June 1, 2012

Face It Or Leave It

Assalamualaikum


Terjaga di tengah malam akibat perut memaki meminta makanan
Like seriously bunyi perut aku dah macam bunyi guruh kat luar rumah ni >.<
Semalam tak makan, harini tak makan jugak. Hebat hebat! 
Hebat pak hangg! Kalau sampai usus dah menipis bak kertas A4 plastik kuning apa entah brand tu, masih hebat?
Time tu baru la terhegeh hegeh nak cari makanan.
Oke dan kenapa masih berbicara mengenai makanan. Aku lapar. Sila faham -..-

Tadi baru lepas baca blog Wawa
Dia datepartner saya yang comel ala ala amoi buat promote latest iPhone haha!
Persamaan kami ialah masing masing sedang mengalami LDR T_T Wuwuwuu nangis kejap *lap hingus*

Hi dunia,
There are some feeling that make me realise and understand myself a liltle bit more
Kalau kita nak something we must fight for it, rite? Hook or by crook!
Malam ni mood jiwang tangkap basah aku dah sampai. Emo la emo paham?!!
Biasalah. Fenomena budak budak LDR memang macam ni
Siapa pasangan dia depan mata, boleh tahu apa dia buat hari hari, sila diam. Aku iri -..-
Even orang orang cakap, jarak tu hanya lah bait bait nombor yang tercatat but who cares??
Jarak telah menyebabkan aku dan dia sering mengalami misunderstanding
Jadi ayuh bunuh jarak kerana jarak telah memisahkan kami *acu pistol* Y_Y
238km dari Puncak Alam ke Tronoh. Apadehal?! Takde hal kan? Puihh la takde hal.
Kalau dulu, Pontian-PG tu takda la berbatu batu sangat macam sekarang ni

Chill lah bro. Watlek je kan. I'm a steel woman kan? Hmm but not right now.
Aku rasa insecure. Rivals are everywhere. Here and there. Up and down. Left and right.
And some of them are standing on my way. Please, back off, get away and let me walk thru my way
And yeahh, he might find any other girl than is prettier and smarter than me. No doubt
Tapi aku tahu dia tak akan buat macam tu. Dan aku harap dia memang tak akan buat macam tu
Bila ada unknown people kacau dia, tu namanya memang minta sindiran dan kata kata sarsactis dari aku
Sesiapa yang dah kena 2 hari lepas tu, aku minta maaf bebanyak la eh. Tu belum sampai tahap pedas
Untung. Nasib kau baik malam tu tak kena dengan aku sebab aku macam baik sikit time tu
Tapi bila known people rapat dengan dia, I just can stand here and stare at them
It is a heartbreaking moment ever and ever! Tapi kenapa aku harus diam kan kan?
Orang bodoh je buat macam tu. So aku taknak jadi such a loser yang biarkan orang lain cuba merampas kebahagiaan kami. Waloweiiiii~ Bangga lasseh cikgu BM >.<
Apa mungkin aku kurang garang? Ya itu benar. Tapi kau tak payah la nak amik kesempatan atas aku
Tak payah la nak menggedik dengan Awesome aku. Got it?

Unknown people,
Mungkin kau hanya bergurau. Nak bergurau ada tempatnya. Ada masanya.
Mungkin kau anggap itu hanyalah gurauan sebagai sahabat
Tapi maaf, aku sayang sahabat kau tu lebih dari kau sayang dia
Known people,
Mungkin kau lebih senang berbicara dengan dia kerana dia senang memahami
Mungkin kau anggap dia tempat luahan perasaan 
Tapi maaf, aku juga ada perasaan
Oke dan sebenarnya aku masih rasa insecure bila log in Twitter tadi. Sangat insecure gilakkk!
Pwooooof! Tetiba mood aku hilang. Totally out! Just nak cakap, tolong la jangan jadi batu api sangat
Dan sekarang aku tak tahu nak tulis apa sebab macam macam aku fikir
Is that karma will hit me back? Demmit! -..-


Apadehal? Masalah? Nampak muka ala ala gengster gedik comel *go die* Tombok kanggg!
So, face it or leave it? I'll choose face it with a smile every single day
Even if I should put a fake smile, i'll do it.
Why? Because I wont easily give up on you *flyingg kissesssss*
And I'll keep smiling. 


 

Ya Allah, kurniakanlah kami kekuatan untuk menempuhi alam baru dalam pembelajaran. Dan jadikanlah hati kami agar tetap teguh kepada-Mu. Kuatkanlah iman kami semua Ya Allah.

Shortie,
HafiSamsuri