December 31, 2012

I'm Not In The Mood To Put The Title. Thankyou.

Assalamualaikum

My 30 December was just nice. Spent time with family before going back to palam this Tuesday. And slept as usual without taking bathe. Then woke up at 1.00 am to take bathe. Freezing. Shivering. Yet refreshing. That is my definition of my 30 December, just nice..

Until this shitty news suddenly approached me like thunderstorms  Too hyperbola. But, how cares. Frustrated. Disappointed. Annoyed. Betrayed. Hmphhhhhh! 
But, why dont you tell me the truth? Afraid that I'm gonna be mad at you? Ahhh! Have you see me mad, like seriously extra mad at you? Do you remember each word that came out from your mouth? Yes. I do remember. 

0448hour

December 30, 2012

Early Marriage

Assalamualaikum

Title macam title nak buat open essay untuk BEL. Ni kalau Umi ke Cikna baca ni boleh la buat idea nak hantar kat Puan Lizana haha! Sekarang mood masih cuti so takda mood nak selak selak manja semua nota. Ada la sikit. I mean, sikit yang benar benar sikit. Itu pun tenung nota physics chemistry je. Lepastu, tweet tweet tweet youtube. Rasa hati melompat lompat tengok orang berzapin. Nampak la Johor tulen kat situ.

Oke ni bukan agenda utama yang nak diketengahkan. Last  few days jumpa Fariza. Time tu tengah lepak lepak makan froyo dengan Latep. And that time I was like, "kan bagus kalau Pekja ada kat sini. Boleh lepak lepak gossip" Then all of sudden nampak Wawa and other two girls. Nampak yang rendang rendang sikit tu, sah confirm Pekja. Bukan nak perasan aku kat situ pun. Pergi sergah sikit. Nasib baik lah nasib baik tangan dia tak ringan macam dulu lagi haha! 

:)
Having a little chitchat. Biasalah perempuan kalau dah jumpa, borak kami gossip memanjang. Peace. Tak mahu marah marah. Nanti kena jual. Rasanya kalau tak jumpa Pekja, aku pun tak tahu ada senior yang dah kahwin. Our senior by two years in Dato. I can recognise him until Wawa showed he his profile. Boleh la ingat sikit sikit. Sikit je la. Aku dulu mana rapat dengan senior. Senior pun tak kenal. Well. Budak nerd lah katakan dulu. Tak amik port aku hal hal senior junior ni haha!

20. Umur yang cukup muda untuk kahwin? Jodoh dia dah sampai. Nak tunggu apa lagi. But I'll consider to get married that soon. Datsun? Topik ni selalu dikupas sekupas kupasnya kalau aku dengan Fais. Masing masing otak fikir nak kerja dulu. Let see, kalau kahwin awal, we're still students,right? Celah mana nak focus study. Balik rumah jadi isteri. Tak susah pun sebenarnya. Ikut individu lah kan. Siapa dah bersedia, harini masuk meminang esok terus kahwin. Kalau lah ada CEO Petronas nak kat aku, esok pun boleh kawin. But, I'll stick with my CEO ewahhhhh! Kgatal.

Kalau yang kahwin muda ni semua rata ratanya si suami dah berkerjaya tetap. Dapat income tetiap bulan masuk. Tak pun si isteri anak orang ternama. Tak pun dedua kaya. Ibu bapa tak ada tanggungang lain. Yang penting dari sudut ekonomi tu tak ada hal la nak support keluarga baru. Tak menjejaskan ekonomi ibu bapa. Ni pendapat aku je la asal kahwin awal ni. Tak salah kan? Tapi bagus jugak kahwin awal. Elak maksiat. Daripada terus bergelumang dengan dosa, baik kahwin terus. Jalin hubungan halal, Allah pun redha. Sekian. Assalamualaikum.

HafiSamsuri Cemerlang,
30/12/2012-1050AM

December 26, 2012

Finale

Assalamualaikum

Just make a short post to wish all the best for those yang dah nak final exam tu kan. Belajar rajin rajin oke kawan kawan. Make your parents proud. Make them happy. Special dedicated to:

@Mirumuhamad & sewaktu dengannya
Syazana Aqilah
Fareha
dan semua kawan kawan yang bakal menduduki final exam.
Sorry ramai. Tak ingat nama hihi!

All the best guys. Goodluck. Have faith on Allah. InsyaAllah, Allah permudahkan segalanya. Jaga solat. Jaga perilaku. Jaga adab. Jaga bahasa. Betulkan nawaitu. Sekian. Assalamualaikum.

HafiSamsuri Cemerlang,
26/12/2012-0505AM

Reasons Behind My Smile

Assalamualaikum

Ini lagi satu entry jiwang. Tengok title taknak kalah. Kau hadoooo title geli macamtu? Moh leee kita sama sama menjiwangkan diri.

Lewlsss dedua muka bajet cool apehal? -..-
Just having some celebration. Buying this and those. Benda pelik pelik pun aku nak tengok entah kenapa. Nak tengok Jack Reacher tapi tak jadi sebab aku taknak. Buat apa nak tengok Jack Reacher kalau hero cerita tu dah ada depan mata kan? Blerghhhh~ Ini ayat penyata yang menipu mungkin. No no no la. I just wanna spend some precious moment with him. Bukan senang nak dapat jumpa. Ye dok?
Lepas habis makan jenjalan makan dan makan, it's time for football pulak. Tiba masanya diri diduakan. Arsenal first, me second. Tu pun dapat tengok last ten minutes je. Oke Miru oke. Nevermind. I dont mind. Let's have camwhore here and there haha! I dont even watch the game. Just jadi tukang tolong tengok masa je. Siapa suruh tak bawak spec kan bang kaaaan~



Thanks. Sebab dapat spend time even dah nak final kan. I mean, really really dah nak final. And send my terima-kasih-banyak-banyak-sekalung-budi to orang minyak weheheheh! Tanpa orang minyak, tiadalah senyuman saya haha! I dont know what am I talking about. Inilah yang dinamakan dating tanpa perancangan yang rapi dan jitu. Apakah? Abaikan. Tempat? Masa? Rahsia. Sila jadi agent FBI jika ingin tahu selanjutnya. Sekian. Assalamualaikum.

HafiSamsuri Cemerlang,
26/12/2012-0426AM

December 18, 2012

Undefined Feelings

Assalamualaikum

AMARAN: Post ini mengandungi unsur unsur kegelian kemengadaan kegedikan kejiwangan tahap petala. Segala tindak balas dan reaksi yang akan muncul secara spontan adalah tanggungjawab sendiri. Pihak kami tidak menyediakan modus perandi yang selengkapnya jika berlaku apa apa komplikasi. Sangat tidak disarankan untuk ibu mengandung, mungkin berpotensi terus terberanak depan laptop. Sekian.

Very very first picture together -..-
18 Disember 2011 - Mengimbau kenangan satahun yang lalu. Si gadis bersandar di pintu bilik. Phone bersambung wayar masih ditelinga. Mendengar setiap bait bait perkataan yang diucapkan, persoalan persoalan yang diutarakan. Hingga satu detik, 2.00AM, persoalan yang sekian lama ditunggu singgah ke gegendang telinga. Mata si gadis yang tadinya hampir lelap tiba tiba segar bugar. Jantung berdetak tidak mengikut irama yang tepat. Mimpi apa di pagi buta itu. Entah. Undefined feeling katanya.

18 Disember 2012 - Kyaaaaaaaaaaaaaaaa! *lempang diri* Tak sangka baru setahun. Ini mungkin gaya amatur baru bercinta. Kebatakan kebarangkalian. Ahh abaikan saja aku di situ. I was a noob girl back then. Dont know how to express feeling. Dont know how to confess my love. Just having crush here and there. Until I met this taff and super tall boy. With sense of humour, he chills my days. Padahal baru setahun jagung. Bak kata Wawa, anniversary yang sulung. Pun boleh la Wawa haha! 

Ni kalau ada anak kecik umur setahun dah pandai jalan jalan jatuh bertatih ni. Sama la dengan kitorang. Ingat bercinta tu 24/7 sweet? 24/7 kena ilapchiuuu ilapchiuuuu segala? Nehi babuji nehi mamaji. Must admit it masa awal awal dulu rasa sangat la teruja yet so feaking awkward. Because we started as a friend. Kawan yang selalu menganjing aku. Ini tidak adil tidak adil bagikuuu~ And teringat ada satu moment when we walked together to aspuri, and he waited for me in front of the phonebooth. I knew there were couple of eyes kept staring at us. Padahal dia tunggu aku sebab aku nak bagi daging burger je. Salah aku jugak tak suruh dia tunggu kat DS. And lagi satu tragedi hitam yang berlaku depan AP2. Biarlah kami dan beberapa pasang mata sahaja yang tahu. Malu yang teramat pada ketika itu.

2-12-2011 It was a great night :)
Dalam setahun je macam macam benda jadi. Pengecualian PLKN? Ini lucu. Meeting after SPM result. The Muppets. Crying while waiting the bus. He knows the best how much I hate to wait for the bus and I might end up with tears. Yang paling gila mungkin time aku datang Tronoh after final last October. Alone. With the helps from Anissheyra. It was the most insane plan. Kena bebel la jugak time sampai sana haha! But it was fun. Yaa I really want that kind of funny huhuhaha moment. Shall we do it again next time? Perhaps. Some people might know the history between me, him and her. Seriously immatured tragedy. But experience makes us matured, right? And I realised how stupidumbdumb the conflict we had last time. Degil? That is me. Really me. Me and always be me. But day by day, I learnt how to obey and follow other people's advice.

Kini, masing masing jauh. Berjumpa apatah lagi. Bila nak jumpa? Masing masing bajet bila nak cuti. Sorang di hutan belantara sorang di atas puncak. Line Maxis sepertinya dengki setiap kali sedang berborak. Pasti dan pasti perbalahan sering berlaku. Sedar diri ini tak setandingan mereka mereka yang di sana. Sedar diri ini tak sehebat mereka di sana. Sedar diri ini tak sesempurna yang di sana. Terasa insecure. Wajar sahaja jika nafsu amarah sering melanda. Chillex la kan. I'm not beautiful like you. I just beautiful like me. Bro, selagi lu percaya wa tak buat macam macam, wa percaya empat kali lipat lu tak buat macam macam jugak. Rileks. Aku tak mahu jadi seperti perempuan gila yang menjadi hamba kepada cinta dunia. Terlalu taksub dengan cinta sehingga merosakkan diri sendiri. Bercinta bercinta jugak. Tapi jangan sampai cinta dunia melebihi kecintaan kita kepada yang memberi rasa cinta di hati ini.

And hopefully we can achieve our mission,
the engineers. Amin.
And this last words are for you Mushy, the Cockatoo, phrait, muay thai or whatever names that I always call you. You always be my CEO in my heart. I'll try to give my hands if you are in need. I'll give my ears if you have something to talk. I'll be silent listener. Thanks for your support. Lets be catalyst for each other. Ayat catalyst catalyst ni macam menganjing diri sendiri yang kurang berkimia dengan chemistry nampak gaya haha! See you this coming holiday oke Cockatoo. I'll be waiting. I love you for a thousand years~ Ecewahhhh gwaa -..- Oke dah. Assalamualaikum.

HafiSamsuri Cemerlang
18/12/12-0455AM

December 16, 2012

Runningman Palam

Assalamualaikum

Nice weekend with not nice body condition. Ini semua gara gara Runningman lah katanya. Yaa Runningman ruined my body. Zemmit! Yet, it still the most memorable moment ever. Walaupun, segala cacian yang engkau berikan membuatku rasa kosong kosong ongg onggg~ Serius lah serius! Banyak cacian kot semalam. Tapi aku tak mencaci lah kan. Maaf semua maaf. 


Sila abaikan duckface yang macam hareeeee tu. Geli aku tengok. So, this is my teammate. Sebenarnya aku ni bidan terjun je. Ganti orang yang tak dapat join game ni. Pakai tangkap muat je masuk. Dengan pakai kemeja. Ahh boleh pergi meninggal. Suka hati aku lah nak pakai baju apa. Boo me booooo! Malu segan tersipu sipu semua ada. (→_→) (←_←) Orang lain pandang  macam ni je cehhhhh! Ah peduli peduli peduli. Mungkin mencari publisiti dan promosi diri lah gamaknya aku ni haha! Comel apa main Runningman pakai kemeja. Kau hadoooo? Tak hadoo baik diam. Ini baru namanya heroin Malaya. Baru rare.

Acah acah Ji Hyo celup

Main game ni saja suka suka lepaskan stress barangkali. Lepaskan stress tang celah mana aku tak tahu. Tambah stress lagi adalah dengan dua tutorial tak siap lagi. Mati esok kena sembelih sorang sorang nanti. And yesterday we got some discussion about the tickets. And I dont know whether I have class on Friday evening or not. We'll see later. Kalau ada, balik malam Jumaat tu boleh tak? Btw, dota is koheollzkahjidkuejkaijaujkalaiujsksdukwol!! I dont know what does it mean haha! Sekian. Assalamualaikum.

HafiSamsuri Cemerlang
0858AM-16/12/2012

December 12, 2012

Ini Bukan Cerita Lelucon

Assalamualaikum

I'm not sleepy yet. Ini keajaiban sungguh berlaku di malam 12/12/12. Biasanya pukul 12 dah selamat bermimpi kawin dengan Tom Cruise celup dah haha! But tonight I'm waiting for someone to finish up his drama practice and until now he hasn't show up yet. Fyi, I never close the windows. I never switch off the lamps. I never be the only person that awake in the middle of night haha! Because he such a cockatoo. Keep repeating "jangan tidur lewat" every single day. And those words make me realise that he such a good cockatoo. No worries. I'm glad that you're concern.

For some reasons we smile. For some reasons we had some fightssssss. For some reasons we threw bad words. No. We never curse. We never throw out bad words, right? We only say sarcastic words, isn't it? I did it a lot muehehe! And sometimes, my attitude makes you feel annoyed. I mean, too much ignorance. Ahh just ignore those shaitooo thingy. I never ever ever want to make you feel like arghhhh by saying that "you must be like this" " you cant be friend with this girl" "your life is just college campus cafe" "you cant make jokes in class" "you cant unmention with that girl" "you cant blaa blaa blaa" " you cant this you cant that". Dher, boleh kencing manis oii gwa kalau hari hari macam tu. As long as you know that there is someone that always think about you. Investigate each of your word. Observe your haha hewhew haish puii zzz krohkrohh so on and so forth.

People can hate me. They dont really know me. Pernah salam tangan aku? Tak pernah? Pernah makan sesudu dengan aku? Tak pernah? Haa baik kau diam jangan banyak bising. If you want people to respect you, please do the same. What you did, you get back. Nak rasa masuk dalam kasut aku biar kau rasa sakitnya hati? Silakan. Kasut aku size 5. Apahal aku emo entah haaha! Tak tak. Gimik je. No. Just people tend to judge other on the social networks. Kalau nak judge guna gambar kat social networks ni tak payah cerita la kan. Camera360 adalah gadget utama. Ada yang terasa? Boleh highfive sekarang. Aku pun guna haha! Sekian. Kbye.

Ini trick. Tipu tipu tipu!
HafiSamsuri Cemerlang

Hello Today

Assalamualaikum

Today is 12/12/12 and yaaaa obviously people are busy tweeting this and that about this 12/12/12. Having anniversary with their beloved one. Having some quarrel? So lame gaduh 24/7 laa. Having tutorial to do. Doing some revision for final. Selamat maju jaya. Giving birth? Nahhh! This is no no no for underage. Jangan nak ikut sangat pengaruh anak anak si MakTakBetul tu. Rosak rosak. 

And me? What am I doing here? Inilah yang dinamakan inersia keseronokan mendapat line internet dari pagi tadi. Mentang mentang public holiday kan tadi. Memang melagha je la dari pagi. Actually dah start melagha dari malam semalam dah pun. Pegi Angsana semata mata untuk secawan latte cincau, secawan milk tea cincau and mango cincau. Lepastu melepak. Tak cuci mata. Ya tipu. Serius tak. Tipu. Tak. Tak. Tak. Malam kot. Tak nampak apa apa hihi! And the best part was the truth session haha! Dupdap Alia was really dupdap last night. That not-so-brave thingy made us screamed like heoll. Plus CC. And we were having yadaa yadaa yadaa this and that and kyaa kyaaa whooooaaa! Heart beats like asdfghjkl boing boinggg! K enuff.


So, this is the result muahahahha! Even though I had to answer the nature calls for many time last night. I mean, sooooo many many many time. Shittooo E-coli bacteria is really zzz. I hatchiuuu! Please stay away from my food please. Tapi kalau tak pasal bakteria tu, sampai sekarang masih tak bertegur kot. Ego kan aku kan. So sekarang E-coli beats the ego. Boleh baling ego jejauh kot rasanya. Sekian. Assalamualaikum.

HafiSamsuri Cemerlang
0119AM-12/12/12

December 6, 2012

Testing

Assalamualaikum. Wohoooo! Oke dah. Saja nak blogdroid ni. Oh dan wish me luck for this semester. Dalam class BEL dan harini, my name is Nicola Grigg. Nak tahu siapa? Cer google hihi!

December 2, 2012

Hello The Other New Me

Assalamualaikum

Hello December. Hello sem II. Hello Tangga Kejayaan. Hello FSK 1,5. Hello FF2. Hello cafe cafe. Ah persetankan semua itu. The most important thing now is, hello the other new me. Aku masih sama. Cuma semangat dan cita cita sem ini harus diubah. Perangai dan segalanya. Hoishhhh! Insya Allah. Tinggalkan segala perkara perkara perkara perkara  yang lagha. Buat rasa tak puas hati. Buang hasad. Buang yang negatif. Always be positive. Gunakan masa dengan sebijak bijak bijak bijaknya. Kalau boleh, makan sambil baca buku pun tak apa.

And just now Nuna tweetjacked me and why Nuna why why whyyyyy? Bersungguh aku nak kekalkan puasa tweet haha! Watlek ahh. Aku ada ke aku tak ada bukan ada orang kisah pun kan. So, lebih baik lah aku tak ada kan kan kan? And proudly presenting, Syed Illah al-Yahya hoyeah hoyeahhhh! Lecturer baru chemistry. I like uolsssss! Sumpah teruja. Oke dah. Banyak sangat nak diulas. Sangat banyak. Nanti je aku ulas. Salam hormat. Sekian. Assalamualaikum.


Ini muka sem II di kala mahu ke membeli barang barang keperluan di Tesco berhampiran yang mengambil masa kurang lebih 2 jam untuk sampai. Sungguh pedalaman dan ceruk ini Puncak Alam. Tak apa. Satu sem je lagi. Chill lah kan. Senyum senyum. Doakan senyuman ini kekal walau apa cabaran menimpa. Insya Allah.

HafiSamsuri Cemerlang,
2332PM-2/12/2012