March 29, 2012

Green Light

Assalamualaikum

See the title? See? See? See? Oke jakun la -..-
Ahh suka hati aku haha! Tu nak bagi nampak aku tengah excited bebeh!
Sebab kan mak kite kan kan kan, mak kite kan dah bagi greenlight. Oke dah!
Suatu malam di dapur yang sedang berasap dengan asap daripada ikan bakar yang fuhh terbaik!
Berlakulah satu perbualan antara si mak dan si anak yang comel lagi gemuk -..-

Mak: Kawan awak yang budak Pattani tu dapat berapa?
Anak: EH??? *bila masa aku ada kawan jadi petani ni =="
Mak: Alaa yang mak dia buat nasi dagang masa bulan puasa tu.
Anak: Ouhhhhh budak Pattani ke lahai. Ingatkan petani haihh! Dia bukan Pattani la mak =="
Mak: Tak kisah la mana pun. Dia dapat berapa?
Anak: 9A Dia pandai. Taknak kawan ah dengan dia. Segan hoho! u_u
Mak: Uihhh! Pandainya dia. Haa kalau macam tu kawan je la terus dengan dia.
Anak: Betul ni? Betul boleh kawan dengan dia ni?
Mak: Betul la. Takpa takpa mak bagi.
Anak: Heeeee *hati wa dah lompatlompat beb!

nampak tak ketara beza ketinggian tuu? =="

Biar orang kata Pontian dengan Thailand jauh berbatu batu beribu riban
Biar orang kata 180cm dengan 147cm tidak secocok
Biar orang kata apa barang tak naik motor. Eh? Teraseke? haha! Cc : Asli
Biar orang kata saya comel dan awak lagi comel  \______/
Biarkan sahaja kan :)

Oke awak, lepas ni datang jumpa mak saya okehh!
Tapi lepas awak bawa saya jumpa mak awak dulu heeee :D
Korang ingat senang ke kalau ada relation tanpa pengetahuan mak bapak.
Rasa insecure kot. Hubungan tak direstui chewaaaaaah!
Nanti kena panah petir boommm boooomm booom!
Taknak aku kena panah petir. Nanti tak comel. Kmuntah!
At least kalau parents dah tau dengan siapa kita rapat, diorang tak la risau sangat kan :)
Oke mungkin ada yang tak setuju dengan post aku ni sebab faktor faktor
Tidak eloknya mengadakan hubungan lelaki perempuan tanpa ikatan yang sah.
Maaf. Ini hanya pandangan dan luahan apa yang aku rasa.
Jadi, kami mengharapkan yang terbaik untuk kami.
Parents dah beri kepercayaan kepada kita untuk berkawan
Maka, jangan kita khianati kepercayaan tersebut.
Berkawanlah dengan seelok eloknya.

Ya Allah, kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri sekeluarga kesihatan rohani dan jasmani. Aminn!

Tahniah

Assalamualaikum

28 MARCH 2012

Graduation day kat Dato Penggawa. Ohsemm ohsemm ~(^.^)~
And I was invited by Miss Kibti a.k.a Najwa Ketip to follow her to that ceremony
Well, aku segan gila kot nak masuk sekolah.
Mata mata pandang aku dengan penuh buddy =="
Watlek watpis tak payah gelabah. Jakgi aku bagi pandangan laser kang baru tau heee!
Selama diaorang buat kerja sendiri kat dalam DM tu aku pegi surau je.
Nampak baik kat situ?? Puihh kahak! Pegi surau tu pun sebab segan tak tahu nak pegi mana.
Sampai la rombongan Cik Kiah dah masuk dewan, aku still kat surau.
Macam buang karen je la kan bawak aku yang konon kononnya nak jadi photographer tak bertauliah -..-
Dah la dengan camera aku rosak belum betul betul lagi haihh!
Time majlis pun aku duduk kat bench tepi dewan je.
Gwaaaaaaaaaaa segaaaaaaaaaaan laaaa dherrrrrrrrrrr =="
At last, bila semua dah selesai puk pang puk pang baru la aku join
Tu pun Maria ajak pegi dewan time tengah photoshot.
Lagi la bengang aku cengitu. Oh pleasee pleasee u_u
So, we got a few scenes to be remembered ;)

Then, teman diorang pegi pulang jubah tuntut duit itu ini.
And yeah it was fun bebehh! Tapi kaaaan..
Part masuk bilik guru tu, cecepat aku blah ahahaaa!
Pegi menyorok kat gazebo depan dewan then call Awesome.
Awesome, sorry tak kejut pagi tu mehehe!
Ekceli malam tu skype-ing dengan Awesome sampai pukul 5 pagi o.O Hamekauuuu!
Lepastu, pagi tu dia nak pegi keje lagi kan. Kesian dia aku tak kejut. Jangan majuk eh ^^
Borak punya borak, still bebudak ni tak habis jumpa cikgu lagi. Pegi melantak mungkin.


Muka muka harus belanja aku. HARUSSSSS! Korang tengah kaya kan sekarang ni.
Aku tahu aku tahu aku tahu. Jangan tipu. Tak baik :p
Segan aku nak cakap dengan budak budak ni laa haiyoo =="
Neway, congrats to all my beloved friends. Tahniah. Semoga kita bersama sama berjaya dunia
dan akhirat. Aminn!

March 26, 2012

Tiramisu for Hanim

Assalamualaikum

Semalam Hanim text aku tanyakhabar.
Chewahhh Hanim, kau rindu aku lettuw kan?
"Ee manada aku rindu kau. Yelaa yelaa, aku rindu kau tapi sikit jeee"
Ahh tak payah buat iklan DiGi kat sini hoho >.<
As usual la kan, tanya khabar, borak itu ini.
Then masuk pulak pasal buat kek segala macam.
Well, kata aku nak jadi manager Secret Recipe lagi 6 tahun. Aminnn~
So we exchanged our secret recipes.
Hanim, this is for you ;) Make sure kau buat okeeeh!

Emma's Tiramisu ;)



for the topping:
1 package (8oz) cream cheese, softened
1/2 C powdered sugar
2 C premium whipping cream
1 T unsweetened baking cocoa


BAHAN-BAHAN SPONGE CAKE:

175gm butter
200gm gula castor (kurangkan sikit gula, nanti manis sangat)
3 biji telur
1 sudu teh esen vanilla
280gm tepung gandum
1 sudu teh baking soda
sedikit garam


BAHAN-BAHAN TIRAMISU:

250ml whipping cream
200ml cream cheese
1/2 cawan gula halus
1 cawan air panas
1 sudu besar serbuk nescafe
serbuk koko untuk hiasan ( kalau mahu)

CARA-CARANYA
1) Preheat oven pada suhu 170 darjah celsius.
2) Gunakan elektrik mixer untuk mix butter dengan gula sampai gebu
3) Masukkan telur satu persatu sampai sebati.
4) Masukkan esen vanilla dan pukul sampai sebati lagi.
5) Akhir sekali masukkan tepung dan pukul sampai sebati.
6) Sapu loyang @ springform loyang guna butter, tuang bancuhan dalam loyang dan bakar selama 30 minit.
7) setelah sponge cake masak, sejukkan sementara.
8) sementara itu, bancuh nescafe tadi ke dalam 1 cawan air panas.
9) Pukul cream cheese, gula halus dan whipping cream. sampai kembang.
10) Sponge cake tadi bolehlah dibelah dua sama tebal.
11) tuangkan bancuhan nescafe menggunakan sudu ke atas bahagian bawah kek tadi.. ( separuh cawan)
12) letakkan bancuhan cream cheese tadi ke atas kek tersebut.
13) letakkan bahagian atas kek ke atas bancuhan cream cheese tadi.
14) ulang balik step tuang bancuhan nescafe dan cream cheese.
15) bolehlah hias kek menggunakan serbuk koko atau choc rice etc.
16) sejukkan kek. Baru sedap dimakan!

So Hanim sayanggggg *welkk! Try laa secret recipe aku ni eh.
Kalau sedap bagitau aku, kalau tak sedap kau jangan buang pulak.
Aku sepak kangg kalau kau buat tak jadi.
Mahal tu resipi ni muahaha XD


Yang atas tu tiramisu yang first time aku buat kat rumah.
Rupa dia memang tak secomel aku.
So jangan kutuk *terajang!
Yang bawah tu buat time kat maktab
5 Cambridge's memory :')
Tapi yang atas lagi sedap banyak sangat
Yang bawah tu macam muak sikit hehe!
Have fun. Give a try oke :)

March 20, 2012

Just A Heartless

Asalamualaikum

Yesterday was a worse day for me.
And last night even a worst night for me.
Dari pagi semalam sakit perut yang termat sangat.
Due to food poisonous.
Haaa padan muka aku tak jaga makan.
So, as conclusion, 
Aku tak makan apa apa since pagi tu sebab takut keluar semula
Apa yang aku makan tu nanti.

Dah la semalam pergi driving class
Oke kalau kereta tu ada air-con 
Mungkin aku tak la menahan sakit yang teramat sangat sangat tu
And sampai sekarangg tak makan lagi
Hoho perut,
Kau gedik sangat nak sakit kan?
Biar kau cuci dulu apa yang tak patut dalam perut tu
Baru aku bagi kau makanan.

Bila si heartless mula mengalirkan airmata
Jangan ditanya mengapa
There must be something that hurt her feeling the most
Cuma dia tak tahu nak luahkan 
Apa yang menyakitkan itu
Kerana dia sendiri tidak mampu untuk berfikir
Dia keliru dengan perasaan sendiri

p/s: Neidi, kamu tabah yaa tanpa kehadiran fon. Sama la kita kena food poisonous :/

Ya Allah, kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri dan rakan rakan keputusan yang cemerlang dalam SPM 2011 dan dapat mengbanggakan ibu bapa kami. Aminn! :)

March 18, 2012

Hi Dear :)

Assalamualaikum

Everyone can see
There's change in me
They all said I'm not the same
Kid I used to be
Don't go out and play
I just dream all day
They don't know what's wrong with me
And I'm too shy to say
 
It's my first love
What i"m dreaming of
When I go to bed
When I lay my head upon my pillow
Don't know what to do

My first love
Think that I'm too young
He doesn't even know
Wish that I could show him
What I'm feeling
Cause I'm feeling my first love

Mirror on the wall 
Does he care at all
Will he ever notice me
Could he ever fall
Tell me teddy bear
Why love is so unfair
Will I ever find a way
An answer to my prayer

I'm feeling my first love :)


 p/s: Cc Mr Awesome. Siapa menyampah baca, sila muntah. Bukan untuk kauorang punggg hahahaa!

Ya Allah, kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri dan sahabat sahabat keputusan yang cemerlang kesemua A dalam SPM 2011. Aminn!

Hi Dear 18th Mac

Assalamualaikum

To Dear Awesome,
Happy 3rd monthsary :)
Hoo kejap je masa berlalu.
If and only if,
You didn't get that exemption during the national service,
I bet you,
Our third monthsary will be the most long-awaited moment.

Awesome oh Awesome,
For all this long,
Sorry sebab selalu amat sangat yang tak terhingga tertidur tanpa hint.
And tinggalkan awak sorang sorang selalu.
And sorry semalam tertidur lagi.
Even it is our third monthsary, kan? :/

Awesome oh Awesome,
I'll try my best to persuade you hoho.
Awak, maaf.
It was my fault.
Me heart youu =)

p/s: Awesome gemuk, goodluck for this upcoming result :)

Ya Allah, kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri dan rakan rakan keputusan yang cemerlang dalam SPM 2011. Aminn! Sesungguhnya Engkau Yang Maha Mengetahui.

Nites Before Result

Assalamualaikum

17 Mac 2012. 
Lagi 4 hari nak keluar result -..-
Oke kami sempat lagi berbarque main masak masak segala la kan.
Fine tak cuak mungkin?
Gila tak cuak.
Muka sorang sorang dah macam cipan tertelan ubat gegat je.
Cik Anne jemput datang rumah lagi.
Wehee! Jarang jarang kauuu nak nampak Cik Anne masuk dapur.
Dengan angin malam yang menusuk tulang hitam.
Ku gigihkan diri menunggang scooter comel atototo puihh tu.
Pegi dengan Tika. 
So on and so forth,
Sampai kat rumah Ffaa pun dah nak pukul 9.


Gila aku ni tak menabar betol haha.
Dengan si Mat atuf yang entah apa apa menghepek lahai kau dik oi.
Nasib baik mak kau ada.
Berdekak je malam tu.
Ffaa, bapak kau memang thumbs up la kan.
Habis semua tagline Raja Lawak keluar.
Membahan je n_nY

muka tahan lapar
Aku rasa muka aku tahan lapar comel laa.
Kalau gitu berlapar hari hari la kan.
Baru comel, gitu?
Poyo!
Ffaa, bapak kau.......
Terbaik! Aku rasa kita patut buat apa yang bapak kau cadang tu.
Haha! Kayoooo kau. Kau tak nak?
Biar aku buat sendiri mehehe.
Fillet India pun boleh. Bukan senang nak buat resipi luar negara.

oke muka cuak nak dapat result

Hoo aku tak paham apa motif aku muncung cengitu.
Takda la comel mana buat cengitu.
Adik adik, sila jangan tiru.
Definitely tak comel -..-
Tapi kalau akak yang tudung pink tu yang buat gerenti comel.
Oke pegi mati.
krooh krohh zzZzzZzz....
Foot, nonsense -..-
Then dah siap makan, balik laa.
Haihh macam takda rumah sendiri je.
Tu pun dah pukul 10.30 -,-
Mak oiii, elak mak aku marah je balik lambat mehehee.
Dah la sejuk kena angin.
And bagus time tidur malam kena simpuh biawak -..-
Sakit tahuuuuuuu?

p/s: Cik Anne, nanti jemput lagi hoo ;)

Ya Allah, kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri dan rakan handai keputusan yang cemerlang dalam SPM 2011. Aminn!

March 9, 2012

Heartless Me

Assalamualaikum

Hening pagi dengan kicauan burung entah apa nama sedang mencari makan.
Buat aku ingin merepek di pagi hari Jumaat yg hujan ini.
Hujan rahmat.
Rahmat Allah itu luas, betul?
Ya rahmat Allah itu sangat luas.
Itu bukan kuasa kita untuk menentukan apa apa.

Aku,
Perempuan yang sering tidak memahami diri sendiri.
Sering teringin untuk menjadi seseorang yang lain.
Sering merasa menjadi orang lain adalah lebih bagus.
Sering merasa cemburu dengan orang lain.
Maaf bukan dengan sebarangan orang.
Hanya dengan satu orang sahaja.
Mengapa?
Entahlah. Aku sendiri tidak mengerti apa sebabnya.
Mungkin kerana aku mengagumi dia? Entah.
Adakah aku kagum atau sekadar iri hati dengannya? 
Ya. Mungkin.
Jawapan yang aku sendiri tak pasti.
Aku akui kau peramah.
Aku akui kau cukup manis.
Aku akui kau lah penyeri.
Aku akui kau kuat.
Tapi aku sedar yang kau juga seorang manusia biasa.
Kau juga perempuan seperti aku.
Kau harus teruskan kehidupan walaupun kau terluka, kan?
Kau harus tampil gigih tanpa orang lain dapat hidu kedukaan kau.

Buat pengetahuan kau, aku sering tertanya tanya akan keadaan kau.
Aku sering menatap gambar kau.
Seperti orang bodoh mungkin.
Walaupun akhirnya terdetik perasaan cemburu ini.
Tetapi aku tetap tidak membenci kau.
Itulah bodohnya aku.
Sukar membenci orang.
Aku yakin kau tak memikirkan mengenai aku, bukan?
Siapalah aku hendak kau hiraukan.
Hanyalah budak hingusan yang sering diperbodohkan hmm

Mugkin ramai yang bemulut longkang bercerita buruk mengenai kau.
Tapi siapa mereka mahu menilai orang lain.
Seperti juga aku.
Siapa aku hendak menghukum kau.
Siapa aku hendak menilai kau.
Walaupun kita pernah berjmpa.
Mungkin kau ada sebab tersendiri mengapa kau bertindak demikian.
Tidak mengapa.
Aku akan terus mengagumi kau.
Semoga kau bahagia dengan kehidupan kau kini.

p/s : hal ini benar :)

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams

Ya Allah, semoga Nurhafizah Mohd Samsuri memperoleh 9A+ dalam SPM 2011. Dan juga semua pelajar MRSM Pontian 6ixth Batch akan memperoleh 100% A+ for SPM 2011. Aminn :)

Happy International Women's Day :)

Assalamualaikum

Hoo lately macam masih malas nak update blog ni. Sebab first, camera rosak. Ohdemm. And second, busy memanjang. Err busy? Macam aku keje je laa ==" Busy wehh. Driving class, English class. Afemende dah habis sekolah still pegi class. Duduk rumah sudah la kan. Kejap lagi nak kena pegi kelas menjahit pulak. Haa sesiapa nak hantar baju suruh aku jahit boleh laa ;)

Kadang kadang aku sendiri tak paham dengan diri aku sendiri. Aku taktau la aku ni baik sangat ke or just aku buat something untuk puaskan hati oranglain or aku yang tak boleh nak pikir apa yg aku buat tu mungkin menyusahkan diri aku sendiri oranglain yang sengaja pijak kepala aku. Mentang mentang aku tak reti nak marah marah hmm. Betul laa orang cakapa buat baik berpada pada. 

Dunia sekarang, jangan laa terlalu bersangka baik dengan semua orang. Sometimes, kita kena sangka buruk dengan orang lain jugak. Cuba fikir, kalau kita pergi jenjalan sorang sorang or dengan member. Tetiba ada some strangers yang tegur, forsure la kena beware kan. Kalau diorang bawa lari Lombok? Siapa nak jawab??? Haa bagitau sikit. Tapayah dengan some strangers la kan. Penah dengar haruan makan anak etc etc etc? Haa fikir fikirkan laa eh. Oke aku dah melalut :)

p/s : Dunia sekarang macam macam boleh jadi haihh

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
0710


Ya Allah, saya mendoakan Nurhafizah binti Mohd Samsuri akan memperoleh 9A+ dalam peperiksaan SPM 2011. Dan juga kesemua pelajar MRSM Pontian 6ixth Batch akan mendapat 100% A+. Aminn!

March 4, 2012

Happy Birthday

Assalamualaikum

3 March, just nak wish Happy birthday to my sister. Happy 21st Birthday hoyeahhhh! Sorry takda hadiah. Nak hadiah pegi beli sendiri. Wa tau lu kan banyak duit kan kan! $_$ Nanti hadiah topup RM5 je laa eh hooo!


notifacation : Bila nak siapkan baju gwaaaaaaaa? ;(

Continue reading peeps,
Iheartyou !
Fizaasams
0936


Ya Allah, kurniakanlah kesihatan kepada Nurhafizah Mohd Samsuri serta ahli keluarganya dan kurniakanlah kebaikan pada dua mata pemeriksa dan keburukan pada tapak kakinya. Kurniakanlah Nurhafizah Mohd Samsuri keputusan 9A+ dalam SPM 2011. Dan permudahkanlah segala urusannya di dunia dan di akhirat. Aminn!