January 6, 2014

Cuci Tangan Cuci Mata Cuci Hati

Assalamualaikum

Berbalik entry before ni, aku rasa bukan facebook je yang jadikan orang tak bodoh jadi bodoh.
Merujuk metro 4 Jan, bahana twitter makin lah kian meleluasa berjela jela membiak buas bagai barah lulsss.
What I'm trying to say is, it's not a crime to use any social network but please use it properly prosperity professionally pro bono double lulsss.
And dont try to make any propaganja and be proud of it. Stewpidoss itu.

Kalau korang dah tengok la video MTAS kat bawah tu, you'll get my point. Intipatinya, bukan tak boleh kan guna social network ni. Tapi berpada pada lah.
Buat something yang mengajak orang lain buat baik.
Mengajak ke arah kebaikan bukan me-like atau me-retweet benda bukan bukan.
Tapi tak boleh nafikanlah yang benda benda social network bagai ni boleh bawak banyak mudarat kalau tak bebetul guna. I used to be like that.

I tend to criticize people on social network or in other polite word, judging.
I sarcams too much until my daily conversation pun mesti ayat ayat sarcastic keluar.
And when it comes to viewing other's profile which means stalking, I tend to come out with "hmmmmm untungla ini untungla ituuu" dan sebagai bagainya.
Ciri ciri orang tak bersyukur telah berjaya dipupuk oleh syaitooooooonirojim.
Orang macam ni hukum dia jangan bagi sedut oxygen tiga minit biar dia rasa nikmat hidup tu macam mana.
Tapi apa yang aku paling seriau bila berlelaman sosial ni, aku akan buka aib sendiri atau aku akan buka aib orang.
Why not kita cuci tangan dari update perkara perkara melagha. Cuci mata dari tengok video bukan bukan tapi kalau tengok video Mr The All Shared tak apa digalakkan. Cuci hati bagi sama sama spread the positive vibes.
So, kita jaga aib sesama kita eh? Okay? Deal.

Aku bukan daie. Aku bukan mufti. Aku hanya ingin membersih hati.
Wasalam.

No comments: