January 20, 2013

Entry Ini Sudah Bermotif

Assalamualaikum

Entry tengah pagi buta sudah bermotif. Baru tersentak dari lamunan tidur. Having nightmare is so effing annoying blerghh blerghhh~ And the worst nightmare is when you slept without taking any meal for dinner. And your tummy starts making those unwilling sounds. This is even blerghhhh-er!

As mentioned before, lately aku kuat sentap. Sikit sikit terasa. Dulu tu kuat sentap jugak. Tapi sekarang sentap kali ni lain macam sikit. I mean, lain macam banyak la kot. Maybe it is more to heart feeling. Suka touching tak tentu pasal. Sensitive sangat puiii~ Hormon apa tak stabil aku pun tak tahu. Mungkin perlu suntik hormone baru nak biar tak selalu terasa. The problem now is not the new hormone, tapi sebab aku menulis tengah tengah hening pagi buta ayam baru start berkokok. Memang semua rasa jiwang keluar muahaha! Nampak je muka tak kisah tapi dalam hati ada taman, siapa yang tahu kan? Miru sorang yang tahu. Kgedik.

Sebenarnya sangat terasa dengan seorang hamba Allah ni. Identiti dirahsiakan. Jantina dirahsiakan. Ketinggian dirahsiakan. Berat badan dirahsiakan. Siapa yang tersentap baca, dialah orangnya. Tak ada orang makan kuah kari rasa air kopi. Nak dijadikan cerita, I'm suffering from this disease called half-die overthinked depression syndrome. Kalau pergi jumpa doktor senang je kerja doktor tu. Dia bagi ubat tidur suruh tidur selama mana boleh tidur. Membazir je buang masa untuk tidur. Baik baca Al-Quran ke zikir ke. Dapat pahala. Tak cerita dia sekarang ni I dont know whether this sydrome ni wujud ke tak kan so let's assume syndrome ni wujud la, kat aku sorang je. Sahaja. Sahaja.

Rentetan kisah perjalanan kehidupan yang penuh pancaroba. Bila kita sedang berada dalam satu situasi di mana terasa diri ni kerdil, we might need some motivation from other people. Expected people. Orang yang rapat dengan kita. I'm the one who rarely share my secret with parents or siblings. So, the biggest share holders are those girlfriends and only boyfriend ehekk hekk! Tapi kan tapi kan lately kan, something goes within my plans. Allah has his own plan for me. And what I need the most right now besides family support is moral support and few motivated advice from someone that knows me well. Really well . Luckily I have those R3303 girls. Love you mumumuaaaah!

Kalau bab bab macam ni, I feel like I have a capital L on head. Fais pernah cakap, kalau gaduh dengan Miru tak macam ni pun. Kalau gaduh dengan Miru I'll try my best to smile. Acah acah taff lah kononnya puuii~ I write to express my feelings. Tapi tak tahu kenapa entry ni seperti tak membantu banyak. Banyak lagi masih dipendam. Sekian. Assalamualaikum.

Eyyoo girl~ Fake the smile ;')

Hafisamsuri Cemerlang
20/01/2013-0940AM

No comments: