisi permintamaafan tu..sekadar cukupkan syarat di malam hari raya..tengoklah,tak sampai 24 jam,mesti akan ada punya gossip gossip yang akan berbangkit..permintamaafan hanya sekadar di mulut..sekadar di skrin phone..sekadar di monitor komputer..tidak disematkan di hati..tidak diamalkan selalu..aku pun sama juga macam gitu..tak payah nak hirau..
apa apa pun,esok dah nak raya..ketupat rendang jangan lupa hulur kat aku ho0kay..?

HAPPY EID MUBARAK (!)
HAVE A DELIGHTFUL EID HO0KAY..

sudah(!) malas nak fikir T_T

sampai hati la seyh..tak apa la..maybe dia hilang ingatan..siapa tahu..^_^ dah la..sakit hati..?sakit la jugak..huh(!)makin banyak fikir makin sakit hati la..malas seyh nak fikir pasal dia ..banyak lagi kerja yang nak kene buat..biasalah..dah nak raya ni,means exam pun makin dekat..hahaha..fiza,study la weyh(!!!)debushh CEPAT STUDY(!)dapatkan lagi ANUGERAH PENGETUA..hehehee..amin..btw,boring la..orang yang aku nak sakat tak ada..huhhuu..gigit kang..(!)bluweekkk.. ;p mana semua orang ni..?terpinga-pinga aku keseorangan kat sini..huwaaa(!) tak ada seorang pun ex-classmate yang nak bincang pasal kelas terbuka kat maktab tu nanti..haishh korang ni ke mana menghilang hah..?

































P/S:korang..jangan marah yea..hiihihii..aku tulis blog ni malam2 buta..boring.. =p

SAYANG KORANG KETAT KETAT =P
MUACCXXHHH ^_^

BY UR BELOVED FREN (!)