December 31, 2010

Happy Ending Year 2010

Tak pepenah aku membebel kat sini di petang hari. Ni membebel pepetang hari sebab ni petang last for 2010 kann! So, dengan sesenang hati je left out those homework even belum siap lagi tahuuu!*kau piker hebat sangat ke tak siap hah?? Hehe XD Kejap lagi lahh ehh~ Bagi lepas gian nak blogging jap*bukan hari2 dah lepas gian ke?? Ahh! Shadapp!!

Actually barang nak balik maktab tercinta belum siap kemas lagi. Baju pun baru iron sikit je. Beg tak kemas lagi!! Hadoyyy!! =.=" Sesiapa willing nak tolong? Nanti balik maktab aku belanja makan kat DS okayyy!! Ngee XD Nak sangat balik maktab tapi tak ada mood nak kemas bebarang semua tu lahh! Kan bagus kalau boleh sumbat je semua tu. Kan kan kann??

Petang ni nak beli barang bawak balik hostel. Belum beli lagi lahh dher*gila takkk?? Memang borong habis lahh ni! Nasib lahh apa yang tak terbeli tu kann. Yang penting kasut! Hoi aku belum beli kasut sekolah tahuu! Alaaa~ Pegi sekolah je. Bukan nak melaram pun kat sekolah tu kann! SPM bhaii~ Cuak tahuuu!!

Okay! Adios! Cuak sebab ada homework yang belum siap ni. Nak sambung exercise tangan buat tu homework semua okayy!!

akan kah kita bertemu lagi?

notification : tengah layan lelagu jiwangss! Great great!!

saranglove
~fizakenet~
1543


P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011~AMINN!! HYUNG HWAITING!!HIMNAE!! ^_^

Haishh !!

Okay! Hari ni tak tahu nak cerita apa sebab mood dah main lelari ni. Nak kejar tak larat lahh! Aku dah penat ni. Tak kuasa nak kejar tu mood. Tadi ada kenduri sikit kat rumah aku. So, tolong mak aku masak*gebang ni! Potong bawang, blend lada, tengok mak masak. Haha XD Tu je lahh? Ouhh tidak ye! Saya anak yang baik ye kengkawan! Nak tau apa yang aku berjasa tadi?

tadaaa!!!

Ni kalau aku tak lap memang harapan lahh nak suruh satusatunya adik aku tu yang lap. Memang tidak!! Kahkah XD Baik tak aku? Tak padan dengan keinchian yang kurang. Tapi still boleh bersihkan menatang tu aww! Dengan bantuan Encik Tangga, so dapat lahh aku berkilat kan tu kipas. Huh! Sakit tengkuk woo! Kena dedongak je. Nasib baik lahh aku tak jatuh time bersihkan kipas tu even tak ada orang yang jadi holder a.k.a backup nak pegang tangga tu kann! Hampehh! =.="


So, dapat pepenat buat kerja. It's leisure time okayy! Makan! So, aku makan lah 'macam biasa'.

Kak Hudda : Piza, sikitnye makan.
Aku : Ni biasa lah ni.
Kak Eca : Ishh! Sikit gile! Menipu.
Aku : Kalau kat maktab lagi sikit dari ni, tahuuuu!
Kak Hudda : Tengok lahh tengah malam nanti. Mesti makan lagi kann?? Jadi tikus kat dapur sesorang.
Aku : Mana ada!! =_=" *sambung makan!

budak ni makan lagi banyak dari aku!!

Hadoyy! Apsal lahh diorang tak percaya yang aku ni dah tak kuat makan macam dedulu? Sesape yang selalu makan duduk dengan aku kat maktab tu tau lahh macam mana aku makan kann? Memang korang selalu cakap "Fiza, baik kau tak payah makan kalau nasi kau seciput macam tu je" Ya Allah. Cuba lahh korang ambil nasi banyak mana pun, then duduk makan dengan aku. Aku gerenti korang mesti habis makan sama dengan aku. Sesilap korang yang habis makan dulu daripada aku, tahuuu?

perempuan Melayu terakhir ehh?harapann~ XDXD

Aku ni pompan Melayu terakhir bab kunyah mengunyah makanan ni*slow motion beb! Aku kunyah 40 kali korang tahuu! Baru senang nak hadam. Haha XD Cuba lahh bayang kalau aku ambil nasi bebanyak, bila aku nak habis makan? Lagipun perut sekarang ni dah tak boleh terima makanan bebanyak sangat lahh*siyes ni!! Tapi kalau nafsu serakah aku datang, memang tak ada maap bagimu lahh makanan semua! Aku boleh licinkan! Ngee XD

Okay! Plan nak tido awal malam ni sebab akak aku cakap mata aku bengkak dah. Hoi! Semalam tido pon "agak awal" jugak ehh! Mana ada sampai tak tido. Hehe XD

notification : sunyi lahh malam ni!! =_=" And banyak gila nyamuk(S) !!!

saranglove
~fizakenet~
0202


P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011~AMINN!! HYUNG HWAITING!!HIMNAE!! ^_^

December 30, 2010

Speechless!

Okay! Tak nak cakap bebanyak sebab title pun dah menerangkan segalanya kann?


Tergamam sebentar. Kelu tanpa kata. tak habis fikir. Tak sempat nak berfikir. Otak jam. No wonder bersikap sedemikian lahh. Tahu. Faham. Tak best sungguh kan rasa dia? Maaf. Tak berniat begitu. Let time decided. Just follow the flow. Hehe XD

notification : pening kena hujan petang tadi.


saranglove
~fizakenet~
0259


P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011~AMINN!! HYUNG HWAITING!!HIMNAE!! ^_^
Okay!! Kena tag lagi. Timekaseh bebanyak lahh Izza sayang sebab tag. Nasib lahh soalan dia celah gigi je kann! Kalau tak, tak kuasa nyahh~ Hahaha XD Anyway Izza, I appriciate it okay Girl~


berikan nickname (pemberi award)
Izza :)

ucapan untuk pemberi award
Thankx ehh Kawan !! Kalau freefree and ada tag lagi, silalah tag lagi ehh!! HAHA XD

listkan 6 artis , band , group , yang anda minat
SHINee*my Blingie Jonghyun!!
2PM *esp Teakyeon & Chansung!!Cool!!
Kim Hyun Joong *make me melting~
Lee Byeong Hyeon *Cool gile!
Remy Ishak *Howt!!
S9mbilan Band *sebab lagu diorang ada nama aku! Ngee~

berikan award ny kepada blogs yg CUN AND MELETUP
Tak ada memana belogg yang cun terlintas kat traffic otak ni sebab otak malam ni slow lahh! Lambat loading. Petang tadi main hujan punya pasal kann! Sesiapa yang rasa belogg dia chanteq lagi cunn tu.. Boleh lahh amek tag ni! Ho0Ho0!!

notification : Number 2 adalah yang terbaik!!

saranglove
~fizakenet~


P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011~AMINN!! HYUNG HWAITING!!HIMNAE!! ^_^

December 28, 2010

Belum Kenal?? Baca Ni Okayy??

Telah di tag aku oleh Intan pada hari ini untuk mengetahui 100 kebenaran*tanpa dusta Tentang kenapa aku pendek sangat*otak aku kurang upaya memalam ni! Biarkan jer aku~ Bhahaha XDXD Okok! Sesiapa yang nak kenal aku or baru berjinakjinak nak kenal*gatal! Boleh lahh baca entry yang berjelajela ni ehh! Aku jawab dengan tekun ni weyhh!! Tak ada yang benar melainkan yang benarbenar belaka ni tahuuuu?? Haha XD

First copy then paste itu soalan yang berlambaklambak. Next edit aku punya jawapan sendiri. Ada yang sama?? Dah ketandusan idea lahh tu kowt~ Hehe XD

Once dah baca, jangan berhenti membaca sampai korang jumpa NOKTAH terakhir okay!! Selamat merelakan mata anda semua untuk membaca ye! Sila baca dengan hati yang tenang dan berbungabunga okayy?? OK!! ;D

Rules: Once you've been tagged,you are supposed to write a note with 100 Truths about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. Tagged means "I'm interested in knowing what are your 100 truths". (To do this, go to "notes" under tabs on your profile page, copy and paste this note, erase my answers and enter your own, tag people (in the right hand corner of the app then click publish.)

1. Real name : Nurhafizah bt Mohd Samsuri
2. Nickname(s): Kenet*aku bagi sendiri! Haha XDXD Fiza je lahh ;)
3. Zodiac Sign: Gemini
4. Male or Female: Female! Ayu yang ganas! XD
5. Elementary School: Sek Keb Bandar Pontian
6. High School: SMK Dato Penggawa Barat ('07-'09) , MRSM Pontian (10/11)
7. College: I'm already a college girl kann?? MARA Junior Science COLLEGE??
8. Hair color: Black for sure lahh!!
9. Tall or short : Tengok balik apa nickname aku tu! Timekasehh ;p
10. TV or XBOX : TV lahh! KBS forever!!
11. Sweats or Jeans:Jeans
12. Phone or Camera: Nak both! Sebab aku tak suka snap pics guna phone!! Tak mengghairahkan langsongg!! Haha XDXD
13. Health Freak : Yes!
14. Orange or Apple: Apple*fav gile ouhh!
15. Do you have a crush on someone? Ngee~
16. Eat or Drink: Drink je kowt!*tipuu!! Muahaha XD
17. Piercings: No
18. Pepsi or Coke: Dedua taknak! Banyak gula ouhh!! Kencing manis boleyy~

HAVE YOU EVER?

19. Been in an airplane: WILL be in 6 month later*InsyaAllah~
20. Been in a relationship: Haha Hormones!! Of course lahh~
21. Been in a car accident: Alhamdulillah belom!*minta dijauhkan lahh~
22. Been in prison: Maaf. Saya budak baik. Haha XD

FIRSTS?

23. First piercing: None
24. First best friend: Kawan tadika! Mau tahu nama? Amirullah!! Kawan dengan dia sampai sekarang.
25. First award: Award masuk lakonan time tadika!*cerita Tarzan ouhh!!
26. First crush: Masa 5 tahun! Jahiliah gila lahh masa tu*tatau ape tu erti MALU!
27. First word: Pikir aku ingat ke hah??
28. First kiss : Ngee.. Tatau.. Nak ke??

LAST?

29. Last person you talked to in person: My mom
30. Last person you texted: Him*texting while typing this entry XD
31. Last person you watched a movie with: My siblings
32. Last food you ate : Rojak kat dapur.
33. Last movie you watched : Hantu Kak Limah balik rumah *Berdekahh seyh!
34. Last song you listened to: I Need A Girl by Taeyang ft. GDragon
35. Last thing you bought: Surat khabar*semalam!
36. Last person you hugged: Mak aku! Time tido lahh. Ngee~

FAVOURITES?

37. Food: Selagi halal, pedassss dan mengenyangkan*jangan sesekali hulur kat aku YONG TAU FU okayyy!! ;p
38. Drink: Latte!!*bad memory with Latte!
39. skirts or dress : Long skirt lahh! Dress lagi memendekkan kependekan aku tahuuu~
40. Flower: Lavender!*devotion and love And wangi too!
41. Animal: Penguin (?) BHAHA XD Rasa macam nak pepicit je!!
42. Colours: Pink, Yellow, Violet, Turqoise, White
43. Movies: Kabhi Kushi Kabhi Gum !! Haha XD Entah lahh! More to romantic comedy laa
44. Subjects: Add Math! KSK gakk! Hehe ;p

HAVE YOU EVER:

(Put an X in the brackets if yes )
45. [X] fell in love with someone
46. [ ] celebrated Halloween
47. [X] had your heart broken.
48. [ ] went over the minutes/texts on your cell phone.
49. [ ] had someone question my sexual orientation.
50. [X] copy friends' answers in exam.
51. [ ] got pregnant.
52. [ ] had an abortion.
53. [X] did something I regret.
54. [ ] broke a promise.
55. [X] hide a secret.
56. [X] pretended to be happy.
57. [X] met someone who changed your life.
58. [ X] pretended to be sick
59. [ X] left the country.
60. [X] tried something you normally wouldn't try and liked it. (not in a wrong way.)
61. [X] cried over the silliest thing.
62. [ ] ran a mile.
63. [ ] went to the beach with your best friend.
64. [X] kick someone's ass
65. [X] hated someone.
66. [X] stayed single for 2 years

RIGHT NOW

67. Eating: No lahh!! already 0123 in the morning!
68. Drinking: No
69. Listening: Yes
70. Sitting/Laying: Bersile atas kerusi XD
71. Plans for today: Siapkan segala homework bhaii~
72. Waiting: For his message lahh dher =.="

YOUR FUTURE:

73. Want kids? Oii!! SPM pun belum jawab! Anak tekak ada lahh ni. Nggee :D
74. Want to get married? Nak cari kann calon takk??
75. Career: A success mechanical engineer. Aminn~
76. Lips or Eyes: Eyes*winkwink
77. Shorter or Taller: Memang of course and for sure lahh dia lagi tinggi kann. Or aku yang tak tinggi2?? Kahkah
78. Romantic or Spontaneous : Spontaneous! Maaf! Ayat geligeli adalah diLARANG KERAS sama sekali! XD
79. Cook for wife / husband: Yup yup!! See the hands lahh~
80. House: Nak rumah macam Donald Trumph bolehh?? Haha Rumah semampu yang mungkin laa. :)
81. Hook-up or relationship : Hook-up XD
82. Looks or personality: Apa guna ada rupa kalau tak berbudi bahasa kann? Rupa adalah satu bonuss!!!

HAVE YOU EVER:

83. Lost glasses/contacts: No! Sebab saya belum jadi OKU lagi.. *winkwink
84. Stay up for 24 hours: Ye ye ye!! Selalu!! Hobby!! Haha XD
85. Watch porns: Ngee~ Tak boleh!! Nanti cepat lupa ilmu!
86. Killed somebody: Kalau pernah bunuh orang, soalan No 22 aku jawab lain lahh~
87. Broken someone's heart: Pernah ke? Haha Pernah pernah!! Gantung "dia" 3 tahun tanpa kata putus. Then, lost contact macam tu je.. Jahat takk aku?? Ngee XD
88. Been in love: Yup dan ia sangat indah jika 2-2 pihak saling memahami. Kann??
89. Cried when someone died: Kakak aku meninggal aku baru reti nak berjalan!

DO YOU BELIEVE IN:

90. Yourself: Yes! Of course! for sure!
91. Miracles: Yup! Miracles adalah ciptaan Allah kann??
92. Love at first sight: Ada ke such "LOVE AT FIRST SIGHT"? Belum merasai lahh!
93. Heaven: Telah diciptakan SYURGA & NERAKA oleh yang Maha Pencipta :)
94. Santa Claus: St Nicholas? Father of Christmas? Kris Kringle? Sinterklaas? Apa itu?? Hehe XD Yang masuk rumah lalu corong asap tu ehh??
95. Sex on the first date : Tu otak letak kat lutut!! MARUAH!! Never be okayy!
96. Kiss on the first date: Ciom tapak kasut mahuu??

TRUTHFULLY:

97. Is there one person you want to be with right now: Hmmm =.="
98. Do you know who your real friends are: Ya tapi masih samarsamar lahh :(
99. Do you believe in God: Yup!! The One and the Only!!
100. Post as 100 truths? Ya

Okayy dahh!! Tu je !! Kalau soklan dia ada sampai beriburibu gerenti aku jawab lagi! Limit 100 je lahh! Kalau nak yang beriburibu, korang nampak tak petak kaler peach kat atas tu?? Tanya lahh apaapa je kat situ kalau mahuu! Okayy? InsyaAllah aku jawab kalau aku rasa soalan tu rasional! Yang tak rasional punya soalan, aku jawab pun macam kanakkanak baru lepas pegi Ribena Wonderland lahh kan. Hehe XD

So, sebagai seorang yang bermurah hati dan penyayang, aku nak bagi homework ni kat korang tu! Aku tag ni dekat

Okayy!! 12 je. Kalau korang nak jawab soalan ni, copy and paste je okay! As simple as ABC! Jawapan sendirian berhad ouhh!! No copycat copydog ehh! Byebye~ Mata sudah mahu pejam ni! =.=


notification : Jangan rasa bersalah okayy~ Tak susah pun pertolongan tu.. :)


saranglove
~fizakenet~
0259


P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011~AMINN!! HYUNG HWAITING!!HIMNAE!! ^_^

December 27, 2010

Penternakan Lemak Terancang

Sabtu, 25 December, suatu pagi yang hening..

Mak : Piza, nak ikut mak pegi jemputan tak??
Aku : Boleh*angguk dengan pantas!
Mak : Cepat siapsiap.

Ahad, 26 December...

Mak : Piza, ikut mak pegi jemputan lagi jomm.
Aku : Hahh?? Ada lagi ke??
Mak : Ikut je lahh..
Aku : *mati aku!! Makan lagi ke??

2 hari tu aku melantak nasi minyak orang kawin! Lemak! Kolestrol! Babat! Tepu! Apa lagii?? Segalanya lahh! Bukan tak suka makan. Tapi banyak sangat lahh. Capacity perut tak mengizinkan dengan keinchian diri*sedar diri! Bhaha XDXD

SEDAP MATA MELIHAT SEDAP LAGI PERUT MENGHADAM!! XDXD

Nasib baik masakan kat rumah(S) orang kawin tu sedap. Ada lahh jugak selera aku nak melantak kann. Kalau takk memang aku buat gaulgaul je tu nasi lahh. So, terima kaseh lahh sebab bagi aku kenyang tahap maksima untuk 2 hari ni ye!!

notification : perut lapar mintak makanan ni !! baik aku tido sekarang kalau tak makin mengganas perut ni !! XDXD


saranglove
~fizakenet~
0139


P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011~AMINN!! HYUNG HWAITING!!HIMNAE!! ^_^

December 25, 2010

Homework!!

Untuk makluman Tuan Puan Abang Kakak Adik Makcik Pakcik yang singgah belogg ini, HOMEWRK saya belum siap lagi!! Hari ini sudah 26 haribulan lahh! Tapi aku belum siapkan homework!*sedar lahh Piza oii!!

THERE'S NO SHORTCUT TO SUCCESS!!

Harihari cuti aku dipenuhi dengan aktivitaktiviti yang membuatkan aku makin gemukk!

  • Online
  • Makan makan dan makann
  • Tekantekan keypad phone
  • Watching drama(S)
  • Hang out dengan member
  • Makan dan makan lagi
  • Tidoo??

Taubat lahhh!! Next year SPM bhai~ Cakap nak further study kat KOREA!! InsyaAllah!! Aminnn~ Korang tolong doakan sekali ehh~ Thanks!

9




saranglove
~fizakenet~


P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011~AMINN!! HYUNG HWAITING!!HIMNAE!! ^_^


Ya! Awak Semua!!

Hidden meanings of those alphabet. A to Z.


A - accept you as you are
B - believe in having fun
C - cheerish time together
D - dream big dreams
E - enrich, comfort adnd delight
F - follow up and follow through
G - grow forever memories
H - honour each other's feeling
I - invite you to their heart
J - just call to say "How are you?"
K - know when something's up
L - love you no matter what
M - multiply joys and divide sorrow
N - never regret to be you friend
O - overcome the problems together
P - pick you up when you are down
Q - quickly forgive you and make up
R - remind you af your gentleness
S - smile when they think of you
T - take a good care of yourself
U - understand when you just silent
V - value time together
W - walk with you, side by side
X - xperience ups and downs
Y - yearn to stay connected
Z - zest to live, love and laugh

Those are things that you are supposed to do to be a greatest friend. Rite?? Kalau tak mahu buat pun tak apa sebab entry ni aku buat time tengah tak ada keje and something keep spinning around my head lahh. Kahkahh!! XDXD Saja nak post merepekmerepek ni. Gila? Sikit lahh~ Ngee XD

To temanteman seperjuangan kemerepekan dan kemengarutan IntanSuraya, KrunNadzihah, MariaKibty, NurulAf and semua lahh yang selalu layan kepala otak aku yang agak suku ni. Wakhkahh!! Thanks banyakbanyak!! Ngee XDXD Sayang korang lebih lahh!! Tahuuu?? *winkwink X)

notification : manusia tak sunyi dari kesilapan, kann??


saranglove
~fizakenet~


P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011~AMINN!! HYUNG HWAITING!!HIMNAE!! ^_^

Do I Care?

To anonymous yang bagi soalan tu
Mahu tahu
What would I answer your question?
Just a few words
to describe it
Senang kann?

Aku tak mahu kesah pasal benda ni sebab aku tak rugi apa pun if I just ignore those matter kann?? We're growing older. Be more rational lahh. Bukan susah mana pun. Tak perlu nak berfikiran macam kanakkanak Ribena lagi. Kalau kanakkanak Ribena tu okay lagi, still comelcomel. But WE?? Nak jadi kanakkanak Ribena lagi? Ya Allah~ Tak kuasa*hodoh perangai aku! HAHA XD Just forget the bad thoughts. Keep all those good thoughts inside our brain, okayy??

notification : listening to I Dont Care by 2NE1. " Cuz I dont care ehh ehh ehh eh ehe ehh~~" Lalala~



saranglove
~fizakenet~


P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011~AMINN!! HYUNG HWAITING!!HIMNAE!! ^_^

December 24, 2010

A+B+C = Fizakenet !

Wo0oho0!! Hari ni rasa campurcampur. Best Happy Gelak Muram Kelu Sentap Lawak !! All in one lahh. Tahu kann? Well~ Aku kan memang budak jiwang(S)! Memang keadaan jiwa ni selalu meroyan dan merentan!! Aww~ *geligeli now!! Wekkwekk!! XP

Malam semalam sudah bergelakgelak YM dengan Intan. Ehh Intan, kau sudah buat itu post Yellow Page kann? Great great~ Sudah tahu kan apa nama itu buku kuning tebal yang kau selalu selak buat kacau kann?? Kantoi sudahh!! Kau yang selalu mintak tolong tengahtengah malam tu kann? Berapa banyak tingkap kau singgah hah? haha XDXD

Petang tadi sentap dengan soalan Formspring. Apa jenis soalan lahh itu soalan. Aku nak jawab macam mana pun tak tau lahh! Sebab aku sendiri tak tau nak jawab soalan itu menggunakan bahasa makhluk Dunia. Wakhkahh!! Aku makhluk yang macam cerita Men In Black tu. Tahuu? haha XDXD Makhluk yang kepala dia boleh tumbuh balik tu. Best seyh kalau boleh tumbuh balik kepala ni lepas kene penggal*merepek gile vavunn seyh kauu!! Kahhkahh~ Okay lah! To that person yang bagi aku soalan tu, please don't make your own conclusion about the question that you asked me. Maybe ada sebab kenapa aku tak jawab pertanyaan tersebut. I've the right to do that, rite?? Sebabnya, aku pun tak tahu nak jawab soalan tu, PERHAPS lahh~ hehe XDXD

And petang tadi adik kawan kakak aku telah kembali ke rahmatullah*al-Fatihah~ Innalillah~ Kalau tak silap lah, nama dia Mukhriz kowt. SPM 2011 candidate. Tak sempat dia nak jawab SPM kann. Tapi tak apa lahh. Dah sampai ajal kann. Malaikat maut pun dah datang jemput dia. And menyayatkan hati bila dia meninggal, tapi mak dia tak ada kat Malaysia. Akak aku cakap mak dia kat Mesir, ada hal. Mesti mak dia sedih tak dapat tengok anak dia for the last time kann?? Conclusion, ajal maut di tangan Tuhan. Even ayat ni too clise, tapi betul kann. Buat lahh amal sebanyak mungkin. Pesanan ini untuk kita bersama. Untuk aku dan korang semua. Jadi fikir kann lahh.

Okok !! Stop here. Until meet in the next post ehh!!

notification : Don't ever jugde the case and make your own conclusion if you don't know the true storyline yet. HAHA XDXD

saranglove
~fizakenet~


P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011~AMINN!! HYUNG HWAITING!!HIMNAE!! ^_^

Entry Tanpa Tajuk!

Tu lahh tajuk entry ni ye. Ketandusan idea lahh! Wakahkahh! actually otak tengah tunggang terbalik nak memeriahkan belogg aku yang tak secomel belogg orang lain*jealous uhh! =.=" Aku tengok belogg aku ni okay je tapi nampak macam bersepah. Adoyy!! Boleh meroyan ni!! Nasib baik ada tu budak IntanSuraya! Thanks ehh makcikk sebab serukan Kim Hyun Joong jadi penunggu belogg kesayangan aku ni. Aku nak belanja kau makan angin kau tak mahu! Rugi rugi~ Wakhakhh!

So, sekarang ni tengah menyambung pengeditan hasil hasil belogg dan isi isi dalamnya! Sebab lagi seminggu nak tinggal kann belogg ni. SPM wo0o0!! Siapa siapa willing nak jadi penunggu belogg aku?? Tak payahh!! Sudah ada Kim Hyun Joong lahh!! haha XDXD Sila cuba lain kali ehh~

notification : kelu tanpa kata !


saranglove
~fizakenet~


P/S : FIZA HWAITIING!!9A+ SPM2011!! AMINN~ HYUNG HWAITING!HIMNAE!! ^_^

December 23, 2010

Akasia

Siapa tengok cerita HANI yang kat slot Akasia hari Selasa lepas. Ingat tak budak perempuan tu cari buku apa time kat bookshop tu? BERCINTA SAMPAI KE SYURGA (BSKS) kann?? Ingat ke tak ni. Buat buat ingat lahh ehh. Yang tak tengok tu, buat buat paham je lahh ehh apa yang aku nak cerita ni. hahaha!! XDXD

masyukk wo0 ini buku!

Petang tadi, lepas boring buat homework, aku pon pegi lahh mencuci mate kat bookshelves aku tu kan*bajet ulat buku je! So what gitu?? Belek punya belek punya belek, terjumpa lahh buku satu ni. Buku apa? Buku tu lahh! BSKS tu. So, aku belek belek lah buku tu kann. Not bad lah. Entah macam mana buku tu boleh ada kat situ pun aku tak tahu lah.


And mood jiwang akibat keterbawaan pembacaan buku tersebut telah berlanjutan sampai malam tadi. Setakat malam tadi je dah berapa post jiwang aku kat wall Pesbuk tu. Wakakhh!! Tak percaya? Tengok sendiri kat wall Pesbuk aku yang indah lagi comel tu. Peduli apa kan aku. Janji aku boleh rasa puas dapat membebel, buat kacau, menganjing orang and etc lahh! Bahagia wo0~ Even still not in a good mood kann. Wengg betul otak ni! hhahaha~

superb novel!!

Lepas tu disambung dengan pembacaan novel jiwang karat pulak. Tiba tiba rasa nak baca English novel*wo0oho0! P/S, I LOVE YOU. Best lahh novel ni. semua buku buku novel novel majalah majalah risalah risalah ni semua aku jumpa lepas memjelajah rak buku tu. Kahhkahh!! Nampak sangat dah lama tak meneroka kat situ*rajin sangat! Then plus dengan lagu APIT yang al-sediamaklum memang jiwangs berkarat habis. Plus dengan lagu dari album baru YOVIE & NUNO. Tangkap leleh tahap supernova lahh!*hyperbola gila kau! Suka hati lahh!

Petang ni mood jiwang dah tak berani nak datang. Kalau nak datang pun dia segansegan je*huta kauu lahh! haha~ Aku dah suruh mood tu pegi main jauhjauh. Wakakhkahh XDXD

notification : malam ni tak sempat nak men"JOYAH" . =.="


saranglove
~fizakenet~


P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011~AMINN!! HYUNG HWAITING!!HIMNAE!! ^_^

Cerita Untuk Dunia

tak terasa waktu berlalu
menuliskan kisah hidup kita
canda tawa tangis amarah
menghiasi memberikan warna
sebuah cerita untuk dunia

kau berikan harapan di setiap langkahku
kau berikan
kekuatan di setiap lemahku
tak pernah terbayangkan diriku tanpa dirimu
oh temanku sahabat sejatiku

walau jarak pisahkan kita
tapi hati kita tetap satu
aku bisa karna dirimu
kita bisa kerana kita bersama
sebuah cerita untuk dunia

SAHABAT SEJATIKU

CERITA UNTUK DUNIA-YOVIE & NUNO


KAWANS! Terima kasih sentiasa bersama di sisi aku. Terima kasih sentiasa sudi dengar aku membebel. Terima kasih sudi beri nasihat. Terima kasih sudi share segala keluh-kesah. Terima kasih buat aku gembira time tengah sedih. Terima kasih buat aku gelak time moody. Thanks for being there with your warm and caring ways. Thanks for all those things okey!!!


notification : jangan takut or segan nak kawan dengan aku ehh! Aku tak makan orang lahh. Aku makan nasi jugak!


saranglove

~fizakenet~



P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011~AMINN!! HYUNG HWAITING!!HIMNAE!! ^_^

December 22, 2010

Minta Izin..

Arghhhhhh!!! Like a s**t lahh!! Boleh tak nak mencarut ni? Huh! Tak baik lahh ngek! Okok! Tak mencarut lahh. Ni dah tak tahan lagi ni. Memang nak all out ni. Kadang-kadang terfikir jugak, kerana aku nak rasa sakit hati tak tentu pasal kann. Ini lumrah ehh? Atau suatu yang aku sendiri tak dapat nak ungkap dengan kata kata makhluk Bumi? Hmm.. Entah lahh!! Nampak, meghiris kalbu. Baca, lagi mengusik sanubari! *seravai seyh ayat!! haha~ Ini impak hati tak tenang tahuu?

notification : seperti orang yang bertamadun, mengharapkan sesuatu padahal diri sendiri tidak mengharapkan ia berlaku kerana takut ia akan berlaku.


saranglove
~fizakenet~


P/S : FIZA HWAITING!! 9A + SPM2011!! AMINN~ HYUNG HWAITING!HIMNAE!! ^_^

December 18, 2010

Laugh !!

CUN TAK KALAU GELAK CAMNI?? HAHA XDXD

Hey u out there ! Thanks for making me laugh tonite ok. Jangan segansegan nak buat aku gelak puaspuas lagi tau. Nanti aku belanja chokichoki. Nak takk? Tak payah malumalu vavunn lahh ehh! hahahaa~ Okok! Ni special thanks credit to :

Myru Kruz-hemsworth : class bahasa Thai kau memang masyukk habis lahh! Sampai buat kepala otak aku gatalgatal tahuu? Nanti freefree ajar aku lagi ehh! Ajar sampai aku faham and boleh menganjing kau dalam bahasa Thai! Bolehh?? hahaa~ XDXD

Afiq Mac Ghille Mhicheil : kau memang asyik suruh aku tido lambat je kau kann? Ishh..Ishh.. So, malam ni aku menyerah awal sikit. Biar kau pegang tahkta tidur lambat tu.

Eyeman Van-houlten : hahaha~ Ni lagi sorang nak ikut Afiq ni. Korang berdua je lahh rebut tahkta tu ehh! Malam ni tak kuasa nak online lamalama. hee~

Maria Saadon : Nyahhhh!! Nak pegi Daiso Japan lagi ke? haha~ Sedia kann fulus banyakbanyak sebab kau kena belanja aku. Apa2 saja yang aku minta. Boleh?? Kau kan baik nyahh~ kann??

Nurulafifah μ•„ν”ΌνŒŒ : Pipa, aku pun kurang pasti which girl group yang kau cakap tu. Kalau bukan JQT, habis tu apa lagi? Hmmm.. Nanti buat research lagi ehh! Aku tunggu jawapan kau okeyy~

love to kepokep0o group : to all love to kepokep0o group, thanks temankan aku malammalam untuk merepek merapu and etc lahh kann. hahahaaa~ Maria, Pipa, Hazira, Daya. Kalau korang nak buat haruk piruk kat group tu amat lahh dipersilakan. Tak payah nak malumalu vavi plak ehh!! hahaha XDXD

Okok!! Mata dah penat! Asyik menghadap laptop ni je. DVD lah. FB lahh. BLOG lahh! Pening wo0o~ hehe! Memandangkan esok ada hal yang nak kena buat, so malam ni kena tido awal sikit. Jam sekarang? 0250hour!*huta kauu awal!! hahaha~ At least aku tido gakk kann?? XDXD Ok.. -bidfarewell-

notification : tak nak bagi tau gakk?? takpe2! tau lahh nasib nanti macam mana ehh! hahahaaa XDXD

saranglove

~fizakenet~

P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011~AMINN!! HYUNG HWAITING!!HIMNAE!! ^_^

December 15, 2010

Memperdaya Terpedaya Diperdaya ?

Kenapa post aku tajuk tu? Suka lahh~ hahahaa Sebab tajuk tu yang buat aku gelak gulingguling tak ingat dunia tadi. Entah apa apa seyh cerita tu. Jalan cerita dah okok dah. Watak pun dah cukup bagus*big clap!! hahaa~ Tapi sayang penyampaian jalan cerita tu tak sampai sampai. Kesian aku yang menonton*membaca sebenarnya! Cuba sedaya upaya nak fahamkan cerita tu. Tak tau lahh apa motif yang cuba diwujudkan. Aneh aneh gila lahh. Cerita tu tergantung. Tak sempat nak habis kann. Lesson of the day, jangan memperdaya or terperdaya ehh !! haha XDXD
mau hidung jadi macam ni??

Thanks to budak comel Intan yang sudi teman and layan aku pagipagi buta. Kau happy aku pun happy lahh! hahahaa~ Dek kerana happy si Intan tu melimpah ruah, bergabung pulak dengan happy aku yang gelak bergulingguling tu, so tak nak post panjangpangjang. haha!! Sampai sini je.

notification : senyum tak perlu kata apa apa !! hanya perlu rasa happy !!


saranglove
~fizakenet~


P/S : FIZA HWAITING!! 9A+ SPM2011!! AMINN~ HYUNG HWAITING!! HIMNAE !! ^_^

December 14, 2010

Not In Mood


Really not in the mood to update this belogg for today!
Too tired lahh..
Seharian berjalan dengan MARIASAADON!!

comell?? tau..haha

haha~
Enjoyy lahh..
Great !!
Walaupun tak banyak beli barang.
hehe =)
Tunggu lahh post aku pasal 2nd outing kitorang yer..
\\(^_^)//

notification : try to be more positive okay!!!


saranglove
~fizakenet~


P/S : FIZA HWAIITNG!! 9A+ SPM2011!! AMINN~ HYUNG HWAITING!! HIMNAE ^_^



December 13, 2010

Nak Kahwin??

Hahaha!! Title macam aku je yang nak kawin kann. Tadi petang pegi rumah Eyca. Abang dia kawin. So, dengan bangganya aku Maria Fariza Tika mempersembahkan lahh lesen AGONG kami. Actually Fariza dah ada lesen. Maria and Tika baru pegi kelas undangundang petang tadi. And aku?? Terkapai-kapai tanpa lesen yang sah!! Wakakaa!! Ada aku kesahh? Nak pergi mana je aku ni? Merempit dalam maktab?? haha~*bengong!

Ok! Stop make me sad about the lisence. Nak cerita pasal orang kawin lahh ni. Kitorang pun menjalankan tanggungjawab sebagai kawan yang solehah*kononlahh!! haha~ Kalau orang dah jemput,so kita kena lahh pegi kann..kann??

Fariza datang rumah aku dulu. Lepaklepak. Online kejap. Sebab nak tunggu Maria and Tika balik dari kelas undangundang. Then semua dah kumpul kat rumah aku, kitorang pun gerak rumah Eyca.

Fariza dengan motor sendiri. Tika pun sama. Maria? Aku? haha~ Disebabkan si Maria ni comel sangat kain dia tu, so dia bawa lahh Ego aku and aku dengan patuhnya duduk belakang kann..


Sampai rumah Eyca, memang sudah tak ramai orang. Sebab time tu dah pukul 4 lebih. So, kitorang pun buat lahh macam majlis sendiri kann. haha! Melampau~ kakahh Lepas tu siap buat photoshot kat pelamin orang lagi tu. Eih!! Tak sabar nak kawin sangat ke? *gatal ehh! haha~ Tak malu. Calon pun masih samarsamar lagi ada ke tak. haha~

ambil tuah pelamin orang ni!! haha~

Korang tunggu je kad jemputan dari aku 7 tahun lagi ehh!! =)

Time ni boleh la pulak kipas pengantin tu jatuh atas lampu and terbakar. Bulb je kowt. But it was a big bulb lahh. Of course la panas kan. Kitorang dah kecut perut dah. Then, masuk dalam rumah Eyca and salam mak dia and whatsoeva tu semua lahh. Then, balik. HAHA~ Tak senonoh gila!


Pastu bukan terus balik rumah. Singgah seaside kejap. Saja buat benda merepek*kurang keje! Such as?? Snap pictures yang tak berapa nak comel. Dengan baju kurung still melekat kat badan ni. Tapi model dia comelcomel belaka yerr!!*perasan! hahaa~ Ni lah gaya model tak cukup package..

comel?? sudaa tentu wawakaka..

Fariza and Fiza

Tika and Maria

Then nampak pakcik polis rondaronda. Woot..Woot!! Seram sejuk seyh aku. Dah lah lesen agong ni weyh. Mati aku kalau kena saman ni. Haissshh!! =.=" Nasib baik tak kena. Wakaka!! Tobat lah lepas ni! haha~ Sepandai-pandai tupai melompat*sambung sendiri ye!! haha~

notification : jangan bosan untuk terus bising =)


saranglove
~fizakenet~


P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011!! AMINN~ HYUNG HWAITING!! HIMNAE!! ^_^

Oh Kawan =) Part II


Nampak tak budak tu? Yang comel pakai baju biru tu? Nama dia NAJIHAH. Jiha for short. And of course dia tak shortshort sebab dia tinggi*nauzubillah punya tinggi! Tinggi tak tinggi, tengok lahh sendiri. Click je kat nama dia tu. Nampakk?? Ok! Sebenarnya, post ni untuk budak yang kat sebelah dia tu. Pantang tau orang ada belogg, mesti suruh buat post pasal dia. =.="


Siap bagi aku assingment buat post ni lagi tu*tutor baru! haha~ Homework pown tak siap lagi ni.

Anyway, memandangkan aku pernah satu sekolah or lebih specific pernah sekelas kejap dengan dia masa kitorang form 1. So, sedikit sebanyak adalah jugak memory aku zaman jahiliah aku dengan dia ni kann.

Biasa la, zaman jahiliah kitorang bermula kat kelas 1 Anggerik. Woot..Woot..Woot.. Kat kelas dia memang tak boleh duduk diam. Ada satu hari ustazah kitorang sakit, and then ada la classmate kitorang ni tolong ustazah. Bawak dia pegi turun bawah. And Afiq said "bye ustazah" instead of "take care ustazah". And we were like..... "Huh?? Ape kau ni?? Kan ustazah sakit tu." Tu je memory zaman jahiliah yang aku ingat dengan dia ni.

Sampai la zaman aku kat MRSM, jumpa lagi budak ni. Ya Allah!! Bukan kita pernah jumpa ke dulu. Dia tetap macam dulu. And still kuat menganjing orang. So, siapasiapa yang pernah kene nganjing dengan dia, diminta bawak bersabar je ehh.

Tapi, he's cool. Even dia selalu menganjing orang or whatsoeva semua tu kann. And sayang sangat kat pengarang hati ulam jantung dia sorang tu. hehe~ And couple ni sweet sangat lahh aku tengok. Semoga korang happyhappy selalu ye =)

Ok! Ok! Sebelum dia kembang lebihlebih, baik aku berhenti sampai sini je. Kalau dia kembang lebihlebih nanti, aku tak nak tanggung. Kann Jiha kann?? haha~ Nak tau lebih lanjut pasal budak ni, nak tau dia dah berpunya ke belum*of course and for sure lahh dah kann~ Nak tau kisah hidup dia, korang boleh lahh click di sini!!

notification : lebih baik tak senyap daripada tak bising okayy~ =)


saranglove
~fizakenet~


P/S : FIZA HWAITING!! 9A+ SPM2011!! AMINN~ HYUNG HWAITING!! HIMNAE~ ^_^

December 11, 2010

Sentap!

Sentap seyhh aku!!
Bayangkan kalau electric current datang dari dua arah sentap badan korang.
Sedap tu rasa dia!!
PEHH!! Heaven sungguh!
Tak ada lahh aku nak cakap aku kena electric shock kann.
Tapi tu lahh yang aku rasa tadi.
Boleh meninggal wo0o!
hahaa~


Malam ni terasa sunyi.
Kenapa rasa macam menjauhkan diri?
Entah~
=.="
Tarik bagi dekat balik nak?
Tapi sunyi malam ni tak lahh sesunyi the previous nights.
Better had than never kan??
hehe~
*merepek!!

Okayhh!!
Dah!
Tak nak mak bebel macam semalam lagi.
Penat ouhh dengar~
hehe..
Bedtime story dah start ni~
=)

notification : akan jalankan apa yang diperlu dijalankan \\(^_^)// selagi kudrat ini masih mampu


saranglove
~fizakenet~


P/S : FIZA HWAITING!9A+ SPM2011!! AMINN~ HYUNG HWAITING!! HIMNAE~ ^_^

Oh Kawan =)

Hoyy awak yang tengah skodeng belogg ni? Dah makan? Dahh? Bagus~ Tak payah nak gigit gigit kuku tu ye. Jam sekarang pukul 0141hour*ikut waktu Malaysia ni! Malam ni actually nak buat homework ADDMATH. Tapi tu hanya kata kata hati belaka*tak wat ponn! hahaaha~

Seperti malam malam yang sebelumnya. Sunyi. Sepi. Sentiasa berharap. Sayu. Sejuk*hujan! Haishh!! =.=" Saja nak buat haruk dekat belogg ni. So, dapat lahh hilang sikit rasa tak sedap hati ni. Kann..? Kann..?


Dah cukupp! Berhenti menyanyah pasal malam yang gelap ni. hahaaa~ Kalau semalam dah buat post pasal kawan baru, this time nak buat post about my bestie pulak. Siapa kahh gerangan yang bertuah jadi kawan aku tu? Ya Allah bertuah sungguh!! Aku siap buat special post lagi tu untuk dia. Baik kann aku? Memangg!! hahaa~

MARIATUL KIBTIYAH SAADON a.k.a MARIA a.k.a VUNCHET

Nampak tak dia bagi licin tu pinggan?? Wahh! Itu sudah pasti ye. Hobby sejak azali maybe~ haha.. Aksi comel yang buat aku tak tergoda sikit pun. Kahhkah~ Hobby number berapa entah tu. Hobby yang aku tak nak dia hilang kan.
Even aku tak satu sekolah dengan dia dari Form 1 sampai Form 3, tapi kitorang still boleh jadi bestie sebab ada magnetic field antara kitorang!*ayat physics tuh!! haha~

Al-kisah sejarah aku dengan dia terbina sejak azali kowt!! hahahaa~ Actually aku kenal dengan dia ni dari zaman jahiliah aku*KAMI~ Start darjah 4 aku dah sekelas dengan dia, tapi tak rapat sangat sebab aku masuk kelas tu lambat sikit*tayah tau nape! Tapi kat sekolah agama sekelas kowt*tak ingat~ Cakap pasal sekolah agama, teringat pulak cerita mengarut pernah dia buat. Dia pernah rosakkan phone cikgu. hahaa.. Aku pun tak tau lahh apa yang dia tekan punye tekan sampai sampai phone cikgu tu tak boleh nak guna lagi. *sorry ye maria, citer ni je aku ingat!! hahaa~ Punya lahh gelabah sebab phone cikgu tu dia dah rosakkan*padan muka kauu! hahaha~ Tu lahh. Gatal sangat kan tangan tu.

Aku rasa dia lahh kawan yang paling banyak pegang rahsia aku. Berbakul bakul dia simpan. Siapa siapa yang nak tau rahsia aku, tak payah susah susah nak korek sampai lubang cacing. Pegi je kat dia. Sama ada dia bagi ke tak, tu je lahh ye. hehe~ Kalau dia bagi jugak, memang lepas ni hilang semua lemak yang penat dia ternak kat badan tu, aku gigit!! kakahh~ Ingat aku tak pegang rahsia dia apa? haha~

Dia banyak share cerita dengan aku. Semua masalah dunia dia, secara tak langsung jadi masalah dunia aku gak*gebang takk? Hobby dia paling best? Of course and for sure lahh : MEMBEBEL! Oouhh! Kalau tak dengar dia membebel sehari memang tak sah kowt~ Macam hidup tanpa gula. Nak lagi dan lagi, tapi kalau dah banyak sangat, sendiri yang menderita. haha~

Seorang pendengar yang setia dan pemberi nasihat yang bernas. Walaupun most of the time cadangan dia merepek and tak menjadi gakk kan. hehe~ tapi dia willing nak pinjamkan telinga dengar masalah aku. TRIMASS ye kawann!! BRAVOO!

Okay! Sebelum tumbesaran dia menjadi dengan lebih pantas, lincah and dramatik, baik sampai sini je post untuk kau budak VUNCHETT! kakhhkahh~ Tak boleh lebih lebih paham~

notification : jangan serik jadi kawan aku taww!! sayang kau lebihh lahh!! haha~

"A friend is someone, who upon seeing another friend in immense pain,
would rather be the one experiencing the pain
than to have to watch their friend suffer. "


saranglove
~fizakenet~



P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM2011! AMINN~ HYUNG HWAITING!! HIMNAE ^_^

December 10, 2010

New View of New Friend

INTAN NURSURAYA Z

Dia suruh aku post kat belogg aku yang tak berapa nak comel ni...

And dia cukup comel untuk mengatakan...
click untuk nak kepochi2 tau apa dia tulis =)

Sebab pada aku dia...

notification : new quote for today ...

don't walk in front of me, I may not follow,
don;t walk behind me, I may no lead,
please walk beside me,
so, i'll know that you are awlays be there with me..
=)

saranglove
~fizakenet~


P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM2011!!AMINN~ HYUNG HWAITING!! HIMNAE~ ^_^