September 11, 2010

Syawal Pertama 1431H

SELAMAT HARI RAYA (!!)

waa..sudah hari raya..kenapa cepat sangat waktu berdetak ni?first Syawal tanpa main baju raya..sobsob(T_T).. so kene la pakai baju yang untuk second day punya..nasib baik yang baju second day tu memang ready-made..and nasib baik lah okay kat badan..cuma kene suruh mak potong sikit kain dia..sebab labuh SANGAT SANGAT..tahu lah aku ni comel lagi kenit..

KRONOLOGY DI PAGI SYAWAL...

bangun pagi..terus tengok apa sudah jadi dengan baju raya..huhuhuu..belum siap lagi..dah agak dah..then mak suruh pakai dulu baju yang lagi satu (second day punya baju)..sebab hari ni tak ada nak pergi mana mana beraya pun..sokay la..esok MESTI siapkan baju tu tau..

then sambung kemas kemas apa apa yang masih belum terkemas lagi..pagi pagi bukan ada siapa siapa nak datang pun..so boleh lagi kalau nak berkemas..then makan..makan..makan..makan..and makan lagi..tu la..kenapa orang orang ni bagi makanan..rendang la..ketupat la..kalau boleh semua nak sumbat..tapi kene maintain 45kg cik fiza oii(!)ingat tu..tak boleh gemuk gemuk..nanti tak kenit lagi..DEBAB pulak nanti..hahahaa..

lepas tu..ada la pulak orang datang bertandang nak raya..tup tap tup tap..da pukul 11 lebih..baju belum siap iron lagi..hehehe..tak apa..tengok tv dulu..bergelak tengok nabil..sakit perut..lepas tu makan lagi..haish(!)ape nak jadi..doesnt matter la..raya kan..setahun sekali je..

then after solat jumaat..baru mandi..iron baju..sempat online lagi..then siap siap pakai apa yang patut dipakai..after that sempat berposing dengan akak punya nikon dslr..hehehee..

we headed to my cousin's house..pergi rumah dia..ada makanan..makan lagi..ya Allah..balik rumah memang aku kene pakai krim halia ni..hahahahaa..biar lemak lemak terbakar..lepas makan rasa ngantuk la pulak..baring baring kat katil dia..TERTIDUR(!)hahahaa..pukul 6 petang baru balik rumah..

malam hari di aidilfitri..tak buat apa apa..menghabiskan masa dengan membuat ULBS..membelek-belek homework..then online lagi..hehehee..stalk blog orang..stalk facebook orang..stalk pictures orang lain..ada la pulak seorang budak ni..from indonesia..cantik yang teramat sangat..macam BARBIE DOLL(my ulbs topic :p)..memang serius lawa gila(!)nama dia NADIRA SHAKIRA OLIVIA..nama memang cantik macam tuan punya badan..bidadari turun dari kota SAMARINDA..then stalk pitures mereka mereka yang dah upload pictures raya..huwaa..sedih aku..sobsob again

begitulah aku menghabiskan Syawal pertamaku pada 1431 hijrah ini..meghabiskannya dengan menaip ULBS..sambil mem'blogging' and me'reply' comment yang berduyun duyun..

*okay..sampai sini je hikayat Syawal pertama ku..sekarang dah jam tepat 2.30am.. :p

p/s:nak buat homework BIO..hehehee..bahaya kalau tak siapkan homework tu..naya.. :)

No comments: