March 31, 2013

Ini Syurga Kita Tiada Yang Menguasainya Tempat Kita Bersandar dan Bertahkta

Assalamualaikum

Teringat selalu wajah engkau
Saat aku mencoret hasil cernaan minda ini
Cuba engkau hadami
Bait bait kata ini
Bait bait kata sederhana
Kuceritakan kisah tentang kita
Mungkin tidak semua
Hanya cebisan cebisan darinya

Hati terpujuk
Sendiri. Ya. Sendiri.
Kerana aku pasti engkau datang
Aku pasti engkau menjemputku
Mohon mata
Jangan menangis 
Jangan jadi lemah macam sayur layu
Jangan biar ramai mata jadi saksi
Atas kebodohan diri sendiri
Atas kesalahan diri sendiri
Biar bantal Pooh jadi saksi
Tak apa.

Hati terpuujuk lagi
Walaupun kau berada di jauh sana
Kau tepati janjimu, kan?
Kerana kau susuk yang terhebat yang masuk dalam list hidup aku
Kau mahu seluruh jagad raya tahu kisah kita?
Ya.
Aku bahagia ada kau.

Maafkan kalau aku meggarit luka
Membuat kau kecewa
Membuat kau hilang percaya
Mengundang airmata
Phraxek,
Tak mengapa kau marah
Tapi satu kupinta
Jangan kau diamkan aku

Entry jiwang petang hari.
This is so not me?
No. This is me.

Hafisamsuri
31/03/2013-1910PM

March 27, 2013

If I'm Louder Would You See Me?

Assalamualaikum

Feel like want to shed some tears
But at the same time
Just dont want to feel like a loser

Rasional? 
Or just an ego?
Big girl doesnt cry?
Nahh! Big girl does
But
Not in front of others.

Hafisamsuri
27/03/2013-1826PM

March 18, 2013

Tonight Will Be the Night That I'll Fall For You Over Againnnnn~


Assalamualaikum

Dah tak reti nak buat entry berjiwang jiwang bagai
Nanti bila mula jiwang sebaldi muntahan keluar
So, straight to the point.

Hai Amiru Muhamad abam taff gemuk katang
Ni post gwa buat special untuk lu
Sila terharu sila lah sila lah
Gwa tahu gwa comel haha
Ahh persetankan semua itu
Tak penting.

Cerita dia sekarang ni
Walaupun dah 15 bulan lu dengan gwa
Ada sedikit sebanyak pasal lu
Yang gwa belum arif betul
Lain la kalau gwa dah kenal lu 15 abad ke
So, sila bertahan dengan gwa lagi puluhan abad, boleh?

Gwa tau kisah kita tak sekencang Edward Cullen dengan Bella Swan
Mohon maaf gwa tak follow up cerita Twilight
Kisah kita macam makan ulam peria
Ada pahit ada manis
Siapa yang makan peria je tahu macam mana manis peria tu
Lagipun peria tu ubat kencing manis
Sebab tu gwa tak reti sweet sweet sangat
Lu je tau sweet gwa macam mana, kan?
Dan gwa tahu sweet lu macam mana
Garang lu macam mana
Tak payah heboh satu dunia.

Gwa tahu ramai perempuan lain minat lu
Dari mata turun ke hati lah apa lah
Gwa tahu gwa tak setandingan sepower diorang
Lu kan katang super power cikebum cikebum
Lali dah lali lali lali gwa dengan semua tu
Gwa rasa macam hati dah taff kalau bab bab tu
Gwa tak boleh nak halang lu nak kawan dengan siapa
As long as lu tak lupa lu ada gwa, cukup memadai.

Enough to show the retardness -..-

Gwa tak ada gadget canggih canggih nak buat gambar  ni proper proper
Gwa bukan kaki kikis
Kalau gwa nak kikis duit Petronas lu
Dah lama gwa buat cengitu
Gwa mintak beli macam macam
Banglo, Audi, iPad x 4, emas sampai ketiak, kasut penuh rak.

Jangan risau
Gwa bukan perempuan sebegitu
Gwa taknak lu manjakan gwa macam pewincesshh
Sebab gwa tahu gwa cuma rakyat jelata
Yang lebih bahagia dengan orang orang yang gwa sayang

Oke mok,
Jangan macam macam bila gwa tak ada depan mata
Jangan alim alim kucing
Jangan nak buat lagu baru Teman Pengganti 2
Bak kata gwa,
Lu lah sampah, lu lah tong sampah.

HafiSamsuri,
18/03/2013-2000PM

March 8, 2013

Kau Umpama Bintang di Malam Hari Menerangi Alam Maya dan Diteman Purnama~


Assalamualaikum

Selamat hari Jumaat.
Selamat berhujung minggu.
Selamat berjimba jimbi.
Selamat Hari Wanita.

Berbaring di katil sambil marathon lagu Adele.
Hujan menimpa bumi. Malam yang indah.
Tambah indah kalau ada yang nak belanja baby octopus sushi. Fehh!
Cerita dia sekarang ni harini hari wanita.
Sila hormat wanita wanita disekeliling kita.
Mak, I love you. Kbye hehe.

Kak Eca cakap antara adik beradik perempuan,
aku paling perempuan. Why? Because..
I always have few packets of tissue bila keluar jenjalan.
Always bring along hand sanitizer in my bag.
Dengan all gegirl stuff. Me is so awwhhhhh~
Normal la tu kan. Tak rasa pun diri ni perempuan sangat.
Pun boleh tak rasa diri perempuan sangat. Die.

Just be a proper girl, ye kawan kawan adik adik kakak kakak.
Tak perlu mencarut segala. Cakap sopan sopan, boleh kan?
Gelak sakan galak depan orang ramai, perlu?
Attitude. Penting. Sangat.
Dulu kat maktab pernah la beberapa orang aku tegur.
Sebab suka makan nasi time tengah beratur amik lauk.
Tipu la kalau tak pernah buat.
Pantang betul aku la.
Bukan salah. Bukan dosa.
Cuma kurang manis dipandang.

And I found are another ways that makes a girl looks improper.
When she’s chewing bubble gum,
and sucking the lollipop,
in public.
Sekali lagi bukan salah bukan dosa.
Just improper when you do it in public.

And girls,
Jangan biar lelaki lelaki buat bukan bukan dengan kita.
Seriously, if they love us, they won’t give any harm on us, right?
Nak cakap jangan couple couple, tak boleh sebab nanti macam
Ketam mengajar anak berjalan lurus pulak.
Just behave when it comes to this thingy.
And for those girls yang ada crush,
all of sudden you found out that your crush already have his own,
then, stay away from him.
Sama sama perempuan kan?
Put yourself in her shoes.
Try imagine it. It’s hard.
The worst nightmare ever.
Ever.

“Ramai orang pakai pakaian cantik, tapi tak ramai yang berfikiran cantik” – Prof. Dr Muhaya, 2013

Cakap pasal hari wanita macam dah boleh kahwin leulsss kbye hee
Hafisamsuri,
08/03/2013-2350PM