December 21, 2011

Siapa Nak Ajar Aku Cara Pujuk?

Assalamualaikum

Peeps, ada tak siapasiapa nak ajarkan aku cara cara nak pujuk orang? Ni general tau bukan specific untuk Mr Awesome je, tapi untuk semua golongan makhluk *apa ayat aku ni ==" Ahh tak kisah abaikan tatabahasa. Yang penting macam mana nak pujuk orang ni? Serius ni aku tak reti nak pujuk orang. Tadi tanya Uncle Google, then jumpa satu web ni, TentangCinta. <-- terima kasih :)

First, Punca Lelaki Merajuk. Okaay, ni macam dah agak specific for boys sebab tak jumpa punca kakak bayi merajuk haha! So, berikut are the factors :
  • Diam seribu bahasa
  • Buat tak tahu
  • Menolak untuk makan bersama
  • Baca surat khabar
  • Tengok tivi sampai lewat malam
  • Masam muka
  • Matikan handphone
  • Keluar tanpa beritahu
  • Smoking (luckily Mr Awsome tak smoke)
Then, we proceed on how to be a good person in pujuk memujuk session.
  • Explain the truth (aku jenis yang suka berkias kias)
  • Tolak ansur dan bijak buat pilihan (errrrr? next pleasee)
  • Ucap kata kata manis (kurang makan gula laa)
  • Nyanyikan lagu (denda paling paling utama yang selalu kena buat)
Kenapa aku post pasal ni? Sebab dah banyak kali kena tegur and diri sendiri pun perasan yang sebenarnya tak reti nak memujuk orang. Ni salah satu kelemahan aku. Jangan memperkecilkan sebab setiap orang dilahirkan dengan kelebihan dan kekurangan kan kan? Kita kena la terima seadanya.

Okaay dah! Nak spend time dengan Mr Awesome before dia pergi PLKN next year/month :'| *wavewave*

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
0325


Ya Allah, kurniakanlah kesihatan kepada Nurhafizah Mohd Samsuri serta ahli keluarganya dan kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

No comments: