November 29, 2010

Leganya

siapa siapa kat luar sana yang kaki stalk , pernah tak terfikir "sampai bila aku nak stalk budak ni?" pernah tak ? and kalau pernah , pernah tak terfikir nak mintak maaf dengan tuan dia ? better korang pergi la minta maaf dengan tuan dia . sebab tak guna pun korang stalk stalk ni . kalau nak jadi kawan , just cakap je la nak jadi kawan . tak payah malu malu vavunn plak*pokk(!)hotak ko la piza(!) hahahhaa~ because kalau korang jadi kawan dia , korang tak payah la nak bersusah susah hati nak ambil tahu pasal dia je kann.. sebab kalau once kita dah jadi kawan , automatically , kita akan rasa rapat . so , lets be friend okey(!)
anyway , rasa lega after dapat jadi tempat luahan yang tak bertauliah untuk mereka mereka yang mengalami gangguan jiwa hahahaaa~ don't worry guys . i'll keep your secret . you can count on me lahh(!) kalau ada apa apa masalah , just let me know okey~ jangan malu jangan segan . nak buat loan ? mintalahh . selagi termampu . tapi make sure jangan lebih lebih plak $$$$$

notification : kadang kala kita apa yang kita fikirkan baik untuk kita , tak semestinya baik , dan apa yang kita fikirkan buruk untuk kita , ada kala adalah yang terbaik . ^_^


saranglove
~fizakeent~


P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011!!AMINN~HYUNG HWAITING!!HIMNAE!! ^_^

November 28, 2010

She's Cute and Yes!! I'm Jealous!!

Perempuan , cemburu memang sukar untuk dipisahkan . Fiza jealous ? Ye ! Memang pun ! kenapa ? Tak boleh ? Sebagai perempuan yang dilahirkan dengan sifat ini , memang tidak dapat dinafikan sifat itu akan memakan diri sendiri jika ia tidak dikawal dengan fikiran yang rasional*falsampah plak!! Btw , wanna share some story about my jeaousy ni . Ada la seorang budak perempuan ni . And she's so cute . Mata dia sangat cantik . And yes again , i'm jealous with her . So what ? Bukan sebab mata dia je sebenarnya yang buat aku jealous dengan dia . Maybe ada sebab lain yang buat aku jealous dengan dia . Sebab yang aku sendiri tak dapat nak merungkai dengan kata kata yang akan peningkan kepala . And setiap kali aku stalk*tak best ah stalk,selongkar la Facebook dia , semakin bertambah la ke'jealous'an aku terhadapnya . Tak boleh nak salahkan dia jugak la kan . Tak kan nak salahkan dia sebab comel sangat kot . Dah Allah nak buat dia comel macam tu , nak buat macam mana lagi kann . Setiap orang ada kelebihan dan kekurangan masimg masing . Betul tak ? Dia mungkin ada kelebihan comel dia tu . Tapi kita tak tahu apa dia punya kekurangan . Kita tak tahu perangai dia maybe orang tak suka . or whatsoever la kekurangan diri dia .Biar dia je yang tahu apa kekurangan dia . Tak payah la kita sibuk nak tahu apa kekurangan dia . Cukup la dengan kita tahu dia punya kelebihan . So , think the positive way . AKU PUN COMEL GAK LA!!!hahaha~


lovesarang

~fizakenet~



P/S : FIZA HWAITING!9A+ SPM 2011!!AMIN~HYUNG HWAITING!!HIMNAE!!^_^

Hey Kamu (!)

currently miss them..
:'(
FARAH FARIZAH & AUNI NABIHAH
Heh awak berdua . Tau tak rindu gila kat korang dua ni . Korang la pengunjung tetap BP15 . Lagi lagi Farah Swift*bluwekk hahaha.. Rindu gila tahap dewadewi dengan korang la~ Rindu gila nak gossip . Auni , rindu gelak kau~And to Farah , rindu gila nak tido dengan kau (!) Balik rumah aku tak tido malam sebab kau tak ada*wahh!gebang ni! kahkahhh . Anyway , best of luck girls (!) =)

notification : kene marah suruh tido ni <(")

saranglove
~fizakenet~


P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011~AMIN~HYUNG HWAITING~HIMNAE!! ^_^

HUH(!)

Huh(!) Bosan tahap dewadewi ni . Tak ada apa apa pun kat Facebook tu . Sampai aku pun tak tau nak main apa lagi . Last last menatang ni jugak yang aku main . hahahaa.. Budak budak gila (!) Ada aku kesah ? bhahaha =p
notification : nothing to say la..


saranglove
~fizakenet~


P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011~AMIN~!!HYUNG HWAITING!!HIMNAE~ ^_^

November 26, 2010

Life Is Live Show & A Crossword Puzzle

Wahh (!) Title post tak boleh blahh . Bukan apa pun . Saja nak merepek pagi pagi buta ni . Perut pun tengah nyanyi nyanyi lagu keroncong ni . Lapar (!) Back to this post's title . hahaha.. Tak boleh ke nak buat title macam tu . Ehh(!) Suka hati la kann . Sebab tadi baru borak dengan member sorang ni . Apa lagi kalau budak perempuan dah berbicara . Tak lain tak bukan pasal gossip . Ye tak ? Tak ehh..? Tak apa lah kalau tak . Hehehe . And bila dah masuk bab gossip-menggossip ni , mesti la ada watak watak utama kann . Antara :

1. Lelaki (point of view sebagai perempuan)

Begitu mudah meluahkan kata kata manis yang belum tentu mampu ditunaikan dengan perbuatan seperti yang dijanjikan . Sering memberi harapan palsu *err . Kalau diorang buat macam tu , of course la hati kaum Hawa ni cepat cair *power BM(!)
Cepat naik angin . Eihh(!) Tak suka tawu~ Tak semestinya nak kena marah marah kalau nak selesaikan something*apsal macam penah buat ayat ni? Kalau marah marah , masalah tu lagi tak selesai selesai . Makin bertambah pressure adalah . Masalah tu boleh selesai kalau 2-2 pihak pandai bawa berbincang cara baik . Kan lebih elok macam tu .
Rapat dengan perempuan lain ? Huh (!) You're in trouble boy (!) Yang ni tak nak comment banyak . Sebab depends on that boy lah kan . Sebab kita tak boleh nak tutup mulut mereka mereka yang ingin berkata kata . Orang selalu tengok SIAPA yang melakukan perkara tersebut . Tapi pernah ke diorang tanya MENGAPA orang tersebut harus berbuat sedemikian ? Tidak kann..? Lumrah manusia . Sentiasa mencari kesalahan orang lain . Next ,
Ego . Euww~ Please ye . Buang sikap tu . Tak perlu nak ego tinggi sangat . Sikit sikit tu still boleh terima lagi . Ni kalau dah menggunung mengalahkan Mt.Everest , baik simpan je la ego tu masuk poket . Jangan bagi orang lain curi . Boleh ? hahahaha..
Bukan semua species lelaki kat bumi ni buruk buruk belaka . Takk.. Tapi disebabkan water colour setitik , rosak lukisan sekertas . And disebabkan water colour setitik jugalah yang mencantikkan lagi lukisan tersebut , rite ?
See.. Sama juga macam lelaki ni . Maybe yang asyik patah hati belum jumpa water colour yang dapat cantikkan lagi hidup diorang kowt . Bukan semua lelaki tak boleh dipercayai . Tapi , ade tapi lagi ni . Kalau nak percaya dekat lelaki sekali pun , janganlah memberi kepercayaan yang terlampau . Sebab kalau kena sekali lagi , memang confirm bunuh diri bawah pokok taugeh . hahahaa.. Tapi betul kann.. And mesti ada lelaki yang boleh dipercayai punya . Depends la nak percaya kat dia banyak mana pun . As long as dia tak aibkan kita depan orang lain , rite ?
And also , the coolest side of a boy bila dia ambil berat . Tak kisah la dengan dia punya gf ke , dengan kawan dia sendiri ke , lebih lebih lagi dengan family dia . Aww~(!) Cool gila (!) Make sure dia ambil berat pasal diri dia juga la =)

2. Perempuan (point of view sebagai perempuan)

Susah nak percaya lelaki*as for me la . Bukan senang je nak bagi kepercayaan kat lelaki . Macam mana nak buktikan kepercayaan ? Cukup cukup la keluarkan kata kata yang bukan bukan dari mulut . Kepercayaan tak perlu diluahkan . Cukuplah hanya sekadar memberi sepenuh perhatian*cehh(!)
Cepat terasa la ni . Perempuan akan cepat terasa jika seseuatu hal tu ada melibatkan dirinya , walaupun cuma sekelumit kuman . So , tak salah kalau perempuan cepat rasa serba salah . Or maybe sometimes dia sendiri tak tahu kenapa dia rasa serba salah . Walhal dia tak tahu pun apa salah dia . Buat salah rasa serba salah . Tak salah pun serba salah . Pelik ? Tak pun . Biasa je ..*pokk(!)
Mudah susah hati kalau dia tahu family or boyfie or even kawan dia sendiri sakit or ada yang tak kena . Kalau boleh dia nak letak GPS kat badan diorang tu semua . Sebab at least dia cuma nak tahu je apa yang jadi kat diorang tu semua .
Penyimpan rahsia ? Errr.. Depends la . Tengok macam mana perangai perempuan tu . Kalau yang boleh slow talk , yang boleh jadi pendengar terbaik , maybe boleh simpan rahsia . Cuba kalau kena dengan perempuan yang tak segan segan nak menjadikan cerita cerita yang dia tahu sebagai "auction" , tak ke parah kalau macam tu ? So , pandai pandai la ehh =)
Perhatian ? Suka suka suka (!) Suka kuasa tiga kalau ada orang ambil tahu pasal dia . Hah (!) Ye ke ? Ye kowt..
Jealous ? Mesti la~ Gila ke tak . Dia chat dengan perempuan lain ? Dia comment status perempuan lain ? Dia cakap perempuan lain comel ? Perkara tersebut boleh mengakibatkan kemurkaan seorang perempuan ye(!) Take note okey boys . So , kalau korang nak chat or comment or puji perempuan lain , pujilah si dia dulu . =)
Shopping ? Lagi suka gila tahap dewa . Perkara pantang tolak . Tapi sakit hati je kalau setakat window shopping . Pantang nampak barang fav , mesti nak beli . Kalau bukan barang fav pon akan tetap beli gak . hahahaa.. Perempuan kann~

So , the conclusion is tak kisah la , u all ni boy ke girl ke , the most important is , try to respect the others . Tak kira umur , bangsa , jantina or apa apa sekalipun . OK ? Hidup jangan terlalu mementingkan diri sendiri , kelak diri sendiri yang terima padahnya . Ok readers sekalian , sampai sini je entry yang diolah pada pagi pagi buta tanpa tidur . What ? Entry ni merepek ? hahahaa~ I don't care la . =p

notification : rasanya macam entry paling pelik je aku penah tulis . tape ahh~ saje merepek =) kepala pun dah berat ni . Kejap lagi tumbang la ni . hahahaa~


saranglove
~fizakenet~


P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011~AMINN~~HYUNG HWAITING!!HIMNAE ^_^

Woot..Woot..Woot..

Disebabkan baru bangun , so of coz la tak rasa mengantok kann.. And disebabkan tak rasa mengantok , so buat la keje yang kurang faedah . Antara :

1. Gelak bagai orang gila baca commnent kt Fb DDR
*thanks to Yanaa

2. Selongkar beberapa beloggs

3. Makan

4. Tunggu mesej masuk inbox *harapan~
5. Layan lagu2 korea


Keje aku tiap tiap hari time cuti , ni la . Online 25 jam 8 hari seminggu . Sampai naik korang pun naik muak tengok muka aku kat online friend korang kat Fb kann..? Nasib la aku ni ada jugak comelnyer . Muahahahaa(!) And homework still tak gerak lagi since first day start 3 hari lepas *slekey la kau piza(!)


notification : aku menang hari ni(!!) Yeahh~


saranglove
~fizakenet~




P/S : FIZA HWAITING!! 9A+ SPM 2011~AMIN~!!HYUNG HWAITING~HIMNAE!! ^_^

=.=" Jangan Menganjing (!)

Jam pukul 0314hour . Kenapa tak tido lagi ? Hahaha.. Sebab baru bangun ni . Tak tahu nak buat apa*actually tengah download soalan PAI(!) Nak berbual apa ? Entah la.. Nak story pasal perangai aku yang lately suka sangat menganjing orang . Adoii (!) Tak baik tawuu~ Baru aku tau kerje menganjing orang ni sangat penat . Macam mana la diorang yang suka menganjing orang ni sanggup bertahan . Aku ni keje part time 2 hari je menganjing orang pun dah penat . Apa apa pun rasa best plak . Jadi macam hobi baru la (!) hahahaa.. Sampai naik fed up asyik menganjing dan kene nganjing . Grrrrr (!) Sapa suruh ajar aku macam mana cara nak menganjing orang . Tu namanya "penganjingan makan tuan" *pokk(!)

Btw , cakap pasal menganjing ni , tadi pukul 0200++hour tadi aku masuk bilik kejap . Lepas tu dengar bunyi anjing menyalak . Pehhh(!) Meremang seyhh bulu roma . Sape tak seriau dengar bunyi anjing menyalak tengah tengah malam macam tu . Aku pandang Kak Uda . Kak Uda pandang aku balik . Hmmm...*tatau2 Buat don't know je sudah .

notification : sape2 yang rasa kene nganjing dengan aku dalam 2 hari ni , nak mintak maap banyak kuasa dua dengan korang ehh..! hehehee..saje mengisi masa lapang ^_^


saranglove
~fizakenet~


P/S : FIZA HWAITING !!9A+ SPM 2011..AMIN~!HYUNG HWAITING!!HIMNAE~ ^_^

November 24, 2010

Penat Yang Enjoy

Jam kat dinding pukul 0444hour . Mata still segar bugar macam baru lepas makan serbuk kopi . Actually tadi pukul 2100++ dah tido . Then terjaga pukul 0145 . Tu yang tak boleh tido sampai sekarang ni . Tido tadi pun sebab penat yang amat gila lepas jalan jalan dengan girlfriends tadi hahaa.. Uh(!) Penat tahu... Kronologi penyebab kepenatan ini terjadi adalah...

_______________


kesinabungan dari semalam..

Tengah mesejmesej + sengihsengih sorangsorang macam orang tak sihat hahahaa.. Then tertido time tengahtengah mesej tu (tapi still menang) Kringg Kringg (!) Bunyi yang membangunkan aku daripada tido yang tak berapa lena . Mamai tapi angkat jugak telefon tu .

Pipa : Piza , jadi ke tak gi hari ni ?
Piza : Jadi kot.. Korang nak gi mane je..
Pipa : Karok la.. mane lagi..
Piza : Owhh.. Okok.. *ngantok la ngekk..
Pipa : Okok..nanti gi rumah iera dulu..bye
Piza : Bye..(masuk bilik semula,terjun atas katil)

Then baru je nak tutup mata semula , ada lagi kacau . Buzz..Buzz..*phone vibrate . Angkat .

Maria : Pizaaaa..
Piza : Ye macekkk..
Maria : Jadi tak..?
Piza : Adoi ! Pipa baru call tadi..jadi la..
Maria : Okok..tapi aku lepak rumah kau dulu ehh..
Piza : Boleh..Boleh..
Maria : Tapi nanti ko...

tuut..tuut..tuut..*sorry yunk phone habis battery :p So , aku call la makcik sorang tu semula .

Piza : woot..woot..makcikk(!)
Maria : Ye..
Piza : Ape yang nanti..?
Maria : Nanti kau naik apa ?
Piza : My Ego la..
Maria : heeee *sengih2
Piza : Nak suruh aku amek lah tu..
Maria : Aku nak mandi dulu ehh..
Piza : Kalau dah siap kau misscall aku..
Maria : Okok..

So pagi tu aku kemas la sikit rumah tu hahaa *rajinnya anak dara(!) Tu pun sebab member nak datang . Kalau tak jangan harap (!) Then amek Maria gi rumah aku . Then baru pergi mewangikan diri hahaa.. Lepas tu si makcik ni boleh plak bagi lecture kat aku pagi tu . Sebab? Sebab aku asyik tukar baju je hahahaa.. Sorry la macekk . Saya tak tau nak pakai baju mana . Last2 rembat baju Kak Uda .

Hahahahaa(!) So , dengan Ego merah yang comel tu , kitorang pun menggerakkan diri ke rumah Iera .
Then..let's karok (!)

Habis lagu aku jahanamkan..Antaranya..
1.Gee
2.Hafizah
3.Saranghoe 사랑후에
4.Cinta Dalam Hati
5.lagu UK's *tatau tajuk (yg selalu nyanyi kat maktab tu la)
6.Kesempatan Kedua (tak habis nyanyi)
7.My heart

Lepas habis mengarok kitorang singgah Kedai Kak Ku (triple K) *kak!belanja,da promote ni(!) Singgah je . Makan tak pun . Saja lepak sana . Then nak cari novel "Kabus di Perbukitan" . Tapi belum ada lagi . Haishh(!) Baru semangat nak buat folio ni . Last last berjalan tanpa arah la kitorang . Balik rumah Iera . Lepak jap kat sana . Online jap . Berdekah seyh dengar cerita Iera . adoi(!) Hazira , kau memang HEBADT(!) Lepas tu terus balik rumah . Wangikan diri and terus online wheee...

THE END

by me

[satu hari homework tak sentuh] ^_^


saranglove
~fizakenet~


P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011..AMIN~~HYUNG HWAITING..HIMNAE =)

November 23, 2010

Jam kat tangan baru kul 2352 hours . Tapi tengah buat homework Bio tapi mata dah mengantuk . Nak online pukul 0015 sebab nak selesaikan the Da Vinci Code hahahahaa *bodow je(!) Last last , dengan segala kudrat yang ada , rasa ngantuk ni still tak dapar dibendung lagi and tumbanglah aku atas buku Bio tu . Sedar sedar je dah pukul 0041hour . Tutup buku . Duduk menghadap laptop . Tapi tak ada mood . So , on lah YM and update status sekali . Then right after update status , ada orang tegur . Wooho0oo.. Soklan dia sangat sangat mencabar . So , aku pun jawablah dengan hati yang tenang . Kepada orang yang menanyakan soalan , aku nak belajar lah macam mana nak jadi macam kau (!) Hebattt gila hahahaa.. Then.. buzzz...buzzz... *phone vibrate . Buka inbox *senyum . Blogging kejap . Tutup laptop . Tido *still tersenyum =D


saranglove
~fizakenet~


P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011..AMIN~HYUNG HWAITING..HIMNAE!!

November 22, 2010

Infinite Messege

hey u out there (!)
418446504164771968
and
I
really
meant
it

okey (!)


tak faham..?ada mesej di sebalik number tu . Siapa siapa yang berjaya break the code , remember (!) I really meant what the code said . Okeyy(!)


saranglove
~fizakenet~


P/S:FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011..AMIN~~HYUNG HWAITING!HIMNAE!! ^_^

November 21, 2010

La Tahzan(!)

Kenapa rasa macam aku banyak buat orang sakit hati ah..? Tapi orang buat hati sakit ni tak apa pulak ehh.. Tak apa lah . Apa salahnya kalau orang bagi kita tuba , kita balas dengan susu . kann.. kann..
Tak apa . Tak kisah pun . I'll take it easy lah . Dah ehh . Tidak mahu menyalahkan siapa siapa pun . Sebab satu jari aku tunjukkan kat siapa siapa, ada 4 lagi jari tunjuk kat aku balik.. =)

Mari Mengeja




B.E.N.C.I
S.I.R.A.P

B.A.N.D.U.N.G

B.O.R.I.N.G
T.A.H.A.P.D.E.W.A.D.E.W.I
M.A.R.A.H

G.E.R.A.M

Unable to detect the fireman..huh! *sigh . So , I've cool down this heart myself..
saranglove
~fiyzakenet~


P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM2011..AMIN~~HYUNG HWAITING..HIMNAE!!

Susahnya(!)

Korang (!) Pernah rasa susah nak bernafas tak . Pernah? Bagus (!) Sakit kan . Wanna share some story lah ni .
3 . 2 . 1 . Start...!
______________________


Malam tadi (*actually pagi pagi buta tadi) time tengah syok syok YM , tiba tiba rasa senak kat dada . Mula mula sikit je , pastu lama lama macam pressure 9G (tau tak ape ni?) For your infomation , The expression "1 g = 9.80665 m/s2" means that for every second that elapses, velocity changes 9.80665 meters per second (≡35.30394km/h).So , do some calculation lah ye hehhee.. Masuk bab Physics lah pulak seyhh . lalalaa~ Pehh(!) Rasa dia memang mencengkam jiwa . Tapi..Lek lu . Tak payah gelabah gelabah tak tentu pasal . Memang lah rasa susah nak bernafas . Macam boleh goal kat situ . Tapi aku mempraktikkan skill skill yang jiran aku ajar *thanks macekk(!) Sebab petang tu akak aku yang susah nak bernafas . Nak tahu apa tips yang dia bagi kat aku ? Ni lah dia ..

1) angkat dua dua tangan
2)lalukan 2-2 tangan belakang kepala
3)tangan kanan pegang tulang belikat kiri
4)tangan kiri pegang tulang belikat kanan
5)tolak dada ke depan
6)tarik nafas slow2..
DONE(!)

Pandai jugak macekk sebelah rumah aku bab bab Bio ni hehehee.. So kalau buat macam dia suruh tu , nanti thoracic cavity increase and the oxygen become easier to enter the lungs .
berBio lah pulak kejap . Tak apa kan . Cuti cuti ni , saja nak servis otak yang dah hampir seminggu tak berfungsi . Fuhh(!) nasib baik tak ada apa apa . Aku pun tak tahu kenapa lah tiba tiba je sakit dada tu datang . Shock ? Maybe.. Tapi dont worry la . I feel much better now . Jangan risau risau lagi eh (*bajet sume orang risau pasal aku je hahahaaa..) So , korang kalau rasa sesak nafas ke , susah nak bernafas ke , boleh lah ikut tips ni ookey..! Sampai sini corat coret aku untuk kes sesak nafas ni . Sekian..



_____________________


saranglove
~fiyzakenet~


P/S : FIZA HIMNAE! 9A+ SPM 2011 !AMIN~~HYUNG HIMNAE!!HWAITING..!!

Hey (!) That's Mine

Hari Jumaat teman MARIA hantar khemah kat sekolah . So , janji dengan dia nak pergi pukul 9 . Tapi ,,, disebabkan melayan YM yang macam entah apa apa tu , so pukul 9 pun still atas katil lagi hahahaa.. Dah janji nak ambil dia kat rumah . *sorry sebab kene tunggu aku ehh =) So, dengan segala kudrat yang ada , aku pun capailah kunci dan melanjutkan perjalanan ke rumah dia . Ngantuk oww . Sampai kat rumah dia , dia suruh aku turun motor . Then dia pulak naik . Suruh aku duduk belakang . Dengan muka yang redha , aku pun turun and duduk belekang . Tak apa . Tak apa . Aku kan memang baik hati *plak!!
the motor is mine-to-be!

So , kitorang pun heading to the school . Sampai sekolah , tak ada orang pun yang datang . Just F5 and upper 6 je yang ada . Then , at the same time , budak budak J-ROBIK nak pergi pertandingan kat JB . Best lah dapat J-robik lagi . Rindulah nak J-robik . Sangat2!!
nak jrobik gak..

Dapat jumpa Fariza , Wani , Pipa . Adoi korang (!) Rindu tahap dewadewi tau takk.. Tapi sayang sebab tak sempat nak jumpa Tc Zana . Sebab lepas lepak dengan budak J-robik , teman Maria gunting rambut plak . Tapi before tu , singgah rumah Cg Hawa jap . Aisehh(!) Dia ajak makan lah . Dah lah aku baru melantak meehun sup dengan Maria . So , tanpa segan silu , kitorang pun memulakan langkah memakan spegetti yang dipelawa hahaha *melantak je keje(!) Then , lepak dengan Daya(anak cikgu) . Keluarlah macam macam story . Yang tak pernah pernah aku tau pun jadi tau . Gedebuk gedebak gedebuk gedebak dah sampai seru kitorang blah dari rumah cikgu hehheee.. Thanks cikgu for the spegetti . Then time nak potong rambut , si Maria pulak tak ada fulus . Aisehh (!) Jadi banker lagi la aku jawabnya . $$$$$$ Nasiblah aku ni agak pemurah hehehee *kenyataan(!)
kan maria kan.. ;p

Apa apa pun , best dapat jumpa diorang .
saranglove ~fiyzakenet~
P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011~AMIN~HYUNG HWAITING!!HIMNAE..!!

November 18, 2010

Mereka Sangat Comel (!)

Ke'boring'an mula melanda diri ini . di FACEBOOK tiada siapa siapa untuk di'IM'kan . Semua tengah melayan diri sendiri . Huh(!) Orang cakap kat Facebook kita boleh kenal ramai orang kan.. Memang pon . Even orang kita tak pernah kenal pun kita jadi kenal . Tapi bila orang tu tak pasal nak kenal dengan kita , susah gak . Pening kepala nak layan kerenah yang entah apa apa je . So , post ni untuk friend list kat pesbuk aku tu . Sorry sebab tak dapat nak cerita untuk semua . certain2 je ehh..

_____________________

Firstly , nak cerita pasal sorang girl dari kepulauan Indonesia ni . She's from kota Bandung . Baru je start kenal dia awal tahun ni . Chomellllllllll(!!!)


NADIRA OLIVIA SHAKIRA
BABY OF 94
BANDUNG
PHOTOGRAPHIC

CUTE AS BARBIE DOLL


The next person yang aku kenal via Facebook ni , orang Ganu . Comel juagkk . Actually aku start kenal dia since Form 2 and time tu still jahiliah dengan FB ni . Kenal kat MySpace je . tapi since dah guna FB , so kitorang contact kat Fb je la .

NOR HAJAR a.k.a EJA
BABY OF 94

TERENGGANU
GIRL OF HABEEB ALI

LIKE TO SNAP2 PICS
LIKE TO SELCA

AS SHORT AS ME ^_^
KPOPHOLIC ESPECIALLY JONGHYUN


Yang ni best sikit . Dia ni ex BFF aku masa kecik kecik dulu . cehh!!(kecik2 dah main BFF) . hhahaa.. So , aku selalu share share story pasal budak lelaki tu Budak MRSM Mersing . Kecik je dia ni . tak ada la besar mana pun .

SITI MAIZATUL HAFIZAH
BABY OF 95

MUAR
GIRL OF AMI

EX GIRL OF AMIRULLAH
PINKYHOLIC


Ni nak story pasal college mate aku . Sorry sebab tak dapat nak story banyak banyak . penat uhh . Dapat cerita pasal sorang dua pun jadilah eh .


Firstly , mahu story pasal sorang budak perempuan yang comel lagi baik ni . Mula mula tak sekelas dengan dia ni . Tengok dia garang je . Tak berani plak nak tegur . Tapi lepas masuk 401 , baru tau perangai sebenar dia ni . Ishh ! Menyesal plak tak tegur dia awal awal . Kepala dia dengan kepala aku boleh bergabung ahh (!) Dia sangat sangat jaga ciri ciri muslimah sejati *cehh . Betul la... Sangat suka kawan dengan dia . Tak kedekut ilmu . Willing to share . Suka kacau NASA . hahahaha..

NURLIZA
BABY OF 94
MUAR
ONLY ONE
MADU-SCANDAL

HAPPY-GO-LUCKY

Next , ni pasal sorang budak perempuan yang bagi aku dia sangatlah cute(pada pandangan mata aku sebagai seorang permpuan gak) very independent . Hati dia tabah . Walaupun macam macam dugaan halangan untuk dia berjaya dalam kehidupan dan urusan remaja . Dia rajin walaupun suka tido time class =) Dia sangat suka buat benda benda yang comel . Dia suka kumpul perfumes . Dia kenet (!) Sama macam aku...hahaha..

ELYSS
BABY OF 94
JB
NO BOY NO CRY

ALWAYS THINK THE POSITIVE WAY


Yang ni , ex-collegemate . tak berapa nak kenal . Kenal pon lepas follow blog dia and kat Fb je . Tapi tiba tiba rasa dia ni comel sangat . After tengok pics selca dia , terus rasa "okey..she's cute" doesn't matter la orang nak cakap apa . Ni dari hati turun kat sini . Intan! Kalau kau baca post ni , jangan gelak aw.. Ni betul punya . Cute lah kau ni (!)

INTAN
BABY OF 94

KULAI
SELCAHOLIC *maybe

SWEET


Last but no least , ni ex-classmate aku . Dia sangat ringan as light as wool hehheee.. Suka layan kepala otak aku yang entah apa apa ni(*mekasehh) Suka tolong ajar orang . Garang gila la dia ni . Jangan cari pasal dengan kawan aku sorang ni okeyy..

NADZIHAH
BABY OF 94
SKUDAI
GARANG
MANIS


OKEY(!)
dah habis cerita pasal mereka mereka yang comel . So , sekarang nak cerita mereka mereka yang buat kan hari hari aku semakin COMEL (!) hahahahaa..

Ni lah kawan kawan aku yang ajar aku erti "PERSAHABATAN" . Miss them a lot lahh(!) Rindu nak hang out dengan diorang . Rindu zaman zaman jahiliah time gaduh gaduh dulu . Rindu nak gelak dengan diorang =( Tapi tak apa lah . As long as our friendship last forever (!)

FIEFA-MARIA-FARIZA-IERA-HUSNA-WANIE

Nak cerita pasal budak budak 403 sem 1 la . Diorang ni pulak yang menCOMELkan hari hari aku di MAJUSCOP time sem 1 hahahahaa.. Ahh(!) Menggamit kenangan pahit manis dengan diorang lahh.. Thanks korang sebab korang berjaya menCOMELkan hari hari aku time tu .

DZUL-AIZAT-RAFFIQ-AMIRUL-SYAHMI-FAD-MIRU-RIZAL-AZAM-OMAR-IRFAN-AIMAN-ZIHA-AZ-AIMAN-MY-FATIN-SYERA-IEKA-HANNA-YANAA-FAI-FARAH-ANIS-FAREHA-QILLA-LEIYA-AUNI-AYAN-

Then ni lah muka muka pecah camera , tak boleh nampak camera , gila camera , cameraholic , sampai sampai penuh folder aku dengan muka muka diorang ni hehheee.. Tak apa . Aku suka sebab diorang COMEL (!) Kalau budak budak yang atas tadi yang menCOMELkan hidup aku masa sem 1 , ni pulak mereka mereka yang menCOMELkan hidup aku time sem 2 plak .
AREP-AIZAT-ASRUL-DIN-FEEZU-SYAFIRUL-SHAKOOL-ZEHRA-ADJA-MIERA-DAYA-FYDA-DALILI-IZYAN-SHAH-AINA-SYERA-CACA-LIZA-JIJI-ENA-MIRAUNA-SHU-AZIE-MIRA-ELYSS-ANIS-FATIN-AIMAN-

Awak awak yang ni lagi best . Keluarga aku kat maktab tercinta hahahahaa..

CG YATI (cikgu HR tercomel)
MIRU (pres HR terfamous)
AIZAT (HRmate paling berkuasa)

DZUL (HRmate paling kuat bebel)
RAFFIQ (HRmate terblurr)
AMIRUL (HRmate paling kene nganjeng)

SYAHMI (HRmate paling suka nganjeng)
FARAH (HRmate selalu ajak story2)
YANAA (HRmate paling pandai simpan secret)
ANIS (HRmate tersimpan rasa)
AIMAN (HRmate+rumet terhavoc)
AUNI (HRmate terbaek ajak bebual)

HANNA (HRmate ke-2 terkechik)

QILLA (HRmate paling pemurah)

AYAN (HRmate paling chef)

Huh(!) Penat seyyhh nak siapkan post ni . 3 hari 3 malam uuhh.. Tak caye ? Percayalahhh ..
Apa apa pun , korang korang yang kat atas ni memang terbaik lahhh(!) Keep making my days full of colour ehh . Terima kasih bertan2 untuk korang (!) Btw , korang korang , sorry eh kalau kalau aku amek korang punya pics ni.. hehehee.. Tak apa . Terima kasih awakkk(!!)

saranglove
~fiyzakenet~




P/S : FIZA HWAITING (!) 9A+ SPM 2011..AMIN~~HYUNG HWAITING.. HIMNAE..(!!)

November 17, 2010

Shut Up (!)


Merujuk pada post yang lepas, I'm Busted tu.. Aku ada cakap pasal cerita seorang budak perempuan ni kan . Nak tau tak apa yang jadi dengan budak perempuan tu..? Actually cerita aku pun tiba tiba je "tertengok" cerita ni.. Dah lupa apa tajuk cerita tu.. Or maybe cerita tu memang tak bertajuk.. hehehe.. Jangan bosan nak baca eh.. Let's continue reading okey readers(!!)

_____________________

Ada seorang budak perempuan ni.. Let's her be "A"(lupa nama la nama dia).. Dia ni jenis yang sempoi sempoi je.. tak suka cakap banyak banyak sangat.. Kat sekolah, kehidupan sebagai remaja tu memang lumrah.. Nak dipendekkan cerita.. Dia memang seorang remaja yang mesti ada naluri sebagai remaja.. Biasalah.. Kalau dah ada yang tak kena.. Menitislah manik manik jernih kat pipi kan..(gedik la tu perempuan!)
Satu malam, budak perempuan tu mengalirkan manik manik jernih tu lagi.. Kenapa?? Sebab seorang budak lelaki ni.. Let's name him as "Z"(tatau sapa sebenarnya nama dia).. Apa yang "Z" buat sampai "A" menangis..? Tanyalah dia sendiri.. hahahaa.. Actually "A" ni pun tak tahu sebabnya..(gedik enn..?) Tapi masalahnya di sini, "A" tak nak pulak si "Z" ni tengok dia menangis.. Ish.. Pelik punya perempuan..
Persoalan.. Kenapa "A" tak nak "Z" tahu yang dia menangis disebabkan diri dia..? Menurut plotting cerita ni, "A" tak nak "Z" tahu sebab masa tu "Z" bukanlah siapa2 bagi "A".. And at the same time, hari hari "Z" penuh diisi dengan orang lain.. So, "A" ni macam tak tergamak nak bagi tahu apa apa yang dia rasa or nak buat apa apa yang dia nak.. So, she just keep herself..(serve her right!)
Then, "Z" ni pernah cakap yang dia tak boleh tengok perempuan menangis sebab nanti dia rasa bersalah =.=" Tapi "A" still suruh "Z" ni buat don't know even "Z" ni dah tahu apa yang "A" ni buat..
Lepas tu, dalam cerita ni, si "A" ni dah tahu yang "Z" ni tahu apa yang dia rasa.. And at the same time "A" still suruh "Z" buat buat tak tahu yang "Z" ni dah tahu apa yang dia rasa..(pening enn ayat!) Kenapa..? Kerana... si "A" ni tak nak apa yang pernah jadi kat diri dia dulu terjadi sekali lagi.. Kalau orang Melayu cakap, tak nak pisang berbuah 2 kali.. Sebab "A" ni susah sikit nak percaya dengan lelaki lepas apa yang jadi kat diri dia dulu..(kesian dia)
So, the best conclusion is.. "A" ni cakap dekat "Z" yang even "Z" ni tahu apa maksud yang terselirat lagi menyelirat tu, biarlah dia tahu.. Yang penting jangan bagitahu "A" ni yang dia dah tahu.. Biarlah dorang berdua je yang tahu apa yang masing masing rasa.. Tanpa melibatkan orang lain.. Sebab si "A" ni takut yang rasa itu akan hilang kalau "Z" bagi tahu apa yang dia dah tahu.. And orang di sekeliling dorang akan pandang slack.. Sooo... 2-2 makhluk Tuhan tu kene la buat buat saling tak tahu menahu..

___________________

to be continued..
by,

KENET...

actually cerita ni tergantung sebab tak tengok sampai habis.. Tertido di tengah jalan..(selekeh!!) lagipun aku tengok cerita ni dah lama dah..dah lupa sikit..tapi seingat aku, ni lah cerita paling masyukkk!! hahaha.. cerita ini tiada kaitan antara yang hidup atau yang dah tade kat dunia ni lagi.. hahahaa.. watak hanyalah di alam awangan.. tiada nama yang di copy & paste.. setting hanyalah rekaan semata mata oleh director.. tarikh dan masa tidak ditetapkan..

saranglove
~fiyzakenet~




P/S : FIZA HWAITING!! 9A+ SPM 2011..AMIN~~ HYUNG HWAITING..HIMNAE.. ^_^

I'm Busted (!)

Waktu semasa 0402hour Semalam sakit kepala So tak dapat nak online lama lama Thanks sebab bagi tido cepat Story time..

_______________________

Pagi tadi gi sekolah lama Nasib baik tak kene nganjing dengan cikgu cikgu kat sana hehehe.. Disebabkan malam tadi sakit kepala Tido pun dah pukul 3 pagi So, pagi tu bangun lambat sikit Actually HUSNA dah janji nak datang rumah pukul 8 Tapi aku masih tido lagi hehehee.. Husna datang je Aku terus bangun Ajak dia masuk Bukak laptop ONLINE(!) hahahahaa.. Ada lah beberapa notification pasal default picture aku tu hahahaa.. Saja je kan nak cari kontroversi Tu la Sape suruh cabar Kan daaaaa.. Pandai pandai la jawab(!) hahahaaa..

Hari ni tak tido Mentang mentang hari raya haha.. Tak tido sebab bercerita pasal sorang budak perempuan ni Ish2.. Nanti aku sambung cerita pasal budak perempuan tu ehh.. Sabar..

-hari ni seri(!) tak ada sape sape kalah tak ada sape sape menang..fair(!)-


saranglove
-fiyzakenet-

P/S : FIZA HWAITING(!!) 9A+ SPM 2011..AMIN~HYUNG HWAITING TO0!!

November 15, 2010

15 November 2010(!) ARGHHHHHH(!!!)

guys, nak tau satu cerita yang jadi kat aku petang tadi tak.. sadis ceritanya.. al-kisah bermulalah cerita pada petang 15/11/2010.......
______________________

jam telah menunjukkan pukul 5.00p.m ++.. bila2 masa je mak aku balik dari keje.. tapi rumah bersepah lagi.. asyik dengan facebook and blog je aku ni la.. sampai bilik sendiri pon tak kemas.. ish3.. tengah syok2 mereply comment2 kat facebook ni.. jap lagi la offline.. pastu selongkar sikit blog2 orang.. gelak2 sikit.. tibe tibe.....ARGGHHHHHH!!!!
terkejutz badak seyh aku..tibe2 benda alah ni jatuh atas peha aku.. apa lagi.. menjerit tak ingat dunia..(!) korang ingat tak zaman2 korang masih hingusan dulu.. agak2 darjah 1~2 gitu.. ingat tak cerita budak perempuan 3 suku yang nama dia MARIAM tu..? korang bayangkan ah macam mana dia jerit.. lebih kurang macam tu la aku jerit tadi.. bapak terkejut.. cam nak tercabut je jantung..(gebang!!) pastu aku panggil adik aku yang tengah syok2 main PS2 kat dalam bilik.. cehh!! aku panggil bukannya dia nak tolong bunuh binatang tu.. ikut jerit adalah.. tak padan lelaki..!! then dengan otak yang dikurniakan, aku amek botol air 1.5liter yang ade kat sebelah aku.. apa lagi!! kene sebijik binatang tu dengan aku.. tapi dia tak mati lagi.. ARGHHHH!!! lagi ar aku jerit.. pastu aku suruh adik aku amek RIDSECT.. then aku baling lagi binatang tu dengan air botol 1.5liter yang masih penuh dengan air.. muahahaha.. tak mati2 lagi seyh binatang tu.. ish(!) sirap(!) dek kerana aku jerit2 macam orang tak betul, so jiran aku datang lah tengook2.. ingat ada orang kene sawan vavi.. muahahahhaa(!!) penat aku menjerit macam apa.. last2 jiran aku amek penyapu, then dia ketuk je kepala binatang tu.. hahahaa.. mati pon kau(!!)
apa lagi.. dengan skill sebagai photographer yang hebat lagi bergaya, aku gi la keluarkan camera OLYMPUS.. snap..snap..(!!) hahahaaha.. memang dah macam orang tak betol la senang cerita..

then petang tu, akak aku balik dari keje.. pastu, aku tunjuk la pics yang aku penat2 snap tu..
kak uda : whoaaa(!) chantekkk(!)..
fiza : memang lah..
kak uda : nape tak bela je..
fiza : cehh!! (binatang tu rupenye, ingat puji gambar yang aku snap!!)

macam tu je la cerita aku untuk hari ni..pengalaman binatang tu jatuh atas peha sendiri ^_^


-the end of story-

sararanglove
-fiyzakenet-


P/S : FIZA HWAITING!! 9A+ SPM 2011.. HYUNG HIMNAE HWAITING!!

Gelak Sampai Terkehel Urat Mulut

first of all, nak say SORRY to AMIRA NABIHA.. sorry yunk(!) actually i supposed to go to our school this morning.. but i did something else in front of this laptop.. hehheehe.. comelnyer aku minta maaf dengan biha.. ^_^ nak tau tak apa yang aku buat depan laptop ni..? apa lagi, kalau orang lain boleh sibuk2 jaga tepi kain aku.. tak kan aku tak nak jaga tepi kain orang.. tapi it's not jaga tepi kain orang.. it's more to selongkar blog orang.. one of my fav hobby.. so sape2 yang rasa blog dia kene selongkar dengan aku tu, sorry banyak2 lah ye.. =p bukan sengaja, cuma tangan ni yang gatal2 nak selongkar korang punya blog.. halalkan ea.. hahaha.. aku dah buat macam2 pose gelak dah.. blog sorang budak sangat2 lah buat aku gelak.. memang dari hati turun ke blog ah.. semua ada.. macam2 ada.. COMELNYERR(!!) plak! hahaha..suka hati dia la kan nak tulis apa.. dah tu blog dia.. apa nak kisah.. thanks ti dia sebab ceriakan aku pagi2 ni dengan blog dia tu..^_^

btw, malam tadi begitu banyak confession yang telah dibuat.. yang tak disangka2 pon terkeluar gak.. hahahaa.. apa nak buat.. dah terkeluar tak kan nak masukkan semula dalam mulut kot.. and thanks again sebab share story2.. hahaha.. share la banyak2 lagi yer..
and malam tadi mood untuk online hilang sekejap.. benci nak menghadap muka2 yang suka jaga tepi kain orang lain.. dah nama perempuan kan.. tak ada gossip tak sah hidup sehari kat dunia ni.. hati kat dalam dah panas membara je.. nasib baik ada fireman yang baik hati.. boleh share dengan dia.. so dapat la buat aduan kebakaran dalam hati ni.. hahahaha..(ape seyh ayat pelik2) and for those yang suka jaga tepi kain orang tu.. better korang tunduk or cangkung or whatsoever la.. yang penting as long as korang boleh nampak yang kain korang tu terkoyak rabak ea..dah buat..? kalau dah, thanks(!)

time tengah selongkar blog2 orang tadi, terjumpa satu post ni.. macam best je ayat2 dia.. maybe certain tu ada kene mengena.. MAYBE la.. entah la.. tapi ayat2 tu aku dah modified sikit daripada post original.. walaupun aku malas nak post something macam ni.. tapi yang ni lain sikit.. tak tau kenapa.. hehehehee..


24 ciri orang yang ingin selalu ada di sisi kamu

1. Orang yang ingin selalu di sisi kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mahu selalu di sisi kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.

2. Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak perduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.

3. Orang yang ingin selalu di sisi kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah.

4. Orang yang ingin selalu di sisi kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.

5. Orang yang ingin selalu di sisi kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘selamat pagi’, ‘selamat hari minggu’, ‘selamat tidur’, ‘take care’, dan lain-lain lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS nya, kerana dengan kiriman SMS itu lah dia menyatakan perasaannya, menyatakan dalam cara yang berbeza, bukan “aku SUKA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.

6. Jika kamu menyambut hari jadi dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.

7. Orang yang ingin selalu di sisi kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya. dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat bersamamu itu tidak boleh berulang selalu.

8. Orang yang ingin selalu di sisi kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya. Kerana dia menyematkan kata-katamu di hatinya, berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? Pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang ingin selalu dekat dengan kamu.

9. Orang yang ingin selalu di sisi kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia ingin tahu apa kegemaran kamu – kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya dia berjaya.


10. Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu – kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.


11. Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan menanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.


12. Orang yang ingin selalu di sisi kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi baginya barang itu sangat istimewa.


13. Orang yang ingin selalu di sisi kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.


14. Orang yang ingin selau di sisi kamu selalu ingin berada di dekat kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.


15. Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu dan jauh.


16. Dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh dimata, dekat dihati?’


17. Orang yang ingin selalu di sisi kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.


18. Orang yang ingin selalu di sisi kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.


19. Orang yang ingin selalu di sisi kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.


20. Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan mengajarimu dengan sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia! Bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. Dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar mana permintaan mu.


21. Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.


22. Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.


23. Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain, dia sentiasa menunggu kamu.


24. Orang yang begitu ingin selalu di sisi kamu , tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. Saat kau pinta dia berlalu, dia pergi tanpa menyalahkan kamu, kerana dia ingin kamu mengerti bahawa dirinya mahu di sisi kamu.

with love
-fiyzakenet-

sorry terjiwang plak pagi2 ni..hehehehhee..^_^

P/S : FIZA HIMNAE!! 9A+ SPM 2011.. AMINN~ HYUNG HIMNAE OKEY!!

November 14, 2010

My Name Is Hafizah

GUYS(!)tiba2 je aku nak post something ni. agak mengarut sikit la. tapi aku kisah apa. ni blog aku yang punya(!)hahaha..i found this song a few month ago. suka sangat2 lagu dia sebab ditujukan khas lagi. hahaha.. comelnyer ada lagu untuk aku. satu dalam seribu tu. enjoy it!!



hafizah,

kau gadis yang paling cantik
hafizah,
kau gadis yang manis
hafizah,
kau gadis yang paling seksi
hafizah,
kau gadis yang paling baik

sungguh tak mengerti ini bisa terjadi padaku
ku cinta padamu, ku sayang padamu
oh hafizah


sungguh mati ku ingin bisa mendapatkan dirimu
walau begitu jauh tuk bisa berjumpa denganmu
sungguh mati ku ingin bisa mendapatkan dirimu
walau begitu jauh tuk bisa berjumpa denganmu

kau dengar hatiku yang mencintamu sejak dulu
jangan menggodaku, ragu kepadaku
oh hafizah

-the pronunciation of the name is "HAFIZAH" not "HAFIJAH"..but that singer pronounce it as HAFIJAH(!!) how dare(!)- =.='

nak dapat orang yang tujukan khas lagu ni untuk aku?? hahaha.. tanda soal banyak2. dalam mimipiku saje(!)apa apa pun, thanks to ST12 sebab buat lagu ni.. hehehe.. ^_^ and thanks to orang yang kenalkan aku lagu ni. hehehe..

p/s : FIZA HIMNAE(!!) 9A+ SPM 2011~ AMIN~~ HYUNG HIMNAE TOO(!)

November 13, 2010

Hari-Hari Terakhir Seorang Form 4

post kali ni nak cerita sikit(banyak sebenarnye) about the rest of my life as a Form 4 student kat MAJUSCOP(short for MARA Junior Science College).. hmm..let's continue reading..

_____________________________

11 NOV 2010..

start dari pagi hari...
kene pulang buku teks..tapi buku teks sejarah aku HILANG(!)..sedih tau. walaupun aku kurang sikit dengan subjek tu, tak yah nak rembat my text book(!) then, time tu aku yang tolong cikgu uruskan buku buku teks tu, belek punya belek punya belek, then ternampaklah tulisan KOREA yang macam cacing kerawit kat satu buku ni. hey(!) that's my book okay(!) sape seyh yang rembat. sampai hati. aku dah bayar pon duit buku tu time jumpa buku teks tu. melayang RM14. =( so aku tau la sape yang rembat tu. nevermind la. tapi nanti aku nak tuntut duit aku semula. tak kesah la macam mana dia nak bayar sekali pon. nak reloadkan credit aku pon bolah gak. hahaha(!) tapi sayang, time ni aku tak bawa camera gi BA. next, petang tu ada majlis TAUTAN KASIH dengan homeroom terchenta(!) best gak la. firstly, kitorang duduk kat dewan dulu. ada assembly. and the best part, homeroom 4HAFUZA menang 3 hadiah. 1st, "HOMEROOM TERBAIK OKTOBER". 2nd, "PAKAIAN HOMEROOM TERBAIK". 3rd, "HOMEROOM PALING PEMURAH"(aku yang bagi title ni =D ) apape pun, 4HAFUZA memang terbaekk la. thanx to AIMAN for the report yang kene hantar kat Cg Saliyah. for the baju homeroom, bagus gak budak lelaki dapat cooperate nak pakai baju homeroom. thanx korang(!)

amacam?cun tak baju..?model pon dah cukup cun tu.. =p

and lots of thanx credit to AQILAH HANIFF for the donation. and once again sayang sebab tak dapat snap gambar dengan homeroom time semua tangah pakai baju homeroom tu. next agenda was SNAP SNAP(!) with 401. hahaha. lepas balik dari dewan tu, aku, ena, syera, dalili, izyan and daya pergi naik kelas sebab nak tunggu diorang yang nak gi camp cakap nak wat photograpy-session. last2 kitorang pergi naik tingkat 3 depan lab chemist, snap pics kat situ. haha.

kat tempat yang amat ceruk di tingkat 3(!)

ingat nak panjat je. nak snap atas bumbung. tapi disebabkan semua time tu tengah pakai baju kurung, so kitorang batalkan je lah niat murni lagi suci tu.. then kiorang gerak gi DS sebab dah lapar. sempat lagi tu ambil tea break(!) then naik kelas semula. ramai gak yang ada kat kelas time tu. photography session start(!!)

mereka2 yang menghappykan 401 (!)

the sweetest dwarfs (!)

akak akak LDP :)

dara pingitan 401

gemokz,pondok,kenet

mulalah time ni, semua pose keluar. macam2 la diorang ni. then dapat gak snap pic "ABANG COMEL" a.k.a TULANG a.k.a SKELETON a.k.a NASARUDDIN. hehehe.. sori nasa. =p aku nak snap pic aku dengan dia 2 orang je. tapi tak ada masa yang sesuai. =.='

kat foyer masih sempat pose ^_^

after that, dengan berbaju homeroom masing2, kitorang dengan bangganya pergi ke padang untuk membuat photography session part 2. hahaha..

comelnyer kami!!
padang yang lecak ;p

keluarlah lagi macam2 pose. peduli ape orang nak cakap ape. lantak ar nak pandang slack ke tak. janji kitorang happy(!) dah la padang tu lecak lepas hujan. aku pulak pakai kain putih elyss. nasib baik tak kotor. kasut jangan cerita ar. memang terbenam kasut aku. tak kesah ar. paling2 pon riwayat kasut tu habis kat dalam plastik sampah hitam tu. hehehe..pastu terserempak dengan budak2 lelaki 401. janji dengan diorang nak riadah petang tu. tapi kitorang tak siap lagi(!) hahaha..last2 balik aspuri terus. sorry korang(!) ^_^
sweet like candy
that night...
4HAFUZA ada buat jamuan sikit. kecoh gila mula2 sebab tak tahu nak makan kat mana. runding punya runding punya runding, then dapatlah makan kat dalam cafe.

kat cermin pon boleh snap2

actually makcik cafe tu tak bagi coz nanti kitorang tak kemas semula cafe tu. tapi sape entah yang pandai sangat mengayat makcik tu sampai2 dia bagi kitorang makan dalam cafe tu. hehehe.. tengkiu makcik(!) macam2 jadi dalam cafe tu. dengan jerit pekik lolong lagi. mentang2 orang luar tak boleh dengar. macam2 suara keluar. hahaha.. thanks to CG YATI sebab dapat spend that nite dengan kitorang anak2 homeroom dia..

4HAFUZA with our beloved Cg Yati

nape cikgu lagi kecik dari saya..??

malam tu memang full perut. tomyam, telur bungkus, kek, ice-cream. perghh(!) kenyang tahap dewadewi seyh.. brruuppp(!) then, time for photography session lagi. yeay(!) part 3 pulak. keluarlah muka2 yang mencantikkkan camera(aku salah satu drpdnya) muka2 yang merosakkan camera. muka2 yang ceriakan camera. hahaha..

pic with mr.pres BWP(!)

lepas tu boleh pulak buat curahan hati dengan makcik cafe tu. apape pon, nak say sorry to makcik cafe sebab tak tolong habiskan kemas. =.=' balik je dari cafe, terus gi DS. whaaa(!) budak2 401 punya english drama. tepat2 sampai kat DS, diorang semua dah tepuk tangan. alaaaaa.. dah habis ke?? baru nak tengok(!) ruginya.. photography session lagi. ish3..

the props and cast of "Gulp & Gaps"

kawan seangkatan KOREA(!)

hahaha..part berape entah lah..then budak2 401 semua makan supper satu meja. DS tu dah macam kitorang punya pulak dah malam tu.. peduli ape kitorang enn.. =p -penutup 11 Nov 2010-

12 NOV 2010

pagi hari...
dimulakan dengan aktiviti mengemas kelas seperti biasa2 kalau nak balik cuti. dengan locker yang masih belum kemas, aku memblahkan diri ke kelas2 orang lain. hahaha.. jahat seyh(!) then, jalan2 cari cikgu. nak minta sign. adoi(!) penat lah. boring(!) masuk kelas semula. baca mastika, lepak-ing. then gi DS. ada jamuan dengan cikgu homeroom :) akhirnyaaa(!) MAKAN(!)

same2 kecik

naik bilik jap teman Farah. turun balik. so, kitorang pon makan la hamper yang dapat masa hari khamis tu. nasi ayam and more ice-cream. party ended(!) last photography session :)
aku nak simpan korang dalam poketlah(!)

petang...
balik bilik, kemas barang yang seriously memang bersepah gile(!)lol pening kepala macam mane nak kemas. hahaha.. sempat buat photography session lagi(!) interframe je keje. hehehe.. especially for BP14 and BP15.. kahkahkah.. tido kat bilik elyss jap. then terjaga sebab lom siap kemas. nasib baik suruh mak ambil pukul 5.30. after that, tolong elyss bawa barang turun AP. take care korang yang gi camp tu. rindu aku banyak2 okayh(!) hahaha.. kol 4 gi BA. ambil semua buku2 and worksheet yang cikgu bagi. balik bilik sambung kemas. pehh(!) penat.. dah siap kemas, siap2 pulak nak balik rumah. waiting for my parents hampir 1/2 jam. sharp pukul 6, balik rumah(!)

YEAH(!)
I'M HOME(!)


~ actually rasa berat hati nak tinggalkan maktab..sangat2..aku bak cuti ni..tapi boleh tak aku cakap aku tanak tinggalkan maktab tu..?pelik ke..tak kan..seriously, aku baru rasa rapat dengan korang2 semua.lepas tu dah nak cuti sebulan..maybe next year kalau still sekelas bagos lah..tapi KALAU, IF da tak sekelas,make sure we still together as a big family..OKAY(!)~

LOVE U GUYS KETATKEAT (!)

picture of the day ^_^

p/s: FIZA HIMNAE!! 9A+ SPM 2011 (!!) AMIN~~ HYUNG HIMNAE TOO!!