February 27, 2011

Aku Tak Apa Apa

Kenapa kau risau sangat aku touching dengan kau? Pernah jugak lah aku touching dengan kau kan. Tipu lah kalau aku cakap aku tak pernah touching dengan kau. Tapi let bygone be bygone okayy. Sekarang aku tak dapat nak buat diri aku touching segala dengan kau ni lah. In fact, aku yang takut kekalau aku yang buat kau tertouching. Wanna know why? Sebab aku takut kau anggap aku still bebudak lagi. Bebudak yang tak matured, yang tak reti nak jaga diri etc lah kan. Kalau kau tak suka cara aku, just directly cakap je dengan aku. Aku tak kesah pun.

Then, kau nak aku ikut cakap kau kann? So, kau pun kene dengar cakap aku, okayy? Buat lah apa yang kau suka as long as kau tak buat benda yang kau sendiri dapat padahnya*keling lahh ayat aku ni! One more! Jangan selalu buat muka ketat okayy? Pelik. Janggal. Tak menarik langsung! HAHA XD

Actually aku takut nak post macam macam dekat blog or FB sebab aku takut ada certain orang akan misunderstand dengan apa yang aku post. Sebab tak kan lah aku nak mention nama kan bila buat post tu. Cari nahas lah tu namanya. Lelagi dengan keadaan yang tengah macam ni. Apa apa pun kita boleh fikir. Yang tak masuk akal pun dapat jugak masuk kat afferent neurone tu kan. So, jalan selamat, jangan buat conclusion kalau tak tahu pucuk pangkal cerita, okayy?

Okay, mak aku dah nak sampai ambil lappy ni balik tempat asal dia atas meja depan TV kat rumah tu. So, byebye. Sayang selalu!

notification : makan ubat tu! minum air bebanyak! dengar okayy!

"Ya Allah, kau berilah NURHAFIZAH BT MOHD SAMSURI kekuatan untuk menempuhi tahun 2011 dengan penuh kecekalan. Kau kurniakan lah kecemerlangan 9A+ untuknya dlm SPM 2011! Aminn~"

saranglove
~fizakenet~
1753



P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011~AMINN!! HYUNG HWAITING!!HIMNAE!! ^_^

Mixed Up Memories!

Activity week sem I 2011. Tak boleh lupa! Saja nak share kat sini yang activity week this time banyak menggatalkan kepala otak but at the same time memenatkan urat urat pipi sebab tersengih sengih sesorang tanpa sebab*macam orang tiga suku pon ada gak lahh!

Disebabkan aku tak dapat nak update setiap hari time activity week tu kan, so aku nak bagi all in one je lahh ehh! Tapi sorry kalau tak selengkap seperti yang aku alami. Biasalah kekadang Alzheimer kann. Sesudilah izinkan mata tu membaca sampai termuntah okayy?

13 Febuary 2011
Ready nak pergi class untuk preparation for Activity Week. Then teman Az jadi announcer untuk parents yang nak melawat anak diorang tu. And I got chance to make a new experiance. Ada incident yang aku rasa agak bertuah sebab aku dapat rasakan incident tu. Nak gelak bila fikir balik that incident. Then, ada lagi satu incident yang buat aku terfikir kuasa veto yang dimiliki oleh para EMAK, UMMI, IBU, MAMA etc tu kan. Jangan sesekali tak ikut apa yang diorang cakap. And always make your mum proud of you okayy ?

14 Febuary 2011

Okay! You looked cool dude. Seriously! Jangan perasan lebih okay? Smart smart! Like your style lah! Even tu memang style kau pon kan. IDC lah kann! HAHA! And the BBQ nite! At first muka semua ibarat macam kerang basi lah kan. Aku yang memula ada semangat nak BBQ pun dah tawar hati*geli seyh ayat! Actually aku pun tak tahu lah kenapa malam tu semua macam stress gila vavunn kan. And fyi, I shed my tears on that nite okay. Itu involuntary action okay! Aku sendiri tak mengerti kenapa itu bisa terjadi yaa! HAHA! Then urat pipi aku kejung sekali lagi. Sengih tak henti. Pandai buat aku senyum time aku tengah tak ada mood kan kau tu! Should I give something on 14 March as the reply?

15 Febuary 2011

Majlis sambutan maulidurasul. It supposed to be a public holiday okay. Tapi kitorang happily pergi berarak dalam maktab ni. And yaa, of course lah kalau Maulidurasul tu ada nasyid kan. Then malam tu sekali lagi moody sekejap. Tak lama mana pun. Then urat pipi sesengal sekali lagi. HAHA! Made me smiled again and again.


16 Febuary 2011

Merentas desa(??) Goshh! I planned to run and run even tak dapat placing pun kan. But it ended up with the "rombongan Cik Kiah" lahh. HAHA! Pancit tu kat tengah jalan. Dah lah jalan dia macam apa seyh! ==" Big big smile(S) again. 3624. That's it. Shocked gila aku tahu takk. I thought nak pulangkan barang yang kepunyaan aku tu je. Tak sangkalah pulak kan nak bagi something sekali. I'll keep it and make it as a memorable thing for me at this college lahh! And again! Kekadang kesian jugak dengan urat urat kat pipi aku ni kan. Asyik kejung je. Tapi tak apa! I like it the most!*krikkrikk! Stopped for a few second and just did what had been told XD

17 February 2011

Pagi and petang tu aku terlupa apa activity yang kitorang buat*Alzheimer menyerang ni! HAHA XD And malam tu HAFUZA 5 ada buat julan Homeroom. Apakah? Jangung manis. Manesnyerr! Apa yang manis tu? Jagung lahh! Dah nama sweet corn kan. Jagung tu jadi manis sebab orang orang yang jual jagung tu semua memanis belaka kan. Betol kann~ And guess what? Laris gila bhaii~ Okay! Thanks credit to diorang yang memekak kat "booth" HAFUZA 5 tu ehh! But at last rasa down sikit when one of Hafuza's member tak sihat. Hope she'll recover soon okayy ^^

18 February 2011

Preparation for Sore Seni. Kitorang kena buat kind of sketsa or apa apa yang berkaitan tema yang kitorang dapat. Tema Cambridge? Arabian lah seyhh! So semua madah pakai jubah and saling berpurdah segala lah kan. Habis basah satu badan pakai baju berlapis lapis. Even tak dapat merangkul apa apa tempat or even placing pun, aku still happy sebab dapat pakai jubah. Fyi, aku sangat lah susang untuk cari jubah yang ada size dengan keinchian diri ini ye. Tu sebab aku tak suka pakai jubah. I'll more and more shorter than ever kau tahuuu! HAHA XD
Nice gila lahh. It was nice bila time practise tu tahu takk. Sambil menyelam minum air gila. Sampai perut dah kembung dengan air dah. Sebab apa? Sebab practise Cambridge kat depan dewan which is depan dewan tu padang. Ada paham maksod tersirat yang cuba terselit kat situ? HAHA! Malam tu ceramah. Paan and I plus Daya memang tak ada keje nak buat. So, Paan dengan kreatif buat tangan kitorang dua orang macam kain canvas and dia ceconteng. Memang masyuk lahh! Tak tidur pun time ceramah tu*and tak dengar langsung pun ceramah tu! Hehe!


19 february 2011

Sukan dan permainan for Lower Form. And tak ada cerita yang menarik sangat. Just malam tu ada jualan Homeroom lagi. Lagi sekali laris. even without the president kan. Time tu dia pergi merelakan badan dia tu dirempuh dan merempuh.

Okayy! Penat dahh! Itu je yang aku ingat setakat pepagi buta ni. Actually banyak sangat perkara yang aku nak share lahh! Tapiii sshhhhh~ Mana boleh! Rahsia Akta Orang-orang Kerdil ni. Kahkahh!! ^^ Siapa nak tanya lagi boleh lah ajukan soalan kat my Formspring yang dah bersawang tu ehh!


notification : nak aku dengar cakap kau? kau pun kena dengar cakap aku okayy?


"Ya Allah, kau berilah NURHAFIZAH BT MOHD SAMSURI kekuatan untuk menempuhi tahun 2011 dengan penuh kecekalan. Kau kurniakan lah kecemerlangan 9A+ untuknya dlm SPM 2011! Aminn~"

saranglove
~fizakenet~
0444



P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011~AMINN!! HYUNG HWAITING!!HIMNAE!! ^_^

February 19, 2011

Michosseo!!

Otak dah serabut macam nak gila seyh ni. Maybe orang boleh cakap apa yang diorang nak cakap sebab diorang tak tahu apa yang berlaku sebenarnya. Jangan sesuka hati menghukum seseorang berdasarkan apa yang dipandang tanpa mendengar sendiri penjelasan disebalik perkara yang berlaku. Maaf! Takda mood nak tulis entry hari ni. Sayang selalu!


notification : aku muak!! tolong dengar penjelasan ni dan tolong bagi penjelasan juga!

"Ya Allah, kau berilah NURHAFIZAH BT MOHD SAMSURI kekuatan untuk menempuhi tahun 2011 dengan penuh kecekalan. Kau kurniakan lah kecemerlangan 9A+ untuknya dlm SPM 2011! Aminn~"

saranglove
~fizakenet~
1718



P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011~AMINN!! HYUNG HWAITING!!HIMNAE!! ^_^

February 11, 2011

Activity week!! *sengih sampai telinga! Suka dohh! First time punya activity week teringat time BBQ (varvie beratur) *gila kauu! Even tak kenal lagi kan dengan member homeroom aku semua tu. Wakahh!! TApi memang havoc habis lah kan. And activity week Sem II pon gempak habis lah kan. Seronok tak hengat dunia. Ni yang buat aku nak nyanyi lagu AXL's ni. (andai dapat ku undur kan putaran dunia.....) Lalllallalala~ Tak sedap? Tak payah baca. Aku tau lah suara aku tak seHOT Intan kan. Welkk! Intan kau jangan kekembang okayy! Tapi seriously rindu sesaat tu semua lahh kawan!




And semalam, 10 Feb 2011, hari yang buat aku tak boleh nak berhenti sengih sesorang ;) Dah macam orang tiga suku pon ada jugak lah. Tapi aku peduli apa kan. As long as aku happy. Betol tak??? Kan kan kann..??

Okay! Sekarang ni otak aku tengah gatal memikirkan masalah duit yang kat poket yang dah hampir nak kering ni! "Makk! Nak duit!!" Dah habis seyh duit aku. Dah lah semalam aku pecahkan measuring clylinder. Melayang RM6 tau tak! Ada sesiapa nak belanja aku time Activity Week nanti tak?? Tolonggg~ Boleh?? Harapann~ Even dah takda duit tapi masih gegatal nak online kat CC *gedikk! (menyesal ni tau takk!)

And sekarang sakit tekak tapi tadi baru beli aiskrim *pembaziran betul lahh! Lepas tu selsema. Gegatal ni pon belum baik sangat. Dah datangbalik dah degil aku ni. Tak sedar apa dah nak standadize ni. Jaga lah diri tu sikit. Haisshhh ==" Okay! Until meet the next post. Sayang selalu !

notification : apa dah jadi ni?? Aku pon dah hilang akal lah weyhh =="

notification : aku sekarang kena dengar kata dan tak boleh membantah*bukan dari dulu memang dah ke?? =="

"Ya Allah, kau berilah NURHAFIZAH BT MOHD SAMSURI kekuatan untuk menempuhi tahun 2011 dengan penuh kecekalan. Kau kurniakan lah kecemerlangan 9A+ untuknya dlm SPM 2011! Aminn~"

saranglove
~fizakenet~
1658



P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011~AMINN!! HYUNG HWAITING!!HIMNAE!! ^_^

February 4, 2011

Burung Jatuh Ke Riba?

Memulakan entry dengan tajuk yang agak entah apa apa. Seperti diri ini jua yang sedang melakukan perkara yang entah apa apa je lah kann. Do I care? I dont care sikit pon lah kan sebab korang bukan tahu pon aku tengah buat apa sekarang ni kan..? Current actions are sitting on the floor, shivering, listening to Apit's Kemana Kau Menghilang Diri, hungry and texting him ;)

Hoi hoi hoi!! Hilang arah! Sesat! Tersasar! Back to the topic! Okay! To make you all reader(s) lebih memahami apa yang cuba nak disampaikan oleh aku, biar aku bagi satu situasi lah kan. So, lebih senang korang nak interprate apa yang nak aku sampaikan kat sini :)

Korang pernah tak mengharapkan sesuatu yang korang memang nak sesangat*actually tak ada lahh nak sesangat Tapi memang korang harap sangat benda tu terjadi mengikut apa yang korang dah angan angan kan. Tapi reality yang korang kena terima is perkara yang korang harapkan tu MUNGKIN boleh terjadi, tapi peratusan untuk ianya berlaku hanyalah umpama memanah burung yang sedang terbang*perumpamaan sendiri Faham kann?? Ada dua kemungkinan je. Sama ada dapat or tak dapat kann.


Disebabkan terdapatnya kemungkinan tersebut, korang cuba untuk tidak mengharap yang anak panah tu tak kena kat burung tu. At the same time korang nak anak panah tu tercucuk kat burung tu. Tapi korang akan rasa kesian bila anak panah tu tercucuk kat burung tu. Sebab korang tau itu akan sakit kan burung tu. And one more thing is korang takut sembilu dari anak panah tu akan lukakan tangan korang time nak cabut dari badan burung tu*seandainya kena la Kalau tak kena nasib lahh kann.

Kalau aku lah jadi sang pemanah tu, aku tak mengharap sangat untuk dapat memanah seekor burung yang sedang terbang even aku teringin sangat nak burung tu. Aku tak berharap sebab aku tahu kalau aku berharap sangat and tetiba anak panah tu tak kena kat burung tu, nanti aku yang terkilan pulak kan. So, conclusionnya, macam mana nak pegang burung tu tanpa menyakitkan dia dan tanpa tangan aku perlu tertusuk sembilu anak panah tu? Guna lahh cara yang lebih freindly. Cuba dedekat dulu dengan burung tu kann Bersiul sikit then bagi dedak Wakahkahh ;)

Okay fine! Aku pelik kann. Pelik pun pelik lahh. Tak kesah lah apa apa pon kan. As long as korang dah baca entry ni, aku happy*kekelip mata lelaju!! Hahaa!! Okay byebye. Mak dah bebel and taknak tambah lagi seorang yang tolong bebelkan nanti XDXD

notification : aku sekarang kena dengar kata dan tak boleh membantah*bukan dari dulu memang dah ke?? =="

"Ya Allah, kau berilah NURHAFIZAH BT MOHD SAMSURI kekuatan untuk menempuhi tahun 2011 dengan penuh kecekalan. Kau kurniakan lah kecemerlangan 9A+ untuknya dlm SPM 2011! Aminn~"

saranglove
~fizakenet~
0838



P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011~AMINN!! HYUNG HWAITING!!HIMNAE!! ^_^

Genius!

