August 12, 2012

Hi, I Love You

Assalamualaikum

Oke oke oke! Aku dah ingat apa nak tulis tadi. For this time being, Hi I ♥ U is protected. Nampak tak ada mangga tu? Haa. Mangga tu tak boleh bukak sebab kunci dia hilang. Jatuh dalam longkang pffttt! Kalau dah dapat kunci baru nanti baru boleh buka. Oke baby? Dont miss me oke. Oke tak ada orang nak rindu pun. Actually aku pun tak tahu apa rational mangga itu dipasang. Hanya menunggu arahan untuk dibuka. Ahh sudah la. Biarkan sahaja. 

I miss my friends soooo damn much. Dah la semua jauh. Paling dekat pun Fariza je la kat UM. Tu pun tak pernah jumpa aku lagi. Oke fine Pekja fine. Siap kau balik raya ni. Fifa pun jauh. Muadzam tu kalau tak hulu tak apa la jugak. Ni dah la Klang ni pun hulu. Sama sama hulu. Nak jadi apa ni? Tika pun. Aku pun dah lama tak jumpa cousin aku tu. Jauh kot Ganu tu. Rindu pulak nak borak dengan dia hihik! Oke kenapa tetiba aku gedik. Yang tu untung lagi masih kat semenanjung. Yang dah kat seberang Laut China Selatan tu lagi lah rindu gamaknya. Entah apa jadi dengan Jordan Knight dia entah. Dah mati mungkin? Eh Ira eh? haha! And rasa macam nak nangis sebab next month Maria dah nak fly. Byebye sayang. Tak ada lagi orang nak datang rumah aku time holiday nanti T_T

We use to spend time together. And i miss that. I miss our laughs. I miss our tears. Aku rindu the moment kita jogging sama sama then singgah kedai makan and makan selagi boleh telan. Aku rindu bila masuk dalam kereta ramai ramai then gelak tak ingat dunia. Aku rindu nak pegi tuisyen lepastu berebut duduk sebaris kat depan Sir Jaleel. Aku rindu nak barbeque. Aku rindu scooter merah aku #ehh! Aku rindu nak makan kat rumah Auty Anne. Aku rindu potong bawang putih. Aku rindu makan kat Habeeb! Ini paling aku rindu :'(

Bila aku masuk sini, macam macam orang aku jumpa. Macam macam ragam aku tengok. Pandai pandai la kau nak pilih kawan. Dah besar kan? Tak ada siapa nak halang kau nak kawan dengan siapa. Semua terletak kat tangan kau. Kau pandai bawak diri, insyaAllah kau selamat. Masuk alam remaja ni bermacam ragam kawan kau. Yang baik. Yang boleh bimbing diri kita. Yang ego. Yang pemurah. Yang sekepala. Yang tak sekepala. Yang suka tikam belakang. Yang mulut manis. Yang mulut longkang. Yang api dalam sekam. Kau cakap je nak macam mana. Macam macam ada. Jangan risau.

Tapi pada aku, aku taknak menyusahkan kawan kawan aku. Walaupun mereka pasti ada untuk aku, tapi selagi aku boleh tahan dengan masalah aku, biarlah aku fikir sendiri cara untuk get rid of that problems. Bukan apa. Aku taknak kawan kawan aku susah hati or serabut kepala fikir masalah aku. Diorang ada masalah jugak. Chill la kan? Aku akan berkongsi cerita sekadar untuk menyenangkan hati. Sekadar cukup syarat bak kata atuk nenek. Yang selebihnya, biarlah aku usahakan. InsyaAllah. Mungkin aku sudah terbiasa memikirkan masalah aku sendiri *fake smile*





Apa apa pun, aku sayang kawan kawan aku. Semua. Tadika Perpaduan Bandar Pontian '99/'00. SK Bandar Pontian '01-'06. SMK Dato Penggawa Barat '07-'09. MRSM Pontian '10/'11. UiTM Puncak Alam '12/'13. Selama mana aku anggap kau kawan aku, aku masih sayang. Walaupun kau tidak beranggapan serupa terhadap aku. Mungkin aku belum cukup baik untuk digelar kawan sejati. Tapi aku doakan kita BFTJ :')

Sekian. Let's on the phone with me :*

the  Shortie,
HafiSamsuri

No comments: