September 28, 2012

Salam Jumaat

Assalamualaikum

Salam Jumaat. It's 1337 right now and I decide to make this post. Takut takut ada yang rindu. Dan sesungguhnya aku tahu tiada siapa yang merindui diri ini. Percayalah. Tiada. Diulang sekali lagi. TIADA. Dengan kuasa sixth sense yang telah dikurniakan, aku percaya tiada yang merindui. Sekian. Kbye. Assalamualaikum =/

the Shortie,
HafiSamsuri

September 23, 2012

Second No Backspace Entry

Assalamualaikum

And baby there you go again there you go an an an tottemodaisukki Doraemon ==" Maksud aku there you go again there you go again making the second no backspace entry. Kalai zzzzzz! Kali ni aku nak buat laju laju haha! Sebab i'm running out of time. It's almost 2 pm and I still hit the shower. Stiil ahhhh! Still hit the shower? Blogging while hitting the sgawww www zzz! Blogging WHILE hitting the shower? See? terserlah kemalasan aku kat siru od ahhhh! Abaikan! Lepas ni tak ada orang nak kat aku T_T *_*

Tak tak tak. sebenarnya pagi pagi awal pagi eh awal pagi aku dah mandi. Ni mandikan untuk kali kedua je ni. Mandi kali pertama tu heat loss kurang wahaha! Apa seyhhhhhh! Fais tiada lagi. Dan hari ini Ahad yang seharusnya menjadikan diri aku sebagai manusia paling comel sedunia kerana merasakan diri ingin berjimba dengan nota kimia. Ahh! Nota? Bila masa kimia ada nota? Lecture dengan lecturer tahap tinggi ni susah jugak. Payah. Kerja asyik baca slide je.

Apa sebenarnya yang sedang bermain di minda aku pun aku tak tahu lah. Mungkin kerana ketidak cukupan eh bukan atutnya sambung ke ketidakcukupan tu? Zzzz! atut pun boleh kekadang. Gila dah ni. See? Kan aku dah cakap. Aku ni kalau tak cukup tidur 5 jam, mulalah nanti aku merapu entah apa apa. Ni tambah lapar, memang lagi kuat aku merepek like asdfghjkl.

The, what theeeeee! Then, I think I should take 5 minutes break and continue with notes and notes and more practices. Practice makes perfect. You dont play play around oke baby muahh muahhh! Haha !Apa ni apa ni! Wa tak boleh backspace woihhh! Kbye. Assalamualaikum.

the Shortie,
HafiSamsuri

Make the Ends Meet

Assalamualaikum

Currently listening to Rooftop Prince OST. Boleh menangis oihh tengok cerita ni hmm hmm. I wish I could have forever lifetime soulmate aww aww! ♥♥♥♥ Oke macam tak betul je otak malam ni. Tapi seriously cerita tu sedih. Memang pengorbanan sangat penting dalam sesuatu perhubungan. Tak kira dengan siapa. Dengan Allah, parents, adik beradik, suami, isteri, sahabat, sahabat yang lebih maju dari seorang sahabat atau masyarakat sekeliling. Sumpah ayat aku macam orang nak bertanding pun ada aku rasa. 

No. I really mean what I say. Let say, ambil contoh kita tengah meeting. It's almost Maghrib. Should we stop  the meeting or just proceed to the next agenda? Orang yang mengambil berat berkaitan solatnya akan merasakan solat itu ringan untuk ditunaikan tetapi orang yang memandang ringan solatnya akan merasakan solat itu amat berat untuk ditunaikan. Jika kita lengahkan urusan dengan Allah, adakah kita harapkan Allah akan percepatkan urusanNya dengan kita? Huallahu alaam.

It goes the same with our family members. Parents. Siblings. Anak anak, berkorbanlah kalian demi bonda dan ayahanda tercinta. Ayahanda dan bonda telah beri pendidikan yang sewajarnya buat anak anak. Janganlah anak anak jadi seperti sahabat anak anak si Tanggang tu. Ini dah boleh buat drama klasik Bawang Merah Bawang Putih featuring Fais dengan Nuna wahaha! Tak tak tak. Serious ni. Ni bukan sinetron Nanananananada Cinta yang entah sampai bila nak habis entah aku pun tak tahu. Just be thankful to have a great family. Always be there when we're down and feel like the world is rotating 360 degree.

And most of our days, we spend it with our friends. Aku rasa aku jenis yang beritahu rahsia lebih banyak kat kawan berbanding dengan akak akak or mak aku. Kalau nak share dengan ayah aku macam segan lah pulak. Nak share dengan adik aku lagi lah jangan harap. And for sure, I put my trust on my friends. Bak kata Nuna. Aku rasa dulu aku macam pernah menyelang kawan aku. Aku tahu aku salah berbuat begitu. Dah la. Aku tak mahu ungkit hal lama. Mungkin ada sesuatu disebaliknya. Kita pun dah berbaik kan sekarang? Haha! Dah boleh borak borak dah pun.

Dan untuk hal ini, aku tak mahu katakan yang ini benar yang itu salah atau sebaliknya. Mungkin ada yang nampak kesalahan di sini dan kebenaran di sana dan sebaliknya. Mungkin juga ada yang hanya mengiakan sahaja. Mungkin cerita kita hampir sama. Cuma keadaan yang membezakannya. Serius. Hidup ni macam roda. Tak advanture lah kalau asyik jalan mendatar je. And I hope, you guys will make the ends meet. Aku doakan yang terbaik untuk korang. Hopefully this issue will not last for too long. So, stay strong :)

If you know what I mean. There's some punchlines between the lines. Assalamualaikum.

the Shortie,
HafiSamsuri

Nur Izzah Syahira Azizi

Assalamualaikum

It's late night. It's midnite actually. Or should I call it early in the morning. Sepatutnya harus tidur. Waktu tidur aku umpama bayi. Telah tetap. Fais pun dah faham waktu tidur aku mungkin haaha! Kalau tak cukup 5 jam mulalah aku merapu berseorangan di esok hari. Kini menaip sambil berbual dengan Fais. Disuruh promote dirinya di blog klasik ini. Baiklah. Akan ku buat satu entry khas untuk beliau wahaha! Tapi aku nak buat entry tu tanpa backspace ~(^.^)~

Tapi ini entry khas untuk Nur Izzah Syahira bt Azizi yang nun jauh berada di negara Piramid Giza. Pada detik ini, Malaysia sudah menandakan tarikh sudah bertukar 23hb September. Tapi belum lagi di bumi Mesir. Tapi apa ada dengan tarikh kan? So Izzah sayang, Happy Bitrhday!! Sorry tak ada hadiah special nak diterbangkan ke sana haha! Nanti balik Malaysia, tuntutlah hadiah eh. Semoga menjadi anak yang solehah. Dapat banggakan parents. Semoga hidup kat sana baik baik sentiasa. Semoga dapat mencapai cita cita. Semoga dapat jadi doktor yang berdedikasi kelak. Ikhlas bertugas kerana Allah. Jangan lupa kitorang kat sini :) 

Casper Yn.n

Jaga diri oke oke oke! And one more jangan jadi Casper jugak kat sana haha! Jaga makan. Sihat selalu. Jaga hati. Ceria selalu. Jaga iman. Doa selalu. I love you ! ♥♥♥♥

the Shortie,
HafiSamsuri

September 21, 2012

Entry Tanpa Backspace

Assalamualaikum

Entry tanpa Baca haaa amik kau. Awal awal dah typo. Maksud aku ini entry tanpa backspace. Ilham dari arwah Yasmin Hunwick. Terpanggil untuk mengupdate entry sebegini kerana keseorangan di bilik. Fais masih belum munculkan dirinya. Dan aku telah kekenyangan yang teramat. Diri meminta untuk ditiduri. Mungkin akan mengambil power nap sebentar.

Menaip tanpa backspace adalah erkara booooo me boo me! Perkara lah gila. Perkara oke perkara yang paling memerlukan kesabaran yang tinggi dan tahap keimanan yang kukuh. Sangat menduga iman bila nampak typo tapi tak boleh nak backspace. So lah asdfghjkl. Aku menaip ni pun madah mata tak lepas dari keyboard. Tapi aku rasa type slow slow sangat lah tak mencabar kan kan kan hahahaha! So lets speeding to the max XD

Tak. Sebenarnya apa aku merepek ni tengah hari Jumaat yang indah lagi sepoi sepoi ni. Entah. Sudah tentunya tiada emosi emosi jika menulis entry tanpa backspace ni. Kalau emosi mampuih semua kata kata nista kusta keluar. Ah persetankan semua. Malam tadi aku tidur awal. Tertetttt terlalu lah awal. Kenapa? Kerana wahaha! Boo lah lagi ==" Sakit  mungkin. Ahh aku. Bila masa je tak sakit hati kan? Tapi macam dah lali. Bila sakit hati, sumbat earphones, volume up sampai max. Dengar sampai tertidur sendiri. Tapi kalau nak berdedikasi sikit, amik wudhu, baca al quran. Tak un solat lah kan? Um ahhhh nak betulkan typo makin ytpo. Payah ahh! Ytpo pun boleh kekadang =="

Bukan apa. Klau kalau dilayan rasa sakit hati tu, makin menjadi jadi lah rasa tu. Macam manusia, makin kau suap makanan, makin gemuk ahh! Haha! Apa kaitan seyh. Haa ni nak cerita nak crita cerita cerita. Tak ada apa pun sebenarnya. Nak bagitau yang aku penat dah nak stalk sana sini. Bukan resign. Cuma berehat seketika untuk melapangg kan otak yang perlukan banak RAM untuk final ni wahaha! Banak apa seyhhh banak!?? Hai Banak! Ingin menyatakan aku mungkin busy 2 3 minggu mendatang. Tapi masih update blog. Apakah permainan di siru. Siru tu adik beradik Miru. Nama dia Siru-chan ahhhhhh! ==" Vangang typo.

Dah cukup. Sebelum aku memperbodohkan diri dengan lebih banyak typo typo baik berhenti sampai sini. Wa type slow slow macam siput pun ada typo. Parah parah. Lepas ni haaa tak ada apa lah. Lost idea wahahaha!

the Shoryie
zzzzzzzzzz shizzz apehal sampai sini pun nak typo =="
the Shortie
HafiSamsuri

September 17, 2012

Yesterday!

Assalamualaikum

Currently listening to Muara Hati followed by Take Over Control. Lately aku suka bukak max volume. Entah kenapa. Menghilangkan rasa sebal di hati mungkin. Serius hati ni merentan. Sungguh! Ahhh! Persetankan semua itu. Terasa nak tumbuk muka orang. Tumbuk sampai pecah. Biar muka tu jadi macam muka pecah tembok.

Dan satu hal yang lainnya yang buat aku sangat sebal hati adalah semalam. Erghhhh! Aku nak cerita pun buat menambah kesebalan di hati je zzzz! Tapi dalam geram, sebenarnya aku gembira. He was here yesterday. I mean, here. Cubalah cakap awal awal. Boleh la prepare apa apa yang patut. Tak la datang dengan lenggang kangkung. Aku memang lah pantang plan yang tak dirancang betul betul ni. Memang la kita merancang Allah tentukan. Tapi kalau kita sendiri yang tak merancang? What are you expect to get? So, next time sila jangan buat macam ni lagi. Tapi apa apa pun, terima kasih sebab sudi datang hulu ni. Dah stop sampai sini. Kalau nak teruskan, takut semua ke-tidakpuashati-an keluar. Lebih baik simpan sendiri.

Dan semalam jugak la kesebalan hati memuncak bila dalam bas. Omaigot!! Very la tak senonoh. Serious! Biarlah identiti dirahsiakan. Aku pun tak kenal. Ya Allah. Sumpah meluat. Aku rasa malu pun ada. Kau tak malu dengan mamat mamat bangla yang asyik tengok kau buat apa. Apa kau rasa bila buat macam tu kat dalam public transport haa? Bangga eh? Can go die. Kalau tetiba bas tu accident? Dengan korang macam tu? Kau tak rasa errrr.. Aku rasa bukan aku sorang je yang meluat kot. Semua orang dalam bas dah pandang lain macam je. Kalau korang bukan satu tempat study yang sama, patutlah batak sangat. Tapi kalau korang satu tempat study yang sama, tu namanya memang cari publisiti murahan. Aku pun bukan lah baik alim sangat nak bagi kau nasihat. Tapi beragak la oi. Public tahu public? Iman aku lemah. Aku hanya boleh mencegah dengan hati je laa. Sumpah drama korang memang tak sweet langsung. Aku rasa atok dengan nenek aku kat kampung tu lagi sweet. Aku tahu kau dah cukup besar nak fikir apa yang betul apa yang salah. Mungkin kau terdorong nafsu. Huallahu alam.

Lepas ni dah tak payah nak berjimba bagai. Nak dekat final dah ni. Wassalam.

the Shortie,
HafiSamsuri

September 13, 2012

Kemon Lahh Oih!

Assalamualaikum

Menjadi stalker blog sendiri. Dan baru aku tahu betapa menyampahnya entry entry aku terdahulu haha! Mungkin entry entry terkini jugak sedikit sebanyak masih belum menunjukkan kematangan. Bertambah kejiwangan. Masih banyak kekurangan. Masih terlebih perasan berkenaan diri sendiri. Maaf ye followers dan stalkers sekalian alam :D

Macam tak ada life lasseh entry dulu =="

September 8, 2012

Menanti Di Barzakh

Assalamualaikum

Pagi tadi mak aku call. Bertanya khabar tentang anak dara bongsunya ini. Pffttt! Bertuah sungguh diri menjadi anak perempuan bongsu dan mempunyai kakak yang sudah berkerjaya dan lagi seorang kakak kuat berjalan. Mentang mentang Legoland baru tersergam indah di Johor itu, dah mula la Kak Eca nak ajak pegi sana. Tu tak lain tak bukan memang Kak Hudda kena ketuk la tu hahaha! Ni aku suka ni aku suka. Tapi yang aku tak sukanyaaaaa... Time time nak final la nak ajak. Tau la dah habis final. Kalau cuti dia macam budak IPTA tak apa la jugak. Cehhh! Podachi luuuuu~ Lebih baik pegi after adik bujang aku tu habis PMR. Tapi Uniten ni gedik jibon ahhhh. Cuti kejap kejap je hmm. So, tak payah bawak Kak Eca la eh. Pegi sendiri dengan One Two Three Four Five six Seven Eight Nine Ten. Ehh! haha!

Intro aku merepek ni haishhh! Punchline dia sebenarnya nak cakap yang pagi tadi mak aku call. Nak sampaikan berita yang bekas guru besar sekolah rendah aku dulu dah meninggal. Malam tadi. Boleh dikira aku rapat jugak la dengan arwah cikgu sebab dulu time ayah aku jadi Penolong Kanan kat sekolah, bawah pimpinan arwah. And masa ayah aku sakit pun arwah ada datang melawat. Boleh dikira kawan baik ayah aku la. So, mari sama sama kita sedekahkan al-Fatihah buat arwah.

Terkadang, aku terfikir. Kita semua pasti akan dijemput oleh malaikat Izrail. Sudahkah kita sedia? Apa jadi kalau nyawa kita ditarik waktu kita tengah lupa Allah? Waktu kita tengah buat maksiat? Sempat tak kita mengucap? Sempat tak kita sebut "la illahaillallah"? Macam mana kalau kita tak sempat? Adakah kita mati dalam iman tu? Hmm 24 jam pertanyaan ni bermain di minda.

"Perjalanan rohku
Melengkapi sebuah kembara
Singgah di rahim bonda
Sebelum menjejak ke dunia
Menanti di barzakh
Sebelum berangkat ke mahsyar
Diperhitung amalan
Penentu syurga atau sebaliknya.

Ajal yang datang di muka pintu
Tiada siapa yang memberitahu
Tiada siapa dipat hindari
Tiada siapa yang terkecuali."

the Shortie
HafiSamsuri

Trouble Is A Friend

Assalamualaikum

It's about a friend of mine. And she's still my friend. No matter what. Dia adalah orang pertama yang aku tegur. Dia orang pertama yang nak kawan dengan aku. She is very humble. Down to earth. And she has high determination. Seriously! Dulu aku selalu seriau. Tercabar la senang kata kalau tengok dia study. Gilaaa kau kalau aku tak tercabar. Rival kot. And she's kinda person yang senang dijadikan kawan. Cuma aku je yang entah kenapa ada satu tahap aku tak boleh tengok muka dia. And I admit it was my fault. For almost 6 months we didn't have any serious conversation between us. Aku dengan dunia aku. Dia dengan dunia dia. But then, I realised that she was in front of me. Yes. She was the one who get flying colours in tests and exams. Dear Allah, I felt guilty for all those silence and bad talks about her.

Tak patut rasanya aku tak bertegur dengan dia. Mungkin dia terasa dengan aku sebab aku pernah tegur kesalahan dia hm. Entahlah. Mungkin kesalahan itu sejarah silam dia. People change right? Ya. Memang aku tegur salah dia dulu sebab aku sayang dia. Aku taknak dia terus dengan perangai lama. But then, I made the same mistake. Dah nak SPM dulu dia ada tegur aku. Dia cakap apa yang aku buat tu salah. I was speechless. Then I hugged her :") Ada jugak kawan yang nak tegur bila aku buat salah. After dia tegur, seriuosly dua tiga hari aku lost. I mean, aku sangat tak hirau dunia sekeliling. And I cried a lot. Yes I did. Aku tak tahu kenapa aku buat benda yang sama macam apa yang dia buat dulu. Benda yang dahulunya aku tak suka. Benda yang aku benci. But then, kenapa aku buat jugak? Bukan kerana iri hati. Bukan kerana mahu mengikut trend. Bukan kerana inginkan perhatian. Hanya kerana aku tidak mahir mengawal diri. Aku tahu apa yang aku buat tak betul. Dulu aku tegur dia but then dia tegur balik apa yang aku tegur dia. Paria kan ayat aku? Aku tahu. 

Bila difikirkan balik, she was right. Sampai bila aku nak macam ni. Ini salah. Sungguh! Seriously salah. Dan aku nak balik semula kepada aku yang dulu. Aku rindu aku yang dulu. And now she's having her great time with her new friends. Hopefully satu hari aku dapat jumpa dengan dia. And hopefully we can have a little chitchat. Hablu minnas wa hablu minaallah :)

Kawan,
Terima kasih sebab kau lah the only one yang tegur aku punya salah. Itu baru namanya kawan. Kau tahu apa yang aku buat tu salah sebab dulu aku pernah tegur kau jugak kan? :")

the Shortie
HafiSamsuri

September 2, 2012

Thissssss!

Assalamualaikum

Ehem hmm. Fuhh fuhh *tiup tudung* *flip* Dengan rasminya disahkan selama tiga hari bercuti, aku hanya menyentuh-nyentuh manja segala buku yang terdapat dalam beg. Oke adik adik, jangan tiru aksi ini jika anda semua dah nak trial trial tu semua. Memang mimpi je laa kalau nak score =="

It's all about a new friendship created. Tanpa dirancang. Tanpa dijangka. Tanpa komunikasi yang direct. Seriously, semuanya spontan gila. Just a few tweets and it was like pwooooof! Instead of gaining more followers, it's better to have a new friend that is willing to forgive and forget. We're friend now. Rasanya hampir 3 bulan kot hidup dalam keadaan syak wasangka dan raguragu. Macam takda life. Seriously. It's merdeka dude. Merdeka. Free from any negative thinking, right? And yeah. We should have merdeka between us too. And I was wrong all this time. Selalu misunderstanding here. Misunderstanding there. Too paranoid.. Too pathetic. I'm sorry for that. My bad. And girl, I feel much much better than previous days. Bila dah tak ada lagi adegan tarik tarik muka, perli perli kat twitter or apa apa sahaja yang end up buat masing masing sakit hati. I did that a lot ahaha! And I tried to mention you once, during the Independence's Eve. But then, I was too ego hikhik! 

Hai gadis bertudung litup,
Hi you. Yes you. It's you. The one who willing to accept me as your friend. Thanks. Even kita tak kenal mana pun. Tak apa. Jangan risau. Twitter ada ahaha! And like I said before, Johor tu kecik je. Tak besar mana pun. Ada jodoh kita hangout kat Legoland eh. Hamboihhhh! Kemain tinggi cita cita haha! Hopefully lepas ni kita boleh jadi kawan where I can call you slut and you can call me bitch. No no no! Too harsh. Cannot cannot. Kita budak baik kan? I hope we can be friend that will pray for each other. And I'll treat you the way I treat my bestfriends. I'm on my way to know more about you heee :D Seriously, kalau ada jodoh kita jumpa oke. Dan sampaikan salam saya kat kawankawan awak yang lain. Ohhh! And goodluck for your final exam. Wish all of you all the best. Fidunya wal akhirahh :)



Sesiapa yang mengikuti salasilah blog aku ni mungkin tahu siapa yang aku maksudkan. Even korang tak kenal siapa gerangan beliau. Biarkan sahaja ia menjadi tanda soal. Bagi sesiapa yang mengetahuinya, silalah jangan terkejut dengan post ini. Ini bukan rekaan atau dongengan. And like her friend said, "bila pergaduhan ni settle, one day, we'll be the closest friend ever ! " Let bygone be bygone, right? Buang yang keruh. Tak elok simpan yang keruh tu lama lama. Nanti busuk. Bila kita sedia memaafkan orang lain, Insya Allah dia sedia terima kita seadanya diri kita. And yes. I admit it. Krun is right. Krun knows me very well. Krun knows my name. Krun knows my story. Krun knows my behaviours. Krun knows what I like and what I dislike. I love you Krun.

the Shortie
HafiSamsuri

Happy 55th birthday Malaysia

Assalamualaikum

Harini dah 2 September. OMK OMK OMK! Lagi sebulan nak final oihh! Study pun tak lagi ni haihhlaa. Sempat berblogging pulak tu. Hamboih hamboihhh! Walaupun dah 2 hari lepas Malaysia merdeka, tapi sebagai rakyat Malaysia yang berjiwa, aku still nak post pasal malam ambang Merdeka kat Palam ni.



Nampak tak nampak tak ni? Ni Sebenarnya lampu bilik je. Diorang on kan lampu then jadilah macam ni. Memula niat di hati memang nak pegi dengan Fais and budak N3. Tapi bila kena kerah jugak turun, macam hareemmmmmm. Kitorang tau la nak turun. Tak payah nak bersuruh bagai. Macam budak kecik =="

Neway, sambutan pun oke laa. Tapi aku tak tahu nak buat apa kat padang kawad tu. So, aku tweet sepanjang masa ahahah! And sadis, esoknya tak dapat join #TwtUpMerdeka T_T

Selamat Berhijrah Sahabat


Assalamualaikum

Selamat berhujung minggu. Tapi hujung minggu yang ni paling berat hati hmm. Paling syahdu kot. Padahal baru je merdeka kan? I just on the phone with Mariatul Kibtiyah Saadon. Nah amik kau. Siap bold lagi tu. Dia suruh sebut nama penuh dia haha! Tapi nama kau belum boleh kalahkan Fais Nurnajwa Munawwarrah lagi hehe.

Mariatul Kibtiyah bt Saadon, I'm gonna miss you soooo badly lah girl hmm. It is like we have been stick together for almost ten years, right? Dari sekolah agama, sekolah rendah, masuk sekolah menengah pun even tak sama sekolah still kita rapat sebab abang Jaleel kan? Hmm.. And after SPM, kau lah antara orang yang paling rapat dengan aku sampai sekarang. Ingat time kita buat tiramisu? Time kita buat puding caramel <-- resipi Chek Ngah haha! :") And time kupas bawang putih jugak. Kau memang pekerja terbaik Chek Ngah. Patut dapat anugerah ni sobsss sobbsss. Maria, kau jaga diri kat sana oke. Ingat Allah. Ingat parents. Sila sihatkan diri anda. Sila tabahkan diri di sana. Sila ingat kami semua dia sini. Semoga dapat kecemerlangan dunia akhirat. Semoga dapat jadi yang terbaik buat diri sendiri. Insya Allah, kalau aku rindu kau, aku buat apa yang kau suruh tu. Kau pun buat yang sama kalau rindu aku okee :"D Maaf sebab tak dapat ikut hantar. Tak apa. Aku titipkan doa aku untuk iringi kau ke sana. Jangan risau oke sayang. Semuanya baik baik sahaja. Insya Allah, Allah permudahkan. Mungkin perubahan cuaca buat kau tak sihat. So, banyak banyak minum air mineral oke. Memang la kalau kau terus minum tak baik on time nyaaa pun zzzz.. So, kalau rindu kami, ringan ringankanlah bibir untuk mendoakan kami di sini. Selamat berhijrah sahabat :"*

And next, Nurul Husna Nor Aripin. Aku tak tahu kau fly bila. Rajin rajin la contact oke. Neway, sorry sebab masa korang nak raya rumah aku haritu, aku takda kat rumah. And now aku tak tahu la bila lagi dapat jumpa.

Razznie Elyssa, hi budak kurang tinggi jugak. Belajar rajin rajin. Jangan kau bantai tido pulak kat sana eh hihi. And aku rindu BP13, BP 14 and BP 15. I mean, rindu sangat sangat sangat. Kat sana jangan lupa aku eh. I love you :)

Farah Farizah, Amira Fathin Aqilah. Hi homeroomates tercinta. Sesungguhnya vice president homeroommu ingin meminta maaf jika telah melakukan kekhilafan atau kesalahan sepanjang mengendalikan homeroom. Dan sebagai kawan, aku nak minta maaf kalau aku ada sakitkan hati korang or buat korang kecik hati. Neway, jaga diri elok elok kat negara orang.

Next, Nur Izzah Syahira! My sayang buah hati intan payung segalanyaaaaa. Sedih tak dapat jumpa Izza before Izza fly hmm hmm sobss :"( Tak apa la kan. Nanti kawin jangan kawin senyap senyapkat sana. Balik Malaysia dulu,. Jemput kiteeeee tauuu! Sila post kad jemputan anda di rumah. Bukan post di fb atau tayang di Twitter haha!

And to Hidayah Hamid, Abie, Syazana, Atengg, Aina and kawan kawan lain yang akan fly jugak, jangan lupa kitorang yang masih di sini. Semoga Alah permudahkan kerja korang. Perjalanan hidup kita masih panjang. Setiap dugaan yang Allah beri, pasti ada hikmah di sebaliknya, kan? Percaya lah.

Last two days, I made a video montaj. Tapi kan kan kan hmmm.. Video tu hilang. Pwwooof! Hilang sia sia macam tu je hmm. So , I decided to make another video this morning. Enjoy it. Amatur amatur =="




Sorry kalau video agak macam hmmm hmmm hmmm tetttt hahha! Jangan nangis nangis tau! That's all from me. Salam sayang untuk semua. Muahhh! :*

the Shortie,
HafiSamsuri