December 31, 2011

Here We Go Now

Assalamualaikum

Ni mungkin post terakhir untuk 2011. What happened in 2011? Banyak kot. Macam macam, pahit maung kelat tawar manis masam busuk tengik semua ada. And and and yaaa, Sijil Pelajaran Malaysia 2011 hoishh! Dari bulan Januari sampai la Disember, semua kenangan berselirat kat kepala otak ni :)

part of my 2011

Awal awal 2011, 5 Hafuza dapat penasihat homeroom baru. Cikgu Kak Ziha. Ex-student MRSM Jeli. Okay dia cun, just like me #ktipu! Kitorang selalu lepak rumah dia kat CP haha! Masak masak, borak sampai tengah malam, tengok Korean movies, tumpang charge phone #kantoi! Lepas ni dah tak ada la nak lepak rumah akak lagi kan? Hmm, 5 Cambridge, 5 Yale, 5 Oxford. Ni tiga tempat yang aku selalu muncul kat selit selit meja kerusi. Wakaf taman herba. PSP. Anual dinner #both! And more more more etc etc etc laa kan. Oke miss those moments :')

And everytime ada holiday, niat di hati nak datang class tuition or buat apa apa yang berfaedah sikit. Tapi most of the time tu, niat hanya tinggal niat je lebih haha! Haktuiii! Cakap tak serupa bikin la deyyy! At least, before SPM tu sempat jumpa and minta restu my foreverfavourite teacher, Mr Jaleel Arabie :) And sempat jumpa childhood freinds. Err childhood la sangat kan haha! Neway, thanks Maria, Fariza, Fifa, Hazirah. Me love you. Kiss sikit sini Muahhh! Lepas ni kauorang semua dah kerja and aku kerkontang kanting sebagai pemegang lesen L muahaha! XD *wavewave

notification : Happy New Year, may Allah bless our 2012. Aminnn!

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
2134


Ya Allah, kurniakanlah kesihatan kepada Nurhafizah Mohd Samsuri serta ahli keluarganya dan kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

December 28, 2011

Oh Hello

Assalamualaikum

Punggung aku dah kematu ni asyik duduk rumah, Tivi online makan online je. Pffttt ==" Sumpah bosan! Mata pun dah naik penat je tidur memanjang. Okaay fineeee aku memang kuat tidur. Why? Ada masalah? Or nak join sekali. Urghhh! Main jejauh sana la! Sepak laju laju kangg!

Akibat bosan duduk rumah, rela ke mana sahaja asal dapat keluar. Even pergi driving class pun aku sanggup. Whoaaa ==" #gebangbangang! So, petang tadi keluar dengan Maria Latepp. Alter baju, register tuition untuk adik aku. Then, Maria cakap nak renew SIM dia. Tapi itu hanya niat dia je lalalaa. Then, kami bosan dan bosan dan bosan tak tahu nak buat apa. Hamekaauuuuu! Cakap nak dating. Nahh dating la. Pehh bukan omong kosong beb!

no caption
Haha! Berborak sampai tak ingat dunia. Tak sedar dah maghrib pffttt! Sorry mak! Gila dah la dah nak dekat Maghrib. Bawak motor macam aku yang terbang terbang #ktipu! Tu kalau accident memang degup jantung aku macam ni haaa  /\/\/\/\/\/\/\__/\_______________________ Haha! -____-

notification : semenjak duamenjak dah dapat lesen L ni, kaki nak merayap je ;)

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
0546


Ya Allah, kurniakanlah kesihatan kepada Nurhafizah Mohd Samsuri serta ahli keluarganya dan kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

December 26, 2011

Dating Jom!

Assalamualaikum,

Hambooiihhh title, tak boleh merenyam lagi ke haha! Oleh kerana lagi 8 hari Mr Awesome yang gemuk tu nak pergi berkhidmat untuk negara, so it's time to dating habis habisan dengan dia #kgatal! Ahh biar! My boipreng, up to me la kann. You all dating la dengan boiprengg you all eh haha! Neway, eheem ehem, Wawa oh Wawa, Mr Awesome aku dapat dekat je kat Mersing. Kau ada? Padan muka kau haha! Sila jealous dengan aku sekarang. Hippo kau dapat mana weyh? LA? NY? Chicago? Washington? Hollywood? Haha! Ye laa, kau kan Vanessa Hudgens. So, Hippo kau tu Zac Efron kau hihi! #apakaitan? Tak apa tak apa. Kita senasib. Nanti kita dating samasama la eh. Kau tenung aku, aku tenungkau balik ngee! Nanti 2 bulan 2 minggu phone tu sunyi je. Segan segan je nak berbunyi kan kan? Baling kat dinding jugak kang phone tu =="

Me : Mak, nak keluar jenjalan lagi, can I?
Mom : Nak keluar lagi ke? Nak pergi mana lagi haaaa?
Me : Nak dating lagi dengan Mr awesome, bf yang comel tuu yaww! ^_^
Mom : Hmmm, pergi laa. Elok elok sikit perangai tu
Me : Wiwwiwii! Ngeeeeeeeeeee! #sengih tak ingat dunia!

Okaay dah abaikan perbualan tu. Perbualan tu dalam mimpi je muahahaa! Belum bagitau mak lagi la nak keluar hadoyyy! Kecah la luu! Apadehal? Takda kan? Oh emak, anakmu nak keluar before boipreng dia tu pergi jadi superwarrior. Kerahan Tenaga oh Kerahan Tenaga! Takpa, berkhidmat untuk negara beb WiraWiarati Negara. Kalau ada, goodbye and selamat maju jaya. Kalau tak, duduk rumah tanam anggur macam aku ni haa. Okaay, dah pergi mandi and solat *wavewave*

notification : Wawa, Azz, bila nak jumpa junior junior niii?
Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
0625


Ya Allah, kurniakanlah kesihatan kepada Nurhafizah Mohd Samsuri serta ahli keluarganya dan kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

December 25, 2011

Dalam Mihrab Cinta

Assalamualaikum

Hari ni "good morning" pukul 11.30 pagi. Hamekauuuu! Siap bold bagi kaler MERAH mak ngah lagi tuuu! Astaghfirullah Astaghfirullah Astaghfirullah!! Apa nak jadi ni hoii hoi anak dara ==" Okaay, dah! Jangan la gelakkan! *gelenggelengkepala* Macam korang tak pernah buat je kan kan. Korang selekeh jugaaak ;)

Currently I'm into Dude Harlino and Asmirandah. Ohh Emm Gee! Sweeeeeeet mueeeeet gitu! Okaay, maybe I'm a little bit too late sebab cerita ni dah berkurun kan. I dont give a big big damn care haha! Menangis beb tengok cerita ni sobsobb! Tiba tiba terasa nak beli novel Dalam Mihrab Cinta by Habiburrahman el-Shirazy biar dapat feeling habis haha! *poyo ahh* Tabik spring la kat director director Indonesia ni. Thumbs up! Dah diam tutup mulut. Taknak buat comparison dengan movie yang diadaptasi daripada novel keluaran Malaysia =="


Tu diaaaa novel Dalam Mihrab Cinta. Dah, korang pergi feeling OST cerita ni okaaay. Kalau taknak dengar, click je button pause tu eh. Reti kan kan? On the way baca segala novel novel Habirurrahman el-Shirazy wiwiiii! Pengaruh kaki novel dari siapa la ni seyhh hoishh! Siapa siapa nak join? *wavewave*

notification: Baca novel lagi feeling ^_^

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
1513


Ya Allah, kurniakanlah kesihatan kepada Nurhafizah Mohd Samsuri serta ahli keluarganya dan kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

December 22, 2011

Dissapointed

Assalamualaikum

Aku dah tak kenal apa tu erti SAHABAT. Sahabat? Kawan? Oh apa tu apa tu? Tempat luahan perasaan? Tempat share masalah? Pffttt ==" Potong jari laa. Aku je yang bodoh bodoh percaya tuii! Aku ingat kalau aku share apa yang aku rasa kat kauorang, kauorang boleh bagi opinion or apa apa kan. Aku tak suruh pun kauorang pergi gebang kat orang tu kan? Aku just nak share je dengan kauorang. Kau tak fikir ke aku rasa pffttt gila sebab kau tak hargai percaya aku kat kau. Mungkin salah aku jugak percaya kau kauorang 100%.

Sudah la. Mungkin aku dapat hukum karma sebab before ni aku dah terlepas cakap pasal kawan aku sendiri kat someone. Yaa mungkin. What goes around comes around kan? Padan muka aku jugak. Tapi at least aku sendiri yang sampai kan kat kawan aku tu bukan someone tu yang sampai kat dia. Erghh! Sumpah kau buat aku tak lalu makan weyh!

Sorry for being too sarcastic. Sorry for being too harsh. Aku cuma sampaikan apa yang terbuku. Even aku taktau who is the culprit. Perempuan ke lelaki ke, kisah apa aku. Maaf again. Siapa makan lada, sila minum air --> \____/ *wavewave*

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
2128


Ya Allah, kurniakanlah kesihatan kepada Nurhafizah Mohd Samsuri serta ahli keluarganya dan kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

December 21, 2011

Siapa Nak Ajar Aku Cara Pujuk?

Assalamualaikum

Peeps, ada tak siapasiapa nak ajarkan aku cara cara nak pujuk orang? Ni general tau bukan specific untuk Mr Awesome je, tapi untuk semua golongan makhluk *apa ayat aku ni ==" Ahh tak kisah abaikan tatabahasa. Yang penting macam mana nak pujuk orang ni? Serius ni aku tak reti nak pujuk orang. Tadi tanya Uncle Google, then jumpa satu web ni, TentangCinta. <-- terima kasih :)

First, Punca Lelaki Merajuk. Okaay, ni macam dah agak specific for boys sebab tak jumpa punca kakak bayi merajuk haha! So, berikut are the factors :
  • Diam seribu bahasa
  • Buat tak tahu
  • Menolak untuk makan bersama
  • Baca surat khabar
  • Tengok tivi sampai lewat malam
  • Masam muka
  • Matikan handphone
  • Keluar tanpa beritahu
  • Smoking (luckily Mr Awsome tak smoke)
Then, we proceed on how to be a good person in pujuk memujuk session.
  • Explain the truth (aku jenis yang suka berkias kias)
  • Tolak ansur dan bijak buat pilihan (errrrr? next pleasee)
  • Ucap kata kata manis (kurang makan gula laa)
  • Nyanyikan lagu (denda paling paling utama yang selalu kena buat)
Kenapa aku post pasal ni? Sebab dah banyak kali kena tegur and diri sendiri pun perasan yang sebenarnya tak reti nak memujuk orang. Ni salah satu kelemahan aku. Jangan memperkecilkan sebab setiap orang dilahirkan dengan kelebihan dan kekurangan kan kan? Kita kena la terima seadanya.

Okaay dah! Nak spend time dengan Mr Awesome before dia pergi PLKN next year/month :'| *wavewave*

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
0325


Ya Allah, kurniakanlah kesihatan kepada Nurhafizah Mohd Samsuri serta ahli keluarganya dan kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

MariaLatep

Assalamualaikum

MariaSaadon + NajwaLatif

Haaa tu diaaa! Nampak? Hoishh kawan aku sorang ni! Nak jugak tu muka macam artis. Cannot go laa kau nyahh! Cuba teliti gambar tu bebetul gambar tu. Sama ke? Sama kot. Kot laa kot je ;) Tu yang jadi Marialatep tu Hihi! Watlek watpiss Maria. Jangan mengamuk. Takmau takmau! Siapa mengamuk kena jual. Aku jual kau kat bangla carpet nak? Muahaha! Ada eh orang nak beli? *kejam nahh aku! Okaay aku beli kau eh nanti. Kau jadi bibik aku. Aku letak nama kau Imah Wasin sempena nama aku Emma Watson *muntah*

Haaiii kawan, thanks buat aku gelak malam malam yang hening pilu macam ni :) Pecah perut aku bergelak sakan laaa. Sayang awak lahh! *wave wave*

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
0203


Ya Allah, kurniakanlah kesihatan kepada Nurhafizah Mohd Samsuri serta ahli keluarganya dan kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

Hye My Gemuk!

Assalamualaikum

Hi you My Gemuk, apa khabar? *gedik ahh! Eh biar haha! Tibatiba rindu kat awak la. Malam semalam kena tinggal lagi kan :\ Yaa my fault. Sorry sorry. Nak bagi denda? Jangan suruh nyanyi eh. Pukul kangg ==" Kalau nak jugak nyanyi, jum nyanyi samasama, can? "twinkle twinkle little star" bhaha! Ini lagu jugak okaay. Ada music ada lirik kan?


Harini 21 Disember. 12 days more, you gonna leave for PLKN pffttt ==" Nanti kita date lagi *rolling eyes* Sudi ke tak? Kalau sudi, angguk lajulaju kahkah! Dah berhenti angguk angguk tu. Buruk perangai ngee :) Yeaah good! Nanti orang belanja awak lollipop sebiji eh haha! Kalau ada tak puashati or marah, just let me know okaay. Taknak simpan lama lama dalam hati. Nanti makin lama makin parah :) IHY! *wave wave*

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
0035


Ya Allah, kurniakanlah kesihatan kepada Nurhafizah Mohd Samsuri serta ahli keluarganya dan kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

December 20, 2011

Miss You!

Assalamualaikum 

Tadi belek belek iPod kaler pink tu. Rasa macam iPod tu dah pindah hak milik je. Semua lagu adik aku punya taste ==" Ewaaaahhh banyak hensem muka! Then, view la picture picture yang lepas lepas. Sumpah rindu kawan kawan sekolah rendah haha! Maria Fariza Fifa :') 


Neway, goodluck to Fifa for the UTP interview. Semoga kita sama sama dapat 9A+/11A+ aminn! Bila kita nak hangout sama sama LAGI? Aku bosan duduk rumah. Bak kata Fifa, mungkin kena kerja kat Arabie, so tak laa otak ni beku kan kan? Kahkahh! *rolling eyas*

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
0430


Ya Allah, kurniakanlah kesihatan kepada Nurhafizah Mohd Samsuri serta ahli keluarganya dan kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

December 17, 2011

Mandi Bunga

Assalamualaikum,

Harini penat sangat sangat. Sumpah penat! Ekceli hari yg memang sangat tak ada mood kot. Penuh dugaan dan pancaroba yang perlu ditempuh. Tak apa apa, Fiza kan kuat kan? Puii puihh! Apa kuat kuat? Ingat makan besi ke boleh jadi steel woman? Podaahhh! =="

Start dari pagi, bangun then mandi (harini tak kejutkan oranglain sebab dia tak sudi kena kejut lagi). Dengan tak breakfast, cepat cepat siap sebab dah lambat nak kena pergi kursus Pra L hoishh! Dah la malam tadi tidur dalam bantal yang basah. Mata pun dah tak nampak ==" Then Pra L habis dalam pukul 1.00 pm. LOL! Kena balik jalan kaki sebab call mak, tak angkat angkat punn *sigh* Nasib baik dekat. Kalau shopping boleh pulak berjalan sampai tak ingat dunia. Ni setakat berjalan 10 minit apadehaaal ;|

On the way balik, hujan la pulak *sigh again* Sampai rumah, tak ada orang kat rumah. Penat pening lapar gigil haha! Hamikkk kauu! Masuk bilik buat kuak terlentang atas katil. Peh pehh buruk seyh perangai muehehee! Tergolek terlentang sampai la pukul 3.00 petang. Bangun solat then away to Batu Pahat. Atok nenek, tunggu yeahh :)

Hati cool sikit bila Mr Awesome text. Sorry awak, tadi tak dapat angkat call la. Later okaay :)

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams


Ya Allah, kurniakanlah kesihatan kepada Nurhafizah Mohd Samsuri serta ahli keluarganya dan kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

Farewell

Akan menjauh dari Facebook untuk seketika. Sekian *wave wave sambil lap airmata

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
0844

Ya Allah, kurniakanlah kesihatan kepada Nurhafizah Mohd Samsuri serta ahli keluarganya dan kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

December 16, 2011

Mood Swing

Morning peeps~ Happy Saturday. Totally not in a good mood. Mr Awesome buat hal? No! Aku yg buat hal kot. Repeat pleaseee, I'm the troublemaker. Baru jumpa, belum sempat buat post pasal the Muppets, dah selisih faham hmmm. Sorry awaaak :(

Tak tahu kenapa hari ni orang taciing melebih. Benda yg boleh bawa berbincang pun orang panjang panjangkan. Awak banyak sabar kan dengan perangai nii? Hmmm, #speechless

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
0841


Ya Allah, kurniakanlah kesihatan kepada Nurhafizah Mohd Samsuri serta ahli keluarganya dan kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

December 14, 2011

Hmm

Macam apa la seyhh mood malam ni pffftttt ==" Nak cakap marah, tak jugak. Nak cakap geram, tak jugak. Macam mana nak cakap eh? <--akibat PMS? Ekcelli aku lapar muehehe! Kurang education punya alasan. Dah, off! Esok ada test computer. Ada orang nak belanja kalau score Kahkahh! Untung la kau Mariaaa :)

*wave wave
Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
0231


Ya Allah, kurniakanlah kesihatan kepada Nurhafizah Mohd Samsuri serta ahli keluarganya dan kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

December 12, 2011

Catalyst

Aku teringat kata kata klon Tasya Shila. Dia pernah cakap time Skype-ing awal awal tahun dulu. She said, "Kalau kau ada problem, pejam mata dan rasa aku ada sebelah kau and peluk kau" *macamtu kot agaknya ayat dia hihi! Sekarang jugak aku buat okaay :')

Neway, malam ni kerja aku kemas bilik yg bersepah tu. Siapa yg tahu kalau aku tiba tiba rajin mengemas tu kenapa, paham paham je la ye :) Esok SPM paper Quran & Sunnah. So, Maria, Fariza, Fifa, Wani, Atikah, Hazirah, Husna, 5Anggerik goodluck yaa. Semoga Allah permudahkan kauorang jawab soalan esok. Muahh!

Okaay, sambung kemas bilik *wave wave

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
2214


Ya Allah, kurniakanlah kesihatan kepada Nurhafizah Mohd Samsuri serta ahli keluarganya dan kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

:)

Takut sakitkan hati orang lain. Okaay, tak nak cakap banyak dah. Tak nak terlalu fikir jugak

nothing much to say :)


Kita watlek watpiss banyak banyak je eh! Hoishh hoishh! Okaay people, lets watpiss!

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
0202


Ya Allah, kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

Masya Allah

Siapa sini belum kenal Tengku Sophia. Meh sini usha sikit dia. Cantik wokk!
*muntah ---> \___/

click untuk lebih lanjut

Ni agaknya tanda manusia akhir zaman. Hoishh hoish! Istighfar banyak banyak aku baca twitter dia. Aduss budus otak letak mana haaa? Semoga Allah beri dia kesedaran. Kalau tak sedar sedar jugak, semoga dia dapat balasan yg setimpal. Aminnn! Huallahu alaam :)

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
0101


Ya Allah, kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

December 11, 2011

Mana Pergi

Hoi hoi klon Tasya Shila! Mana kau pergi haaa? Busy kerja eh? Ada shooting terbaru? Wahh wah! Lepas ni boleh laa kau belanja aku kan? Hikhikk! Cakap nak hangout sesama hoish hoishh! Nanti dah dapat gaji, kau panggil aku eh. Birthday kau, kau kena laa bermurah hati belanja aku. Murah rezeki kau nanti. Lama tak dengar cerita kau mokcik and yeahh aku rindu *taktipu!

aku terbayang kau buat mcm ni haha ^^

Hoishh hoishh! Harini ada KPP. Malas nak pergi tp nak dapat lesen cepat. Buat buat dengar je boleh takk? Tak boleh tak boleh. Ada kang yang mati kena langgar nanti haha ! *wave wave

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
0808


Ya Allah, kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

December 10, 2011

Cepat Sembuh

Malam tadi text Mr Awesome Handsome, tp teet teet teet. Tak berbalas pon hooishh hoiish! Mana dia ni. Takkan dah tidur kot. Awal gilaa. Then pagi tadi call dia and he said he is not feeling well laa :/


Hi my Mr Awesome Handsome, text semalam lambat sampai ke haaa? Mcm sipuuuuut la Maxis. I thought you were angry last nite phiuu phiuu! Then pagi tadi ada KPP kan? Dah la line macam teeeett. Aigoo aigooo =,=

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
0758


Ya Allah, kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

Bosan

Dah bangun pepagi buta taktau pulak dah nak buat apa. Nak download lagu, Internet mcm teeeett hihi! ak kacau orang lain, diorang semua tgh tidur. Online Fb dah bosan. Maaf ye Mark Zuckerberg Fb dah bosan la #effect setelah sekian lama bergelumang dgn Fb ==" Kahkah! Bengong setelah sekian lama baru terasa bosan.

binatang kaler biru ni yg teman tiaptiap malam

Bosan taktau nak buat apa. Main kucing #walaupun kucing tu taknak main dgn aku pffttt =,= Nak tengok Hammer Session! Woot woot Hachisuka Goro #winkwink! Tanned habiis ^^ Syiooook tu layan Jdrama tetiap malam. Buat mata bengkak tahan tidur *weng punya otak!

sama ke?

See, ni la effect tengok Jdrama banyak sangat sampai kepala pun dah tak betul hoiishh hoiish! Parah dah aku nii hmm! Tengok Hachisuka pun dah macam muka Mr Awesome Handsome dah. Apakehal lahaiii ^^ Nak muntah lagi ke? Silakaaaan kat sini ---> \____/

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
0604


Ya Allah, kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

Mr Awesome Handsome

Morning earthlings! Current time : 0340 hours. Crawling for a blanket pfffttt =,= Sejuk bhaiii! Neway, dah kenapa bangun tengah tengah pagi buta ni? *solat isya Kantoi tak solat lagi before tidur tadi. Actually, I got a nightmare kot tadi tu yang terbangun ni haa. Tu laaa dulu kat maktab tetiap malam cuci kaki, basuh gigi, gosok muka etc etc laa kan. Sebab taknak kena hempap la kononnya *bersyukur kena sekali je =="

Bercerita pasal nightmare, lupa laa apa yg dimimpikan tp absolutely pasal Mr Awesome Handsome :( Dushhh! Kenapa boleh mimpi pasal dia tak pasal pasal ni? Rindu kot Hihi! Maybe sebab aku text dia kot before aku tidur tu haishh! Dia marah ke? *aura marah dia aku rasa laa ==" Siapa cakap dia takut dgn aku? Ekceli, aku yg seram sejuk dengan dia. Serius dherr! Banyak kali aku kecut perut dengan dia. Tp kenapa orang orang tak pernah nampak yg aku takut dengan dia? Orang nampak mcm dia je yang takut takut. He was never afraid of me *tak kena sogok okayy :)

Hmm for you my Mr Awesome Handsome,
Sorry for all those words yg buat awak rasa tak selesa
Sorry for all those actions yg buat awak rasa menyampah *orang kuat perasan kan ?
Sorry kalau belum sepenuhnya faham tentang awak
Sorry kalau belum tunaikan apa apa yg perlu dituntut *gedik!
Sorry, I miss you tonight :'(

Sila simpan senyum ni sentiasa :')

Dear Awesome Handsome, next month awak dah nak kena pegi NS. 3 bulan tu sekejap je kan? Sila jaga diri okaay, dah besar kan? Nak bina identiti baru eh kat sana? Make sure yg identiti dulu tak hilang okaay. Okaay, taknak tulis banyak banyak lagi nanti lagi sebak pfttt
-_____-

Siapa siapa yg rasa menyampah, nak muntah, sini aku sediakan baldi \____/ kahhkahh! Jangan nak kotorkan blog aku dgn muntah hijau tu okaay. Siapa nak bersihkan nanti? Till here I guess *wave wave

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
0414


Ya Allah, kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

December 7, 2011

Oh School

Entry tak bermotif la malam ni. Okaay, rindu sekolah *gedik sepak nak? Cuti baru seminggu kot dah rindu. Ni baru 2 tahun kat situ. Entah macam mana diorang yg dah 5 tahun duduk kat maktab tu. Kucing DS tu pun dah kenal diorang agaknya Haha! Apanya yang dirindu sangat entah hidup kat dalam tu. Rinduu wooo! Siapa kata tak.

Rindu dengan rumets AP2! Paan Fara Mimi :')
Rindu rumet sebelah! AP1 AP3! I miss chiuu!
Rindu ada orang datang class untuk mintak blue oil film tu
Rindu Paan punya hugg hug!
Rindu sambal tumis mama Fara
Rindu ada mata yg datang tetiba kat tingkap class *kesian orang tu kena bongkok haha!
Rindu class AddMath dengan Cikgu Atan
Rindu charge phone kat class
Rindu ice cream Apple Sourz *pehhlamak favourite tuu!
Rindu meja bersepah macam kena langgar todak *selekeh!
Rindu bedak Carrie Junior
Rindu ikan myotome kahkahh! *keli jugakk!
Rindu wakaf depan rumah Ustaz Jawwad :)
Rindu kacang Haii *stock utk Addmath :)

Okaaay dah *penat fikir and type haha!

5Hafuza, 5Cambridge, 4Harvard, 4Yale, Kak Ziha, Paan, Fara, Mimi, Krun, Teha, Adik adik 1Oxford, semua ciptaan Allah kat maktab tuu, InsyaAllah ada umur kita jumpa lagi, okaay :)

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
2005


Ya Allah, kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

December 4, 2011

Happy midnight peeps! Sorry lambat post. Tadi tengok short filem by 6th batch of MJSC Pontian. Benda alah tu buat aku lagha, sampai lupa nak post entry lagi HAHA! Yelah kan. Mana tak lagha, cik Abang Awesome Handsome ada *winkwinkk! ^^ Nak tengok short film tu ?


Entah bila entah diorang buat video ni. Tp ada satu malam, time tu tengah texting, lambat reply. Buat video ni lah kot kan awak ? HAHA ! Nak jugak tu nama dia letak Cruise. Cehh! Tak boleh blahh. Cannot go laah dia ni ^^

p/s : Emma Watson pon nakkk ^^

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
0202

Ya Allah, kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

Anual Dinner Majuscop

Ahahaa! Ni first agenda yang nak digebangkan, Anual Dinner maktab punyaaa ! Tak ada apa sangat yg nak digebangkan ekceli. Takda perasaan yang teruja or mood excited yang gila nak datang kot. Tak tahuu la. Maybe factor dah nak Trial kot time tu. So, biasa biasa je la. Tak prepare apa apa pun. Masyuuk gila lah kan.

Last last, semua outfit aku malam tu fully sponsored HAHA! *selekeh la Fiza ni ==" First, jumpa Razznie Elyssa, pinjam dia punya baju Kehhkeh! Nasib baik dia Smurf jugak. Then, Pergi bilik Mirauna, nak pinjam shawl dia. Tapi nasib tak berapa nak good good sangat la kan sebab dh ramai sangat yg pinjam shawl dia. So, aku pinjam la shawl Hanna :) Haha! Satu satunya barang yg aku taja sendiri was my shoes. Tu je kot. Malas nak fikir pakai apa sbb aku pakai apa pun still comel *pehh yakin nahh aku ni HIHI! Geli puji diri sendiri =="

Okaay simple je :p


Malam tu ingat nak bergambar dgn cik Abang Awesome Handsome tp dia macam busy. Okaay la kan, tunggu dia tak berapa nak busy. Tp masalahnya, aku ni hati kecut sikit. Tak berani nak approach dia. Lahaaiii, perempuan kot aku ni. Malu laa *buat muka mintak tampar Ngee ^^

And and, ni memang last gilaaa. Memang dah nak naik bas pun dah. Time ni Izaa tanya,
Izaa : Dah bergambar dgn dia belum?
Aku : Beluummm :(
Izaa : Kenapa?
Aku : Takut la. Dia nampak mcm busy je
Izaa : Lahaaaiiii ~ Dah sini bak sini camera. Panggil dia cepat
Aku : Heeeee :D

As a result, ni la yg diperoleh . . . . . . . .

Macam Twin Towers runtuh sebelah XD

Ekceli, ada niat nak delete pics ni sebab tak berapa nak comel sgt lah. Tapi last last tak jadi delete sebab biarlah kenangan ni kekal :') Aminn

Continue reading peeps, Iheartyou !
Fizaasams
0048

Ya Allah, kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

December 3, 2011

Hello December

November goes and December comes. Okaay, sekarang menulis blog tanpa gelaran sebagai seorang pelajar sekolah. Feel good lah kan *teruja HIHI Lepas ni mungkin akan menulis blog sebagai seorang mahasiswi dalam course engineering :) Aminnn !

Dah dah, planning for the next agenda pulak lah ye. Apa nak buat? Bosan duduk rumah menjadi penganggur terhormat. Wah wahh! Besar pangkat ye cik kak HAHA! Kawan kawan yang lain still tak habis paper lagi. Gosh goshh! Oh kawan, paper kauorang lambat lagi habis kan kan ? 13 Dec ni baru korang merdeka. Mati kebosanan la aku takda orang nak teman ajak gossip gossip HIHI Tak apa apa, aku tunggu ^^

Okaay lepas ni banyak la cerita. Tak kira la cerita apa, genre apa, under parents permission or not, untuk lelaki, untuk perempuan, masalah hati, masalah limpa, masalah hempedu. Semua ada :)So, hope readers enjoy. Kalau tk suka, cakap je "eh, aku tak suka la post kau ni" HAHA!

Continue reading yaa peeps. Meloveyou :)

Iheartyou,
FizaaSams
0008