December 18, 2012

Undefined Feelings

Assalamualaikum

AMARAN: Post ini mengandungi unsur unsur kegelian kemengadaan kegedikan kejiwangan tahap petala. Segala tindak balas dan reaksi yang akan muncul secara spontan adalah tanggungjawab sendiri. Pihak kami tidak menyediakan modus perandi yang selengkapnya jika berlaku apa apa komplikasi. Sangat tidak disarankan untuk ibu mengandung, mungkin berpotensi terus terberanak depan laptop. Sekian.

Very very first picture together -..-
18 Disember 2011 - Mengimbau kenangan satahun yang lalu. Si gadis bersandar di pintu bilik. Phone bersambung wayar masih ditelinga. Mendengar setiap bait bait perkataan yang diucapkan, persoalan persoalan yang diutarakan. Hingga satu detik, 2.00AM, persoalan yang sekian lama ditunggu singgah ke gegendang telinga. Mata si gadis yang tadinya hampir lelap tiba tiba segar bugar. Jantung berdetak tidak mengikut irama yang tepat. Mimpi apa di pagi buta itu. Entah. Undefined feeling katanya.

18 Disember 2012 - Kyaaaaaaaaaaaaaaaa! *lempang diri* Tak sangka baru setahun. Ini mungkin gaya amatur baru bercinta. Kebatakan kebarangkalian. Ahh abaikan saja aku di situ. I was a noob girl back then. Dont know how to express feeling. Dont know how to confess my love. Just having crush here and there. Until I met this taff and super tall boy. With sense of humour, he chills my days. Padahal baru setahun jagung. Bak kata Wawa, anniversary yang sulung. Pun boleh la Wawa haha! 

Ni kalau ada anak kecik umur setahun dah pandai jalan jalan jatuh bertatih ni. Sama la dengan kitorang. Ingat bercinta tu 24/7 sweet? 24/7 kena ilapchiuuu ilapchiuuuu segala? Nehi babuji nehi mamaji. Must admit it masa awal awal dulu rasa sangat la teruja yet so feaking awkward. Because we started as a friend. Kawan yang selalu menganjing aku. Ini tidak adil tidak adil bagikuuu~ And teringat ada satu moment when we walked together to aspuri, and he waited for me in front of the phonebooth. I knew there were couple of eyes kept staring at us. Padahal dia tunggu aku sebab aku nak bagi daging burger je. Salah aku jugak tak suruh dia tunggu kat DS. And lagi satu tragedi hitam yang berlaku depan AP2. Biarlah kami dan beberapa pasang mata sahaja yang tahu. Malu yang teramat pada ketika itu.

2-12-2011 It was a great night :)
Dalam setahun je macam macam benda jadi. Pengecualian PLKN? Ini lucu. Meeting after SPM result. The Muppets. Crying while waiting the bus. He knows the best how much I hate to wait for the bus and I might end up with tears. Yang paling gila mungkin time aku datang Tronoh after final last October. Alone. With the helps from Anissheyra. It was the most insane plan. Kena bebel la jugak time sampai sana haha! But it was fun. Yaa I really want that kind of funny huhuhaha moment. Shall we do it again next time? Perhaps. Some people might know the history between me, him and her. Seriously immatured tragedy. But experience makes us matured, right? And I realised how stupidumbdumb the conflict we had last time. Degil? That is me. Really me. Me and always be me. But day by day, I learnt how to obey and follow other people's advice.

Kini, masing masing jauh. Berjumpa apatah lagi. Bila nak jumpa? Masing masing bajet bila nak cuti. Sorang di hutan belantara sorang di atas puncak. Line Maxis sepertinya dengki setiap kali sedang berborak. Pasti dan pasti perbalahan sering berlaku. Sedar diri ini tak setandingan mereka mereka yang di sana. Sedar diri ini tak sehebat mereka di sana. Sedar diri ini tak sesempurna yang di sana. Terasa insecure. Wajar sahaja jika nafsu amarah sering melanda. Chillex la kan. I'm not beautiful like you. I just beautiful like me. Bro, selagi lu percaya wa tak buat macam macam, wa percaya empat kali lipat lu tak buat macam macam jugak. Rileks. Aku tak mahu jadi seperti perempuan gila yang menjadi hamba kepada cinta dunia. Terlalu taksub dengan cinta sehingga merosakkan diri sendiri. Bercinta bercinta jugak. Tapi jangan sampai cinta dunia melebihi kecintaan kita kepada yang memberi rasa cinta di hati ini.

And hopefully we can achieve our mission,
the engineers. Amin.
And this last words are for you Mushy, the Cockatoo, phrait, muay thai or whatever names that I always call you. You always be my CEO in my heart. I'll try to give my hands if you are in need. I'll give my ears if you have something to talk. I'll be silent listener. Thanks for your support. Lets be catalyst for each other. Ayat catalyst catalyst ni macam menganjing diri sendiri yang kurang berkimia dengan chemistry nampak gaya haha! See you this coming holiday oke Cockatoo. I'll be waiting. I love you for a thousand years~ Ecewahhhh gwaa -..- Oke dah. Assalamualaikum.

HafiSamsuri Cemerlang
18/12/12-0455AM

No comments: