May 31, 2011

Please Dont Ever Be Bias !

Owhh panas seyh malam tadi ==" Geram je hati nii ! Nak luah , tp tak reti . Nak pendam , aku yg makan hati . So , nak buat mcm mana ? Grrr ! Pernah dengar bangkai gajah depan mata tak nampak , bangkai kuman juga yg terlihat . Tak pernah kan kan ? Mmg la . Dah peribahasa tu aku yg reka Haha !

Firstly , aku nak cakap sorry lahh awak ye . Cara kau tegor orang mmg tak kena dgn tempat lah dear . Ni aku cakap sbb aku yg kena , bukan orang lain . Kalau orang lain yg kena , aku mmg tk heran langsung kau tahuu ? Aku tk tahu mcm mana nak buat diplomasi dgn kau . So , aku luah je lah kat sini eh .

Okaay , malam tu , kau nampak ke apa yg orang orang cakap tu ? Kalau ye kau nampak , okaay , it's fine . Tp kau nampak tk siapa di antara kitorang tu ? Ada seekor anak toyol kan kt situu ? Means itu bukan "berdua" , okaay ? Then , kau dgr ke apa yg kitorang bualkan ? Kau pasang microphone ke kat baju kitorang ? Tak bukann ?

Lagi lagi , seingat aku lah kan , kalau malam tu mmg betol apa sperti yg kau cakap tu , that's mean baru sekali je kejadian tu berlaku kat aku . Kau tk piker ke yg lain tu ? Dah berapa kali ? Yg kau nampak depan mata , kau tk nak tegor ke ? Kau tk nak p serang dpn bilik ke ? Sbb dah dua kali aku nampak dgn mata sendiri , ada kejadian yg berlaku dpn mata kau , tkda pulak malam tu aku dgr ada orang kena serang . Musykil aku lahh ! Kenapa ? Sbb diorang senior mengikut tahun menetap ?

More more , mmg tk salah kalah kau nk tegor orang . Tp kau dah belajar sivik kan ? Kenapa kau tak praktikkan apa yg kau dah belajar tu ? Susah sgt ke nak ajak orang lain duduk berbincang , cakap bebaik . Bukan dgn cara mcm kau buat tu ==" Dgn ramai orang tengok , ramai orang dgr . Even kau tak confirmkan dari tuan punya badan pon , betul ke kejadian tu berlaku , kan ?

Dah laa , aku cakap sini sbb aku rasa tertindas . Tahu la aku ni tak reti nak melawan . Tp kalau kejadiannya dah mcmni , tk kan lah aku nk dudok diam mcm orang bodoh tkda kepala hotak , kann ? Kalau kau tanya aku marah or tak , seriously mmg aku marah sbb cara kau tu buat aku MANTUL ! Sekiannn !

notification : kepada sesiapa yg terasa or anyone yg nak bersuara , plizz leave ur comments yaa !

"Ya Allah, kau berilah NURHAFIZAH BT MOHD SAMSURI kekuatan untuk menempuhi tahun 2011 dengan penuh kecekalan. Kau kurniakan lah kecemerlangan 9A+ untuknya dlm SPM 2011! Aminn~"

saranglove
~fizakenet~
0306



P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011~AMINN!! HYUNG HWAITING!!HIMNAE!! ^_^

6 comments:

NURlizaAHWan said...

sape ni fiza?

NURlizaAHWan said...

sape uh fiza??

fiyza sams kenet said...

Hoho Liza , kepochi ye Kehkeh ! Ni salah orang yg bjawatan gak laa . Tp siyesly , cara dia tegor org tak professional langsong . Hehe ! So , nak balas pon kene laa mcm ni je , kan ? Dah dpt teka belom ^^

khairun nadzihah said...

aq un nk menyibok jugakk r !
knp asek aim certain org jerr?
knp x aim sumer org klaw btol kaw tuh nk mnyuruh ke arh kebaikan?
aq x kesa r kaw nk mnyuruh ke arh kabaikan & aq x benci un org yg mnyuruh ke arh kebaikan tp aq x suke org yg x adil,,
tu jerr,,
aq nk kaw jwb soklan neyy,,

fiyza sams kenet said...

Krun , aku nak aim kau lepas ni , boleh tak agak agak ?? ^^

khairun nadzihah said...

haha,,,sila sila,,da lme aq x kene aim,,