December 5, 2015

Rude

Where are all those internship stories? Hahahahahahahahahaha! I don't even know where it went missing. The truth is, I am, too obsess to get enough rest, until I am, being too lazy to update those stories.

----------------------

Back to topic, amaygaddddd I am writing this post with anger at first. So bila marah rasa nak maki pun ada
Tapi maki dalam English sounds too polite. So kena maki in Malay jugak sebab baru nampak marah tu cemana.

I was facing this unsound man. Literally unsound. Get emo over car park. Mementang kereta besar. Cembodowwww. Semoga Allah merahmatinya.

Your wealth doesn't define your heart.

November 11, 2015

New Life Begins

So, here we go.

Since I am going to be in the last sem (sem 6) of diploma in Foodservice Management, an industrial training is a must. And since this industrial training needs me to present the output, there's a report to be done. And honestly, I am, strongly preferring, this blog, to be the medium for me to write my daily activities (read as; I am too lazy to write it down on the given daily report log book). Nvm, I'll jot it down by the end of the month.

In shaa Allah, you'll need to read my experience of working as an internship trainee from Internship Training Day 1 until Day 108. Cool, huh?

Alright. Let's get started.

November 8, 2015

Proactive

These are some thoughts of mine, which I urgently need to express it out loud. But no one seems wanna hear.

I used to be reactive. Sitting there, looking for others to work on the input and I'll just sit and waiting for the outputs. Or we call it, makan suap.

Not being alert with anything related to me, is my ability. Done it in almost of my schedule. And get scolded by my sisters. They are soooooo precise. They use the powerful phases,
"Cepat sikit"
"Jangan nak terhegeh hegeh"
"Lambat, tinggal"
And they really did if I didint make it fast.

And from that, I learnt how to work faster, be proactive, think in advance, and always be alert.

And now, I am dealing with these certain people that always waiting for the outcomes. Spoon feed. I guess it is just another cycle of living. I used to be the reactive one. So, now, the cycle rotates.

Oh by the way, please please please, be proactive. There are reasons why He gives us the brain. Isn't it?

October 1, 2015

Compete

There's a say,
Don't study to compete with your friend. You'll end up getting the what you aimed for which is to get higher marks than your friend.

But,
Study because you are willing to do so. To be excel in your life, to challenge yourself, to be a better you.

Then, you'll get the satisfaction of having such a meaningful victory, against yourself.

August 28, 2015

The Unspoken Words

I'm here again. Well, probably because I got a lot of unspoken words. Shit happens sometimes. Most of the times, it doesn't even care if you're ready to deal with it, or not. That is why we call it, shit.

Counting days to final. It is bitter after sweet taste. I really really want to finish this study as fast as I can. I'm sick with these hypocrites-sapiens everywhere. They say they care, but in fact they don't. That is shit number one.

I'm sick with you-follow-my-order-sapiens. They'll make you follow their order, and you're the coolie to get THEIR things done.
That is shit number two.

And the sickest one is these I'm-always-right-and-you're-wrong-sapiens. Always claim themselves the best. And ignore other's opinions. Rebelling as they know everything. Rejecting others without asking.
And this is shit number three.

Yknow what is the realest shit when you're in university?
Sleeping partner. Deyymmm.

May 25, 2015

#Pendosa

Untuk aku,
Si pendosa harian.

Tidakkah penat berbuat dosa?
Entah sampai bila aku nak tanggung dosa sendiri yang umpamanya jika dosa itu berbau dan berulat, jijik itu tak dapat di gambar.

Kuselitkan kata kata pohonan supaya diri jadi lebih baik hari ke hari. Tidak mengharap dengan drastis. Cukup hanya tapak tapak bayi, agar sentiasa beringat jika terjatuh.

Tuhan,
Bantu aku menjadi yang lebih baik. Jika tidak dari diri ini sendiri, hantarkan mereka mereka yang hatinya dekat dengan-Mu. Agar aku terdorong untuk mendampingi-Mu.

Bantu aku tutup aib sendiri, ya Allah.

May 21, 2015

#Dhuha

Assalamualaikum,

The exam result was released last week. The day before it I went for a self treatment. Since I didn't complete my online survey, I couldn't view my result. So I decided not to do it until I got home. The result might ruin my date. Who knows, aite? And Alhamdulillah, the result is beyond expectation. I was targeting it would be that way, but never expect it could be beyond my expectation (I'm talking crap here)

Oh,

Anyway, adik adik akak akak abang abang, I would like to share some good things that we, should make as our routine. It's dhuha. You'll know the power of dhuha once you do it. Memang tak mudah nak mulakan, but believe in yourself, kalau dah mulakan, doa supaya Allah tetapkan hati kita untuk terus istiqomah dalam melakukannya, in shaa Allah. Mulakan slow slow dua rakaat dulu. Lama lama terbiasa.

Tak ada masa? Itu bukan alasan. I've watched a video from Mas Ippo. He's an Indonesian. He said, "jangan bilang kamu gak punya masa buat dhuha. Malah, jika kamu berdhuha, Allah akan tambah kelapangan masa kamu". Brain it. Tak rugi kalau luangkan masa barang sepuluh minit untuk dhuha di pagi hari (peringatan untuk diri yang selalu lalai), Allah akan lapangkan masa kita seterusnya. Pegang satu prinsip, kalau kita luangkan masa sejenak untuk ingat Allah, Allah akan ganti masa itu dan lapangkan segala urusan kita.

Dalam doa dhuha pun dah disebut,
Ya Allah,
Jika rezeki masih di langit, turunkanlah,
Jika di bumi, keluarkanlah,
Jika haram, sucikanlah,
Jika jauh, dekatkanlah.

Rezeki tu bukan sahaja dalam bentuk yang ringgit berkepuk kepuk boleh buat beli rumah berjuta ringgit. Rezeki boleh datang dalam bentuk anak yang soleh solehah, result yang baik, ingatan kuat dalam belajar, kesihatan yang segar, jodoh yang baik soleh solehah, kawan kawan yang selalu menolong. Itu pun rezeki jugak. Rezeki Allah tu luas. Tak perlu pertikaikan.

Kalau dapat sesuatu yang kurang memuaskan hati kita, mostly "orang kita" akan cakap, "dah takdir, nak buat macam mana".
Bukan ke takdir itu dapat diubah jika kita berusaha?
Nak result bagus, belajar.
Nak jodoh baik, mencari.
Nak anak soleh, mendidik.

Man jadda, wajada, bukan? And the rest, we leave it to Him. That's what we call, tawakal. Bukan tawakal buta buta je tanpa berusaha. And support our effort with dua'. Doa pun salah satu effort jugak. Doa tu senjata orang beriman. You'll never imagine the power of dua'. Ustaz Jawwad pernah cakap, percaya dengan keajaiban Allah. Bila kita berdoa, doa sungguh sungguh. Percaya kuasa Allah tu Maha luas.

Mari kita sama sama muhasabah diri. Mana yang elok, kita tingkatkan. Mana yang kurang, kita tinggalkan. Semoga kita samasama jadi Muslim yang berjaya. In shaa Allah.

Till then, ✌

May 9, 2015

#Dream

So, hello gaissss.

I went to my cousins' w-day last weekend and it was awesomeeee. I mean, getting married is awesome. Kak Eah and Kak Wa looked superfine in those wedding dresses.

Anyway, Kak Eah and her husband were a 10-years couple before they get married. It's quite a long way to go to the marriage. Long. And now they've become husband and wife, with hashtag dijaminhalal halalmalaysia. Can do sweet sweet lah in front of others.

I should wait for another five years.

And the day was a bless when the third generations cousins got to gather and talking nonsense and melayan perangai each other. Yknow like cousins always do.

Till then, xoxo

April 16, 2015

#FalseHope

When everything in your mind
Got cancelled,

It is just,

A devastating dream.

April 4, 2015

#Effort

Kalau kau nak ikan aku, aku bagi jala.
Kalau masih tak cukup dan kau nak ikan asam pedas bunga kantan aku, aku bagi resepi.
Tapi kalau kau masih nak suruh aku suap ikan dengan nasi dalam mulut kau,
Maaf lah.
I'm done with my job.
It's your turn to make some effort.
Asyik mengharap makan suap je pun tak boleh jugak bruhhh.

March 6, 2015

#SweetTalker

I used to befriend with someone that always use some sweet words to express the feelings.
It's sweet, yet gross. Iyekkkk.
Gross in term of kau pehal cakap pun nak sweet sweet. Geli lah woii tolong tepi sikit eh.

I can't even imagine how did I could befriend with that kind of people.
I ruined my own relationship.
Ruined everything I had.
For those kind of sweet words.
It was a big mistake, perhaps.

Let bygone be bygone.
I've deleted you.
I'm sorry? Who are you?
Did we meet before? Oh sorry. No!

And now,
I'm happy with what I have now.
Loves from my family.
My Phrait.
Each of positive people around me.
Every nice meal I had.
Every second of inhale exhale.
Every stupid argument in the middle of the night.
Every cone of ice cream I had.
Every slice of bread I had in the morning.
Every word of concerns, "don't be too busy"
Everything.

Alhamdulillah.
Terima kasih, ya Allah.

February 18, 2015

#Busy

The moment I need him to comfort me when I'm sober,
The moment I need him to cheer me up when I'm busy with all those challenges,
I hope he'll understand how it feels to be me.
But I guess he won't. He will never be.
Please tell me that is not true.
Please tell me he's trying his best to understand me well.

February 11, 2015

#Lost

Should I stop being too active in these organizational clubs?
It might be tiring but I love it anyway.
I love when I got to help others.

Or maybe I should limit from being too active.
I need you.
I need you.
I need you.
To be by my side
To support me handling the event
To tell me it's okay to join the club
To comfort me whenever the proposal is rejected
To advice me never forget to eat
To understand I wasn't able to wake up in the morning due to the exhaustion

I'm glad enough to have you by my side.

January 30, 2015

#DuitSyiling

Is binging the food. Move, imma monster.
_________________________________________

Minggu paling emotional taktahu lah kenapa hormones tak stabil lah kebarangkalian. Dicampur pula dengan perangai manusia manusia yang seperti hidup di zaman Paleolithic.

Pernah suatu ketika, kau rasa kawan kau itu betul betul adalah kawan kau? Yang sentiasa ada time susah time senang. Bergelak bersama. Dan tiba tiba, kau sedar, dia bukan lah siapa siapa melainkan seorang asing yang mempertikaikan baik buruk kau di hadapan yang lain? Perasaan itu sungguh tahi rasanya.

Tidak mengapa. Biarkanlah dia. Kerana sesungguhnya, manusia manusia begini tidak memproses emosinya dengan hati mahupun akal. Tetapi dengan lutut.
Tidak mengapa. Biarkanlah dia. Kerana sesungguhnya manusia manusia seperti ini adalah parasit dalam hidup. Hanya membawa kecelakaan kepada umat manusia.
Tidak mengapa. Biarkanlah dia. Kerana sesungguhnya manusia manusia seperti ini yang akan menjadi duri dalam daging jika kita muakan segala kehendaknya.

Tak perlu kau endahkan segala kata nistanya kerana manusia seperti ini tidak jemu mencari kesalahan orang lain malah mengadu domba. Persetankan.

January 28, 2015

#Buaya

Just reached college and the housekeeping class was fun, yet tiring.
_______________________________________

A thought just crossed my mind, about should a guy call every girl he knows as pretty sweety pie apple gummy chewy candy? Well, he shouldn't. Luckily I never met this kind of buaya.

Just imagine, girls, today he called you pretty and the next day, he calls your friend sweetheart? With an innocent look like he really mean it. Ohemmmgeeeee sangat.. Kau lelaki, boleh pergi mereput sana dalam dalam.

And why did I think of this kind of matter all of sudden? Because I try to avoid from this kind of situation, it's either be the buaya or the umpan. Whatever. Kau ingat kau siapa nak berkasih sayang beramai ramai berjemaah?

January 7, 2015

Oreo Cheesecake Manis dan Comel Macam Tuan Dia

Hmmmm tajuk hmmm okay macam taknak kalah je.

So, today let's get started with something sweet. Oreo cheesecake.
Last week, Ika (cousin) dah buat dulu sebab nak habiskan cheese cream dia lebih time buat baked macaroni haritu. And I didn't get the chance to make this cheesecake sebab cheese cream dah habis time second macaroni tu buat untuk Phrait si jantung hati.
So this week baru dapat nak buat memandangkan cuti midsem tinggal berapa ketul hari je ni. Jadi ini lah bahan bahan yang kena ada ;

Biskut marie (kalau guna yang biasa lagi sedap. Time ni main grab je marie chocolate)
Oreo atau CreamO atau Lee atau yang seangkatan dengannya
250gm Cheese cream
200ml Whipping cream
1/4 butter cup (more or less 50-60gm)
Blueberry jem (untuk yang suka inovasi entah apape, like me)
Gula castor secukup rasa


First thing first, hancurkan biskut Marie sampai lunyai lah mangkuk tu kekdahnya.
Kalau taknak hancur pun tak apa sebab nanti gaul dengan butter, sebati jugak.
For the butter, double boil sampai cair, and then boleh lah campurkan dalam biskut marie yang dah hancur.
Kacau sebati sampai agak agak melekat boleh jadi clump.

Then, hancurkan pulak biskut Oreo. Biskut sahaja ye, cream dia tu kalau nak masuk mulut, silakan.

Next is, pukul whipping cream dengan cheese cream in one bowl.
Beat until the texture become creamy. Kalau nak manis, boleh tambah gula banyak  banyak.
Jangan banyak sangat nanti diabetes, tak tahu ehhhh..
Bila dah siap pukul, masukkan oreo yang dah hancur tadi.
Beat a little until they mix well.


Then, lastly, mampatkan biskut maria as the base and letakkan cream cheese tadi atas dia.
Tak perlu oven.No bakar bakar. Just letak kat chiller je and tadaaaaaa!
Ready to eat.

Blueberry jem tu nak buat apa? I said it earlier, kalau nak berkreatif inovative sikit, boleh lah letak sekali after letak cream cheese tu. 

Until the, thank you.