August 31, 2011

Rindu


Erghh ! ==" Post kali ni nak buat cepat cepat . Running out of time . Err ! Sebenarnya tak nak buat lama lama sebab tak nak air mata ni menitis . Okaay , I miss you la ! Honestly speaking that I'm missing you ! Maaf ye cik Abang , bukan awak lah :) Saya miss beberapa orang kakak comel ni haaa ! Tiba tiba rasa rindu .

Maria , sorry . Aku belum sempat nak pi rumah kau . Kaki kau dah sihat belom ? Cepat sembuh tau ! Jaga diri okaay . Kau dah besar kan 5 September ni ? Terkilan sebab tak sempat nak pi bazaar dengan kau :'( Nevermind , kalau ada jodoh , kita hangout sesama , okaay . Nanti aku belanja kau eh :) ILYSDM !

Fifa , lama tak dengar cerita kau . Rindu gila kat kau ! I wish I could go back to our primary school time :') Aku rindu yang dulu . Sekarang kalau jumpa pon , gerenti kita tak berbual macam dulu , kan ? Masing masing dah segan . Aku text kau pon kekadang je . Aku rindu nak peluk kau . After SPM nak sangat lepas rindu dengan kau . ILYSDM !

Fariza , rindu aku tak ? Perkara paling bodoh aku rasa yg penah aku buat kat kau , tak bertegur dengan kau for a few month(s) , kan ? Ingat tak ? Time tu kanak kanak lagi kot . Tak matured lagi . Naik Form 1 baru kita mesra bertepuk bertampar kan ? HAHA ! Jaga orang Ganu kau baik baik okaay :) ILYSDM !

Husna , my tablemate for 2 years . Aku rindu kau jugak ! Haritu dapat lepas rindu text dengan kau sekejap . Sorry for not calling you during this holiday . Free free nanti aku call eh :') Aku doakan kau dapat masuk Darul Quran tu . Kalau kita usaha , kita dapat hasilnya , kan ? Insya-Allah kau boleh . Ingat aku selalu yaa ! ILYSDM !

Intan , hmmm . Aku tak tau kenapa , tapi aku rindu kau . Tadi aku tengok tengok inbox phone , ternampak text kau . Bila baca balik semua text kau , pilu kejap T_T Then try bukak blog kau . Just nak tengok keadaan kau raya raya ni . Pfftttt ~ Permission denied . Nevermind la . Maybe kau nak privacy kau , kan ? Anyway , thanks for texting me to wish TrialRaya Haha ! Gudluck dengan orang yg aku sayang ? Okaay ! Gudluck dengan orang yg kau sayang jugak yaa :) ILYSDM !

Fine ! Tak berjaya halang airmata daripada terus bergenang , tp berjaya halang ia dari jatuh ^^ Big girl dont cry , rite ?


notification : Awak , jaga diri jugak yaa :)


"Ya Allah, kau berilah NURHAFIZAH BT MOHD SAMSURI kekuatan untuk menempuhi tahun 2011 dengan penuh kecekalan. Kau kurniakan lah kecemerlangan 9A+ untuknya dlm SPM 2011! Aminn~"

saranglove
~fizakenet~
0004



P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011~AMINN!! HYUNG HWAITING!!HIMNAE!! ^_^

Syawal

Pejam celik pejam celik , Syawal dah datang . Okay gud ~ Syawal dah tak macam Syawal je . Mood for Trial menyelubungi walaupun kad kad raya yang cikgu bagi belum bersentuh lagi =="

Petang raya dah bertolak balik BP . Tak penah penah malam raya kat BP , biasanya balik first raya . Dengan baju raya beli kaler turqoise blue blue tu , pergi la balik BP . Okaay , fine . Tak ada mood raya la rasanya . At least , diri ni masih sedar yang raya hari Selasa bukan Rabu HIHI ! *maaf terasa ye ^^

First day raya , convoy 4 buah kereta . Pergi beraya entah rumah siapa *padahal rumah sedara sendiri! Tak kenal la weiii ~ Maaf ye :) Hari raya , baru kenal HAHA ! Madah keluarkan ketupat plus carbonated drinks . Gilaa =..= Kesian perut ni . Penat . Balik terus tido Ngee ~

notification : muahhh muahhh !

"Ya Allah, kau berilah NURHAFIZAH BT MOHD SAMSURI kekuatan untuk menempuhi tahun 2011 dengan penuh kecekalan. Kau kurniakan lah kecemerlangan 9A+ untuknya dlm SPM 2011! Aminn~"

saranglove
~fizakenet~
0555



P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011~AMINN!! HYUNG HWAITING!!HIMNAE!! ^_^

August 29, 2011

Errr ?

Okaay ! Malam ni nak mengada sikit . Tak apa . Bukan selalu pon , kan ? Current activity : listening to Vanilla Twilight - Owl City . Fine ~ Lagu dah lama . But , who cares HAHA ! Tengah download macam macam lagu . Tak perasan dah lewat pagi :) Owl City is awesome ^^


Tadi buka inbox kat Fb tu . Ada orang suruh tengok ni . My god ~ Taciing :') *takpasal! Haha ! Tapi kalau memang betul ada boy yang sanggup buat macam ni , terharu woooo ! Ada ke yang sanggup ? Jawab la sendiri yaaa ~

Awak , airmata lelaki yg menitis tak bermaksud maruah lelaki itu akan jatuh . Tapi itu tandanya lelaki tu tidak ego .

notification : to the max ^^


"Ya Allah, kau berilah NURHAFIZAH BT MOHD SAMSURI kekuatan untuk menempuhi tahun 2011 dengan penuh kecekalan. Kau kurniakan lah kecemerlangan 9A+ untuknya dlm SPM 2011! Aminn~"

saranglove
~fizakenet~
0347



P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011~AMINN!! HYUNG HWAITING!!HIMNAE!! ^_^

August 28, 2011

How Many Month(s) ??

Program Khidmat Negara a.k.a National Service . Benda ni buat ramai yg macam hilang akal . Maybe tak semua yg dapat jadi tak tentu arah . Maybe certain je . Or maybe diorang yang dapat tawaran tu takda la gelabah mana , tp partner diaorang yang gelabah tak ingat dunia Haha !



Kata kata dari aku sebagai golongan ketiga tu :|
- Berapa lama seyh ekceli PLKN ni ? 3 bulan ke 6 bulan ?
- Boleh ke dia masih jadi dia yg aku kenal ?
- Boleh ke hati ni tak tawar ?
- Boleh ke aku tegarkan diri ni untuk menunggu ?

Makin difikir , makin bukan bukan yg aku fikir . So , biar waktu yg jawab . Bila dia ada depan mata , at least aku tahu apa yg dia buat . At least aku tau mood dia macam mana even dia tak bagitau yang dia tengah moody atau tak . At least aku nampak dia senyum or masam mencuka *jiwang mak aihh!

Perbualan dalam Bilik Seminar time Peka Biology ,

Dia : sanggup tunggu ke ?
Aku : *angguk angguk buat muka simpati mintak lempang
Sanggup la tapi orang tak tau la awak kat sana macam mana kan
Dia : Orang kat sana biasa je . Kat luar ni , macam macam yg awak buat ,
bukannya orang tau pon .
Aku : Orang tunggu awak la :') As long awak percaya kat orang and
orang percaya kat awak .
Dia : ......

Aku jiwang ? Okaay , abaikan seketika ==" Dalam mood jiwanggs ni ^^


notification : taknak rasa tawar hati tu datang semula bersarang


"Ya Allah, kau berilah NURHAFIZAH BT MOHD SAMSURI kekuatan untuk menempuhi tahun 2011 dengan penuh kecekalan. Kau kurniakan lah kecemerlangan 9A+ untuknya dlm SPM 2011! Aminn~"

saranglove
~fizakenet~
0238



P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011~AMINN!! HYUNG HWAITING!!HIMNAE!! ^_^

August 27, 2011

Bersyukur

Alkisah , tadi keluar nak beli barang raya . First , beli barang nak buat kuih . See my hand la kan . Handmade cookis tuu ^^ Ada orang suruh beli je kuih sebab kalau aku yg buat gerenti orang raya rumah aku taknak makan tu kuih Hihi ! Awak , kalau kuih tu jadi , awak nak cakap apa haaaa ? Welkk ;p Nak kena baling ? Haha ! Kalau jadi batu , memang baling la . Tapi kalau jadi kuih , masuk terus dalam perut :)

Then , beli baju raya Pffttt =,=" Hampehh ! Takda size aku untuk baju orang dewasa . Gila nak aku pakai baju XL size budak budak . Nonono ! Even hakikatnya memang aku muat baju size XL budak budak punya , tapi aku TAKKAN sampai gilaa nak pakai macamtu ==" Buat malu kaum Hawa je . Remuk hati . Aku raya nak pakai baju apa ni weyhhhh ! Haisshhh !

Tapi , at least aku ada peluang nak beli baju raya daripada yang tak berkemampuan nak beraya dengan baju baru . Bersyukur la Fiza hoii ~ *tunduk Apa lagi yang tak sempat pon nak behari raya tahun ni , kan .

notification : nak baju rayaaaa ;|


"Ya Allah, kau berilah NURHAFIZAH BT MOHD SAMSURI kekuatan untuk menempuhi tahun 2011 dengan penuh kecekalan. Kau kurniakan lah kecemerlangan 9A+ untuknya dlm SPM 2011! Aminn~"

saranglove
~fizakenet~
2057



P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011~AMINN!! HYUNG HWAITING!!HIMNAE!! ^_^

August 26, 2011

Unmotived

Okaay . Blog dah agak berhabuk . Pffftttt =..= Nevermind la . Aku buat blog ni memang untuk jadikan sarang labah labah Haha ! Takda motif nak diluahkan hari ni . So peeps , jangan bosan nak baca post aku yg panjang ni eh ;)

Nak menjarah sikit ni haaaa ~ Semalam kan kan , ada Iftar Pedana kat maktab . Then , time makan tu kan , ternampak makhluk Allah ni . Ya Allah ~ Tak kelip mata memandang dia . Terpaku mata tengok dia *hyperbola gila aku! Haha ! Bukannya apa . Biasanya tengok dia kat blog dia je . Tp semalam nampak depan mata wehhhh ! Cantik la seyh ^^ Credit to you , Kak Nana . Anyway , Syafirul kau jangan nak perasan lebih lebih tau Muahahahahha !

Then , nampak adik Azie la pulak . Mak datokkk ! Tu lagi sorang cun gilaa . Cair tengok mata dia . Baru Form 1 kot budak tu tp macam aku lagi nampak budak budak je dari dia *biar! Cun gilaa ! Aku suka ! Aku suka ! ^^

Okaay dah . Sambung nanti nanti je . Nak pi bazaar ^^ Cuci mata Bhahaha !


notification : sorry , tido awal malam tadi =="


"Ya Allah, kau berilah NURHAFIZAH BT MOHD SAMSURI kekuatan untuk menempuhi tahun 2011 dengan penuh kecekalan. Kau kurniakan lah kecemerlangan 9A+ untuknya dlm SPM 2011! Aminn~"

saranglove
~fizakenet~
1640



P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011~AMINN!! HYUNG HWAITING!!HIMNAE!! ^_^

Home

Finally , i'm home ! Ahh ! Malas nak bercerita pasal rumah . Sebab semua budak hostel mesti akan bercerita , kan kan ? Nak buat kuih raya *winkwink! Awak , nak kuih raya saya tak ? Hhaha !

notification : kalau asyik susahkan orang , baik mati je , kan ?


"Ya Allah, kau berilah NURHAFIZAH BT MOHD SAMSURI kekuatan untuk menempuhi tahun 2011 dengan penuh kecekalan. Kau kurniakan lah kecemerlangan 9A+ untuknya dlm SPM 2011! Aminn~"

August 1, 2011

Mencari

Dear friend , just a note to say
I hope you're enjoying your day !

Kawan ,
Aku mencari kau di online friend list aku
Tetapi tidak aku temui
Aku rindu
Rindu gelak kau
Rindu ayat kau
Mungkin kita hanya kawan biasa
Tak pernah rapat
Bertepuk tampar segala
Tak pernah bermesra
Tidur sekatil sebantal
Tak pernah bersama
Makan sesudu segarfu
Mungkin
Aku hanya parasit bagi kau
Menjengkelkan untuk
Dijadikan kawan
Tapi ini yang aku rasa
Bila kau senyap membisu
Tiada yang menyapa aku
Tatkala malam menemani diri
Aku rindu

notification : maaf ! tapi aku memang rindu kau :')


"Ya Allah, kau berilah NURHAFIZAH BT MOHD SAMSURI kekuatan untuk menempuhi tahun 2011 dengan penuh kecekalan. Kau kurniakan lah kecemerlangan 9A+ untuknya dlm SPM 2011! Aminn~"

saranglove
~fizakenet~
1625



P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011~AMINN!! HYUNG HWAITING!!HIMNAE!! ^_^

Sorry , I'm Being Unfaithful

Deserve you right , Pendek ! Siapa suruh tak stick to the one . Hati tak tetap langsung . Bila dah macam ni , baru nak mengeluh . Takda guna lagi lah ~ You know which one suit you the most . Yang menggatal sangat nak cari lain siapa suruh .

Dah ! Lepas ni takda nak menggatal searching and surveying for others , okaay ? Percaya je kat yang satu tu . Sayang awak dulu , kini dan selamanya .


Disebabkan aku ni jenis yang suka tukar tukar skincare product , habis hancoss muka ni ! Rindu muka time lower form dulu . Halus mulus *tak tipu! Welkk ! Kalau dulu , cik jera segan je nak naik kat muka aku . Tp sekarang berlumba lumba naik kat pipi ni .

Plus tangan aku yang sentiasa gatal sanagt nak menyentuh muka ni . Dah la tangan banyak kuman plus virus plus bakteria segala *Bio gila! So , setelah 1/4 tahun tukar skincare yg menghancuurkan muka aku tu , kena lah kembali ke skincare Safi jugak . Hope lepas ni cik jera jangan nak mengada datang lagi .

notification : gatal gatal kat tangan pon dah naik kat muka =="


"Ya Allah, kau berilah NURHAFIZAH BT MOHD SAMSURI kekuatan untuk menempuhi tahun 2011 dengan penuh kecekalan. Kau kurniakan lah kecemerlangan 9A+ untuknya dlm SPM 2011! Aminn~"

saranglove
~fizakenet~
0758



P/S : FIZA HWAITING!!9A+ SPM 2011~AMINN!! HYUNG HWAITING!!HIMNAE!! ^_^