January 30, 2012

Mana L??

Assalamualaikum

Psssstttt! Dekat sikit. Ni hal orang atas umur. Bawah umur boleh baca tapi tanggung sendiri la eh :) Oke tak pasal la woii! Ni pengalaman sebagai seorang remaja yang errrr! Taubat laa lepas ni @_@ Pada satu petang yang terik dan berangin ala ala tak dengar cakap, adik aku suruh amik dia balik dari tuisyen =="

Hamboihh kemain kauu! Dah la time tu panas plus aku tengah gatal otak. Oke tak apa. Akak yang baik, haruslaaa selalu baik. Muntah colourful sekarang! Then dengan muka macam mintak sepak aku pun pergi la start Ego aku tu. Lepastu, dengan muka watlek gila cilok sana cilok sini. Oke phoineeeeeeeeeeeee depan tu ada polis!! 0.o Go die! Nak buat acano kan. Sudah terang lagi bersuluh depan tu polis. Nak taknak turun je la dari motor kan.


Pak Polis : Turun turun. Tunjuk lesen, road tax bla bla blaaa
Me : errrrr ni lesen tu road tax *mukacuakgilaaa #_#
Pak Polis :  Ni road tax dah mati ni. Yang hidup mana?
Me : Mati aku cengini *monologue
Pak Polis : Haaaa ni lesen L. Mana sticker L?
Me : Ada ni. Tadi baru beli tau pakcik :)
Pak Polis : Dah tu kenapa tak tampal. Ni umur berapa ni? Darjah berapa?
Me : LOL!! Darjahhhh? Pakcik, saya dah habis SPM pakcik.
Pak Polis : Pakcik tengok kau kecik je. Macam tak cukup umur nak amik lesen.
Me : =="
Pak Polis : Dah dah nanti cakap dengan ayah renew roadtax. Dah boleh jalan sana.
Me : Heeeeeeeeeeee! Timekasih pacik! Oke I lebiu Puihh! *stillcuak

Phewww! Nasib baik polis traffic je bukan JPJ. Kalau JPJ memang dah kena saman sebab tak tampal L. Dah la L, bawak orang pulak tu. Bagus sangat lahaiii! Actually, sticker L tu dah nak masuk 3 minggu kat bawah seat tu haha! Taktik aku senang. Kalau polis tahan cakap je la "saya baru beli sticker L la pakcik hewheww" Haaaa! Nampak tak pandai kat situ? Sebab kalau dah tampal L, susah nak bawa orang. Nampak gaya motor tu aku conquer la cengitu haha!

Tapi kan kan kan, orang cakap sepandai pandai beruk bergayut, akhirnya terjun jugak ke tanah. Abaikan peribahasa melalut ke laut tu haaaaaaa! Lepasni aku tampal la sticker L tu. Renew roadtax. Bawa dengan berhemat. Ingatlah orang yang disayang dan yang menyayang hihi :)


notification : tak baik tipu orang tua ^_^ tipu sunat tak apa heeee!


Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
0440


Ya Allah, kurniakanlah kesihatan kepada Nurhafizah Mohd Samsuri serta ahli keluarganya dan kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

January 28, 2012

Mariatul Kibtiyah

Assalamualaikum

My dearest friend yang comel lagi bulat bulat. Aku tau kau tengah ohdemm sedih sekarang. Even tadi kau datang rumah aku kita sama sama busuk kan. Tapi tak apa. Tu yang dinamakan sehati sejiwa. Oke muntah sekarang puihh!


Aku tak suka kau sedih sedih menangis macamtu lagi, okayy? Mana kau yang kuat kental jiwa brutal tak berkarat macam gambar atas tuu? Buruk tahu tak kau menangis heee XD Biar orang nak kata apa. Kita watlek watpiss je, got it? Orang nak cakap kau gemuk? Biarkannnn. Nak cakap dia lawa? Pffttt! Iyee kan je laa sayangg. Orang nak cakap aku pendek pun aku kisah apa. Dah memang aku pendek pun hewheww =="

Sesiapa yang nak kutuk kau boleh go die aku bagi kat diorang, okayy! Sebab kau ada aku, Fariza, Pipah, Hazirah and and Ustaz Atuf hehehee! Ramai lagi yang ada dengan kau kan kan :') Bila masing masing dah Hilang akal untuk berfikir macam macam diorang boleh pertikaikan. Bagi dia masa untuk explain semua tu. Kalau dia tak explain dia memang pffttt! Okay dah taknak sedih sedih lagi. SMILE :)

notification : they are jealous because we are somebody and they are NOBODY.

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
1404


Ya Allah, kurniakanlah kesihatan kepada Nurhafizah Mohd Samsuri serta ahli keluarganya dan kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

Oh Sad-tear-day

Assalamualaikum

Tangan aku dah gatal. Otak aku pun dah gatal haha! Go die apa yang nak gatal lagi. At least hati aku tak gatal nak pergi mengusha lelaki lain or ex aku or bf orang. Sebab aku dah ada Mr Awesome heeee! Happy Sad-Tear-Day Saturday dear readers!

Actually pagi tadi nak pergi belajar motor. Tapi sangaaaaaaaaaat banyak dugaan datang melanda. Orang cakap setiap yang berlaku ada hikmahnya. So true la dear. Disebabkan iron rumah aku akak aku dah angkut bawak balik dengan dia so pagi tadi aku kena pergi rumah jiran aku. Semata mata nak pinjam iron ==" Insane. Then, berborak sampai Maria call aku. Dia cakap nak datang.

Phewww! Nasib baik aku tak pergi belajar awal tadi. Kalau tak sia sia je Maria nak datang rumah. Kalau selalunya dia datang dengan senyuman di bibir bak senyum Najwa Latiff. Tapi ni tak ada senyuman di bibir. Haishhh! Be strong ya babe!

notification : Bf aku dah botak. He's sexy and I know it :)

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
1331


Ya Allah, kurniakanlah kesihatan kepada Nurhafizah Mohd Samsuri serta ahli keluarganya dan kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

January 23, 2012

Cousie Time

Assalamualaikum

Happy Chinese New Year people! Gong Xi Fa Cai! Okay harini semua pakai baju merah haaa. Ada ongg ongg ongg :) Kaf alip ro wau taaaa! Kurafat sungguuh lahai. Siapa nak bagi aku angpow, aku tadah tangan dengan hati yang terbuka luas seluas Laut China Selatan heeee XD

Neway, semalam kan kan aku dengan tanpa pedoman telah masuk ke dapur dan menghabiskan segala telur tepung gula cream coklat dan sebagainya. Modus operandi ini tidak dijalankan oleh aku sorang je. Ada cousins aku jadi assistant. Penting beb guna assistant. Madah aku nak kena buat semua kerja kan kalau tak ada assistants. Thanks to Tiqa and Farahin.

preparation fo 2nd cake

1st cake. Amacam?

Kitorang buat dua cakes. Memang macam nak meletup je dapur tu kitorang buat ==" Ahh abaikan kami. Walaupun kek kedua tu macam teeetttt sikit kan tapi still boleh makan okay. Err mugkin tak boleh dijual tapi usus masih boleh cerna. Jangan risau. Tiada unsur unsur yang boeh membawa kemautan :p Anak dara mesti pandai masak. Nanti dah kawin sila belajar memasak dengan mak sendiri. And jangan lupa belajar masak dengan mak mertua sebab for sure our sayang suka masakan mak dia masak kan kan :) Aku dah kenapa gatal sangat nak kawin???

notification : harini nak buat kek lagi boleh? Gian dah ni!

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
0849


Ya Allah, kurniakanlah kesihatan kepada Nurhafizah Mohd Samsuri serta ahli keluarganya dan kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

January 21, 2012

Smile

Asalamualaikum

Good morningggggggggggg sweethearts :) Thumb up for me sebab tak tidur malam sebab layan videossss Matluthfi and his brother. Aww yang Ali tu comel gila kot. Ohsemm! Ni dah masuk kali ke berapa entah la aku tengok videos diorang. Pheww terbaik dari dasar laut. Untunglaa dua dua study over the sea. Si abang study kat Aussie adik study kat Mesir. Sejuk je perut mak diorang kan kan? Okay, terasa nak study oversea jugak. Pray for me, aminn :)

And and and, I've got my smile back hohoop :D Tapi senyuman ni masih belum jujur ikhlas suci murni sejati adabi #ayatLah Bila bila je senyuman  ni boleh pergi begitu saja. Tak apa apa, I'll try harder to smile ngee XD Kepada remaja remaja yang berjiwa kacau seperti aku, anda sangat sangat dipersilakan menonton video video daripada adik beradik yang ohhhhhhseemmmmmmmmmm ni okayy. Package la korang dapat. Korang dapat gelak and nasihat nasihat yang berguna #winkwink!

Lepastu dah cramp mulut asyik bergelak sakan aku layan Karipap Kpop pulak. Dherr my hobby yang dah bertahun ditinggalkan datang berkunjung semula. Err actually 2 tahun je kot aku tinggalkan hobby tu. And aku jealous sebab diorang cute sangat. Ji Yeon apesal comel gilaaa? Ji Yeon adalah salah satu keindahan dunia #hugkiss Takpa takpa yang penting aku dah dapat tersengih macam kerang busuk. Tak comel pun tak apa apa hewhew!

notification : Ali & Aki both are toooooo adorable XD

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
0533


Ya Allah, kurniakanlah kesihatan kepada Nurhafizah Mohd Samsuri serta ahli keluarganya dan kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

Pwoof!

Assalamualaikum

1 2 3 Pwooofff! Hilang! Ya Allah bantulah aku. I need to be strong. Jadi sekuat macan aumm aumm! Tau ke tidak macan tu binatang apa? Pergi google sana kalau tak tahu haha! Pwoof pwoof! Sekali petik jari masalah hilang, mungkin tak? Haaa gila insane kah aku?

Masalah datang dan pergi. Yeahh great hooo? Semua orang ada masalah. Gegirl dengan Boiboy pun ada masalah jugak. Diorang mana reti nak tukar pampers sendiri kan kan? Phewww phewww biar la segala masalah tu pergi dibawa angin sepoi sepoi tak paham bahasa. Maka, setelah itu diri ini akan berasa lebih tenang dan ringan ibarat tisu ditiup bayu. Wah ayat BM aku kemain lahai dramatik! 

Current time is - 0245 hours. Err esok hancur la plan aku nak buat cake kalau cenggini. Mata tak mengantuk lagi. Maybe masih menunggu sesuatu dari phone. Yaa mungkin. Balik balik Tweet2Me je yang muncul hampehh pffttt! Beat your problem today and move forward - Matlutfhi :)

notification : selamat pulang ke rumah wahai wira wirawati negara, penghuni hostel, ahli sekolah dan seangkatan :)

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
0303


Ya Allah, kurniakanlah kesihatan kepada Nurhafizah Mohd Samsuri serta ahli keluarganya dan kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

January 20, 2012

Down

Assalamualaikum

Page 20 of 366 - Down to the earth core. Rasa down ni macam sampai ke tahap ke kerak bumi paling dalam #ktipu! Sepanjang hari airmata jadi peneman. I'm just okaay. Oh yeaaah cool #tipulagi! So, as a conclusion aku just tidur je hari ni pffttt!

Aku belum jumpa punca kekuatan aku untuk terus tersenyum. Mungkin dengan online hanya tambah kesebalan di hati. Lantas, ku gagahkan diri ini untuk pergi ke dapur untuk melakukan kerja amal : bagi kucing makan. Kemudian, terlintas di hati untuk membuat moist chocolate cake with bluberry filling #drooling Tapi kesebalan di hati belum juga kunjung pergi. Lalu ku abaikan niat untuk membuat moist cake tu sebab aku takut segala amarah akan tersalurkan melalui pembikinan cake tersebut dan akhirnya cake itu akan penuh dengan segala unsur unsur negatif lalu akan menjadi makanan untuk ayam ayam di luar rumah dan juga ulat ulat di dalam tanah. Elak ayam tu tak pandang cake aku je pffttt!

Dengan bertemankan kucing yang tak tiba tiba menerjah ke pangkuan aku, fikiran ini terus melayang. Yahh! Esok aku nak teruskan aktiviti pagi dengan J-Robik! Mampussss aku dah gian nak ber-Jrobik haha! Kita orang Johor eh. Kita ada Jrobik awak ada ke?? Gatal beb kaki ni nak gerak sana sini. Pakai seluar pun dah tak muat ni. Dah gemuk tak sedar diri nak buat moist chocolate cake. Keliling satu Johor nak fixie belum tentu dapat bakar lemak tu. Mungkin berjalan seribu langkah hanya membakar kulit aku kahkahh!

click untuk tumbesaran :)

Dah cukup. Berhenti berbicara kerana semakin aku tidak menghentikan segala kata kata ini, ia akan menjadi lebih mengarut ke laut agagagaa! Barang siapa yang ada tips tips untuk membuat aku boleh dapatkan semula senyum aku, sila jeritkan cadangan anda kepada bintang bintang yang bergemerlapan di malam hari #ngarot! Dah dahh! Berhenti mengarut! Insane =="

notification : panas dengan amoi kedai CD bagi aku DVD subtitle macam hareemmmm! =="

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
2238


Ya Allah, kurniakanlah kesihatan kepada Nurhafizah Mohd Samsuri serta ahli keluarganya dan kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

Hati Tisu

Assalamualaikum

Ya Allah, kuatkanlah hati aku yang kini ibarat tisu. Sumpahhh tisuuu =,= Pantang tersentuh sikit mesti mengalir airmata ibarat air sungai yang deras #kmerepek Penat laa macam ni. Hati dah tak tegar macam dulu hmm. Hati asyik merungut tak pasalpasal. Otak memaki diri sendiri seperti orang tanpa pedoman =="

Ya Allah, leraikanlah segala kekusutan yang melampau di fikiran ini. Ya Allah, send me my BFFsss to make me smile :') Ya Allah kuatkanlah aku sehingga aku menjadi sekuat harimau aummm aummm! Ya Allah kembalikanlah fikiran positive ku. Ya Allah, bantulah aku menguatkan cintaku pada-Mu :)

notification : entry lapar pagi 

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams


Ya Allah, kurniakanlah kesihatan kepada Nurhafizah Mohd Samsuri serta ahli keluarganya dan kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

Sigh

Assalamualaikum

Yesterday was horrible. So, hopefully today I'll get my smile back :\ Mata penat keluarkan airmata, hati penat tahan sabar. Ye hati ni memang keras. Kalau rendam dengan softener pun beum terjamin lagi kelembutannya. Tapi hati ni mudah tersentuh. Sumpah tangan aku masih menggeletar type entry ni. Errr! I hate to be like this. tapi kalau benci diri sendiri, siapa lagi nak sayang diri ni #sigh Hmm, Awesome sorry kayy.

Ya Allah, 1 out of 238 entry buat kau terasa. Dah berapa banyak kali aku terasa dengan kau. Entah aku tak boleh kira. Since March 2011,mungkin #doublesigh Silap aku jugak siapa suruh menggatal tangan stalk ye tak? Maaf la buat kau terasa tapi time buat entry tu sikt pun aku tak terfikir pasal kau. And to be honest, err tak apa la. Okay dah aku berhenti bicara. Awesome pesan jangan saling  membalas. Okay, aku dengar cakap dia sebab aku sayang dia :')

Lepas ni aku nak duduk dapur je. Buat cakesssss banyak banyak. Lepastu makan sorangsorang. Biar aku jadi gemuk. Mungkin tiada siapa kisah kalau aku gemuk, mungkin. Siapa yang nak merasa silalah datang sini. Harihari aku buat cake biar hati tenang sikit. Food makes me smile #ktipu!

notification : semalam teman @mariasaadon time dia break and aku rindu nak lepak dengan dia :'(

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
0700


Ya Allah, kurniakanlah kesihatan kepada Nurhafizah Mohd Samsuri serta ahli keluarganya dan kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

January 19, 2012

Hi There

Assalamualaikum

Hi there. This is me. A girl with 147cm and who cares how short am I, right? No one cares. So, people out there, be nice with others. Do not underestimated anybody. Life is a KARMA. What goes around comes around dear. KARMA will hit you back. I've experienced it. Trust me :)

#fakesmile!

notification : terjaga tengah tengah pagi cari selimut =="

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
0343


Ya Allah, kurniakanlah kesihatan kepada Nurhafizah Mohd Samsuri serta ahli keluarganya dan kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

January 18, 2012

We're Totally Different

Assalamualaikum

Page 18 of 366 - It's gonna be our first monthsary. This entry will gonna be an entry yang memerlukan banyak sinki dan baldi di sebelah anda ye stalker(s). Pheww! Kemain bajet ramai je yang baca blog aku. Sesiapa yang dah terasa loya di tekak dan untuk mengelakkan anda mengotorkan keyboard yang smart tu, anda dipersilakan angkat kaki dari laman ini. Terima kasih sudi singgah. Next time datang la lagi. Ni tak masuk intro lagi dah melalut ke laut.

Kalau still nak baca jugak, sini aku sediakan baldi ---> \_____________________________/

Biar orang nak cakap kami berbeza. Ya! Memang kami berbeza. 360 degree! Tapi bukan ke itu saling melengkapi namanya? Apa barang kalau dua dua madah nak sama je. Boringggggg~ Depends jugak la kan. Kalau ada yang fikir banyak persamaan tu lagi interesting dari banyak perbezaan, terpulang. And for my case, begitu banyak perbezaan yang teramat. Ibarat kutub Utara dengan kutub Selatan. Sampai glob jatuh ke lantai pun, kutub Utara tak dapat pergi sebelah kutub Selatan. Haaaa kan dah merepek! =="

What make us different? Dia suka sports, aku nak bukak chanel 811 pun malas. Dia suka berseloroh, aku lebih senang mendiamkan diri. Dia pandai berkata kata, aku hanya mampu tersipu malu. Dia pandai meluahkan perasaannya, aku lebih gemar memendam. Dia berhati lembut, aku memang keras hati tapi hati aku mudah tersentuh. Dia suka tengok Merlin, aku hanya tertarik kepada Vanilla Coklat. Dia pandai kelentong doktor, aku nak pergi jumpa doktor pun kalau boleh taknak. Dia pandai cutting seluar cantikcantik, tapi aku pandai buat baju kurung. Haaa apa? Tak percaya suka hati. Dia sangat comel, tapi aku comel yang teramat sangat LOL

And ada certain perkara hanya aku yang suka dan dia sebaliknya. Aku tak dengar cakap, dia suka beri nasihat. Aku suka masak, dia hanya suka makan. Aku suka buat muka, dia lebih suka buat muka Mr Bean dia tu. Aku suka tidur, tapi dia akan menyesal kalau tidur lamalama. Aku suka tengok Santau Merasuk, Kum Kum, Seekers, A haunting dan seangkatan dengannya, tapi dia hanya suka humming sorang sorang. Aku suka makan sushi, dia menolak sekeras hati. Aku lebih suka bergossip, dia hanya bersama game untuk menyelamatkan permaisuri apa entah nama permaisuri tu. Aku suka merepek, dia lagi suka merapu meraban hee! And and for sure aku sangat kemetot, tapi dia tinggi menggalah huhh!

Tapi tak semuanya kami berbeza. Unveil the truth. Kami tidak gemar sebarang cecair yang mengalir dan berwarna merah itu, okayy! Take note! Sila jangan bunuh diri depan kami berdua jika anda masih mahukan keluarga bahagia selepas mengelar pergelangan tangan anda kerana memang sah sah anda akan mati kahkahh!

Tapi satu perbezaan yang ketara adalah aku PEREMPUAN dan dia LELAKI. Oleh kerana itu, kami bersatu \pehh ayat BM waa/ Tak kisah la kan berapa banyak perbezaan antara kami, selagi perbezaan itu dapat membuat kami melengkapi antara satu sama lain, kami akan teruskan :)

doakan kami berjaya memperoleh kejayaan 9A+ dalam SPM 2011. Aminnn!

notification : aku tak pernah memang dalam segala apa pertaruhan yang kami buat =="

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
0725


Ya Allah, kurniakanlah kesihatan kepada Nurhafizah Mohd Samsuri serta ahli keluarganya dan kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

January 14, 2012

Untitled

Assalamualaikum

Pagi tadi phone aku memekak kejap time aku tengah tidur. As usual la kan. Mamai mamai angkat call tu. Sumpah mamai gellaaa. So, jawab pun macam apathy je. Memang aku cam suara siapa yang kat hujung line tu. Sangat sangat kenal. Lepas orang kat hujung talian sana tu habis cakap, aku pun sambung la tidur balik. 

Then phone tu memekak sekali lagi. Time ni dah tahap waras sikit dah. Time tu nak gelak je kot sebab he's the one yang call before tu. Dia salah number. Alololoooo comelnyerrr! Mati mati dia say sorry sebab salah number. Nasib baik time tu aku mamai mamai je so otak tak dapat nak interprete sangat.

Tapi kan awak, I felt a little bit terkilan la awak. Awak tak kenal suara ni ke? Suara yang selalu on call dengan awak tetiap malam. And and.. Hmmmm, mungkin awak nak cepat kot time tu. Sokayyy la awak :'/ And now macam macam yang saya fikir since awak call pagi tadi. I mean first call tu. Call yang memang bukan untuk saya pun hmmmm.

notification : i'm speechless =X

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
2255


Ya Allah, kurniakanlah kesihatan kepada Nurhafizah Mohd Samsuri serta ahli keluarganya dan kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

Karut

Assalamualaikum


We used to be in the same school. We used to be in the same class. We used to be in the same hostel. Nasib baik kau dengan aku tak pernah jadi roomates. Alhamdulillah. Aku teringin nak berborak dengan kau tapi kau dengan muka engkek kau aku dengan muka ego kau. Yaa fine! Fair and square.

And one day, aku balik bilik. Time tu kau ada kat bilik aku. Aku just sengih je tengok kau. Muka kau pun macam nak mintak tapak aku je kan. Then kau cakap "esok, aku nak jumpa kau, ada benda sikit nak cakap". Aku just diam tak berkata apa apa pun. Maybe kau nak cakap pasal apa yang aku nak cakap dengan kau before ni kot. Muka kau pun macam hampa je time tu. Hmmmm entah laaa. Itu masalah kau.

notification : sila abaikan apa yang aku karutkan ni :)

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
2101


Ya Allah, kurniakanlah kesihatan kepada Nurhafizah Mohd Samsuri serta ahli keluarganya dan kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

Girlfriend Outing

Assalamualaikum,

girls, I love youuuu!

Walaupun hanya kat kedai pakcik Abeeb, bukan la di Setarrbaks atau di Mekdi mahupun di Hotel Blingbling Five Star yang berbekalkan Wi-Fi dan air-conditioner yang menyamankan. Tapi ada kitorang kisah? Nyaman beb kat sini. Angin dia ala ala tak paham bahasa gitu. Kelaaaaaaaaaaas kauuuu hihi!

Neway, rindu gila na berborak dengan diorang. Dah la time ni hati tengah bengkak je dengan adik. Macam nak bagi panggg je pffttt! So, menghabiskan masa terluang dengan membebel gelak berdekak hilangkan sakit hati. Macam kedai tu bapak kitorang punya share je. Madah gelak tak ingat dunia. Masing masing dah lama tak jumpa kooot.

Maria dah start kerja. And maybe dah jarang nak bertandang datang rumah. Kalau tak memang muka dia je yang selalu datang :) Dah la kerja kat kedai spec, acane aku nak usha kauu nyahhh? Wooshh! Fariza memang dah kerja pun. Hmmm, tak apa. Nanti aku pergi butik kau tuu eh. aku usha kau wakaka! Fifa busy jadi babysitter adik dia sendiri and Ira busy with her so-called-bf yang muka ala ala Johan Ashari #takjoke! Aku? Maybe I will make myself busy with those driving classes and some kelas menjahit entah apakebende entah ==" Okaay la kan dari duduk rumah buat kelas memasak sendiri pffttt!

notification : belum ambil sijil PMR doee

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
0257


Ya Allah, kurniakanlah kesihatan kepada Nurhafizah Mohd Samsuri serta ahli keluarganya dan kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

January 12, 2012

Entry For Awesome

Assalamualaikum

Dear Bf, if I could tell you one thing, I guess it would be that I love to hear your voice and that your smile to brighten my entire day. I miss those days where I can share every single thing with you. I miss your giggle whenever you make you own joke. I miss everything before YOU and I become WE.

Dear Bf, I want you to be my awesome boyfriend, my awesome bestfriend, my awesome crush, my awesome kicking bag, my awesome punch bag, my awesome moviepartner, my awesome gemuk, my awesome walkingpartner, my awesome enemy, my awesome arguepartner and my Awesome Handsome!

Dear Bf, would you give me your shoulder whenever I shed my tear? Would your give me your hands everytime I fall? Would you love me whenever I forget to love myself? Now we share the same bright sun, the same round moon, why don’t we share the same love? 

Dear Bf, I dont want you just to be my boyfriend only. I need you to be my bestfriend too. I need to share every single thing with you without any worries being criticized. I need to throw my anger. I need to be kinda girl with smile on her face. I need someone to soothe me whenever I feel down.

Dear Bf, would you mind to be my Boyfriend and my Bestfriend at the same time? If one day I cry, I'll call you. I wont hope that you'll make me laugh, at least cry with me. If one day, I want to run away, I'll call you. I wont hope that you ask me to stop, at least run with me. If one day, you want dont want to listen to anyone, you can call me. I promise that I'll be very quiet. And if one day, you call me and there is no answer. Come fast to see me. Perhaps I need help :')

notification : dear readers, sorry if this entry makes disgusting yaaa! Ohyeeahhhh this entry for my Awesome XD

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
0640


Ya Allah, kurniakanlah kesihatan kepada Nurhafizah Mohd Samsuri serta ahli keluarganya dan kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

January 8, 2012

Mega Giveaway 2012 Belog Nemomimosh

Assalamualaikum

Woot woot! Big claps and thanks to Jiha sebab sudi mentag diri ini for the Mega Giveaway hoho!


It's time to tag orang lain pulak hewhew! Sharing is caring. Tagging is loving. Oke dah abaikan slogan tu ==" And the persons are :

Okayy kalian bertiga, sila click pada banner tu yang comel tu for the direct link to the organizer. Paham kankan? Goooooood ;) Pandainyerrrr! *ayat Cg Azim! Semoga mendapat straight A+ for SPM 2011! Aminnnn!

Hadiah puuun best. Perempuan kaaaaan. Tak tahan wooo! Join cepat okaayyy! Expired date : 16 January 2012. *wavewave

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
1505


Ya Allah, kurniakanlah kesihatan kepada Nurhafizah Mohd Samsuri serta ahli keluarganya dan kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

January 7, 2012

Merentan

Assalamualaikum

Dah terlanjur janji yang aku tak akan menangis kalau rindu dia :'/ Tapi tapi perempuan kan. Mana boeh tahan. Padahal edit gambar dia je kot. Hmmm nasib badan bf dapat plkn. Tak lama mana kot. Lagipun dah botak kan? Kalau tak botak, macam macam keluar. Asyraf Muslim la, Tom Cruise la, Jim Carrey la, Mr Bean la. No, aku taknak semua tu. I just want Mohd Amiru Muhamad yang dulu nampak baik je time 18 Februari 2010. And dia yang sekarang tetap baik. And dia yang kadang kadang suka buat buat blur. Dia yang kadang kadang terlalu lurus. Dia yang tak suka letak buku bawah meja sebab tak suka tunduk tunduk.

And now, dia yang dulu suka menganjing orang, masih suka menganjing orang. Dia yang dari dulu tak boleh tengok perempuan menangis, masih tak boleh tengok perempuan menangis. Dia dulu yang selalu cakap "tak apa la, biasa je", masih suka cakap "tak apa la, biasa je". Dia dulu yang selalu cakap diri sendiri comel, masih lagi suka cakapdiri sendiri terlalu comel. Dia yang dulu tak reti nak marah, and sekarang dah reti marah sikit sikit kan? Bagus. Ada improvement.That is HIM :')

Bila awak cakap awak penat kat sana Hmm you know what I feel? I wish I were there. Tapi tu semua angan angan je. And again, "biasa je" yang awak ucapkan. Ingat tak buku journal hijau tu? After awak text tadi, teringat kat buku tu. And semua tentang kita tersemat kat situ. Chocolate wrappers. Ice cream wrappers. Even oil paper pun ada #kayyselebet! Ngee tapi that's make us. Okay nak tidur. Esok mata gerenti macam kena tumbuk dengan ah long <--effect nangis before tidur =="

notification: Maafkanlah ku melukis luka, membuatmu bersedih, mengundang airmata. Cinta tak mengapa jika kau marah, tapi jangan usaikan KITA :')

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
0135


Ya Allah, kurniakanlah kesihatan kepada Nurhafizah Mohd Samsuri serta ahli keluarganya dan kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

January 6, 2012

Pendek, Masalah?

Assalamualaikum

Grrr! Pandang orang lain dengan dua dua belah mata boleh taaak? #emo Tau la aku ni ada kurang. Kurang tinggi ==" Ya adooo! Mana mana orang yang tanya mesti mempersoalkan credibility aku. Tampar laju laju kang. Cehh, podachiii! Macam sampai je aku nak tampar muka anak orang. Oke boo me =="

People: Kau buat apa je kat rumah haa?
Me: Tak buat apa pun. Nak kerja mak aku tak bagi. So, aku ambil lesen and jadi surirumah je.
People: Leseeeeeeenn?
Me: Apehal? =="
People: Kauuu sampaiiii keee?
Me: ==" ==" Kalau aku tak sampai tak ada maknanya aku nak ambil lesen laaa huh

Semua orang mesti bagi respon yang sama, "sampai keeeee?" Haishh! Dah keturunan atok nenek aku semuanya terbantut. Hmm, tak semua kot. aku je yang TERbantut bhahaha! 153cm. Ada sesiapa nak lawan? Umur 18 tapi tinggi budak 8 tahun pun lagi tinggi kot. Ahh whatever kan kan. Kalau nampak aku keluar dating, tak payah nak pandang pelik sangat nahhh sebab dia 180cm++ la kan. Hamekauuu! Bagai langit ke tujuh dengan kerak bumi haha! Even dah pakai high heels, wedges segala bagai, tetap bantut bhaiii! Duadua sakit leher. Yang sorang kena mendongak ke langit, yang sorang kena menunduk ke bumi ==" Ciptaan Allah kan? Semua indah :) 


Cuba sekali sekala kauorang try pulak jadi pendek bhaha! Tak payah laaa. Dah jadi aturan Ilahi aku tetap pendek macam ni. Stay cute #muntah! Tak apa, syukur dengan apa yang Allah beri. Tak kisah la tinggi ke pendek ke, kita ada kaki kan? Nak rasa tak ada kaki ke? So, say Alhamdulillah :)

notification: Gayut tiaptiap malam pun tak tinggi tinggi jugak =="

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
0500


Ya Allah, kurniakanlah kesihatan kepada Nurhafizah Mohd Samsuri serta ahli keluarganya dan kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

January 3, 2012

Aku Tak Kuat

Assalamualaikum

3 Jan 2012 <-- He gonna leave for PKLN. That make me sad. Before ni tak terasa pun. Cehh konon lahai IM dengan Wawa cakap taknak menangis la. Nak smilesmile je. Pooodaaachii! Lastlast tak tahan. Nak tak nak menangis jugak. Hati tak boleh nak handle. Padahal belum pergi lagi ni. And he always said ; "awak, orang bukan pergi perang pun"

Ye, tahu la awak tu bukan pergi perang pun. PLKN je kot. Sama je macam percutian makan angin 2 bulan 2 minggu. Errrr? Percutian ada buat package dalam hutan eh? Ohhh baru tahu! And part yang tak tahan sangat time dia cakap, "dalam bilik ni ada almari and kat dalam almari sebelah kanan semua awak punya". I was like, oh maiiii! Airmata ni dah tak boleh tahan lagi. Empangan pecah terus. No more berlinang linangan. 


MeYou

Awak, jangan risau. Kalau orang rindu awak, orang pergi dapur cari makanan eh hewhew! And you should talking to the Stars kot kan kan? Dah taknak tulis panjang panjang. Makin tambah sebak :'| Currently listening ti Semua Tentang Kita - Peterpan. Demnn taciing gila ni. Oke i'm crying. Shoulder pehhlisss!

notification : Sesiapa yang senasib? Sila muncungkan bibir anda yang sexy tuu -___-

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
0640


Ya Allah, kurniakanlah kesihatan kepada Nurhafizah Mohd Samsuri serta ahli keluarganya dan kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!

Thanks Wawa

Assalamualaikum

Memandangkan Wawa dah buat entry segala bagai pasal double date dengan Encik Hippo dia, so cannot go laa you ni. Nak jugak hewhew! Kata double date, kan Wawa kan kan? Mesti la saling support ;) Kau terjun tingkap, aku follow je ahakss! Nanti abang Bangla yang pakai Samsung plus Nokia tak menahan tu tolong grab tangan kita, ye takkk? Hewhewww! Bengong lahaiii~ Macam nak bagi tampar je kalau dia buat macam tu =="

Siti Mas Najwa,
  • samasama and thanks kembali kat kau
  • dont worry la pasal balik tu lagipun dah selamat sampai pun ;)
  • datepartner terhormat?? Dipersilakannn ;) Tapi aku tak payah nak dongak tengok kau pun
  • nak keluar jumpa adik adik, call aku yaww!
  • welcome and cerita kau sadis -___-
  • huhhh! Malas aku layan dia tu ==" Buang tenaga hewheww
  • Oke, aku dah sampaikan salam kau kat Najwalatep tu 
Kata double date tapi kitorang ke mana kauorang ke mana. Takpa takpa, janji duadua dah lepas rindu. Walaooweh ayat aku tak menahan! Wawa, aku tau kau kuat kan? Be happy with your Encik Hippo. Dah taknak pandang belakang, oke! Soal siapa betul, siapa salah biar masa yang tentukan, rite? Biar apa orang nak kata sebab diorang tak tahu apa yang kau tahu. Heshh, apasal taciing pagipagi buta ni ;) Meloveyou! *wavewave

notification: Nak ikut masuk sekolah jugak boleh? Sebab rindu lepak kat maktab especially kat aspuri :')

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
0414


Ya Allah, kurniakanlah kesihatan kepada Nurhafizah Mohd Samsuri serta ahli keluarganya dan kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!