April 1, 2012

Contest Bestfriend Forever By Shafiqah Syika

Assalamualaikum

Hi readers. Semenjakdah meninggalkan zaman persekolahan ni, bukan senang nak hang out dengan member member, right? 
So, member member yang betul betul in dengan kita je la yang melengkapkan hari hari.
Sebagai Malaysian blogger yang sah dan diperakui, 
Aku nak join this Contest ----> Contest Bestfriend Forever By Shafiqah Syika

Sila click di banner untuk terbang ke blog si pemilik contest :)
So, too many memories to be told 
And those memories make me stronger to face all the problems :* Muahh!


Ni time hari Jumaat lepas. Muka semua muka tak puas hati =="
Actually ada class English tapi last minute cancel.
So, end up makan makan and makan lagi sampai lebam!
After makan pegi menyemakkan diri bajet budak kecik kat playground. Foot!


Last day attending Arabie Tuition Centre as a student.
Open tuition lah gamaknya. Aku pun taktau nak panggil apa haha!
Kira macam open house time hari raya lah gitu kan.
Time ni memang raya pun. A few week before Trial kot.
And and and, time ni tacing gila. Habis tisu nangis nangis T.T
Tak tipu okehhh! Sedih la nak tinggalkan tuition ni.
Even aku belajar sana 3 tahun je since F1 samapai F3, F4 F5 tu pun celup celup macam biskut.
Tapi, ingat pesan Sir Jaleel, "shot for the Moon, if you miss you'll fall on the Stars"
Oke i miss you sir, the one in white and wear serban :')


Ini pulaaaa? Tak tahu lah bila.
Yang aku pasti dah tanpa ragu ini adalah masa yang kami buang bersama di mana mana.
Seperti biasa, hanya melayan diri yang memberontak akibat tekanan haha!
Tiada motif di situ. Hanya makan dan makan terus sehingga gemok o.O


Dan ditekankan sekali lagi di sini, kami terus MAKAN! 
So, it was on Ira's birthday. Untunglaaa orang dah kerja, boleh belanja orang yang tak kerja ni.
Untung untungggg :p Hari hari cenggini gemok gilosss aku nanti.
Neway, aku suka gila gambar aku yang tengah tengah dengan Pipa tu. Nampak cute haha! Oke iklan =="


Gambar yang memakai baju sukan beserta track suit dan berkasut sukan
Adalah fake semata mata. Again FAKE oke FAKE!
Itu adalah prop prop yang placing lebih puih tuihh!
Ada la jugak berlari lari anak dalam 3 4 langkah, pastu cari kedai makan =..=

Haa, kan aku dah cakap.
Pertemuan kitorang memang tak sah kalau takda makanan depan mata.
Boleh meroyan tu kalau takda makanan.
Mana taknyaa. Kalau takda makanan, aku makan kau, kau makan aku. Blerghhhh!
Time ni aku buat tiramisu and and and sedaaaaaaaaap. Tak tipu woo!


Dan makan sekali lagi. Perkara harus dan wajib bagi kami. Kpeace!
At Ffaa's house. Jamuan ala ala western sikit.
It was fun. Balik pukul 10.30 malam. Adehh! Anak dara nak jadi apa balik memalam ni haihh!
Oke sekali lagi aku comel. Sekian \_________________________________/

*gambar disusun mengikut ketuaan kahkah!

Orang cakap, berkawan biar nombor genap. Kenapa? Biar salah seorang tak terasa tersisih.
Bohong la kalau cakap dalam berkawan takda yang iri hati.
Mesti ada rasa iri punya bila kita tengok kawan yang selalu rapat dengan kita
All of sudden dia rapat dengan orang lain pulak kan?
Tapi buruk baik kawan kita, dia tetap manusia jugak kan.
So, apa salahnya kalau kita sama sama tegur dia.
Secara tak langsung kita pun boleh betulkan diri kita yang tak berapa nak betul ni jugak kan.

And untuk mengeratkan lagi hubungan persahabatan kita
Why not kita tolong kawan kawan kita yang perlukan kita bila bila masa dan di mana saja
Yang meminta tolong pun, jangan la lebih lebih sangat kan.
Tak payah la nak berkira sangat, kita kawan kan.
We share our sads and joys together, that's make us closer :')

So, they are my Best Friend Till Jannah. 

#All about the blog owner
Sila lah melawat ke blog dia.
Nanti kan kan kan, korang rasa macam kat outerspace.
Sebab background dia macam milky way milky way gitu. Whoaa whoaa >.<
Dah rasa macam nak nyanyi lagu big bag pun ada jugak haha!
I'm singing my blue~~~~

People to be tagged ----> Izza, Wawa, Elyss :)
FizaAnggun
1355

Ya Allah, kurniakanlah kesihatan rohani dan jasmani kepada Nurhafizah Mohd Samsuri dan keluarga.

1 comment:

Shafiqah Syika II said...

Contest Ini masih diteruskan. Harap maklum.