March 17, 2011

Makan Lada ?

Berhubung post sebelum ini --> click sini , motif utama pasal menyuap lada dan memakan lada. HAHA! Di pagi buta sambil mengunyah roti Gardenia Raisin Oatmeal , dudok sambil kesejukan akibat hujan nii , nak kepochi sikit la ni .

Makan lada ? Baru sekarang aku perasan ciri tersebut sedikit sebanyak ada kat aku. Kalau before nii aku tak amek peduli pon apa orang lain nak cakap cakap , tapi sekarang dah laiin. Kenapa ? Kerana . H A H A !! Entahh ! Maybe sekarang aku lebih sensitive dengan apa yang berlaku kat surrounding aku . Kalau orang cakap cakap pasal kita kat belakang , mesti tak suka kann ? Baik cakap depan tapii pepandai lahh nak cakap bebaik , kann ?

Nak cakap dulu aku tak peka laah before nii ? Takda lah sampai tak peka kann . Maybe aku lebih suka PEKAK kan telinga and tutopp mata nii untuk isu isu yang remeh segala bagai nii. Even isu yang boleh dikatakan massive pon aku malas nak amek kesaa.

Mungkin dulu tuu aku malas nak amek peduli sebab aku tak reti nak control keadaan. Lelagi kalau dah masokk bab yang melibatkan beberapa individu lain kann . And masalah tuu tak ada kaitan sikit pon dengan aku. Tu pasal laa aku just diam membisu kematu .

Tapi macam mana tetiba kalau aku yang terjerumus dalam masalah yang sedemikian rupa ? Then ? Nii nak cakap dah pandai nak handle problems laa ni ehh ? Bukan macam tu jugak ! Tapi at least aku boleh handle lagii laa. Walaupun aku tak lahh sampai nak betah segala kann.

As long as aku tau yang aku buat tuu tak salah , then aku akan berdiri tegak and cakap " Ini adalah norma hidopp. Terkadang ada yang di atas , esok atau lusa pasti akan berada di bawah " . And kalau yang aku buat tuu salah , of course lahh aku kena minta maaf. So , lepas aku minta maaf , it's depends on orang yang aku buat salah dengan lahh kan. Sama ada dia nak maafkan or just leave me alone terkontang kanting tanpa kata kata maaf daripada dia.

Sudah ! Tak suka dengan apa yang aku buat ? Maaf ! Boleh abaikan aku. Itu pilihan yang tiada paksaan sama sekali.

notification : baru aku sedar macam mana diorang berfikir ==" and manusia berpeluang untuk berubah kann ?


"Ya Allah, kau berilah NURHAFIZAH BT MOHD SAMSURI kekuatan untuk menempuhi tahun 2011 dengan penuh kecekalan. Kau kurniakan lah kecemerlangan 9A+ untuknya dlm SPM 2011! Aminn~"

saranglove
~fizakenet~
0542



P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011~AMINN!! HYUNG HWAITING!!HIMNAE!! ^_^

4 comments:

ninjakecik said...

stuju..tggjwb kita utk mntk maap kt org tu da lps n tpulg kt dy nk maapkn ke x.. lau x, dy yg dosa :) gudluck spm! chayok2! u cn do it ;)

suraya :) said...

Apa cite ? HAHAHAH

fiyza sams kenet said...

Kak Ayuu , thanx yooww! mintak maap and leave , rite ?? HAHA!! Gudluck for ur spm result too ;)

fiyza sams kenet said...

Intan , Ahaksss ! Saja je aku menggedik emo emo sikit nii . Wakahhkahh ;)