December 31, 2011

Here We Go Now

Assalamualaikum

Ni mungkin post terakhir untuk 2011. What happened in 2011? Banyak kot. Macam macam, pahit maung kelat tawar manis masam busuk tengik semua ada. And and and yaaa, Sijil Pelajaran Malaysia 2011 hoishh! Dari bulan Januari sampai la Disember, semua kenangan berselirat kat kepala otak ni :)

part of my 2011

Awal awal 2011, 5 Hafuza dapat penasihat homeroom baru. Cikgu Kak Ziha. Ex-student MRSM Jeli. Okay dia cun, just like me #ktipu! Kitorang selalu lepak rumah dia kat CP haha! Masak masak, borak sampai tengah malam, tengok Korean movies, tumpang charge phone #kantoi! Lepas ni dah tak ada la nak lepak rumah akak lagi kan? Hmm, 5 Cambridge, 5 Yale, 5 Oxford. Ni tiga tempat yang aku selalu muncul kat selit selit meja kerusi. Wakaf taman herba. PSP. Anual dinner #both! And more more more etc etc etc laa kan. Oke miss those moments :')

And everytime ada holiday, niat di hati nak datang class tuition or buat apa apa yang berfaedah sikit. Tapi most of the time tu, niat hanya tinggal niat je lebih haha! Haktuiii! Cakap tak serupa bikin la deyyy! At least, before SPM tu sempat jumpa and minta restu my foreverfavourite teacher, Mr Jaleel Arabie :) And sempat jumpa childhood freinds. Err childhood la sangat kan haha! Neway, thanks Maria, Fariza, Fifa, Hazirah. Me love you. Kiss sikit sini Muahhh! Lepas ni kauorang semua dah kerja and aku kerkontang kanting sebagai pemegang lesen L muahaha! XD *wavewave

notification : Happy New Year, may Allah bless our 2012. Aminnn!

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
2134


Ya Allah, kurniakanlah kesihatan kepada Nurhafizah Mohd Samsuri serta ahli keluarganya dan kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

December 28, 2011

Oh Hello

Assalamualaikum

Punggung aku dah kematu ni asyik duduk rumah, Tivi online makan online je. Pffttt ==" Sumpah bosan! Mata pun dah naik penat je tidur memanjang. Okaay fineeee aku memang kuat tidur. Why? Ada masalah? Or nak join sekali. Urghhh! Main jejauh sana la! Sepak laju laju kangg!

Akibat bosan duduk rumah, rela ke mana sahaja asal dapat keluar. Even pergi driving class pun aku sanggup. Whoaaa ==" #gebangbangang! So, petang tadi keluar dengan Maria Latepp. Alter baju, register tuition untuk adik aku. Then, Maria cakap nak renew SIM dia. Tapi itu hanya niat dia je lalalaa. Then, kami bosan dan bosan dan bosan tak tahu nak buat apa. Hamekaauuuuu! Cakap nak dating. Nahh dating la. Pehh bukan omong kosong beb!

no caption
Haha! Berborak sampai tak ingat dunia. Tak sedar dah maghrib pffttt! Sorry mak! Gila dah la dah nak dekat Maghrib. Bawak motor macam aku yang terbang terbang #ktipu! Tu kalau accident memang degup jantung aku macam ni haaa  /\/\/\/\/\/\/\__/\_______________________ Haha! -____-

notification : semenjak duamenjak dah dapat lesen L ni, kaki nak merayap je ;)

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
0546


Ya Allah, kurniakanlah kesihatan kepada Nurhafizah Mohd Samsuri serta ahli keluarganya dan kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

December 26, 2011

Dating Jom!

Assalamualaikum,

Hambooiihhh title, tak boleh merenyam lagi ke haha! Oleh kerana lagi 8 hari Mr Awesome yang gemuk tu nak pergi berkhidmat untuk negara, so it's time to dating habis habisan dengan dia #kgatal! Ahh biar! My boipreng, up to me la kann. You all dating la dengan boiprengg you all eh haha! Neway, eheem ehem, Wawa oh Wawa, Mr Awesome aku dapat dekat je kat Mersing. Kau ada? Padan muka kau haha! Sila jealous dengan aku sekarang. Hippo kau dapat mana weyh? LA? NY? Chicago? Washington? Hollywood? Haha! Ye laa, kau kan Vanessa Hudgens. So, Hippo kau tu Zac Efron kau hihi! #apakaitan? Tak apa tak apa. Kita senasib. Nanti kita dating samasama la eh. Kau tenung aku, aku tenungkau balik ngee! Nanti 2 bulan 2 minggu phone tu sunyi je. Segan segan je nak berbunyi kan kan? Baling kat dinding jugak kang phone tu =="

Me : Mak, nak keluar jenjalan lagi, can I?
Mom : Nak keluar lagi ke? Nak pergi mana lagi haaaa?
Me : Nak dating lagi dengan Mr awesome, bf yang comel tuu yaww! ^_^
Mom : Hmmm, pergi laa. Elok elok sikit perangai tu
Me : Wiwwiwii! Ngeeeeeeeeeee! #sengih tak ingat dunia!

Okaay dah abaikan perbualan tu. Perbualan tu dalam mimpi je muahahaa! Belum bagitau mak lagi la nak keluar hadoyyy! Kecah la luu! Apadehal? Takda kan? Oh emak, anakmu nak keluar before boipreng dia tu pergi jadi superwarrior. Kerahan Tenaga oh Kerahan Tenaga! Takpa, berkhidmat untuk negara beb WiraWiarati Negara. Kalau ada, goodbye and selamat maju jaya. Kalau tak, duduk rumah tanam anggur macam aku ni haa. Okaay, dah pergi mandi and solat *wavewave*

notification : Wawa, Azz, bila nak jumpa junior junior niii?
Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
0625


Ya Allah, kurniakanlah kesihatan kepada Nurhafizah Mohd Samsuri serta ahli keluarganya dan kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

December 25, 2011

Dalam Mihrab Cinta

Assalamualaikum

Hari ni "good morning" pukul 11.30 pagi. Hamekauuuu! Siap bold bagi kaler MERAH mak ngah lagi tuuu! Astaghfirullah Astaghfirullah Astaghfirullah!! Apa nak jadi ni hoii hoi anak dara ==" Okaay, dah! Jangan la gelakkan! *gelenggelengkepala* Macam korang tak pernah buat je kan kan. Korang selekeh jugaaak ;)

Currently I'm into Dude Harlino and Asmirandah. Ohh Emm Gee! Sweeeeeeet mueeeeet gitu! Okaay, maybe I'm a little bit too late sebab cerita ni dah berkurun kan. I dont give a big big damn care haha! Menangis beb tengok cerita ni sobsobb! Tiba tiba terasa nak beli novel Dalam Mihrab Cinta by Habiburrahman el-Shirazy biar dapat feeling habis haha! *poyo ahh* Tabik spring la kat director director Indonesia ni. Thumbs up! Dah diam tutup mulut. Taknak buat comparison dengan movie yang diadaptasi daripada novel keluaran Malaysia =="


Tu diaaaa novel Dalam Mihrab Cinta. Dah, korang pergi feeling OST cerita ni okaaay. Kalau taknak dengar, click je button pause tu eh. Reti kan kan? On the way baca segala novel novel Habirurrahman el-Shirazy wiwiiii! Pengaruh kaki novel dari siapa la ni seyhh hoishh! Siapa siapa nak join? *wavewave*

notification: Baca novel lagi feeling ^_^

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
1513


Ya Allah, kurniakanlah kesihatan kepada Nurhafizah Mohd Samsuri serta ahli keluarganya dan kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

December 22, 2011

Dissapointed

Assalamualaikum

Aku dah tak kenal apa tu erti SAHABAT. Sahabat? Kawan? Oh apa tu apa tu? Tempat luahan perasaan? Tempat share masalah? Pffttt ==" Potong jari laa. Aku je yang bodoh bodoh percaya tuii! Aku ingat kalau aku share apa yang aku rasa kat kauorang, kauorang boleh bagi opinion or apa apa kan. Aku tak suruh pun kauorang pergi gebang kat orang tu kan? Aku just nak share je dengan kauorang. Kau tak fikir ke aku rasa pffttt gila sebab kau tak hargai percaya aku kat kau. Mungkin salah aku jugak percaya kau kauorang 100%.

Sudah la. Mungkin aku dapat hukum karma sebab before ni aku dah terlepas cakap pasal kawan aku sendiri kat someone. Yaa mungkin. What goes around comes around kan? Padan muka aku jugak. Tapi at least aku sendiri yang sampai kan kat kawan aku tu bukan someone tu yang sampai kat dia. Erghh! Sumpah kau buat aku tak lalu makan weyh!

Sorry for being too sarcastic. Sorry for being too harsh. Aku cuma sampaikan apa yang terbuku. Even aku taktau who is the culprit. Perempuan ke lelaki ke, kisah apa aku. Maaf again. Siapa makan lada, sila minum air --> \____/ *wavewave*

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
2128


Ya Allah, kurniakanlah kesihatan kepada Nurhafizah Mohd Samsuri serta ahli keluarganya dan kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

December 21, 2011

Siapa Nak Ajar Aku Cara Pujuk?

Assalamualaikum

Peeps, ada tak siapasiapa nak ajarkan aku cara cara nak pujuk orang? Ni general tau bukan specific untuk Mr Awesome je, tapi untuk semua golongan makhluk *apa ayat aku ni ==" Ahh tak kisah abaikan tatabahasa. Yang penting macam mana nak pujuk orang ni? Serius ni aku tak reti nak pujuk orang. Tadi tanya Uncle Google, then jumpa satu web ni, TentangCinta. <-- terima kasih :)

First, Punca Lelaki Merajuk. Okaay, ni macam dah agak specific for boys sebab tak jumpa punca kakak bayi merajuk haha! So, berikut are the factors :
  • Diam seribu bahasa
  • Buat tak tahu
  • Menolak untuk makan bersama
  • Baca surat khabar
  • Tengok tivi sampai lewat malam
  • Masam muka
  • Matikan handphone
  • Keluar tanpa beritahu
  • Smoking (luckily Mr Awsome tak smoke)
Then, we proceed on how to be a good person in pujuk memujuk session.
  • Explain the truth (aku jenis yang suka berkias kias)
  • Tolak ansur dan bijak buat pilihan (errrrr? next pleasee)
  • Ucap kata kata manis (kurang makan gula laa)
  • Nyanyikan lagu (denda paling paling utama yang selalu kena buat)
Kenapa aku post pasal ni? Sebab dah banyak kali kena tegur and diri sendiri pun perasan yang sebenarnya tak reti nak memujuk orang. Ni salah satu kelemahan aku. Jangan memperkecilkan sebab setiap orang dilahirkan dengan kelebihan dan kekurangan kan kan? Kita kena la terima seadanya.

Okaay dah! Nak spend time dengan Mr Awesome before dia pergi PLKN next year/month :'| *wavewave*

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
0325


Ya Allah, kurniakanlah kesihatan kepada Nurhafizah Mohd Samsuri serta ahli keluarganya dan kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

MariaLatep

Assalamualaikum

MariaSaadon + NajwaLatif

Haaa tu diaaa! Nampak? Hoishh kawan aku sorang ni! Nak jugak tu muka macam artis. Cannot go laa kau nyahh! Cuba teliti gambar tu bebetul gambar tu. Sama ke? Sama kot. Kot laa kot je ;) Tu yang jadi Marialatep tu Hihi! Watlek watpiss Maria. Jangan mengamuk. Takmau takmau! Siapa mengamuk kena jual. Aku jual kau kat bangla carpet nak? Muahaha! Ada eh orang nak beli? *kejam nahh aku! Okaay aku beli kau eh nanti. Kau jadi bibik aku. Aku letak nama kau Imah Wasin sempena nama aku Emma Watson *muntah*

Haaiii kawan, thanks buat aku gelak malam malam yang hening pilu macam ni :) Pecah perut aku bergelak sakan laaa. Sayang awak lahh! *wave wave*

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
0203


Ya Allah, kurniakanlah kesihatan kepada Nurhafizah Mohd Samsuri serta ahli keluarganya dan kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

Hye My Gemuk!

Assalamualaikum

Hi you My Gemuk, apa khabar? *gedik ahh! Eh biar haha! Tibatiba rindu kat awak la. Malam semalam kena tinggal lagi kan :\ Yaa my fault. Sorry sorry. Nak bagi denda? Jangan suruh nyanyi eh. Pukul kangg ==" Kalau nak jugak nyanyi, jum nyanyi samasama, can? "twinkle twinkle little star" bhaha! Ini lagu jugak okaay. Ada music ada lirik kan?


Harini 21 Disember. 12 days more, you gonna leave for PLKN pffttt ==" Nanti kita date lagi *rolling eyes* Sudi ke tak? Kalau sudi, angguk lajulaju kahkah! Dah berhenti angguk angguk tu. Buruk perangai ngee :) Yeaah good! Nanti orang belanja awak lollipop sebiji eh haha! Kalau ada tak puashati or marah, just let me know okaay. Taknak simpan lama lama dalam hati. Nanti makin lama makin parah :) IHY! *wave wave*

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
0035


Ya Allah, kurniakanlah kesihatan kepada Nurhafizah Mohd Samsuri serta ahli keluarganya dan kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

December 20, 2011

Miss You!

Assalamualaikum 

Tadi belek belek iPod kaler pink tu. Rasa macam iPod tu dah pindah hak milik je. Semua lagu adik aku punya taste ==" Ewaaaahhh banyak hensem muka! Then, view la picture picture yang lepas lepas. Sumpah rindu kawan kawan sekolah rendah haha! Maria Fariza Fifa :') 


Neway, goodluck to Fifa for the UTP interview. Semoga kita sama sama dapat 9A+/11A+ aminn! Bila kita nak hangout sama sama LAGI? Aku bosan duduk rumah. Bak kata Fifa, mungkin kena kerja kat Arabie, so tak laa otak ni beku kan kan? Kahkahh! *rolling eyas*

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
0430


Ya Allah, kurniakanlah kesihatan kepada Nurhafizah Mohd Samsuri serta ahli keluarganya dan kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

December 17, 2011

Mandi Bunga

Assalamualaikum,

Harini penat sangat sangat. Sumpah penat! Ekceli hari yg memang sangat tak ada mood kot. Penuh dugaan dan pancaroba yang perlu ditempuh. Tak apa apa, Fiza kan kuat kan? Puii puihh! Apa kuat kuat? Ingat makan besi ke boleh jadi steel woman? Podaahhh! =="

Start dari pagi, bangun then mandi (harini tak kejutkan oranglain sebab dia tak sudi kena kejut lagi). Dengan tak breakfast, cepat cepat siap sebab dah lambat nak kena pergi kursus Pra L hoishh! Dah la malam tadi tidur dalam bantal yang basah. Mata pun dah tak nampak ==" Then Pra L habis dalam pukul 1.00 pm. LOL! Kena balik jalan kaki sebab call mak, tak angkat angkat punn *sigh* Nasib baik dekat. Kalau shopping boleh pulak berjalan sampai tak ingat dunia. Ni setakat berjalan 10 minit apadehaaal ;|

On the way balik, hujan la pulak *sigh again* Sampai rumah, tak ada orang kat rumah. Penat pening lapar gigil haha! Hamikkk kauu! Masuk bilik buat kuak terlentang atas katil. Peh pehh buruk seyh perangai muehehee! Tergolek terlentang sampai la pukul 3.00 petang. Bangun solat then away to Batu Pahat. Atok nenek, tunggu yeahh :)

Hati cool sikit bila Mr Awesome text. Sorry awak, tadi tak dapat angkat call la. Later okaay :)

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams


Ya Allah, kurniakanlah kesihatan kepada Nurhafizah Mohd Samsuri serta ahli keluarganya dan kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

Farewell

Akan menjauh dari Facebook untuk seketika. Sekian *wave wave sambil lap airmata

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
0844

Ya Allah, kurniakanlah kesihatan kepada Nurhafizah Mohd Samsuri serta ahli keluarganya dan kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

December 16, 2011

Mood Swing

Morning peeps~ Happy Saturday. Totally not in a good mood. Mr Awesome buat hal? No! Aku yg buat hal kot. Repeat pleaseee, I'm the troublemaker. Baru jumpa, belum sempat buat post pasal the Muppets, dah selisih faham hmmm. Sorry awaaak :(

Tak tahu kenapa hari ni orang taciing melebih. Benda yg boleh bawa berbincang pun orang panjang panjangkan. Awak banyak sabar kan dengan perangai nii? Hmmm, #speechless

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
0841


Ya Allah, kurniakanlah kesihatan kepada Nurhafizah Mohd Samsuri serta ahli keluarganya dan kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

December 14, 2011

Hmm

Macam apa la seyhh mood malam ni pffftttt ==" Nak cakap marah, tak jugak. Nak cakap geram, tak jugak. Macam mana nak cakap eh? <--akibat PMS? Ekcelli aku lapar muehehe! Kurang education punya alasan. Dah, off! Esok ada test computer. Ada orang nak belanja kalau score Kahkahh! Untung la kau Mariaaa :)

*wave wave
Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
0231


Ya Allah, kurniakanlah kesihatan kepada Nurhafizah Mohd Samsuri serta ahli keluarganya dan kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

December 12, 2011

Catalyst

Aku teringat kata kata klon Tasya Shila. Dia pernah cakap time Skype-ing awal awal tahun dulu. She said, "Kalau kau ada problem, pejam mata dan rasa aku ada sebelah kau and peluk kau" *macamtu kot agaknya ayat dia hihi! Sekarang jugak aku buat okaay :')

Neway, malam ni kerja aku kemas bilik yg bersepah tu. Siapa yg tahu kalau aku tiba tiba rajin mengemas tu kenapa, paham paham je la ye :) Esok SPM paper Quran & Sunnah. So, Maria, Fariza, Fifa, Wani, Atikah, Hazirah, Husna, 5Anggerik goodluck yaa. Semoga Allah permudahkan kauorang jawab soalan esok. Muahh!

Okaay, sambung kemas bilik *wave wave

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
2214


Ya Allah, kurniakanlah kesihatan kepada Nurhafizah Mohd Samsuri serta ahli keluarganya dan kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

:)

Takut sakitkan hati orang lain. Okaay, tak nak cakap banyak dah. Tak nak terlalu fikir jugak

nothing much to say :)


Kita watlek watpiss banyak banyak je eh! Hoishh hoishh! Okaay people, lets watpiss!

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
0202


Ya Allah, kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

Masya Allah

Siapa sini belum kenal Tengku Sophia. Meh sini usha sikit dia. Cantik wokk!
*muntah ---> \___/

click untuk lebih lanjut

Ni agaknya tanda manusia akhir zaman. Hoishh hoish! Istighfar banyak banyak aku baca twitter dia. Aduss budus otak letak mana haaa? Semoga Allah beri dia kesedaran. Kalau tak sedar sedar jugak, semoga dia dapat balasan yg setimpal. Aminnn! Huallahu alaam :)

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
0101


Ya Allah, kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

December 11, 2011

Mana Pergi

Hoi hoi klon Tasya Shila! Mana kau pergi haaa? Busy kerja eh? Ada shooting terbaru? Wahh wah! Lepas ni boleh laa kau belanja aku kan? Hikhikk! Cakap nak hangout sesama hoish hoishh! Nanti dah dapat gaji, kau panggil aku eh. Birthday kau, kau kena laa bermurah hati belanja aku. Murah rezeki kau nanti. Lama tak dengar cerita kau mokcik and yeahh aku rindu *taktipu!

aku terbayang kau buat mcm ni haha ^^

Hoishh hoishh! Harini ada KPP. Malas nak pergi tp nak dapat lesen cepat. Buat buat dengar je boleh takk? Tak boleh tak boleh. Ada kang yang mati kena langgar nanti haha ! *wave wave

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
0808


Ya Allah, kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

December 10, 2011

Cepat Sembuh

Malam tadi text Mr Awesome Handsome, tp teet teet teet. Tak berbalas pon hooishh hoiish! Mana dia ni. Takkan dah tidur kot. Awal gilaa. Then pagi tadi call dia and he said he is not feeling well laa :/


Hi my Mr Awesome Handsome, text semalam lambat sampai ke haaa? Mcm sipuuuuut la Maxis. I thought you were angry last nite phiuu phiuu! Then pagi tadi ada KPP kan? Dah la line macam teeeett. Aigoo aigooo =,=

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
0758


Ya Allah, kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

Bosan

Dah bangun pepagi buta taktau pulak dah nak buat apa. Nak download lagu, Internet mcm teeeett hihi! ak kacau orang lain, diorang semua tgh tidur. Online Fb dah bosan. Maaf ye Mark Zuckerberg Fb dah bosan la #effect setelah sekian lama bergelumang dgn Fb ==" Kahkah! Bengong setelah sekian lama baru terasa bosan.

binatang kaler biru ni yg teman tiaptiap malam

Bosan taktau nak buat apa. Main kucing #walaupun kucing tu taknak main dgn aku pffttt =,= Nak tengok Hammer Session! Woot woot Hachisuka Goro #winkwink! Tanned habiis ^^ Syiooook tu layan Jdrama tetiap malam. Buat mata bengkak tahan tidur *weng punya otak!

sama ke?

See, ni la effect tengok Jdrama banyak sangat sampai kepala pun dah tak betul hoiishh hoiish! Parah dah aku nii hmm! Tengok Hachisuka pun dah macam muka Mr Awesome Handsome dah. Apakehal lahaiii ^^ Nak muntah lagi ke? Silakaaaan kat sini ---> \____/

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
0604


Ya Allah, kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

Mr Awesome Handsome

Morning earthlings! Current time : 0340 hours. Crawling for a blanket pfffttt =,= Sejuk bhaiii! Neway, dah kenapa bangun tengah tengah pagi buta ni? *solat isya Kantoi tak solat lagi before tidur tadi. Actually, I got a nightmare kot tadi tu yang terbangun ni haa. Tu laaa dulu kat maktab tetiap malam cuci kaki, basuh gigi, gosok muka etc etc laa kan. Sebab taknak kena hempap la kononnya *bersyukur kena sekali je =="

Bercerita pasal nightmare, lupa laa apa yg dimimpikan tp absolutely pasal Mr Awesome Handsome :( Dushhh! Kenapa boleh mimpi pasal dia tak pasal pasal ni? Rindu kot Hihi! Maybe sebab aku text dia kot before aku tidur tu haishh! Dia marah ke? *aura marah dia aku rasa laa ==" Siapa cakap dia takut dgn aku? Ekceli, aku yg seram sejuk dengan dia. Serius dherr! Banyak kali aku kecut perut dengan dia. Tp kenapa orang orang tak pernah nampak yg aku takut dengan dia? Orang nampak mcm dia je yang takut takut. He was never afraid of me *tak kena sogok okayy :)

Hmm for you my Mr Awesome Handsome,
Sorry for all those words yg buat awak rasa tak selesa
Sorry for all those actions yg buat awak rasa menyampah *orang kuat perasan kan ?
Sorry kalau belum sepenuhnya faham tentang awak
Sorry kalau belum tunaikan apa apa yg perlu dituntut *gedik!
Sorry, I miss you tonight :'(

Sila simpan senyum ni sentiasa :')

Dear Awesome Handsome, next month awak dah nak kena pegi NS. 3 bulan tu sekejap je kan? Sila jaga diri okaay, dah besar kan? Nak bina identiti baru eh kat sana? Make sure yg identiti dulu tak hilang okaay. Okaay, taknak tulis banyak banyak lagi nanti lagi sebak pfttt
-_____-

Siapa siapa yg rasa menyampah, nak muntah, sini aku sediakan baldi \____/ kahhkahh! Jangan nak kotorkan blog aku dgn muntah hijau tu okaay. Siapa nak bersihkan nanti? Till here I guess *wave wave

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
0414


Ya Allah, kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

December 7, 2011

Oh School

Entry tak bermotif la malam ni. Okaay, rindu sekolah *gedik sepak nak? Cuti baru seminggu kot dah rindu. Ni baru 2 tahun kat situ. Entah macam mana diorang yg dah 5 tahun duduk kat maktab tu. Kucing DS tu pun dah kenal diorang agaknya Haha! Apanya yang dirindu sangat entah hidup kat dalam tu. Rinduu wooo! Siapa kata tak.

Rindu dengan rumets AP2! Paan Fara Mimi :')
Rindu rumet sebelah! AP1 AP3! I miss chiuu!
Rindu ada orang datang class untuk mintak blue oil film tu
Rindu Paan punya hugg hug!
Rindu sambal tumis mama Fara
Rindu ada mata yg datang tetiba kat tingkap class *kesian orang tu kena bongkok haha!
Rindu class AddMath dengan Cikgu Atan
Rindu charge phone kat class
Rindu ice cream Apple Sourz *pehhlamak favourite tuu!
Rindu meja bersepah macam kena langgar todak *selekeh!
Rindu bedak Carrie Junior
Rindu ikan myotome kahkahh! *keli jugakk!
Rindu wakaf depan rumah Ustaz Jawwad :)
Rindu kacang Haii *stock utk Addmath :)

Okaaay dah *penat fikir and type haha!

5Hafuza, 5Cambridge, 4Harvard, 4Yale, Kak Ziha, Paan, Fara, Mimi, Krun, Teha, Adik adik 1Oxford, semua ciptaan Allah kat maktab tuu, InsyaAllah ada umur kita jumpa lagi, okaay :)

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
2005


Ya Allah, kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

December 4, 2011

Happy midnight peeps! Sorry lambat post. Tadi tengok short filem by 6th batch of MJSC Pontian. Benda alah tu buat aku lagha, sampai lupa nak post entry lagi HAHA! Yelah kan. Mana tak lagha, cik Abang Awesome Handsome ada *winkwinkk! ^^ Nak tengok short film tu ?


Entah bila entah diorang buat video ni. Tp ada satu malam, time tu tengah texting, lambat reply. Buat video ni lah kot kan awak ? HAHA ! Nak jugak tu nama dia letak Cruise. Cehh! Tak boleh blahh. Cannot go laah dia ni ^^

p/s : Emma Watson pon nakkk ^^

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
0202

Ya Allah, kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

Anual Dinner Majuscop

Ahahaa! Ni first agenda yang nak digebangkan, Anual Dinner maktab punyaaa ! Tak ada apa sangat yg nak digebangkan ekceli. Takda perasaan yang teruja or mood excited yang gila nak datang kot. Tak tahuu la. Maybe factor dah nak Trial kot time tu. So, biasa biasa je la. Tak prepare apa apa pun. Masyuuk gila lah kan.

Last last, semua outfit aku malam tu fully sponsored HAHA! *selekeh la Fiza ni ==" First, jumpa Razznie Elyssa, pinjam dia punya baju Kehhkeh! Nasib baik dia Smurf jugak. Then, Pergi bilik Mirauna, nak pinjam shawl dia. Tapi nasib tak berapa nak good good sangat la kan sebab dh ramai sangat yg pinjam shawl dia. So, aku pinjam la shawl Hanna :) Haha! Satu satunya barang yg aku taja sendiri was my shoes. Tu je kot. Malas nak fikir pakai apa sbb aku pakai apa pun still comel *pehh yakin nahh aku ni HIHI! Geli puji diri sendiri =="

Okaay simple je :p


Malam tu ingat nak bergambar dgn cik Abang Awesome Handsome tp dia macam busy. Okaay la kan, tunggu dia tak berapa nak busy. Tp masalahnya, aku ni hati kecut sikit. Tak berani nak approach dia. Lahaaiii, perempuan kot aku ni. Malu laa *buat muka mintak tampar Ngee ^^

And and, ni memang last gilaaa. Memang dah nak naik bas pun dah. Time ni Izaa tanya,
Izaa : Dah bergambar dgn dia belum?
Aku : Beluummm :(
Izaa : Kenapa?
Aku : Takut la. Dia nampak mcm busy je
Izaa : Lahaaaiiii ~ Dah sini bak sini camera. Panggil dia cepat
Aku : Heeeee :D

As a result, ni la yg diperoleh . . . . . . . .

Macam Twin Towers runtuh sebelah XD

Ekceli, ada niat nak delete pics ni sebab tak berapa nak comel sgt lah. Tapi last last tak jadi delete sebab biarlah kenangan ni kekal :') Aminn

Continue reading peeps, Iheartyou !
Fizaasams
0048

Ya Allah, kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

December 3, 2011

Hello December

November goes and December comes. Okaay, sekarang menulis blog tanpa gelaran sebagai seorang pelajar sekolah. Feel good lah kan *teruja HIHI Lepas ni mungkin akan menulis blog sebagai seorang mahasiswi dalam course engineering :) Aminnn !

Dah dah, planning for the next agenda pulak lah ye. Apa nak buat? Bosan duduk rumah menjadi penganggur terhormat. Wah wahh! Besar pangkat ye cik kak HAHA! Kawan kawan yang lain still tak habis paper lagi. Gosh goshh! Oh kawan, paper kauorang lambat lagi habis kan kan ? 13 Dec ni baru korang merdeka. Mati kebosanan la aku takda orang nak teman ajak gossip gossip HIHI Tak apa apa, aku tunggu ^^

Okaay lepas ni banyak la cerita. Tak kira la cerita apa, genre apa, under parents permission or not, untuk lelaki, untuk perempuan, masalah hati, masalah limpa, masalah hempedu. Semua ada :)So, hope readers enjoy. Kalau tk suka, cakap je "eh, aku tak suka la post kau ni" HAHA!

Continue reading yaa peeps. Meloveyou :)

Iheartyou,
FizaaSams
0008

November 30, 2011

Erti Hidup

SPM dah habis !!! Yeayyyyyyy! Nak jerit *jeritan batinku ^^ Lepas ni sila tatap lappy ni sampai muntah , okaay :) MELOVEYOU, pakcik gemuuk Muahhhh!

October 16, 2011

Pemikiran di Malam Hari

Malam tadi "hampir terlelap" lagi. Sorry awak. Surprise tu tak surprise, meng'spoil'kan mood orang ada laa. Anyway, hmmmm ~ Tak tau nak cakap apa. Then, time nak tidur tu, terfikir pulak satu benda ni. Lumrah orang hangat bermadu kasih. Ekoran daripada penyelidikan aku, ni lah hasilnya :)

Situasi 1 :
Minah A sedang menyiapkan diri di hadapan cermin. Lalu datang seorang sahabatnya, Minah B untuk menilik mukannya jugak. Lantas terjadilah berbualan berikut.
Minah B : Eh A, kau couple dengan Mamat tu ke ?
Minah A : (tergamam) Erkkk ? Kenapa kau tetiba tanya ni ?
Minah B : Tada apa la. Aku just tanya sbb orang ramai bercakap pasal korang. Kalau tak couple tapi kenapa selalu jumpa.
Minah A : Apa masalahnya aku jumpa dia ?
Minah B : Takda masalah pon. Aku just bagi nasihat, kau menjauh la dari dia
Minah A : (dalam hati : eh eh kau minah, jeles mende? ) Ouhhh eh ? Okkay ~
Then, Minah A menceritakan peristiwa tersebut kepada rakannya, Minah C.
Minah A : Wehh, si B tu suruh aku menjauuh dari Mamat tu.
Minah C : Whatthee~ Apedehal pulak dia na suruh kau jauh dari Mamat.
Minah A : Mana la aku tau. Kalau aku tau, aku tak share dengan kau la.
Minah C : Erkkk ? Minah B tu cakap tak serupa bikin. Padahal dia yg salu berkepit dengan so-called-BFF dia tu, nak kecah pasal orang lain pulak.
Minah A : Lahaiii~ Ye ke ? Boleh berammm la tu minah =="

Situasi 2 :
Minah A datang menghampiri Mamat. Lalu mereka berbual untuk seketika. Ketika Minah A mahu pulang, dia terdengar suara suara sumbang mengatakan "pagi pagi dah bikin panas la seyhh!" . Minah A sentap tapi hanya berbuat bodoh je sebab dia tak terasa langsung. Maybe tuan punya suara tu mengalami panas di pagi buta ==" Minah A berlalu begitu sahaja dan menceritakan kepada Minah C *takda orang lain dah.
Minah A : Wehh! Ada orang tak suka lagi aku dengan Mamat tu.
Minah C : Apa lagi ni ?????
Minah A : Entah dia. Anti sangat aku jumpa Mamat tu. Nak dengan Mamat tu, cakap je la. Biar aku sampaikan kaki kat bibir dia dulu ^^
Minah C : Haishhh kau ni! Dia memang dari dulu tak suka tengok orang bermadu kasih.
Minah A : Masalahnya aku jumpa Mamat kejap je kot. Mata tak sempat berkelip aku dah blaa.
Minah C : Biar je.
Minah A : Agak laa Haha !

Kisah kisah di atas hanyalah rekaan semata mata. Takda kaitan dengan yg masih bersekolah, berkuliah atau yg dah berkerja. Tempat dan lokasi hanya dalam bayangan HIHI

Alkisah, ada jugak orang orang yg tak suka kan ? Memang laa~ Siapa je yg suka tengok orang lain senang, rite ? Biarkan je orang yg macamtu. Boleh gila kalau fikir bebanyak. Apa apa pun, buat la apa yg kita rasa boleh buat kita happy, as long as kita HAPPY :) Kalau asyik nak jaga perasaan orang lain, siapa nak jaga perasaan kita , kan kan ?

October 15, 2011

Home

Hai si macho and si cantik sekalian, selamat memjamu mata dengan celoteh di hujung minggu ni. Alkisah cerita, form 5 yang dah berabad tinggal kat dalam maktab tu bagai katak dalam kelas ==" Protes ? Memorendum ? Mogok ? Haha ! Macam macam la Form 5 ni. Takpa takpa, kita dah senior kan ? Winkwink ^^

Anyway, hari ni dapat tidur kat atas katil sendiri. Dapat makan masakan mak sendiri. Dapat mandi kat toilet sendiri. Dapat tengok tivi sendiri, bukan kat DS. Lama kot terperap kat dalam maktab tu. Sekali kala nak release tension kejap, boleh gila ni.

Apa apa pun, SPM dah nak dekat. Kesedaran diri ? Dah ada kot. Macam tipu je kan ? Whateverrr ~ HAHA ! Dah dah. Sila ketepikan apa apa yang tak perlu buat 2 bulan ni okaay. Awak, make sure yg orang tunaikan janji tu tau. Kalauu tak, sila bebel ye :)


"Ya Allah, kau berilah NURHAFIZAH BT MOHD SAMSURI kekuatan untuk menempuhi tahun 2011 dengan penuh kecekalan. Kau kurniakan lah kecemerlangan 9A+ untuknya dlm SPM 2011! Aminn~"

saranglove
~fizakenet~
1810

September 28, 2011

Okaay Fine ~

Wahhhh ! Berkulat la seyh blog ! Still dalam mood TRIAL lagi, tapi nafsu tak menahan nak online Haha ! Neway, selamat menyambut Zulkaedah. Means, lagi sebulan seminggu je nak SPM! Gila bhaii! Banyak lagi topics nak cover. Insya-Allah sempat. Cuakkk ! Sama jugak masalah hati ni. Banyak benda yg before ni, aku tak tau, tp terlerai jugak time dah nak exam ni ==" Biar la, benda dah berlalu, kan ? Airmata darah yg tumpah sekalipun, bukannya boleh ubah keadaan pon. Isn't ?

Cuba mematangkan diri. Berdiam tak bererti kalah. Membisu tak bererti mengalah. Dulu, kau yg dulu aku sanjung. Kau yg dulu aku puja. Kau yg paling suci, paling mulia kat mata aku. Aku percaya semua kata kata bak gula bertaburan kat bibir kau. Aku rasa bersalah dengan orang yg dulunya aku anggap musuh.

Aku sedar diri ini terlalu lurus kerana terlalu percaya bahasa kiasan kau. Bahasa kau memang aku akui boleh dapat A+ lah ! Kau ajar aku erti pembohongan yg sebenarnya. Kau ajar aku apa itu bahasa kiasan yg melampau. Mengenali diri kau buat aku lebih berhati hati utk percaya orang lain. Mengenali kau buat aku berwaspada dengan kata kata kiasan.

Sekarang, bagi aku masa utk lupakan apa apa yg kau buat kat aku. Bagi aku masa utk buatbuat tak tahu dengan apa yg kau buat kat aku. Bagi aku masa utk aku berbaik semula dengan orangygaku anggap musauh dulu. Bagi aku masa utk buka hati aku utk terima yg kau tipu aku.

Sekian, Assalamualaikum sahabat.

September 6, 2011

^^



Haha ! Sengih sensorang ^^ Insane :p

Happiness ?







Vanilla Twilight




notification : please continue this song :')










Sleepy

hoping like this but that wont be happen


Awak , sori ye :( Once again malam tadi tertido . Hati tengah tak sedap . So , bila dapat katil , dapat peluk mak , terbuai ke Dreamland . Tinggal la awak keseorangan kan malam tadi ?

Saya tau saya salu tinggalkan awak keseorangan malam malam

Saya tau saya salu kecikkan hati awak

Saya tau saya tak pandai nak ambil hati awak

Saya tau saya degil , tak suka dengar cakap awak

Saya tau saya tak macam yg awak harapkan


Bila bangun pagi , looking at my phone screen "22 new messeges" OMG ! Semua dari awak . Tu dah memang tahap bosan gila lah tu kan ? Fine ~ Start dari pukul 0013 sampai last text pukul 0157 kot . Rasa bersalah gila =="


notification : ......

"Ya Allah , Kau berikanlah NURHAFIZAH BT MOHD SAMSURI kekuatan untuk menempuhi tahun 2011 dengan penuh kecekalan . Kau kurniakanlah kecemerlangan 9A+ kepadanya dalam SPM 2011 . Aminn ~




saranglove
fiyzakenet

1217




HWAITINGG !

September 5, 2011

Dasar Takda Mata

Ewahhhhh ! Bingit la hati seyhhh ! Muka macam nak makan kaki je . Bahasa baik sikit , tak boleh eh ? Ni bahasa aku pon dah kurang ni . Muka kau macam gud gud je kan nak sound sound orang . Weii ~ Kita 1Malaysia la dol !

rasa macam nak bagi kaki scabies ni je =="

Kau pikir kau sengih tak nampak mata , rambut spike spike , pakai shorts , aku heran ? Sikit pon aku tak hadap la apek ! Mulut macam longkang . Eh , tak . Macam lembu kaki pendek tahuuu takkk ? Banyak sangat ngap lembu tu agaknya .

Maaf buat post ni . Blog siapa ? HIHI ^^

notification : maaf , bahasa MEMANG KASAR .


"Ya Allah, kau berilah NURHAFIZAH BT MOHD SAMSURI kekuatan untuk menempuhi tahun 2011 dengan penuh kecekalan. Kau kurniakan lah kecemerlangan 9A+ untuknya dlm SPM 2011! Aminn~"

saranglove
~fizakenet~
2204



P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011~AMINN!! HYUNG HWAITING!!HIMNAE!! ^_^

September 4, 2011

My Friend's Classmate

"MHY"

notification : batuk ke ? cepat cepat sembuh okaay :)


"Ya Allah, kau berilah NURHAFIZAH BT MOHD SAMSURI kekuatan untuk menempuhi tahun 2011 dengan penuh kecekalan. Kau kurniakan lah kecemerlangan 9A+ untuknya dlm SPM 2011! Aminn~"

saranglove
~fizakenet~
1418



P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011~AMINN!! HYUNG HWAITING!!HIMNAE!! ^_^

Jealous

Seriously jealous =( Takda apa la sangat sebenarnya . Tp kan , erghhh ! HAHA ! *takpasal :p Not too impartant actually .




Okaay jealous dengan korang korang semua . Ada pics menarik during the hari raya . Aku ? Pfffttt ==" Takda port menarik . Takda yg nak melayan berphotogedik dengan aku . Takpa takpa , ti sambutan hari raya kat maktab , aku buat vid sekali eh *berangan di awangan ;p

notification : dahh daftar matrik . awak , thanks layan kerenah ni yerr :)


"Ya Allah, kau berilah NURHAFIZAH BT MOHD SAMSURI kekuatan untuk menempuhi tahun 2011 dengan penuh kecekalan. Kau kurniakan lah kecemerlangan 9A+ untuknya dlm SPM 2011! Aminn~"

saranglove
~fizakenet~
0904


P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011~AMINN!! HYUNG HWAITING!!HIMNAE!! ^_^

September 3, 2011

Gelap Gelita

Gila gelap lah dher
Pakcik pakcik TNB ,
Tolong adakan semula lampu lampu itu .
Saya nak Fesbuk la
Blogging lagi
Nak daftar matrik lagi
Panas
Battery dh nak habis ni
Banyak nyamuk =="

notification : Awak , jangan la zionis sangat dengan saya eh *winkwink ^^


"Ya Allah, kau berilah NURHAFIZAH BT MOHD SAMSURI kekuatan untuk menempuhi tahun 2011 dengan penuh kecekalan. Kau kurniakan lah kecemerlangan 9A+ untuknya dlm SPM 2011! Aminn~"

saranglove
~fizakenet~



P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011~AMINN!! HYUNG HWAITING!!HIMNAE!! ^_^

August 31, 2011

Rindu


Erghh ! ==" Post kali ni nak buat cepat cepat . Running out of time . Err ! Sebenarnya tak nak buat lama lama sebab tak nak air mata ni menitis . Okaay , I miss you la ! Honestly speaking that I'm missing you ! Maaf ye cik Abang , bukan awak lah :) Saya miss beberapa orang kakak comel ni haaa ! Tiba tiba rasa rindu .

Maria , sorry . Aku belum sempat nak pi rumah kau . Kaki kau dah sihat belom ? Cepat sembuh tau ! Jaga diri okaay . Kau dah besar kan 5 September ni ? Terkilan sebab tak sempat nak pi bazaar dengan kau :'( Nevermind , kalau ada jodoh , kita hangout sesama , okaay . Nanti aku belanja kau eh :) ILYSDM !

Fifa , lama tak dengar cerita kau . Rindu gila kat kau ! I wish I could go back to our primary school time :') Aku rindu yang dulu . Sekarang kalau jumpa pon , gerenti kita tak berbual macam dulu , kan ? Masing masing dah segan . Aku text kau pon kekadang je . Aku rindu nak peluk kau . After SPM nak sangat lepas rindu dengan kau . ILYSDM !

Fariza , rindu aku tak ? Perkara paling bodoh aku rasa yg penah aku buat kat kau , tak bertegur dengan kau for a few month(s) , kan ? Ingat tak ? Time tu kanak kanak lagi kot . Tak matured lagi . Naik Form 1 baru kita mesra bertepuk bertampar kan ? HAHA ! Jaga orang Ganu kau baik baik okaay :) ILYSDM !

Husna , my tablemate for 2 years . Aku rindu kau jugak ! Haritu dapat lepas rindu text dengan kau sekejap . Sorry for not calling you during this holiday . Free free nanti aku call eh :') Aku doakan kau dapat masuk Darul Quran tu . Kalau kita usaha , kita dapat hasilnya , kan ? Insya-Allah kau boleh . Ingat aku selalu yaa ! ILYSDM !

Intan , hmmm . Aku tak tau kenapa , tapi aku rindu kau . Tadi aku tengok tengok inbox phone , ternampak text kau . Bila baca balik semua text kau , pilu kejap T_T Then try bukak blog kau . Just nak tengok keadaan kau raya raya ni . Pfftttt ~ Permission denied . Nevermind la . Maybe kau nak privacy kau , kan ? Anyway , thanks for texting me to wish TrialRaya Haha ! Gudluck dengan orang yg aku sayang ? Okaay ! Gudluck dengan orang yg kau sayang jugak yaa :) ILYSDM !

Fine ! Tak berjaya halang airmata daripada terus bergenang , tp berjaya halang ia dari jatuh ^^ Big girl dont cry , rite ?


notification : Awak , jaga diri jugak yaa :)


"Ya Allah, kau berilah NURHAFIZAH BT MOHD SAMSURI kekuatan untuk menempuhi tahun 2011 dengan penuh kecekalan. Kau kurniakan lah kecemerlangan 9A+ untuknya dlm SPM 2011! Aminn~"

saranglove
~fizakenet~
0004



P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011~AMINN!! HYUNG HWAITING!!HIMNAE!! ^_^

Syawal

Pejam celik pejam celik , Syawal dah datang . Okay gud ~ Syawal dah tak macam Syawal je . Mood for Trial menyelubungi walaupun kad kad raya yang cikgu bagi belum bersentuh lagi =="

Petang raya dah bertolak balik BP . Tak penah penah malam raya kat BP , biasanya balik first raya . Dengan baju raya beli kaler turqoise blue blue tu , pergi la balik BP . Okaay , fine . Tak ada mood raya la rasanya . At least , diri ni masih sedar yang raya hari Selasa bukan Rabu HIHI ! *maaf terasa ye ^^

First day raya , convoy 4 buah kereta . Pergi beraya entah rumah siapa *padahal rumah sedara sendiri! Tak kenal la weiii ~ Maaf ye :) Hari raya , baru kenal HAHA ! Madah keluarkan ketupat plus carbonated drinks . Gilaa =..= Kesian perut ni . Penat . Balik terus tido Ngee ~

notification : muahhh muahhh !

"Ya Allah, kau berilah NURHAFIZAH BT MOHD SAMSURI kekuatan untuk menempuhi tahun 2011 dengan penuh kecekalan. Kau kurniakan lah kecemerlangan 9A+ untuknya dlm SPM 2011! Aminn~"

saranglove
~fizakenet~
0555



P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011~AMINN!! HYUNG HWAITING!!HIMNAE!! ^_^

August 29, 2011

Errr ?

Okaay ! Malam ni nak mengada sikit . Tak apa . Bukan selalu pon , kan ? Current activity : listening to Vanilla Twilight - Owl City . Fine ~ Lagu dah lama . But , who cares HAHA ! Tengah download macam macam lagu . Tak perasan dah lewat pagi :) Owl City is awesome ^^


Tadi buka inbox kat Fb tu . Ada orang suruh tengok ni . My god ~ Taciing :') *takpasal! Haha ! Tapi kalau memang betul ada boy yang sanggup buat macam ni , terharu woooo ! Ada ke yang sanggup ? Jawab la sendiri yaaa ~

Awak , airmata lelaki yg menitis tak bermaksud maruah lelaki itu akan jatuh . Tapi itu tandanya lelaki tu tidak ego .

notification : to the max ^^


"Ya Allah, kau berilah NURHAFIZAH BT MOHD SAMSURI kekuatan untuk menempuhi tahun 2011 dengan penuh kecekalan. Kau kurniakan lah kecemerlangan 9A+ untuknya dlm SPM 2011! Aminn~"

saranglove
~fizakenet~
0347



P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011~AMINN!! HYUNG HWAITING!!HIMNAE!! ^_^

August 28, 2011

How Many Month(s) ??

Program Khidmat Negara a.k.a National Service . Benda ni buat ramai yg macam hilang akal . Maybe tak semua yg dapat jadi tak tentu arah . Maybe certain je . Or maybe diorang yang dapat tawaran tu takda la gelabah mana , tp partner diaorang yang gelabah tak ingat dunia Haha !



Kata kata dari aku sebagai golongan ketiga tu :|
- Berapa lama seyh ekceli PLKN ni ? 3 bulan ke 6 bulan ?
- Boleh ke dia masih jadi dia yg aku kenal ?
- Boleh ke hati ni tak tawar ?
- Boleh ke aku tegarkan diri ni untuk menunggu ?

Makin difikir , makin bukan bukan yg aku fikir . So , biar waktu yg jawab . Bila dia ada depan mata , at least aku tahu apa yg dia buat . At least aku tau mood dia macam mana even dia tak bagitau yang dia tengah moody atau tak . At least aku nampak dia senyum or masam mencuka *jiwang mak aihh!

Perbualan dalam Bilik Seminar time Peka Biology ,

Dia : sanggup tunggu ke ?
Aku : *angguk angguk buat muka simpati mintak lempang
Sanggup la tapi orang tak tau la awak kat sana macam mana kan
Dia : Orang kat sana biasa je . Kat luar ni , macam macam yg awak buat ,
bukannya orang tau pon .
Aku : Orang tunggu awak la :') As long awak percaya kat orang and
orang percaya kat awak .
Dia : ......

Aku jiwang ? Okaay , abaikan seketika ==" Dalam mood jiwanggs ni ^^


notification : taknak rasa tawar hati tu datang semula bersarang


"Ya Allah, kau berilah NURHAFIZAH BT MOHD SAMSURI kekuatan untuk menempuhi tahun 2011 dengan penuh kecekalan. Kau kurniakan lah kecemerlangan 9A+ untuknya dlm SPM 2011! Aminn~"

saranglove
~fizakenet~
0238



P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011~AMINN!! HYUNG HWAITING!!HIMNAE!! ^_^