Pehhh!! Increadible betul lah budak seorang ni. Yang dimaksudkan di sini ialah NAZMI AKBAR! Ye! Kau! Merangkap ketua editor majalah Masterpiece Majuscop. And ketua aku kan! Sudah! Tak nak cakap bebanyak. Lepas ni banyak benda aku yang bebel lagi kan. Haha.. To make it shorter,


Tabik seperingg toingtoing lahh dekat kau. Bagus lah! Cara seyhh! Anyway, bagus jugak kau buat benda alah tu kan. Boleh aku skodeng Korean pop kat sini. Mana seyh kau belajar buat bebenda semua ni hah? Thumbs up lahhh!!

notification : Allah beri setiap makhluk-Nya dengan kelebihan dan kelemahan masingmasing. Berusahalah dengan keringat sendiri untuk dapatkan apa yang kita inginkan :)

"Ya Allah, kau berilah NURHAFIZAH BT MOHD SAMSURI kekuatan untuk menempuhi tahun 2011 dengan penuh kecekalan. Kau kurniakan lah kecemerlangan 9A+ untuknya dlm SPM 2011! Aminn~"

saranglove
~fizakenet~
0141


P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011~AMINN!! HYUNG HWAITING!!HIMNAE!! ^_^

February 3, 2011

S.M.I.L.E :)

Selamat pagi yang indah dengan sinaran FAJAR di luar rumah sana tanpa perlu melihat FAJAR yang ada kat maktab tu. Wakahkhahh!! XDXD Anyway, pepagi lagi aku dah online ni sebab nak lepas gian kan. Even aku dah online hari Sabtu and Ahad lepas. HAHA! Cuti 4 hari je lahh. Korang sesedap rasa sesuka hati dapat cuti seminggu kan. Hebat lahh tu kann. =.=" Actually tak ada topic nak cakap apa. So, layan je lah kepala otak aku ni ehh! Disebabkan matahari a.k.a fajar dah menyinsing, plan nak basuh baju. Tapi, akibat kemalasan untuk masuk kan baju dalam washing machine tu, jawabnya nanti kejap lagi lah aku basuh baju tu ehh! Tak tahu lah sekejap aku tu bila kan. Haha! Baju yang seminggu kat maktab masih tersusun rapi dalam baldi merah tu. Nak basuh asyik hujan. So, biar aku basuh je kat rumah. Kalau cuci kat maktab, madah duduk bawah kipas je lahh baju tu kan. ==" Dah la cuaca sejuk, kena bersidai bawah kipas plak tu. Secara tak lengsung aku pun bersidai bawah kipas tu menggigil.

Story pasal menggigil dengan kebekuan yang dialami ni, 2 hari berturut aku bedal benda ni ;)

nikmat woooohh!! XD

Mimpi ke apa aku makan aiskrim time huhujan macam ni. Tapi tak apa apa. Aku suka! Haha XD Dah lah free. Siapa yang tak nak. Memang tak tolak lahh! Bukan senang nak telan aiskrin sesejuk macam tu kann?*saja gebangg! Tapi kan, aku tak tau kenapa aku dapat aiskrim ni. Tapi aku kesah apa kann. Favourite tu! Tolak rugi plak kan. Terimakasih ye for that benda yang sejuk dan nyaman bila ditelan. Apa apa je lahh kan. Ngee~ Tunggu je lahh end of the month okayy? Tapi the end of the month means SPM makin dekat bhaiii~ Studyy lahhh!

Okay! Sudahh! Time to do my homework and "extra homework". Mahu tau apa dia extra homework aku tu? Aku kena search tetempat yang menarik yang boleh jadi tempat trip budak HAFUZA V time cuti Mac ni. Adoyy!! Jangan jealous okay awak awak semua! HAHA!

notification : bermimpi yang ngeri ye malam tadi! tapi tak ada kena mengena dengan khurafat segala tu ehh! HAHA XDXD Lawak je lebih mimpi aku tu! :)

"Ya Allah, kau berilah NURHAFIZAH BT MOHD SAMSURI kekuatan untuk menempuhi tahun 2011 dengan penuh kecekalan. Kau kurniakan lah kecemerlangan 9A+ untuknya dlm SPM 2011! Aminn~"

saranglove
~fizakenet~
1207


P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011~AMINN!! HYUNG HWAITING!!HIMNAE!! ^_^