May 31, 2011

Radio Rosak

Whoaaa ! Marathon gila aku hari nii ==" Ni dah entry yg ketiga . Ahh ! I dont care ! Lepas rindu kejap ^^ Haha ! Sekarang tengah mood suka ! Tadi ada orang yg tolong simbahkan air kt hati yg panas nii Hoho ! Jadi fireman mcm Jihoo laa pulak kann .

Actually , aku tertido kan malam tadi . So , activity setiap malam jadi lambat Hehe ! Sorry awak ^^ Nevermind la pasal tu kan . Tetiba malam tadi jadi radio rosak la pulak . Haishh ! Dah la orang baru bangun tido , suroh berdondang la pulak =="

Takpa takpa ! Buli orang eh ? Tuntut eh next time . Twinkle twinkle pon takpa . Tp nak Twinkle Away , boleh ? Tak pon Teka Silang Kata , amacam ? Apadahal ~ Senang je kot . Time primary schl tu boleh pulak , kan ?? Ngee ^^

notification : mak masok bilik ! malu ! *blushblush +.+

"Ya Allah, kau berilah NURHAFIZAH BT MOHD SAMSURI kekuatan untuk menempuhi tahun 2011 dengan penuh kecekalan. Kau kurniakan lah kecemerlangan 9A+ untuknya dlm SPM 2011! Aminn~"

saranglove
~fizakenet~
1233



P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011~AMINN!! HYUNG HWAITING!!HIMNAE!! ^_^

2 Cara Atasi Panas Hati

Read this first , [Please Dont Ever Be Bias] before diteruskan baca entry yg ni ^^

Disebabkan hal tu buat aku panas je kan ,apa yg aku buat lpstu ? Ofkoz and for sure lah aku buat benda ni . Masyuk gilaa ! Apa kahh ? Nii haa !

comel gilaa aku buat ni ! ^^


Bangun bangun je , teros terjah p dapur . Terjenguk jenguk apa yg boleh senyapkan perut ni utk seketika Haha ! Even time tu dah pukol 0000 , but i dont care . Sbb aku lapar gilaa , dari petang kot tk makan *winkwink! Tak tahan woo tengok godaan nii !

nikmat dia ! pehhh !

Lepas buat dua perkara ni , hati pon dah mula cool cool je Hihi ! ^^ Then ada lg yg jadikan hati ni cool gilaa >.< Rasanya sampai tahap below freezing point kot tu Haha ! I likeee ! Ngeee XD

notification : siapa cakap aku gemook , sila jawab !

"Ya Allah, kau berilah NURHAFIZAH BT MOHD SAMSURI kekuatan untuk menempuhi tahun 2011 dengan penuh kecekalan. Kau kurniakan lah kecemerlangan 9A+ untuknya dlm SPM 2011! Aminn~"

saranglove
~fizakenet~
0310



P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011~AMINN!! HYUNG HWAITING!!HIMNAE!! ^_^

Please Dont Ever Be Bias !

Owhh panas seyh malam tadi ==" Geram je hati nii ! Nak luah , tp tak reti . Nak pendam , aku yg makan hati . So , nak buat mcm mana ? Grrr ! Pernah dengar bangkai gajah depan mata tak nampak , bangkai kuman juga yg terlihat . Tak pernah kan kan ? Mmg la . Dah peribahasa tu aku yg reka Haha !

Firstly , aku nak cakap sorry lahh awak ye . Cara kau tegor orang mmg tak kena dgn tempat lah dear . Ni aku cakap sbb aku yg kena , bukan orang lain . Kalau orang lain yg kena , aku mmg tk heran langsung kau tahuu ? Aku tk tahu mcm mana nak buat diplomasi dgn kau . So , aku luah je lah kat sini eh .

Okaay , malam tu , kau nampak ke apa yg orang orang cakap tu ? Kalau ye kau nampak , okaay , it's fine . Tp kau nampak tk siapa di antara kitorang tu ? Ada seekor anak toyol kan kt situu ? Means itu bukan "berdua" , okaay ? Then , kau dgr ke apa yg kitorang bualkan ? Kau pasang microphone ke kat baju kitorang ? Tak bukann ?

Lagi lagi , seingat aku lah kan , kalau malam tu mmg betol apa sperti yg kau cakap tu , that's mean baru sekali je kejadian tu berlaku kat aku . Kau tk piker ke yg lain tu ? Dah berapa kali ? Yg kau nampak depan mata , kau tk nak tegor ke ? Kau tk nak p serang dpn bilik ke ? Sbb dah dua kali aku nampak dgn mata sendiri , ada kejadian yg berlaku dpn mata kau , tkda pulak malam tu aku dgr ada orang kena serang . Musykil aku lahh ! Kenapa ? Sbb diorang senior mengikut tahun menetap ?

More more , mmg tk salah kalah kau nk tegor orang . Tp kau dah belajar sivik kan ? Kenapa kau tak praktikkan apa yg kau dah belajar tu ? Susah sgt ke nak ajak orang lain duduk berbincang , cakap bebaik . Bukan dgn cara mcm kau buat tu ==" Dgn ramai orang tengok , ramai orang dgr . Even kau tak confirmkan dari tuan punya badan pon , betul ke kejadian tu berlaku , kan ?

Dah laa , aku cakap sini sbb aku rasa tertindas . Tahu la aku ni tak reti nak melawan . Tp kalau kejadiannya dah mcmni , tk kan lah aku nk dudok diam mcm orang bodoh tkda kepala hotak , kann ? Kalau kau tanya aku marah or tak , seriously mmg aku marah sbb cara kau tu buat aku MANTUL ! Sekiannn !

notification : kepada sesiapa yg terasa or anyone yg nak bersuara , plizz leave ur comments yaa !

"Ya Allah, kau berilah NURHAFIZAH BT MOHD SAMSURI kekuatan untuk menempuhi tahun 2011 dengan penuh kecekalan. Kau kurniakan lah kecemerlangan 9A+ untuknya dlm SPM 2011! Aminn~"

saranglove
~fizakenet~
0306



P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011~AMINN!! HYUNG HWAITING!!HIMNAE!! ^_^

May 30, 2011

Postpone

Errr . semua org dah strat mengupdate blog memasing . Tp aku ? Postpone kejap laa eh . Tak apa apa kan . Suka aku lah nak postpone ke tak , dah nii aku punya blog kann ? Tengah belom ada mood nak cercita nii :)

Nanti kalau ada cerita howt dari aku , aku story kat korang eh . Cerita yg suam suam kuku pon aku bagi gebang . Kahkahh ! Sekian , Ich liebe dich !

notification : cuti seminggu je ;(

"Ya Allah, kau berilah NURHAFIZAH BT MOHD SAMSURI kekuatan untuk menempuhi tahun 2011 dengan penuh kecekalan. Kau kurniakan lah kecemerlangan 9A+ untuknya dlm SPM 2011! Aminn~"

saranglove
~fizakenet~
1526



P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011~AMINN!! HYUNG HWAITING!!HIMNAE!! ^_^

May 21, 2011

Tak Mengerti

Aku tak mengerti , apa yg ku rasa T.T Haishhh ! Okaay , start tak faham . Tp .. Mencuba tuk fahami , mencari celah hatimu . Errr ~ Ingat janji tu tak ?

notification : plizz make me matured =="

"Ya Allah, kau berilah NURHAFIZAH BT MOHD SAMSURI kekuatan untuk menempuhi tahun 2011 dengan penuh kecekalan. Kau kurniakan lah kecemerlangan 9A+ untuknya dlm SPM 2011! Aminn~"

saranglove
~fizakenet~
1703



P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011~AMINN!! HYUNG HWAITING!!HIMNAE!! ^_^

May 7, 2011

Final Sem I

Okaay , dah nak final sem I . Macam kejap gilaa masa berlari lari anak . Pehh ! Then dah nak exam nii . Hope dapat cope dengan hari hari berikut . Insya Allah 3.5 and above for this Final Sem ! Aminn ! Nurhafizah ! Belajar okaay ! Orang lain boleh buat , kau mesti buat lebih baik !

notification : demam eh ? dah besar lah tu :')

"Ya Allah, kau berilah NURHAFIZAH BT MOHD SAMSURI kekuatan untuk menempuhi tahun 2011 dengan penuh kecekalan. Kau kurniakan lah kecemerlangan 9A+ untuknya dlm SPM 2011! Aminn~"

saranglove
~fizakenet~
1653


P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011~AMINN!! HYUNG HWAITING!!HIMNAE!! ^_^

May 2, 2011

SMS

Tadi tengah online , tiba tiba teringat kat awak . Then , ada incoming messege .

Awak : Hai ~
Saya : Haha ! Awak , itu buat saya senyom , okaay !

Gilaa lah aku nii . Baca messege pon tersengih sengih . Adoyaiii ! *confirm tak sehat! HAHA ! I dont care , okaay ! Yang penting , everything dah clear sekarang . No more taciing taciing . Kalau taciing or ada apa apa yg tak kena , just let me know , okaay ?

notification : dah install antivirus Krun !

"Ya Allah, kau berilah NURHAFIZAH BT MOHD SAMSURI kekuatan untuk menempuhi tahun 2011 dengan penuh kecekalan. Kau kurniakan lah kecemerlangan 9A+ untuknya dlm SPM 2011! Aminn~"

saranglove
~fizakenet~
1151



P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011~AMINN!! HYUNG HWAITING!!HIMNAE!! ^_^

May 1, 2011

150 juta

150 juta kali maaf dari aku .


Kata nenek ,
Kawan macam kumbang ,
Ada madu , dia datang .

Kata ayah ,
Kawan bagaikan lebah ,
Habis madu , dia gelisah .

Kata abang ,
Kawan umpama gitar ,
Sekali petik , sekali berirama .

Kata kakak ,
Kawan hanya seperti bunga ,
Sekali hidu , sekali bau .

Pada pendapat saya ,
Kawan lebih kurang mutiara di lautan .
Sekali gilap , sekali bersinar .

Dan hakikatnya ,
Antara 1001 kawan ,
Siapa yang tak sudi mengutip batu permata bersama-sama ,
Dan
Siapa yang pula yang sudi ,
Meredah ombak di lautan garang .

Yaaa ! Itu baru lah kawan =')

Buat kawan aku , maaf kalau kau rasa aku fake fake je depan kau . Act aku tak berniat pon buat macam tu . Tp entah la eh . Aku biasa biasa je kot . Tak ada la pulak aku nak taciing dgn kau . And aku dah boleh terima keadaan yang kita perlu hadapi sekarang . Aku harap kau boleh terima keadaan ni juga ,okaay ?

Aku masih mahu kawan dengan kau lah dear . Dont forget the past . Just ignore it and make a better life , okaay ? Sbb kalau kita lupakannya , mungkin kita akan ulang sejarah tu :) And aku pon rasa serba salah bila tengok kau sakit tp aku tak boleh nak buat apa apa . As u kniw la kan , aku bukan bidang bio bio segala ni . Ngee !

Tp still aku rasa serba salah sbb aku takot kau sakit sebab stress sangat fikir pasal hal kita ni . Hope kau tak sakit lagi la eh lepas ni :) So , kita kawan kan kan ??

notification : kau tak ada salah kat aku pon . aku yg banyak salah kat kau :|

"Ya Allah, kau berilah NURHAFIZAH BT MOHD SAMSURI kekuatan untuk menempuhi tahun 2011 dengan penuh kecekalan. Kau kurniakan lah kecemerlangan 9A+ untuknya dlm SPM 2011! Aminn~"

saranglove
~fizakenet~
0620



P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011~AMINN!! HYUNG HWAITING!!HIMNAE!! ^_^

Awak , Saya Juga Perempuan


Kata orang , jadi perempuan mesti jual mahal sikit . Itu kewajipan , okaay ! Jangan fikir perempuan tak ada ego dia sendiri . Perempuan ada maruah . Tak perlu kita nak gedik mengada dengan kaum adam .

Awak awak ,

Saya nampak awak comment dengan orang lain . Saya anggap dia cuma kawan awak je . Saya cuba abaikan apa yang tak sepatutnya saya fikir . Tapi awak , saya juga perempuan . Saya jealous bila awak buat macam tu . Saya nak tegur , tapi nanti awak cakap saya kongkong hidop awak .

Saya tahu awak tak akan sentiasa dekat dengan saya . Awak pun ada commitment lain . Tapi awak , saya juga perempuan . Bila awak tak ada dekat dengan saya , mesti rasa lain macam . Tapi tak adalah sampai rasa nak bunuh diri bawah pokok taugeh ^^

Saya tahu awak dah besar . Saya pun bukan budak lagi . Tapi awak , saya juga perempuan . Saya akan sentiasa tanay "awak sihat?" . Itu maksudnya saya still care pasal awak . Maaf kalau itu annoying .

Saya tahu awak tak suka bila saya cakap pasal orang lain bila kita berbual . Tapi awak , saya juga perempuan . Saya nak tahu pasal awak dan masa masa lepas awak . Saya nak tahu awak lebih detail .

Saya tahu awak minat sports . Tapi awak , saya juga perempuan . Yang akan risau kalau awak injured . Yang akan pilu bila tengok awak tahan sakit . Walaupun awak selalu cakap yang awak tak apa apa , awak dah besar .

Saya tahu pencapaian awak begitu membanggakan . Dan saya tahu saya perlu berusaha lebih untuk sampai di tahap awak . Tapi awak , saya juga perempuan . Saya ada maruah . Walau apa pun , saya mesti dapat sampai tahap awak tu . Saya anggap awak macam bintang yang tinggi untuk saya gapai dah berdiri sama gah di sebelah awak :')

Awak awak , saya diam bukan bermaksud saya tak kisah , tapi saya tak tahu nak luahkan . Saya membebel bukan bermaksud saya tak suka , tapi saya care pasal awak . Saya tak tegor awak dulu bukan sebab saya taciing , tapi saya ada harga diri sebagai seorang perempuan .

notification : awak , thanks for the explaination yaa ! i'm glad to hear it :)

"Ya Allah, kau berilah NURHAFIZAH BT MOHD SAMSURI kekuatan untuk menempuhi tahun 2011 dengan penuh kecekalan. Kau kurniakan lah kecemerlangan 9A+ untuknya dlm SPM 2011! Aminn~"

saranglove
~fizakenet~
0450



P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011~AMINN!! HYUNG HWAITING!!HIMNAE!! ^_^