October 6, 2012

Just An Ordinary Post

Assalamualaikum

It's Saturday and I still haven't finish my final exam and still leisuring around with this Pooh. And it is niceeeee! Tak nice sangat pun sebenarnya sebab aku lapar zzz.. Sangat malas nak melangkah keluar dan turun pergi makan. Dan hari ni nak buat date dengan Muar wohoo! Segan lah aku nak jumpa Muar. Dah berapa kali dia datang sini tapi aku tak ada kesempatan nak jumpa dia before ni. So, hopefully hari ni dapat jumpa dia, kan Muar kan kan kan?

Dan sesungguhnya hari ini sangat lah positif dan seharusnya jadi positif. Kita yang menjalani hari hari kita. Kita yang kawal minda kita, bukan minda yang kawal kita. So, maksudnya bangun pagi jangan fikir nak cari kesalahan orang. Bangun pagi jangan nak fikir negatif je. Bangun pagi jangan nak fikir masalah orang lain. Cubalah bersyukur sikit bila dapat bangun pagi tu. Daripada tak bangun bangun, mana kau nak? 

Currently listening a talk of Prof Dr Muhaya about women. Wanita. Wanita yang dijaga maruahnya oleh agama kita. Seseorang yang patut dihormati. Tak payah nak bercerita pasal diri sebagai girlfriend orang la. Apatah lagi isteri orang. Jauh lagi perjalanan. Tu nanti bawah bawah sikit. Ni cerita pasal wanita yang paling banyak berjasa kat aku dulu. Let's talk about our supermom. I mean, my supermom. Pagi tadi mak aku call tanya pasal final hmm hmm. Alhamdulillah. All is well. Insya Allah. 

Dah tu je nak cakap sebenarnya sebab dah pergi lunch. Sumpah lapar zzzzz.. Dah dengan bangganya aku dah siap packing barang wehooo! Kbye. Assalamualaikum.

the Shortie
HafiSamsuri

No comments: