October 21, 2012

Those 4 Days (Day I)

Assalamualaikum

It's 0016 and I'm still waiting. Inilah yang dinamakan bahana ConvoFair atau pun bahana games atau bahana Arsenal lah mungkin aku pun tak tahu lah. Once be a boy, always be a boy. I'm a girl. So, I should attract to a boy, right? And back to basic, boys always be boys. Dan dek kerana menunggu punya lama, I decided to drop by to Dr Harlina's blog just now. Lama gila berhenti kat sana. She is a gorgeous mommy. I adore her thissssssssssss much! Oke stop about B's mommy and B's daddy yang super duper awesome tu. Now, tune to my 4 days vacation lah sangat yang awesome lah sangat yang memang sangat lah gamble.

So, lets get started with the gamble plan A made by me. Segala galanya telah dirancang rapi bersama rakan sekerja sekepala yang sanggup layan kerenah aku yang mengada nak jugak buat plan ni cc Anissheyra haha! Thanks sebab sudi bagi pinjam bilik untuk beberapa malam tempat menumpang kasih sayang dari katil dan bantal kau untuk meniduri diri ini. This plan was made a week before the actual event. Maksudnya dalam pada tengah final exam tu lah plan ni terbina dengan jayanya. And so telah terbelinya tiket ke Bota/Sri Iskandar pada jam 5 petang bertarikh 13/10 dari Klang. Sepanjang perjalanan dari Klang tu memang tak lelap and I kept texting Anis. Asked her this and that. Me was so chicken lah that time. Bukan apa. Takut termiss apa apa info, ada jugak tak sampai nanti. Kalau tak sampai lepas tu kena kidnap? Haaaa acanooo? Kau nak bagi tebusan? Ehh!

Then Anis tanya boleh tak kalau nak turun depan UTP. Then I was like oke no hal as long as sampai kat V5 tu haha! Right under jejantas yang siap ada trademark tu pakcik bas berhenti. Tunggu Anis ada la dalam 15 minit. Kesian dia dari bilik berjalan ke depan. Dah la time tu renyai. Sorry Anis sorry. And on our way to V5, I gave him a call. Asked him for a dinner. And yaaa he was like "zzzz what are you talking about zzzz oke oke jom jom dinner" Then jalan sambil borak dengan Anis sampai lah depan masjid and he called me. Bertanyakan soalan yang sama berulang kali. "Ni kat mana ni? Serius la serius" Haaaa baru nak perasan ke bang? hahahahahah! Padahal aku siap berborak dengan Anis tu still tak perasan lah tu kan. Then dia angkut kitorang berdua pegi terminal Sri Iskandar sebab nak hantar Syaker balik Pontian.

Haaa yang si Syaker ni pun satu. Masuk kereta je "Hai madu hai madu" hahahahahaha! zzzzzz.. Madu manis kan kan kan? Sooooo lewlsssss me. Dah siap hantar Syaker, dia pergi merayap dinner di dengan member member dia and aku Anis FizaYahya pun pergi dinner jugak. After that baru kitorang keluar entah pergi ke mana malam malam sampai kena kejar dengan ghost rider. Cendol punya ghost rider. Selama dalam kereta tu jugak lah telinga ni mendengar dia bebel bebel eheee. I miss that actually. Punya panjang bebelan mengalahkan cacing pita. Then we had a super late supper. Mok, lu meratah somtam macam makan mee apa cerita broooo? haha! Then, barulah balik bilik semula and I slept at 3 am on that day. Penat bak hianggggggg sampai nak tidur pun tak boleh.

So, that's the end of my day 1 on this crazy and gamble vacation hahaha! I'll update the rest oke babiesssss. No worry.

the Shortie,
HafiSamsuri

No comments: