February 4, 2014

Sang Pengatur

Assalamualaikum

Bring back the keyboard because I need to express this out!

Hectic weeks. Nak berry berry pun tak sempat rasanya. Biasalah. Assignment dah mula nak kena hantar. Test quizzes bagai. Tak adventure la university life kalau tak ada semua tu yedak. Menangis lah kau kat tepi sungai kalau tak study awal awal. And and and I got the chance to mandi sungai haritu. Literally mandi. Main air je pun sebenarnya.

PKA. Pusat Kecemerlangan Akademik. Tak pernah tahu pun kewujudan PKA kat UiTM Dungun ni. Sehingga lah terpilih pergi MAKA haritu which was organised by PKA. Sampai lah dapat text yang bagitau dapat pergi kem Training for Tutors (TOTU) kat Lata Belatan, Besut. And I was like haaa bila masa pulak daftar nama ni. Rezeki dari Allah. Mungkin ada something lepas ni.

Tiga langit bersuria dua malam berbintang.
Banyak yang aku belajar selama itu. Apa itu kerjasama. Apa itu sahabat. Apa itu keluarga. Ya, aku harap sangat kami boleh jadi umpama keluarga. Aku ada empat sem lagi kat sini. Mohon. Aku tak mahu hidup universiti aku kosong. Tiada apa untuk dicerita.
Biar aku cipta cebisan kenangan di bumi Dungun ini. Biar pahit biar manis. Sekurang-kurangnya masih ada memori untuk diungkit kelak. Untuk generasi lain.

Sesuatu untuk dikongsi.
Sesuatu untuk dihargai.
Sesuatu untuk dirasakan kemeriahannya .
Sesuatu untuk dirasakan syukur kepada-Nya .
Sesuatu untuk membawa erti alam kehidupan universiti.
Sesuatu untuk buktikan apa yang kita fikir adalah tidak adil bagi kita tidaklah seburuk mana yang disangka.
Kerana setiap apa yang terjadi, pasti ada hikmahnya.

No comments: