January 19, 2013

Entry Tak Bermotif

Assalamualaikum

Johor hujan. Pontian hujan. Hati ini turut hujan. Mata hujan? Tak perlu dipersoalkan lagi. Lately, I've been too sensitive. Too much sensitive. Entah. Mungkin masih boleh bergelak gelak. Masih boleh tertawa sana sini. Tapi dalam diam, hanya mampu menarik nafas panjang dan menghela bersama airmata. Macam badut. Senyuman terukir di bibir tanpa disedar cat di muka runtuh dek airmata yang jatuh. Bodoh bodoh berlakon. 

Acah acah dulu depan Fais tak boleh nangis. Kena macho. Tak ke mana pun macho tu. Fais pro bab bab detect perasaan orang lain ni. To be honest, I felt so sad like asdfghjkl. Entah la nak cakap macam mana. Tapi awal awal, rasa down tu of course lah kan. Dalam situasi macam ni, yang diperlukan hanyalah kata kata positif., insan insan yang faham keadaan macam ni. Jauh dari keluarga. Hanya berharap orang terdekat untuk luahkan perasaan. And luckily I have those R3303 girls yang sangat supporting. Yang selalu bagi motivasi tak berbayar. And the most important, dont forget to ask happiness from Him. Allah knows whenever we have problem. Make our dua'. Dont ever forget Him. Kita mengadu kat orang lain, orang lain ada masalah jugak. Kita nak mengadu kat kucing, kucing ada masalah jugak. Kan?

But then, if we need someone to talk with, choose someone that can understand us. Someone that can listen to our single nonsense word. Someone that can laugh at our silly jokes. Someone that can comfort us whenever we cry. Someone that can make some lawak hambar and we can give some boooo for those lawak. Someone that can make us forget those zhitty thingy. Someone that can keep our secrets. And someone that can really understand our weak point even though we're in the rough situation. Please choose this "someone". And I need this "someone". 

I'm not the one who keep talking and talking. I'm not good at telling stories but I'm good at writing to express my emotion. Tapi tak semua hal boleh dikongsi di laman sosial. Hal privasi tetap hal privasi. Tak perlu dijaja jaja sana sini. Tak perlu dilelong ibarat kain ela. Jika tak cukup kain, tak perlu jaga tepi kain orang sebelah. Sekian.


HafiSamsuri Cemerlang
19/01/2013-0340AM

No comments: